Reklama

Reklama

Spiritwalker

  • Jižní Korea Yucheitalja (více)
Trailer 1

Obsahy(1)

Poté, co se hlavní hrdina probudí z autonehody a nemůže si vzpomenout na nic ze svého života, začne každých 12 hodin nabývat vědomí v novém těle. Musí dát dohromady svou identitu a přitom se vyhýbat útokům pronásledujících agentů i nebezpečných zločinců. Bez paměti a bez spojenců se jeho čas ovšem krátí. (AffectedFace)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (13)

JASON_X 

všechny recenze uživatele

Když se někdo dvakrát denně astrálně stěhuje do jinýho těla, aniž by mu to kdokoliv věřil a aniž by si pamatoval kdo vůbec je a proč se mu to vlastně děje, může z toho mít zaděláno na fakt parádní schízu. Ale spíš než skočit za cvokařem se tenhle zmatenej maník snaží na to KDO a PROČ přijít. Ale příliš mu to neulehčuje skutečnost, že se kolem něj furt motají gangsteři i poliši a dějou se různý bouračky a rvačky a střílečky. A jestli budete mít v tom KDO a PROČ a ve všech těch šikmookejch postavách chvílema docela guláš tak jako já, tak si dovolím trochu zaspoilerovat, abych vám to ulehčil. Tedy SPOILER: "Svině jsou skoro úplně všichni!" KONEC SPOILERU. Parádní korejský akčňák, v rychlém tempu, temný, syrový, popkulturně metafyzický. Zápletka mi zprvu vzdáleně připomněla geniální Memento, ale je to samozřejmě úplně o něčem jiném. ()

Vavča 

všechny recenze uživatele

Kang Ian (Yoon Kye Sang) se nedokáže rozpomenout na to, kdo je, nebo co vlastně v Soulu dělá. Mění lidská těla jako ponožky, a postupně se snaží rozkrýt záhadu, kým původně byl, proč ho chtějí zabít. Dalším vodítkem je žena Moon Jin Ah (Im Ji Yeon), která mu však nepomáhá s jeho snažením, právě naopak. Film není user friendly, dokonce můžete tvrdit, že je zpočátku lehce zmatený, roztěkaný, ani technické provedení není něco extra. Jenže radím Vám, aby jste to vydrželi, to puzzle se začne postupně kompletovat, jednotlivé charaktery a jejich role v příběhu se propojují. Režisér je relativní nováček a poradil si s tématem dobře, vyřešil zápletku příběhu originálně, atmosféra tajemna, napětí je všudypřítomná. Yoon Kye Sang hraje perfektně svého hrdinu, Im Ji Yeon ve vedlejší roli potěší. Příběh je spletitý a překvapí (včetně občasného černého humoru a nenápadných vtípků režiséra), nikdy se nebudete nudit. Vše graduje do intenzivního akčního finále, za které by se nemusely stydět ani ty největší ikonické snímky jako The Man From Nowhere, apod. ()

Reklama

AffectedFace 

všechny recenze uživatele

Skvělej akční trhák, kterej vám ve finále hodně připomene Johna Wicka. Zdejší hodnocení nechápu, opět od uživatelů s menší mozkovou kapacitou, ale co už. Každej dialog je totiž do detailu promyšlenej, režie nemohla ani bejt lepší a celý námět s převtělovaním je využit na maximum. K tomu dostáváme nepředvídatelné zvraty, silně nadprůměrnou akci a skvělé herecké výkony, leč každá postava si zahraje tu hlavní, která už to má dávno za sebou, takže parádně všechno chyceno. Celej plot vyjde v dokonale napsaném pořadí najevo, takže nemá snímek hluché části. Atmosféra neskutečně gradující, efekty celé transformace do jiného člověka perfektně natočené. Bohužel s hodnocením nemůžu jít na maximum, protože zakončení je dost otevřeně pojato a celej můj dojem z průběhu nahajpoval na další díl, ale zároveň trošku zkazil. Uvidíme, jestli vznikne pokračování, zatím hodně silné čtyři hvězdy, které jsou malé procento od pěti. ()

EvilPhoEniX 

všechny recenze uživatele

Výborný Sci-Fi akční nářez z Jížní Koree. Tohle je návrat 10 let zpět kdy vznikaly největší JK pecky. Má to úplně vše, co fanoušek od podobného žánru může očekávat. Má to výborný námět o hlavním hrdinovi, který ztratí paměť, nepamatuje si kdo je a ještě k tomu se každých 12 hodin probouzí v jiném těle. Zatímco se snaží zjistit, co se děje a proč, tak jdou po něm ještě k tomu hodně zlí lidé. Věřím, že s ještě lepším režisérem by se z daného námětu mohly vykouzlit ještě větší MindFuck věci, ale režisér vsadil spíše na akci a já jsem s tímhle spokojen. Daná zápletka je vysvětlená srozumitelně a dojde na pár dějových zvratů, takže na akční poměry si myslím velmi nadstandartní. Hlavní hrdina je sympaťák a v bojových scénách je šikovný frajer. Je to hodně Bourne styl- rychlá výměna chvatů, rychlé kombinace, likvidační údery, přesně to, co umí jen Korejci, tak zde předvádí ve velké míře. Finále je naopak poctou Johnu Wickovi- krvavé headshoty, sám proti všem, různé bojové zbraně, skvěle gradující hudba a atmosféra jak prase. Trochu mě zklamal finální boss, tam jsem čekal větší destrukci, ale určitě spokojenost po všech stránkách. Tradičně výborný vizuál a fajn herci jsou už samozřejmostí. Mám z toho fakt radost. Příběh 4/5, Akce 5/5, Humor 0/5, Násilí 3/5, Zábavnost 4/5 Hudba 4/5, Vizuál 4/5, Atmosféra 4/5, Napětí 4/5, Emoce 2/5, Herci 3/5. 8/10. ()

HanzoBureshi 

všechny recenze uživatele

Nyní tu máme opět docela povedenou jednohubku, která má docela originální koncept. Jenomže z toho mohlo být trochu více. První třetina má působit chaoticky, což tu docela je, jenomže je tu ještě jeden chaos, a tím je rychlý nával několika postav v rychlém tempu. První třetina ukázala přes X postav a když tam padalo jejich jména, tak jsem vůbec nechápal kdo je kdo, takže jsem musel pátrat. V druhé třetině jsem se konečně začal chytat a posledních 30 minut jsou na tom asi nejlépe, takže se nijak ani žádná nuda nekonala. S obsazením jsem byl naprosto spokojený. Když přečkáte chaotický začátek, tak je z toho pohodový film na večer. Mé hodnocení: 6/10 ()

Galerie (34)

Reklama

Reklama