Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Po jaderné katastrofě naláká vidina jídla vyhladovělou rodinu do hotelu, kde mají účinkovat v divadelní hře. Diváci ale začnou postupně mizet. (Netflix)

Recenze (61)

pornogrind 

všechny recenze uživatele

Hodně slabej odvar toho co se z tak dobrýho nápadu dalo vyždímat. Film mě bavil asi tak prvních 20 minut. Pak už šlo jen o bezhlavý pobíhání po hotelu. Navíc pointa je průhledná hned od začátku. Pro mě obdobný zklamání jako nedávno viděnej The Cannibal Club(2018). A to mám pro filmy zaměřující se na kanibalismus celkem slabost. No, protentokrát si budu muset zajít chuť. ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Kdybych byl echt cynik, tak řeknu, že Netflix už zkurvil i jindy kvalitní skandinávskou kinematografii. Kadáver je totiž fakt hovadina. ()

ricci.s 

všechny recenze uživatele

Taká prechádzka, neskôr naháňačka po podivnom hoteli, v ktorom rodičia hľadajú svoju stratenú dcéru, pričom sú očividne v ohrození života všetci diváci. Nápad fajn, ale tú typickú severskú atmosféru som akosi nezachytil (prírodné horory im idú jasne lepšie), navyše brutálne to nie je vôbec, takže ostalo len pri tom dobrom nápade. Herecky či technicky som problém nevidel. Veľmi šedý priemer, na ktorý sa aj veľmi rýchlo zabudne. ()

EvilPhoEniX 

všechny recenze uživatele

Film má zajímavý příběh s originálním nápadem. Film se odehrává po výbuchu jaderné katastrofy, kde lidem dochází jídlo a bojují o přežití a chystá se charitativní event v místním hotelu, kde návštěvníci dostanou jídlo zdarma i se mohou účastnit divadelní hry odehrávající se v prostorách hotelu. Brzy však návštěvníci začínají záhadně mizet. Ten ústřední nápad je hodně fajn, vizuálně je Kadaver solidní a občas funguje i napětí, jen škoda že to jaksi nestačí. Finální zvrat jsem odhadl někde v půlce, sice jsem rád, že si tvůrci zvolili tuhle cestu, ale rozhodně to chtělo přidat na brutalitě i intenzivitě. Slušný průměr z Norska, který si myslím neurazí, ale dalo se z nápadu vytřískat ještě víc. Příběh***, Akce>Ne, Humor>Ne, Násilí*, Zábavnost***, Hudba***, Vizuál****, Atmosféra***, Napětí***. 5/5. ()

Marceloo 

všechny recenze uživatele

Tento rok som vela hororov nevidel, takže písať o tom, že som už dlho nevidel takto premárnený potenciál, je trochu zbytočné, ale neodpustím si to. Cadaver vyzerá zo začiatku ako velká chuťovka pre hororových gurmánov, ale s postupom času sa depresívna a podmanivá atmosféra z úvodu úplne vytratí a stane sa z toho ležérna naháňačka, ktorá nedokáže využiť skvelé prostredie, slušné herecké výkony a v podstate sa niekde v polovici filmu rozpadne celý dej, pretože človek ani nemusí byť žánrovým fanúšikom, aby vedel, ako to celé dopadne a o čo tam ide. Ako pozadie k nejakej zmysluplnejšej aktivite ok, ale ak si chce človek trošku užiť, treba hladať inde. ()

*CARNIFEX* 

všechny recenze uživatele

Za pozornosť stojí námet a samotné kulisy. Inak “Kadaver” nedokáže nijak mimoriadne očariť. Herecké obsadenie ma vyslovene nebavilo, no a plus tá kombinácia s anglickým dabingom, to je kurva normálne ostuda. Na jeden krát to ale ujde, keď vyslovene nemáte do čoho nazrieť. Medzi 2-tri .. ()

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

Příjemná atmosférická jednohubka s pěkným vizuálem nepřináší sice do žánru nic nového, ale rychle uteče. Popravdě chybějící gore (to falešné podříznutí se nepočítá) mi tentokrát až tak nevadilo, páč by z toho pak byl spíše další klon Texaského masakru nebo hor s očima a tak podobně. Jen kdyby na pódiu stál Vincent Price, bylo by to o třídu výše. Ovšem mě trochu zaráží, že si leckdo stěžuje skrze chybějící severskou atmosféru. Tož aby ne, když je to český horor, že? Nejen Karlovy Vary a Praha, ale i Češi početně Nory převážili....a na Čechy to zas tak špatné není. ()

Ketri 

všechny recenze uživatele

Já to tušila, že ta velkoplošná reklama v Praze lákající k návštěvě hotelu Imperial v Karlových Varech, byla nějaká podezřelá. ()

Arsenal83 

všechny recenze uživatele

Atmosféricky ma to celkom miestami aj vtiahlo, nebolo to celkom márne a preto film nehádžem do koša. Chýba ale tomu nejaký vycibrenejší dej, uchvacujúci príbeh, niečo prekvapivé a ohromujúci finiš. Ale hudobne inak vynikajúco spracované. ()

Marze 

všechny recenze uživatele

Je to typ hororu, kde se vám zvedá žaludek již předem, ale děj je předvídatelný, monotónní a vůbec mě nevtáhl. ()

TheEvilTwin 

všechny recenze uživatele

Neznámý norský film od stejně neznámých tvůrců je nakonec obrovské překvapení a jak jsem byli před filmem kvůli zdejšímu hodnocení skeptický, tak jsem z něj nakonec překvapen. Cadaver má výborný a originální nápad, kdy v postapo světě, kde není co jíst, láká luxusní hotel chudé obyvatele města na představení s vidinou, že za účast v publiku dostanou jídlo zdarma. Postupně ale začnou lidé mizet a časem je jasné, o co tady jde. Na filmu je nejlepší jednoznačně budovaná atmosféra, která mě hned vtáhla, a touhla zjistit, co se to v hotelu vlastně děje. Divák neví, co v hotelu je součást překvapení a co je zoufalý pokus návštěvníků o přežití. Stejně tak doprovodná hudba dává dohromady výborný zážitek, u kterého jsem byl napjatý až do konce. Objeví se i trocha krve a v závěru drama (které si mohli odpustit a vůbec bych nebyl proti), ale primárně se jedná o drsný atmosferický horor a já výsledku tleskám, i když jdu úplně proti proudu 2-3hvězdičkových hodnocení. Tohle je povinnost pro horor/netflix diváka a je dobré, aby si na film udělal každý názor sám - toto je jednoznačně výjimka, kdy není dobré dát předem na negativní recenze. ()

Morholt 

všechny recenze uživatele

Líbil se mi samotný koncept s divadelním hotelem, ve kterém se diváci procházejí po patrech a v jednotlivých apartmánech sledují různé scény. Sem tam se podařilo vykouzlit i pocit nejistoty v tom, co je a není představení, ačkoliv tady má film jisté rezervy. Nicméně největší problém vidím ve skutečnosti, že Herdal se soustředí především na vizuální stránku věci, která je sice velmi slušná, ale zase nemá takový formát, aby utáhla celý film. Stačilo přidat pár nápadů co se samotných pokojů týče a přidat trochu na brutalitě. On se sice film snaží tvářit kontroverzně a krvavě, ale když to tak vezmu kolem a kolem, tak gore je tu co by se za nehet vešlo. Největší prostor tak dostává prostě pobíhání po budově a hledání dcerky. A to je vzhledem k tomu, co se v hotelu děje, docela velký nedostatek. V tomto případě bych se nebránil zámořskému remaku, který by dostal do ruky nějaký pořádný řezník. Zatím to vidím jako promarněnou příležitost. 40% ()

kaylin 

všechny recenze uživatele

Norský snímek „Kadáver“ si rozhodně zaslouží pozornost. Jistě, není to vyloženě dechberoucí film, i když myslím, že slabším povahám ten dech přece jen vezme. Hlavně je to ale v tom, jak se zde dobře pracuje s celkem jednoduchým námětem, který byl využit nikoli k explicitním hodům, ale vlastně k emočně silnému snímku, kdy – pravda – finále už mi přišlo trochu moc na city. ()

Trevor 

všechny recenze uživatele

Pomerne príjemné prekvapenie s príjemnou atmosférou naivným dejom ktorý tak trochu pripomínal knihu Nech vojde ten pravý (čo sa večere chudobných týka), chcelo to trochu popracovať na o niečo lepšie zvládnutom deji a najmä záver mohol byť o poznanie lepší. Na jedno pozretie sa to celkom dalo, určite to však nie je film na ktorého dej budem dlho spomínať. ()

M.i.k.e 

všechny recenze uživatele

nápad ok,ale že bych se extra bavil se říct nedá.Kadaver si sice na nic nehraje,ale v průběhu sledování mi připomněl minimálně tři jiné filmy a nezachránil to ani finální zvrat,protože ten je viditelný a odhadnutelný už tak od poloviny a rozhodně není nijak extra šokující...40% ()

honajz2 

všechny recenze uživatele

Počáteční nápad dost dobrý, ale ve výsledku je strašně zmršený a nevyužitý. Vlastně z toho vypadne to úplně nejjednodušší, co vás napadne a ačkoli se to dlouhou dobu snaží působit strašně tajemně, nepředvídatelně a "mindfuckově", nakonec vám pointa docvakne docela rychle, nejpozději snad u té fotky. Než se zde ta pointa ale vyklube, je už hodina filmu v čudu a závěr taky moc nezachrání. Kór když se to snaží hrát si na přesah, viz. ta závěrečná poslední scéna. Já ji chápu, ale jak ji můžu brát vážně, když o tom postapokalyptickém světě nevím lautr nic? To je taky další problém co s tím mám - svět po jaderné katastrofě a jediný problém je sehnat jídlo? Ale jinak si lidi v klidu bez nějaké ochrany chodí po venku, ačkoli tam jsou mrtvoly? A vodu tam shání sakra kde? Bez ní se přece umírá rychleji a ani v tom luxusním "divadle" po ní není ani stopy. Přitom ten námět by fakt vůbec nebyl špatný. Jen by se ho musel chopit pořádný režisér, který by v tom rozjel pořádně silnou atmosféru (tady sice částečně je, ale že by to člověka pohltilo...), pořádný příběh, skvěle představený svět + nějakou chytřejší a míň odhadnutelnou pointu a byl by z toho majstrštyk. Tohle působí, jako že si chtěl Netflix zařídit další z řady laciných hororů, sehnal nějakého mladíka z Norska, ten napsal to nejlehčí co ho napadlo a pak to natočil. V Česku, takže se na tom podílela i hromada Čechů. Nicméně výsledek je mírně podprůměrný a k tomu všemu je Kadáver tak lehce zapomenutelná záležitost (hlavně kvůli mdlé pointě), že jediný důvod, proč bych si ji kdy v budoucnu vybavil, je ten hrozně promrhaný potenciál. Btw, od stejného režiséra se ještě v dost blízké době chystám na jeho debut, tak snad pro mě dopadne líp... 2* ()

dubinak 

všechny recenze uživatele

Už ten námět mi přišel nějak podezřelý, ale co se týče tohoto subžánru (nechci spoilovat), nenechám si ho ujít a kort, když pochází ze severu. Na první pokus jsem u Kadáver ale s přehledem usnula a druhý mě přesvědčil o tom, že jsem stejně o moc nepřišla. Za mě spíš zklamání a vlastně i nuda. Herci byli taky nesympatičtí a těžko se mi hledají nějaké klady. Slabota po všech směrech. ()

Reklama

Reklama