Reklama

Reklama

The Hire: The Follow

všechny plakáty
Krátkometrážní / Akční / Mysteriózní / Romantický
USA, 2001, 8 min

Obsahy(1)

Clive Owen hrá nájomného šoféra, ktorý dováža ľudí na miesta, na ktoré sa potrebujú zúfale dostať. Často sú tieto práce označované ako „Prísne tajné“ a poskytnuté môžu byť len základné informácie. V tejto epizóde, režírovanej Kar-wai Wongom, je náš hrdina najatý klientom (Forest Whitaker) na sledovanie priateľky jednej celebrity (Mickey Rourke) podozrievanej z cudzoložstva. (genetique)

(více)

Recenze (123)

Cival 

všechny recenze uživatele

KWW dokáže i na minimálním prostoru rozehrát úchvatnou atmosféru. Takové krátké Ztraceno v překladu (co se nálady týče), kde kulisy Japonska nahradilo BMW:-) ()

Gemini 

všechny recenze uživatele

Wong Kar-wai a jeho umění udělat z reklamy uměleckou záležitost plnou citu je tu zase (informační dálnice vám to najde skoro sama), a zase to stojí za to. Clive Owen sice není mužem mnoha hereckých výrazů, ale aspoň to mluvení mu jde:) Přítomnost čivavy (nemůže to být nikdo jiný než Rourkeův amigo Mick) vyměním za přínos hudební složky a jsme u následujícího výsledku: za "tiché" přemýšlení a morální kredit hlavního hrdiny si tento minifilm zaslouží 80%. ()

Tosim 

všechny recenze uživatele

Hire se pokusilo o klidný kousek, něco jako "spříznění duší," ale v tak krátkém časovém úseku se to IMHO nedá. Chce to přidat na tempu a gradaci. ()

Isherwood 

všechny recenze uživatele

There's always something waiting at the end of the road. If you're not willing to see what it is, you probably shouldn't be out there in the first place. ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Nudou jsem umřel, nemohu si pomoci. Když chci reklamu na BMW, chci jí hlavně akční, aby se onen automobil zobrazil v co největším světle. Ne aby se v příběhu rozjížděla romantika, která není režisérovi cizí, ale divákovi nic nenabídne. --- 30 % --- ()

Djkoma 

všechny recenze uživatele

Docela nudná záležitost. Od reklamy na auto chci asi moc, když mě nestačí režisér jako Kar- Wai Wong, ale řekněme si upřímně, proč on točí reklamu na auto? Peníze nic více. Do jeho stylu by se spíše hodila reklamy na dámské parfémy a nebo ještě lépe Mezinárodní veletr mody a designu. ()

Superpero 

všechny recenze uživatele

Je to podpásovka ale tohle mi prostě sedlo. Nálada a hudba je prostě super a je to až takové "Jarmuschovsky" meditativní. Ta herečka co hrála tu manželku je fakt nádherná. Další podpásovskej vrchol jsou herci Owen, Whitaker a Rourke no ty já prostě můžu. Hire bez jediného výstřelu a jízdy nad 400km/h a přitom super nestačím se divit. ()

novoten 

všechny recenze uživatele

I když by reklama na auto měla být akční, někdy stačí se vydat trochu jiným směrem a efekt je stejný, ne-li lepší. A obligátní fráze "já brečím i u reklamy" najednou díky Wongovi získá úplně nový rozměr. ()

tron 

všechny recenze uživatele

Kar-wai Wong (STVORENÍ PRE LÁSKU)? Forest Whitaker? Mickey Rourke? No... a prečo nie? Po všetkých tých scottoch a woooch (a hlavne plytkých carnahanoch) svieže a vítané hire-oživenie v podobe baladickej, láskyplnej a hebkej atmosféry. Mimochodom, Andrew Kevin Walker žije. ()

B!shop 

všechny recenze uživatele

Nejklidnejsi dil cele serie a presto nenudi. Zadna honicka, zadna prestrelka ani jina podobna akce. Pokud jsem to dobre pochopil, tak M. Rourke, ktery se zde obevi asi na 15 sekund a je vyborny, da hlidat a privezt svou manzelku, ale Owen se na to nakonec vykasle. Prijemnej a pohodovej snimek, dal bych i vic, ale v porovnani z jinyma dilama, ktery jsou nabuseny akci, ktera mi precejen vyhovuje vic, musim dat jen tri, ale presto to je vybornej filmecek. ()

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

Až budu sledovat nějakou nevěrnici nevěrnou při prchání v BMW Z3, tak vytáhnu ze stáje BMW 330i Coupé, protože s ním to mám díky této reklamě brilantně zvládnuté. Taky vím, jakou si k tomu sledování pustím muziku, protože ta se skutečně povedla, ale jinak si myslím, že reklama na BMW bez akčního kvílení gum není reklama na BMW. ()

H34D 

všechny recenze uživatele

Minisérie filmů s ústředním motivem BMW a díl, kde je BMW zastoupeno nejméně. The Follow je totiž spíše o náladě, melancholické hudbě, atmosféře, ale pořádně vlastně o ničem hmatatelném. Má to něco málo do sebe, ale příliš zaujat nejsem. 6/10 ()

ORIN 

všechny recenze uživatele

V pořadí třetí díl skládačky s názvem The Hire. Celovečerní snímek smrsknutý do cca šesti minut, nádherná hudební složka a vizuální stránka dodává kraťasu výjimečnou atmosféru. Je jen škoda, že si divák topmodelky Adriany Limy neužije více. Zpracování razí heslo: "Don't get too close.". Kamera vesměs pozoruje sledovanou ženu jen z povzdálí. ()

TheDarKnig 

všechny recenze uživatele

Nejslabší ze série, často nudící, upřít atmosféru podporovanou jako vždy skvělým Owenem (v The Hire) a Rourkem nejde, ale na to, aby mně to udrželo, by to muselo být ještě kratší. Ale vložení té závěrečné pointy a konečného rozhodnutí řidiče určitě pomohlo. Jinak takový průměr, prostě vysvětlující, jak dobře sledovat ;-) ()

genetique 

všechny recenze uživatele

Eee, toto je myslím najslabší kúsok celej BMW série, ktorá je inak skvelá! Bez akcie a akéhokoľvek vzrušenie, teda okrem Adriany ;-)) bez nej by som dal za dva. 65%. ()

3DD!3 

všechny recenze uživatele

Achjo. Kdybych já nebyl takový beznadějný romantik. Co do tempa, co do gradace, když KwW na tak krátkém prostoru dokáže vytvořit takovou ATMOSFÉRU. ()

kitano 

všechny recenze uživatele

Kar-waiovsky posobive, no toto predsa len nieje namet, ani plocha, kde by sa mohol reziserov cit naplno rozvinut. Ale aj tak, posobive. Skvely Whitaker. (7/10) ()

Reklama

Reklama