Reklama

Reklama

The Hire: The Follow

všechny plakáty
Krátkometrážní / Akční / Mysteriózní / Romantický
USA, 2001, 8 min

Obsahy(1)

Clive Owen hrá nájomného šoféra, ktorý dováža ľudí na miesta, na ktoré sa potrebujú zúfale dostať. Často sú tieto práce označované ako „Prísne tajné“ a poskytnuté môžu byť len základné informácie. V tejto epizóde, režírovanej Kar-wai Wongom, je náš hrdina najatý klientom (Forest Whitaker) na sledovanie priateľky jednej celebrity (Mickey Rourke) podozrievanej z cudzoložstva. (genetique)

(více)

Recenze (123)

ScarPoul 

všechny recenze uživatele

Príbeh o sledovaní z podmanivou atmosférou. Wong Kar - Wai znova brnkol na emotívnu strunu a je veľmi príjemné vidieť že lyrickosť jeho ponímania nie je zničená medzinárodnou hereckou elitou. Dokonca sú to práve oni, ktorý mu k tomu skvelému výsledku dopomáhajú. Jeden z najlepších filmov The hire série. ()

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

Až budu sledovat nějakou nevěrnici nevěrnou při prchání v BMW Z3, tak vytáhnu ze stáje BMW 330i Coupé, protože s ním to mám díky této reklamě brilantně zvládnuté. Taky vím, jakou si k tomu sledování pustím muziku, protože ta se skutečně povedla, ale jinak si myslím, že reklama na BMW bez akčního kvílení gum není reklama na BMW. ()

Reklama

HAL 

všechny recenze uživatele

Je to zvláštní...... ale srovnání se Ztraceno v překladu vůbec není od věci. Follow nemá moc překvapivý děj, ani není moc efektně akční... ale možná i právě proto ho řadím mezi ty nejlepší díly. Pomalu plynoucí děj s klidnou a přitom pohlcující atmosférou definitivně dokazují že i v médiu reklamy můžu vzniknout malé umělecké dílo. ()

Gary 

všechny recenze uživatele

Oproti Beat the Devil velice slabé.Od režiséra Wonga nechci vidět žádný dlouhý film.I toto bylo už chvílemi nudné.Ovšem Mickey Rourke (objevující se na plátně asi 20 sekund) byl i na tak malou roli vynikající.Whitaker ovšem chvílemi přehrává a Clive Owen,který je obsazen nejspíš do všech BMW filmů je standartně dobrý. ()

kubilov 

všechny recenze uživatele

Tak nepředpokládám, že Wongovi u BMW za tuhle poetickou romanci nějak extra poděkovali, ale tak asi do toho šli s tím, že on jen těžko udělá akční automobilovou honičku. Adriana je prostě kus a Mickey Rourke musel mít saakra velký... charisma aby jí mohl sbalit. Nejtajemnější ze všech Hire, možná proto tak působivý. ()

Zajímavosti (2)

  • Krátkometrážní snímek byl  natočený v rámci reklamní série pro jistou automobilku. [Zdroj: časopis Cinema 10/2018] (ČSFD)
  • Vozidla, která v tomto díle Clive Owen řídí, jsou BMW 330i Coupé a Z3 Roadster. (Listeroman)

Reklama

Reklama