Reklama

Reklama

Obsahy(1)

V prvním dílu je postaven kriminalistický tým před úkol vypátrat pachatele, který v přestrojení za aranžéra výkladních skříní v době polední přestávky úspěšně vylupuje pokladny obchodů v různých částech Prahy. Loupeže se množí a vyšetřovatelé jsou bezradní. Až poručík Krejcárek přijde s nápadem – hlídat 250 předem vytipovaných provozoven stálou službou. Ve chvíli, kdy se již zdá, že ani tato metoda nebude úspěšná – se pachatel chytí do nastražené sítě... (Česká televize)

(více)

Recenze (24)

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

"Takovou akci nám nikdo neschválí." To si takhle jednou por. Krejcárek vymyslel na hrabivého aranžéra velkou past, protože do malé by mu nespadnul, a to je přesně to, co mám na Pitavalovi rád. Geniální klička nebo souhra náhod totiž vyřeší takový případ pouze v seriálu amerického typu, ale v české kriminálce se musí chodit, ptát se a analyzovat získané údaje. Ale to by samo o sobě nebyla žádná velká zábava, takže musí přijít povzbudivé rýpání od kolegů a jeden opravdu roztomilý zloděj: "Chatu máte? - Ani ne." ()

MM_Ramone 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

V priebehu rokov 1982 až 1986 bol vyprodukovaný český detektívny televízny seriál "Malý pitaval z veľkého mesta" (Malý - neveľký, nepatrný, drobný. Pitaval - zbierka pozoruhodných kriminálnych prípadov. Veľké mesto - Praha). Seriál obsahuje pätnásť samostatných zhruba hodinových častí, v ktorých kolektív pražských kriminalistov rieši rôzne kriminálne prípady. Úvodná, v poradí prvá epizóda nesie názov "Aranžér". V Prahe vyčíňa drzý zlodej, ktorý počas obedných prestávok, vykráda pokladne v maloobchodných predajniach. Zbor národnej bezpečnosti bude musieť vynaložiť veľké úsilie a nasadiť veľký počet svojich príslušníkov, aby tohto páchateľa prichytili pri čine. Veliteľom a koordinátorom tejto akcie bude poručík Libor Krejcárek. *** ()

Adam Bernau 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Normální husťácká kriminálka. Bodie Krampol je při neúnavném vyslýchání vedoucího zeleniny drsnej jak struhadlo, Schimanski hadr, ale znáte to. Máš velkej případ, kolegové tě podceňují, stopa, po níž zarputile jdeš, se ukáže slepou, výlohový démon vybírá jednu kasu za druhou, vedení tlačí, do případu se ti začínají drát federálové z Městský správy. Nevzdáváš to. Trpělivě vystřihuješ trojúhelníčky, po konfliktu s nadřízeným se ti podaří protlačit logistickou monstrakci, jakou ještě nikdy nikdo nezkoušel, jenže démon je zrovna na dovolené. Na poslední chvíli to klapne. Při scénách v dispečinku jsem si říkal, to je blbost, to nemají co na práci, proč tam vysedávají, když je tam přece dispečer. Teprve když se tam poslední den slezou všichni a nakráčí i sám nadnáčelník, došlo mi, že jde především o umění a toto poznání si pro sledování kriminálních filmů odnáším natrvalo. Z epizodních postav je samozřejmě epeso Bláha jako vedoucí prodejny, ale nejvíc epeso je nepřetržitě vysmátá mladice Bydžovská. ()

Anderton 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Tento seriál považujem za ukážku toho, aká je kriminalistická práca veľká piplačka a tým pádom aj zdanlivo nezaujímavý prípad vykrádania obchodov môže priniesť vzrušenie. Nielen pre vyšetrovateľov, ale aj pre diváka. Presne taký je aj prvý Pitaval. ()

SOLOM. 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Nikdy dříve jsem tento československý krimi seriál neviděl, ale když už zde svítí jeho epizody v červených číslech – tak jsem si řekl, že by to mohla být „asi“ dobrá podívaná. No první epizoda tedy žádné velké terno není a úsměvné Krampolovy vyšetřovací metody nakonec to kýžené ovoce přinesly, ale divák se zrovna moc kvalitní podívané nedočkal. Jasně, ze všeho toho okolo dýchá vůně oné doby – taky bych si možná zašel na koncertík v té době ještě atraktivní Marušky, ale přeci jenom bych si žádal více akce. Alespoň že tu je řada známých ksichtů a rýpající Zedníček… ()

topi 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Aranžér Lubomír Lipský holt potřebuje pořádnou chatu, tak mate celý policejní sbor a kdyby si neodskočil na čtrnáct dní na dovolenou a nepotřeboval by zrovna prachy na hurdisky, nikdo by ho nikdy nechytil :D Perfektní vedlejší postavy Pepíka Bláhy a neustále vyřehtaná Zuzka Bydžovská (ta za mlada byla vysmátá pořád a všude :D). Tenhle díl mě bavil vždycky. ()

otík 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Vcelku zábavný a odlehčený začátek série. Krampol dostane za úkol vypátrat krádež v menším obchodě, bohužel pro něj se mu to řádně zkomplikuje. Ale nachystá geniální plán, jen mu na to chybí lidé. Především závěr filmu se povedl a hezky naladil na další díly. ()

fabecc1222 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Na první pohled praští do očí dva naprosto nereálné postupy, kdy nejprve někdo schválí akci, při které se zapojí do sledování obchodů snad celá tehdejší bezpečnost, a ještě k tomu zabezpečí několik tisíc obchodů asi během dne...No a pak maj všichni policajti tak málo práce, že můžou celej den sedět u telefonu v jednom kanclu, a čekat, jestli zavolá...Ech, tak to asi fakt ne. Jinak teda Krampola jsem nikdy nebral jako nějakého velkého herce, každopádně zarputilého, pomalejšího poldu zatím zvládá ze ctí. V mezidobí pochopitelně odhalí ještě několik malých podvůdků, jak se na správného příslušníka patří. ()

Ironfood 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

"Liborku vem to, tři čtvrtě na dvě, z nějakého krámku ti posílá pozdrav aranžér" Rudla Pekař sice Krejcárka nabádá k opatrnosti, ten ze sebe přesto udělá totálního vola. Případ sice nakonec vyřeší. protože mu však chybí Rudlovy kombinační schopnosti, musí do toho zapojit stovky dalších policistů. Aby si tuto obři akci vydupal, musí banálního zlodějíčka prezentovat jako zločince století "ten chlap je vážně Fantomas, ten je nepolapitelnej" ()

MickeyStuma 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

První případ mající na starosti poručík Libor Krejcárek (Jiří Krampol) je na svoji dobu typický, dnes již neuskutečnitelný. Vydávat se za aranžéra sice je ještě stále možné, ale nikde se už nenajdou výlohy, které by šli tak velmi jednoduše otevřít z venku a touto cestou vniknout do prodejny. Prezentované pátrání má ve všech směrem logiku a akce na dopadení pachatele je více než zajímavé. Hlídat 250 prodejen by nebyla legrace ani dnes. Průběh však už vyniká ohromnou kýčovitostí, byť to bylo v samém závěru vysvětleno. Zřejmě v zájmu děje a nuceného napětí. Seriál jinak nezačal špatně. Ukazuje skutečnou práci Veřejné bezpečnosti co se týče trestných činů a ne jak je známo z filmů. ()

PaRi 

všechny recenze uživatele

Z tohoto seriálu čiší normalizační doba, což je umocněno neustálým soudruhováním. Nechápu, co ČT sleduje vysíláním tohoto průměrného normalizačního dílka mající za úkol popularizovat komunistickou VB. ()

Cibulka_C 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Tenhle díl byl pro mě sice nejslabší, ale Jirka Krampol, říkejme mu třeba poručík Krejcárek, přišel s tak geniálním nápadem, že jsem u toho nakonec zůstala a pokračovala ve sledování. 📺🙈 Nakonec se mi Pitaval ukázal jako super seriál, rozhodně v osmdesátkách musel být nezdravě populární. Takže come on for another one! 🤩 ()

Sa.sa 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

NJN člověk by ani nevěřil, že to bylo takto snadné ;) Krásný úvod do seriálu a ano je na to nutno koukat tehdejším okem - je to z roku 1982 a ano Veřejná bezpečnost tenkrát byla... Všem blbům co tady lamentují a lamentují nad "morálkou" zamyslete se nad sebou :P za mě 5hvězd ()

Reklama

Reklama