Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Tentokrát nahlédneme do kriminálního případu, který bude zaměřený na bytové podvody. Ukradená výplata jednoho zedníka (J. Dvořák) při oslavách v jednom bytovém družstvu se jeví z hlediska kriminalistického jako nezáživná banalita. Vyšetřováním je pověřen podporučík Kamil Hamřík (P. Zedníček). Mravenčí práce sestávající z výslechů a množství podezřelých nakonec vede k odkrytí machinací a podvodů s byty ve velkém. A tak to, co se původně jevilo jako prkotina, se stává případem s velkým P... (Česká televize)

(více)

Recenze (21)

Ironfood 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Rudla Pekař v tomto díle prokáže svůj smysl pro humor, společenský takt, znalost pražské galérky a prozradí nám, že je vdovec. Kamil mezitím cosi vyšetřuje v nějakém bytovém družstvu. Dozvíme se i něco o Kamilově soukromém životě, ve kterém mimo jiné dostane lekci o tom, jak vypadá správná policejní práce. Rovněž se ukáže, že své milence lže o svém povolání a že krade tácky v hospodě. U policisty bych tedy čekal trochu větší charakter, ale je fakt že nikdo, tedy samozřejmě s výjimkou Rudly Pekaře, nemůže být dokonalý. ()

Adam Bernau 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

I v druhém dílu je základem tragédie smutná skutečnost, že si někdo chce žít luxusněji, než lze v jeho zařazení v socialistické společnosti financovat legálními příjmy, a tak si po vzoru členů vládnoucí garnitury, o níž se dosud taktně mlčí, opatřuje finanční prostředky zločinnou cestou. I zde nešťastník potřebuje mít především soukromý rekreační objekt ve formě přepychové vily. Po výlohovém démonovi z 1. dílu (ďábelský Lub. Lipský) vykrádajícím malé prodejny ale nastupuje ostřejší střelec, k tomu záhadné telefonáty... vyšetřující Zedníček (jinak plnící v seriálu v rámci zadání "nic lidského není eSeNBákům cizí" obligatorní roli toho, který je na holky) má zamotanou hlavu, málem nespí, jako s každým správňáckým poldou s ním cloumají emoce, takže zdemoluje telefonní sluchátko, nedbá domlouvání nadřízeného, aby to nechal být, musí to rozkrýt stůj co stůj. Naštěstí si získal ochotného dobromyslného jazyka Dvořáka. Kochat se lze v tomto díle zejména fajn účetní Štěpánkovou, ale i geniálním taktem Haškova por. Pekaře "když si sednete na chodbě, tak se nemůžete minout." ()

Reklama

MrEddie 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

V druhé epizodě si autoři vzali na mušku rozkrádání v bytovém družstvu. Hamřík (Pavel Zedníček) vyšetřuje zdánlivě lehký případ ukradené výplaty na staveništi nových bytů. Když ale začíná dostávat anonymní telefonáty, že se v družstvu krade, začíná se případem zabývat. Epizoda patří k těm slabším. Soudruzi museli nechat natočit agitku proti rozkrádání socialistického majetku. Já mám rád kromě děje to pozadí, ty reálie. Např. Hnědé šálky na kávu, ze který pijí Zedníček a Frej,museli fasovat snad všechny socialistické podniky. V regálech v hospodě vidíme na výběr cigarety CLEA za 12 Kčs a KENTKY za 20 Kčs.Objevuje se nejpopulárnější hlavolam 20.století Rubikova kostka. V díle se neobjeví jediný západní automobil. Čenda (Josef Dvořák) má na své pracovní skřínce samolepku maskota Letních olympijských her v Moskvě. ()

MM_Ramone 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

V priebehu rokov 1982 až 1986 bol vyprodukovaný český detektívny televízny seriál "Malý pitaval z veľkého mesta" (Malý - neveľký, nepatrný, drobný. Pitaval - zbierka pozoruhodných kriminálnych prípadov. Veľké mesto - Praha). Seriál obsahuje pätnásť samostatných zhruba hodinových častí, v ktorých kolektív pražských kriminalistov rieši rôzne kriminálne prípady. V poradí druhá epizóda nesie názov "Milenec". Podporučík Kamil Hamřík pracuje na  vyšetrovaní prípadu krádeže mesačnej výplaty jedného stavebného robotníka. Zdá sa to byť banálna záležitosť. Avšak postupne sa začne odhaľovať rozsiahly podvod s bytmi a s tým súvisiace rozkrádanie štátneho majetku. Podporučíkovi Hamříkovi sa nakoniec podarí odhaliť rafinovanú zločineckú skupinu. *** ()

MickeyStuma 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Podporučík Kamil Hamřík (Pavel Zedníček) dostal případ ztracené výplaty na stavbě sídliště, z čehož se nakonec vyklubalo něco závažnějšího. Machinace a podvody s byty, které vedli paradoxně až ke mzdové účetní, tedy k té, co nahlásila ztrátu oné výplaty. Opět především díky doslova mravenčí práce dospěl podporučík Hamřík k odhalení pachatelů. Ale jednoduché to tedy neměl. Ano, i zde je prezentována skutečně reálná práce vyšetřovatelů. Tedy žádná akce, žádné drsné výjevy. ()

Galerie (12)

Zajímavosti (2)

  • Reálie bytového družstva se točili v Dejvicích, v ulicích K Matěji a Krohova. (sator)
  • Čenda (Josef Dvořák) má na své skříňce nalepenou samolepku s Míšou. Míša byl v té době velmi populární a oficiální maskot Letních olympijských her 1980 konaných v Moskvě. (Muffino)

Reklama

Reklama