Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Tentokrát bude kriminalistický tým postaven před úkol dopadnout nebezpečného pachatele řady loupeží. Kriminalistu Rudolfa Pekaře (V. Hašek), který byl na předchozí akci zraněn nožem, si kolegové dobírají a šéf (L. Frej) ho napomíná. Ke zranění by vůbec nemuselo dojít, kdyby Pekař nosil zbraň. To on však odmítá. V té době Prahu vzrušují odvážné loupeže různých obchodů drzého a sebevědomého pachatele, který je přesvědčen, že na něj je zákon krátký. Po vyloupené prodejně Elektra má blízko k jeho zadržení právě Rudolf Pekař, který vede celé vyšetřování. Jenže nenošení zbraně se mu stane málem osudné... (Česká televize)

(více)

Recenze (17)

SOLOM. 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Tentokrát přišel na řadu konečně i Rudla, který zbraním zrovna moc neholduje a tak není divu, že ho tu a tam někdo pořeže, nebo mu rovnou rozbije hubu. ON je však ostatními respektován hlavně díky svému zdravému úsudku a radám, což se mu nakonec vyplatí i u tohoto zapeklitého případu. Jediným problémem je, že se i zde najde několik zbytečně zdlouhavých a nudných pasáží. Na druhou stranu zas Pepík Abrhám dostal více prostoru a ani ty sledovací scény nebyly od věci (pobavily i ty návštěvy bazarů, zastaváren a opraven)… ()

MickeyStuma 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Opět vykradené prodejny tentokráte Elektra a ve finále i zbraní. Nadporučík Rudolf Pekař (Vlastimil Hašek), starý matador a zastánce starých policejních principů (nenosí u sebe zbraň), se pustí do vyšetřování společně s mladým kriminalistou Otradovcem. Příběh je stejně jako ty předchozí zpracován velmi dobře. Práce vyšetřovatelů je tu prezentovaná naprosto precizně. Klasická titěrná práce v archívu pro zjištění všeho potřebného, zdlouhavé obcházení všech opraven elektra pro zjištění jestli se tam neobjevili ukradené přístroje a především schůze a přípravy na dopadení pachatelů. Velmi dobře natočené sledovačky. Ukázka toho, že to jde i bez zběsilých honiček a střelby. Tkvi tak z toho ohromná reálnost. Tento díl je nadmíru povedený. ()

Reklama

quokam 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Uz to jede! Zaverecne zatykani jako tresnicka na dorte. Trpeliva, mravenci prace. Velikej napad, premysleni a kombinovani je top! Jen ta scena v tom skladu se trosku nepovedla. Jeji aranzma (jdi tri kroky dozadu, podivej se na horu a zatvar se prekvapene) z ni stříkalo jak z velkofilmu pana Vavry.  9.5/10 - "To je vsechno? Ano to je vsechno, dekuji na schledanou..." + vyraz vedouciho. ()

Ironfood 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Po tomto díle už musí být i méně vnímavému divákovi naprosto jasné, že jediným opravdovým detektivem v tomto seriálu je Rudla Pekař a všichni ostatní jsou tam jenom jako křoví. Rudla je vlastně takový socialistický detektiv-gentleman. Dokáže pacifikovat zločince bez použití zbraně, je mistrem psychologického výslechu, umí brilantně načasovat zatčení a má velký respekt ze strany nadřízených (jak Břéti Kubáta, tak kapitána Divíška), se kterými je jedna ruka. Nestydí se však ani poradit s méně zdatným kolegou, když ví, že tak může získat relevantní informace. V tomto díle rovněž zjistíme, že má dvě dcery (podle titulků Michalu a Lucii), obě na vdávání. Možná i proto je tak ochotný zaučovat Jiříčka, k jehož neustálému remcání přistupuje až s otcovskou trpělivostí a kterého naučí, kdy je potřeba dělat takovoutu poctivou "černou" policejní práci a kdy je naopak potřeba použít mozek. "Kdybychom trošku víc kombinovali a přemýšleli, tak na něco snad musíme přijít, ne? - Tak já jsem včera večer přemejšlel a kombinoval a na něco jsem přišel - že bysme ještě měli vobejít všecky vesnice vokolo Prahy" ()

fabecc1222 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Tak jak se dalo čekat, tak svůj případ dostává i Rudla (Hašek). Zatím za mě z kriminalistů největší sympaťák, stará škola, plno zkušeností, trpělivost nade vše, ale zároveň i určité profesní nedostatky způsobené zatím neznámou minulostí (nesnáší zbraně). Příjde mi jako takový předobraz Plíška z Případů 1. oddělení. V tomhle díle jinak určitě pobaví znázornění StB jakožto bandy v podstatě charakterově dokonalých lidí, to už asi dneska jen tak neuvidíte :D Abrhám snad poprvé v takhle těžce ideologické roli. U samotného případu je tu konečně zajímavá ta kriminalistická práce, jak se postupně propracovávají k jádru věci. Potěší také to, že vesměs všechny pachatele hrají nějaké známé, ale zároveň ne až tak provařené obličeje. ()

Galerie (27)

Zajímavosti (4)

  • Vrah Staněk (Jiří Klem) bydlel na adrese Kujbyševa 10 v Dejvicích, dnes ulici tohoto jména nenajdeme, jmenuje se Wuchterlova. (sator)
  • V čase 39:13 zazní: „Projeli jsme kolem nádraží a do Dlážděný,“ přitom je vzápětí opakovaně vidět cedule Pod Kaštany. (ladyViolet)

Reklama

Reklama