Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Kriminalistický benjamínek Jiří Otradovec (M. Pešek) vyšetřuje krádež vzácné sošky ze zámeckých sbírek. Začínající policista se má utkat s protřelým recidivistou... V úvodu tohoto příběhu jsme svědky toho, jak si filmový štáb na jednom zámku vybírá vhodné interiéry. Po prohlídce se zjistí, že se mezi ně vetřel ještě jeden – nevítaný návštěvník a ten zmizel i se vzácnou soškou Jupitera. Pátrání po neznámém díky svědkům, kteří popíší přibližnou podobu hledaného, přivede kriminalisty na stopu dobře známého recidivisty Hrušky (J. Bartoška)... (Česká televize)

(více)

Recenze (21)

Grogan 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Jedna z mých oblíbených epizod s prvním zajímavým záporákem seriálu. Bartoška je ve své roli excelentní (a to ho jinak zase tolik nemusím) a moc pěkně se snaží ukázat, že je chytřejší než celá policie dohromady. Má super hlášky ("Díky za pozvání, vážení pánové, ale snad jsme nemuseli hrát, jak nám kašpárek platil pokutičku"), ale i scény bez hlášek jsou vychytaný (jak tu padlo, jak duchapřítomně vyhandloval pivo za limonádu). Taky ty tři svědkyně byly povedený postavy a přinesly do epizody dost humoru (úskočný výsměch v očích). Rudolf jako tradičně ostřílený detektiv, který odvede největší část práce, Kamil má pro změnu dobrý nápad, jak záporáka rozpovídat. No a Jiříček (Libora nekomentuji, ale už dřív jsem si všiml, že když případ nedostane on, tak dostává daleko méně prostoru než zbývající trojka) tu dostane slušnou lekci, kterou si myslím zasloužil. Už dřív na něm bylo vidět, že když se případ moc vleče (Včelař) nebo se zdá složitý (zde), tak rychle ztrácí elán nebo fňuká. Po tomhle dílu si už nic takového nemůžu vybavit, tak snad pro něj tahle lekce byla užitečná. Ještě dvě drobnosti: co se týče té zfušované sledovačky, tak jsem se dost divil, že ho Bartoška nezmerčil už u té zídky, tam byl fakt nenápadnej jak slon v porcelánu. A ten pozemek na konci, možná to Bartoška nemyslel tak doslovně a nebyl to nějakej Potměšilovo oficiálně vlastněnej pozemek, ale nějakej úkryt "pro nejhorší případy" kdovíkde. ()

MickeyStuma 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Ukradené starožitnosti a nelehká práce vyšetřování mladým kriminalistou Jiřím Otradovcem (Michal Pešek), který to sice zpacká, ale tým ho podrží a společně se do toho pustí tak, že vše dovedou do zdárného konce. Příběh oplývající reálnou dějovou skladbou poukazující hlavně na fakt, že i vyšetřovatelům se občas nedaří, ale že se stále snaží případ vyřešit. ()

Reklama

Ironfood 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

"Galérka nic nepustila? - Nikdo nic nezaslech... - Ani Rudla ne? - Ani Rudla. - No tak to vypadá, že se máme na co těšit..." Rudla Pekař se v tomto případu drží trochu v pozadí, což je celkem pochopitelné, protože celý díl je založený na tom, že si Bartoška dělá srandu z policie a myšlenka, že by někdo zesměšňoval přímo Rudlu zjevně byla pro filmaře stejně nepředstavitelná jako pro mě. Každopádně Rudla z pozadí bravurně tahá za nitky a jeho přínos k vyřešení případu je opět hodně zásadní ()

SOLOM. 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Já mám taky raději vztahy pohlavní – než ty hlavní, ale to je jedno…Tento díl byl sice na jednu stranu dost úsměvný a plných spíše komických scén (viz výpověď těch tří ženských) či Bartoškovo vystupování a odpovídání při výslechu, ale jinak se mi tento případ rozhodně líbil a patří mezi ty lepší – samotná zápletka i herecké výkony většiny zúčastněných rovněž tak. Pomalu začínám tomuhle starému seriálu přicházet na chuť. Není to sice žádná pecka, ale člověk se alespoň zasměje… ()

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

"Děkuji Vám pánové za vřelé pozvání, ale taky jste to mohli říct rovnou a nemuseli jsme si hrát na to, jak kašpárek platil pokutičku." Padouchové "kunsthistorik" Hruška a "nekuřák" Strnad mě tentokrát svou namachrovaností bavili mnohem víc než kriminalisté. A taky mě bavilo, když se svědkyně dožadovala při vytváření identikitu zachycení úskočného výsměchu v očích nebo když Hruška vysvětloval rozdíl mezi hlavním a pohlavním vztahem. ()

Galerie (23)

Zajímavosti (7)

  • Jupiter byl ukraden na zámku v Libochovicích. (sator)
  • Kriminální případ je uveden v Kriminalistickém sborníku (12/1973) na stranách 736–741. Je tu popsán případ Pavla T. a celé jeho kriminální činnosti v oblasti krádeží uměleckých a starožitných předmětů. (Snickors)
  • Když volá Rudolf Pekař (Vlastimil Hašek) paní Tesaříkové (Květa Fialová) z telefonní budky, tak vhazuje do telefonu korunu, tu ovšem nevhodí dovnitř, ale zpětně ji vytáhne ven. (Kubyk23)

Reklama

Reklama