Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Kriminalistický benjamínek Jiří Otradovec (M. Pešek) vyšetřuje krádež vzácné sošky ze zámeckých sbírek. Začínající policista se má utkat s protřelým recidivistou... V úvodu tohoto příběhu jsme svědky toho, jak si filmový štáb na jednom zámku vybírá vhodné interiéry. Po prohlídce se zjistí, že se mezi ně vetřel ještě jeden – nevítaný návštěvník a ten zmizel i se vzácnou soškou Jupitera. Pátrání po neznámém díky svědkům, kteří popíší přibližnou podobu hledaného, přivede kriminalisty na stopu dobře známého recidivisty Hrušky (J. Bartoška)... (Česká televize)

(více)

Recenze (21)

quokam 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Slabsi dil. Telefoni cislo na hrebinku tak nejak naznacuje rozpaky scenaristy, jak pohnout s pripadem. Slavni detektivove si nedokazali zjistit, ze podezrely ma nejakou chatu ci chalupu? Jinak Bartoska zamozrejme v suvereni forme a ty tri furie jak by smet. JInak zajimava strategie u vyslechu jit na strunu egoismu, ale jaksi moc se to nepovedlo. 6/10. ()

Cibulka_C 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Omg anooooo, tady byl Jirka Bartoška strašně cool na svoji dobu a choval je jako totální zloděj, který má všechno totálně u pr... a nakonec na celou akci přišel líp, než samotní pitavalové, když ho fotili z toho auta. ✌🏻 A nejvíc mě na celým dílu uneslo to, jak plynule a nenápadně dokázal vyměnit to pivo za limonádu. 👌🏻 Pak mě ještě bavilo pozorovat, jak měl Jirka Bartoška, říkejme mu třeba recidivista Hruška, u výslechu všechno total na háku zase a zkoušel všechny z výslovnosti. 🇫🇷 Tohle mě bavilo. ()

Reklama

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

"Děkuji Vám pánové za vřelé pozvání, ale taky jste to mohli říct rovnou a nemuseli jsme si hrát na to, jak kašpárek platil pokutičku." Padouchové "kunsthistorik" Hruška a "nekuřák" Strnad mě tentokrát svou namachrovaností bavili mnohem víc než kriminalisté. A taky mě bavilo, když se svědkyně dožadovala při vytváření identikitu zachycení úskočného výsměchu v očích nebo když Hruška vysvětloval rozdíl mezi hlavním a pohlavním vztahem. ()

MickeyStuma 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Ukradené starožitnosti a nelehká práce vyšetřování mladým kriminalistou Jiřím Otradovcem (Michal Pešek), který to sice zpacká, ale tým ho podrží a společně se do toho pustí tak, že vše dovedou do zdárného konce. Příběh oplývající reálnou dějovou skladbou poukazující hlavně na fakt, že i vyšetřovatelům se občas nedaří, ale že se stále snaží případ vyřešit. ()

Ironfood 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

"Galérka nic nepustila? - Nikdo nic nezaslech... - Ani Rudla ne? - Ani Rudla. - No tak to vypadá, že se máme na co těšit..." Rudla Pekař se v tomto případu drží trochu v pozadí, což je celkem pochopitelné, protože celý díl je založený na tom, že si Bartoška dělá srandu z policie a myšlenka, že by někdo zesměšňoval přímo Rudlu zjevně byla pro filmaře stejně nepředstavitelná jako pro mě. Každopádně Rudla z pozadí bravurně tahá za nitky a jeho přínos k vyřešení případu je opět hodně zásadní ()

Galerie (23)

Zajímavosti (7)

  • Postava zlodeja, ktorého hral Jiří Bartoška, bola inšpirovaná lupičom umenia Pavlom Trnkom. Obaja mali zálusk na vzácnu sošku Jupitera. (Raccoon.city)
  • V čase 0:11:25 si zřejmě zvukař zaměnil mikrofon Jiříčka za mikrofon náčelníka Kubáta. Věta: „Řekla ti včera Jarka, že je tam nové hlášení o krádeži obrazu, zní trochu jako z telefonu, s mírnou ozvěnou, asi byl použit výstup mikrofonu namířeného na Jiříčka. (Volvo40)
  • Kriminální případ je uveden v Kriminalistickém sborníku (12/1973) na stranách 736–741. Je tu popsán případ Pavla T. a celé jeho kriminální činnosti v oblasti krádeží uměleckých a starožitných předmětů. (Snickors)

Reklama

Reklama