Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Na oddělení pražské kriminálky se dostaví starší žena (V. Kubánková), která ohlásí zmizení svého manžela Otto Sedláčka, vedoucího partiové prodejny. Pátráním je pověřen Kamil Hamřík (P. Zedníček). Jak se během vyšetřování ukáže, důvod ke zmizení hledaného muže nebyl ani v manku a ani ve finanční situaci. Na základě vyhlášení celostátního pátrání se podaří kriminalistům dostat k soukromému opraváři aut (V. Kratina), který byl patrně poslední, kdo zmizelého viděl. Stále však chybí motiv i hledaný muž. Teprve po půl roce buldozer při výkopových pracích objeví ohořelou kostru mrtvoly a lebku s dvěma průstřely. Vedením případu je pověřen na základě nových skutečností Rudolf Pekař (V. Hašek)... (Česká televize)

(více)

Recenze (21)

otík 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Hodně dobrý díl už jenom kvůli závěrečnému "duelu" otce a syna kriminálníků. Skvělý Kratina, nejdříve dokáže vše zahrát do autu a na konci se ne a ne nechat na něčem nachytat. Až otcovská hrdost nezabíjet jej odhalila. Jeden z těch asi nejlepších dílů, Krampol parádní, stále hledá a hledá, až se mu konečně podaří najít onu osudnou chybu. Výborné dialogy mezi Krampolem a Frejem na poradách. ()

Ironfood 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Kamilovi vyšetřování moc nejde, možná i proto, že má rozdělanou další ženskou. Naštěstí, když se ukáže, že je případ opravdu vážný, dostane vyšetřování na starost Rudla Pekař. A pak už to jde jak po másle, i slizkého prokurátora váhajícího s povolením k zatčení a domovní prohlídce Rudla zvládne levou zádní. Jeho předávání papírků při výslechu je rovněž bravurní záležitost. ()

Reklama

quokam 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Takhle to ma vypadat! Zajimavej pripad, vysetrovani, clovecina i jemny humor. Skvely herci od nejvetsich roli po nejmensi steky. Jenom mi nejsou moc jasny kompetence mezi "mestem" a "obvodem." Zaverecnou scenu tesat do kamene a poustet na filmovych akademiich novym generacim (nejenom) televiznich reziseru. A jasne komunisticky prokurator "lpici" na zakonech je z dnesniho pohledu mrazive usmevny, ale jak uz jsem jednou zminil, dobovy kontext se az ta moc netyka umeleckeho dila jako celistveho uzavreneho celku. Jo a ten nenapadnej prislusnik s obrovskou vysilackou jakbysmet. 10/10 ()

Grogan 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Dobrý díl s povedeným záporákem Kratinou. Přístup k řešení případu ze strany Kamila a Rudly je značně odlišný a Kamilův lážo-plážo přístup mu napoprvé zrovna moc nepomohl, i napodruhé má značné názorové rozdíly jak proti Rudlovi, tak proti prokurátorovi. Naopak Rudla má případ hned od začátku pevně v rukou a i komplikace řeší v klidu a efektivně. Taky potěšil slušný prostor pro Svatopluka Skopala (za celých 15 epizod ho dostal jen ve dvou dílech, což zamrzí). Je zde hodně povedených scén (třeba úvodní sestřih, kdy Kamil několikrát projde dveřmi, aby nám oznámil, co už všechno stihl vyšetřit, což je zakončeno vyhlášením celostátního pátrání). Dal bych i maximum, ale jak zde někdo zmínil, je to tedy pěkná fušeřina, že si policie důkladně neprověřila poslední osobu, která byla se zmizelým ve styku. Ty záznamy v rejstříku by jistě hned upoutaly jejich pozornost, ne až za půl roku po nalezení těla. Sotva se to dá vysvětlit Kamilovým ledabylým přístupem, vždyť později se v tom angažovalo o dost víc policistů a nikdy tenhle fakt nevznesl. ()

SOLOM. 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Jednoznačně zatím nejlepší díl tohoto seriálu. Nejen kvůli pochmurné atmosféře napříč celým filmem, ale i díky „ubrání humoru“ a více zapálení do vyšetřování od všech zúčastněných. Navíc Zedníčkovi konečně spadl hřebínek a Svatopluk Skopal dostal více prostoru, než jen nasedání a vysedání z auta VB. Vladimír Kratina předvedl velmi dobrý výkon – nejlepší ze všech. Takže v tomto případě tomu dám poprvé lehce nadprůměrné ohodnocení. 70% ()

Galerie (20)

Zajímavosti (2)

  • Vyšetřovatelé používají magnetofon ZK 140T z roku 1972, čtyřstopý monofonní kotoučový magnetofon. Vyráběný byl v licenci německého Grundigu polskou firmou Unitra ZRK. (sator)

Reklama

Reklama