Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Jednu pražskou prodejnu textilu přepadne ozbrojený muž s punčochou na hlavě. Ve své drzosti jde tak daleko, že si po provedené loupeži na ulici počká i na příjezd kriminalistů. Zde se ale dopustí chyby, která se mu v závěru stane osudnou. Po obchodu s látkami následuje vyloupení benzínové čerpací stanice. Sebevědomí pachatele roste. Jde tak daleko, že čerpadláři slíbí, že si pro peníze přijde znovu. Svůj slib také vzápětí splní. Případem je pověřen podporučík Kamil Hamřík (P. Zedníček)... (Česká televize)

(více)

Recenze (24)

otík 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Od začátku známe pachatele i jak své činy páchá, na druhou stranu ale sledujeme kriminalisty (tentokrát hlavně Zedníčka), jak se v případu plácají a čekají na pachatelovu chybu, která ne a ne přijít. Ještě štěstí, že tento pachatel je pořádný frajírek a na to ho v podstatě dostanou. Nic překvapivého ani extra zábavného, totálně průměrný díl. ()

MM_Ramone 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

V priebehu rokov 1982 až 1986 bol vyprodukovaný český detektívny televízny seriál "Malý pitaval z veľkého mesta" (Malý - neveľký, nepatrný, drobný. Pitaval - zbierka pozoruhodných kriminálnych prípadov. Veľké mesto - Praha). Seriál obsahuje pätnásť samostatných zhruba hodinových častí, v ktorých kolektív pražských kriminalistov rieši rôzne kriminálne prípady. V poradí ôsma epizóda nesie názov "Muž s punčochou". Vyšetrovatelia z pražskej kriminálky musia objasniť niekoľko ozbrojených, lúpežných prepadnutí, ktoré má na svedomí neznámy páchateľ. Pri nočných prepadoch sa maskuje punčochou a ohrozuje svoje obete steľnou zbraňou. Je to nebezpečný kriminálny živel, ktorého treba urýchlene vypátrať a postaviť pred súd. Prípadu sa ujme súdruh podporučík Kamil Hařmík. *** ()

Reklama

MrEddie 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Souhlasím s Otíkem. Totálně průměrný díl. Od začátku známe pachatele (Ondřej Pavelka). Frajer co má zkušenosti s krádežemi, zbraněmi a staršími paničkami (Milena Dvorská). Jeho drzost ho nakonec prozradí. Vyšetřování se ujímá Kamil, který ze začátku neví kudy kam ale s pomocí Michala Peška nakonec případ vyřeší. V epizodě si zahraje Josef Somr a Zdeněk Srstka. Pro pamětníka je hezké vidět tu kupu Československých bankovek z 80.let,, staré benzinové pumpy Benzina. Benzin byl tehdy za 6 Kčs litr a nafta za 8 Kčs. Pavelka přijíždí na Hlavní nádraží přesně mezi 16:20 a 16:30. Nic moc díl. Dvě hvězdičky je málo a tři moc. ()

Cibulka_C 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Nejlepší díl ze všech třinácti a ještě k tomu lehce jiný. 🤩 Pachatele známe už od začátku… Ondřej Havelka se do něho hodil skvěle a měl hrozně hezký řasy, který ho dělaly ještě hezčího. 😍 Celý ten díl měl spád a já jsem ho zkoukla vkuse a asi nejsem ok, ale celkem jsem se nemohla odtrhnout, protože jsem si strašně přála, aby ho na té benzínce dostali. 😫 Taky mě fascinovalo, jak měl polovinu všeho u pr… a ještě jim slíbil, že je navštíví zase. Takže za mě nejlepší díl, pokud se někdo bude dívat na Pitavala, tenhle díl je základ. ❤️ ()

SOLOM. 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Punčochář Ondřej Pavelka a jeho ego – vážně tenhle hajzlík pobavil, zvláště pak ty přepady pumpy a konfrontace se starým mužem. Bylo zajímavé se podívat na staré hlavní nádraží, jinak bych však uvítal o něco kratší stopáž, protože se tu našly i některé dosti nudné pasáže. Zedníček ale nezklamal – jen zbytek party tentokrát moc prostoru nedostal (až na „benjamínka“). Tento díl měl klasickou průměrnou úroveň, nic víc nic míň. ()

Galerie (30)

Zajímavosti (2)

  • V baru, kde pozoruje cvrkot podporučík Kamil Hamřík (Pavel Zedníček), vyhrává v pozadí na housle Otto Sattler, který měl za sebou Osvětim, kde přišel o celu rodinu. Hrál do ouška králům, maháradžům i slavným umělcům. Také sepsal knížku „Celý život v baru“. (Ganglion)
  • Ve varieté zazní v orchestrální podobě píseň „Radost až do rána“, kterou zkomponoval Ladislav Štaidl a poukazuje na film, ke kterému také skládal hudbu se stejným názvem – Radost až do rána (1978). (sator)

Reklama

Reklama