Reklama

Reklama

Obsahy(1)

V lesíku nedaleko konečné zastávky autobusu číslo 127 je mileneckým párem nalezena mrtvola starší ženy (J. Štěpničková). V krátkém čase je oběť identifikována. Na oddělení pražské kriminálky se totiž dostaví muž (L. Pešek), který hledá svoji zmizelou manželku. Identifikace prokáže, že se opravdu jedná o paní Kosařovou, která si popletla noční autobus. Vyšetřováním tohoto zločinu je pověřen Rudolf Pekař (V. Hašek) a k ruce si bere Jiříčka (M. Pešek). Ku pomoci je jim také zdatná svědkyně (I. Janžurová), která si přesně zapamatovala každého pasažéra toho nočního autobusu, i údajného pachatele... (Česká televize)

(více)

Recenze (27)

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

"Jako první se vám přihlásí ten starý penzista, ti kluci to vaše hlášení určitě neslyšeli, ta mladá paní celý večer skáče kolem manžela, takže ta přijde až ráno, no a ten pachatel, ten se vám nepřihlásí nikdy." Být vyšetřovatelem, tak chci, aby paní Laurová byla svědkem úplně všeho. Její výpovědi totiž byly dokonalé a kdyby nakonec měla stoprocentní pravdu, tak bych se asi nechal unést a kromě pěti hvězd bych ji jmenoval čestnou členkou PS VB. ()

MM_Ramone 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Malý - neveľký, nepatrný, drobný. Pitaval - zbierka pozoruhodných kriminálnych prípadov. Veľké mesto - Praha. Verejná bezpečnosť (VB) vždy zvíťazí! Republiku si rozkrádať, ani rozvracať, nenecháme. Máme na to páky. V deviatej časti ("Kuchařinka") detektívneho televízneho seriálu "Malý pitaval z veľkého mesta " sa súdruhovia z pražského obvodného oddelenia Zboru národnej bezpečnosti zamerajú na odhalenie vraha, ktorý pripravil o život staršiu pani na konečnej zástavke nočného spoja mestskej hromadnej dopravy. Výdatne im s jeho vypátraním pomôže svojrázna svedkyňa, ktorú bravúrne stvárnila Iva Janžurová. *** ()

Anderton 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Kuchařinka bude zrejme moja najobľúbenejšia časť celého seriálu. Dôvodom bude asi to, že sa tu konečne jedná o vraždu a že si chytrolínka Iva Janžurová si celý diel kradne iba pre seba. Skúste jej odporovať. ()

SOLOM. 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Mít dobrou paměť je k nezaplacení, zvláště jste-li korunní svědek a můžete dopomoci dopadnout vraha. Janžurka byla skvělá a já se u tohoto dílu opět kvalitně zasmál. Samotný příběh už tak srandovní nebyl, protože zabíjení důchodkyň v lesíku moc k smíchu není, ale naše parta měla zase „ z prdele kliku“ a Rudla společně se Zedníčkem to nakonec dotáhli do úspěšného konce, i když tentokrát přímo pachatele nechytli oni sami… ()

otík 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Starší lehce zmatená žena vystoupí na konečné zastávce autobusu a hledá jakési sídliště. Někteří spolucestující se na ni vykašlou a neporadí ji, zatímco jeden muž jí poměrně neochotně poradí. Když ženu ještě tu noc najdou zavražděnou, jedna z cestujících onoho neznámého muže označí jako pachatele. Kriminalistům nezbývá nic jiného, než muže najít a usvědčit. Jenže starý dobrý nadporučík Pekař (Vl. Hašek) má dost zkušeností na to, aby si pátrání vedl po svém. Díl veskrze průměrný také díky hodně rychlému a nepropracovanému konci, ale zaujme především skvělou Janžurkou, zmateným Poloczkem a cestou do Uherského Hradiště (neb jsem Hradišťák) - takže dávám nadstandardní čtyři hvězdy. ()

fabecc1222 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Je jasné, že v tomhle díle si všechnu pozornost pro sebe krade Iva Janžurová, jako účetní - vědma, mající nepřeberné schopnosti v rámci lidské psychologie a fotografickou paměť, takže v podstatě rozluští celý případ za bandu "neschopných" kriminalistů. No, nakonec byla pravda ohledně vraždy trochu jinde, i tak ale Janžurka udělala z kriminalistů na dvakrát trotly. Spíš jsem si říkal, že je škoda, že vlastně ona nebyla ten pachatel, a pěkně je celou dobu vodila za nos :) ()

Ironfood 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Přepište dějiny. Nejlepší detektiv všech dob Rudla Pekař se nejprve splete ohledně toho, zda dát případ do televize, a následně je zcela zastíněn pozorovacími a dedukčními schopnostmi Janžurové ("takovýho svědka člověk potká jednou za sto let"). ()

mira007 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Případ inspirovaný skutečností, takže jsem nabyl dojmu, že ten pachatel byl snad vypůjčený z kriminálu. Mimochodem, nevíte jestli v tom seriálu nehrál skutečný pozdější šéf pražské mordparty Jiří Markovič - je tam postava , která je mu maximálně podobná a je skoro v každém dílu. ()

MickeyStuma 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Poslední epizoda o vyšetřování vraždy starší paní poukazuje i na fakt, že byť vyšetřování vede kriminalisty na správnou stopu, může být nakonec všechno úplně jinak. Plynulost a poklidné tempo dobře napsaného příběhu opět přináší pěknou detektivní podívanou. ()

Grogan 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Výborně rozehraný díl s vynikající rolí paní Janžurové, nad kterou kriminalisté jen žasli. Polozcek taky hrál perfektně hlavního podezřelého, scéna výslechu v autě byla hodně povedená, opravdu jeho odpovědi nevzbuzovaly příliš důvěry. Škoda trochu odfláknuté finální pointy, kdy najednou kriminalisti odhalili vraha bez jakýchkoliv náznaků toho, jak na něj přišli. ()

quokam 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Az neuveritelne autentcky a lidský Ladislav Pesek. Pokud se tu jiste pravem chvali Janzurka, pak Pesek ji i na tak kratkem prostoru strci do kaps i s celym hereckym ansablem. Vzdy mne zajimalo, jestli ta svedkyne je vylicena podle predobrazu nejake skutecne "báby", nebo si ji vymysleli pani scenariste. 8.5 / 10. ()

Reklama

Reklama