Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Tentokrát je hlavní postavou příběhu žena – autorka detektivních povídek. V šestnáctém poschodí jednoho panelového domu je nalezena mrtvola nájemníka Moravce, bydlícího v pátém poschodí. Přivolaný lékař konstatuje, že se jedná o vraždu. Všechny indicie ukazují na to, že pachatelem je jeho současná žena Šípová (R. Rázlová), průměrná autorka detektivních povídek. Domněnky jsou však jedna věc a důkazy druhá. Vyšetřováním je pověřen Rudolf Pekař (V. Hašek). Šípová se však ukáže jako zdatná soupeřka, která kriminalisty určitý čas vodí za nos... (Česká televize)

(více)

Recenze (24)

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

"To uděláme, až na ni budeme připravený. Jako ona na nás." To je vražda, napsala, vřískla a udeřila. Teď to jen dokázat a příprava npor. Pekaře skoro neměla chybu. Jen si to klíčové matení tělem nenechal ověřit, ale na to se policejní statistika neptá. Důležitá je čárka za objasněný trestný čin a dostatek zábavy při shánění důkazů proti namyšlené sedmilhářce. ()

MM_Ramone 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

V priebehu rokov 1982 až 1986 bol vyprodukovaný český detektívny televízny seriál "Malý pitaval z veľkého mesta" (Malý - neveľký, nepatrný, drobný. Pitaval - zbierka pozoruhodných kriminálnych prípadov. Veľké mesto - Praha). Seriál obsahuje pätnásť samostatných zhruba hodinových častí, v ktorých kolektív pražských kriminalistov rieši rôzne kriminálne prípady. V poradí jedenásta epizóda nesie názov "Autorka detektívnych poviedok". Pomerne známa spisovateľka Šípová chladnokrvne zavraždí svojho manžela, keď jej oznámi, že sa s ňou chce rozviesť a vrátiť sa ku svojej bývalej žene. Dokázať jej vinu bude vďaka jej literárnym skúsenostiam s kriminálnymi prípadmi ťažké. Vraždu starostlivo naplánovala. Skúsený detektív Rudolf Pekař však nájde spôsob ako preukázať jej vinu. *** ()

Anderton 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Vražda v paneláku, to je niečo, čo by sme chceli zažiť aj každý v svojej bytovke, alebo aspoň niekde v susedstve....to napätie, že sa niečo deje, čo tam po nejakom morálnom hľadisku. Oprátky vyšetrovania tentokrát berie do rúk ten najskúsenejší z ansámblu a my mu úprimne držíme palce, aby každému dokázal, že ešte nepatrí do starého železa. Podozrivá je obzvlášť nesympatická, takže to má divák jednoduché. ()

SOLOM. 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Jo vychcanost a představivost je u spisovatelů žádána, jinak by se vskutku neuživili. No a Regina Rázlová toho měla na rozdávání. Jen měla smůlu, že proti ní stál Rudla Pekař „který má taky za čepicí“. Takže z téměř dokonalé vraždy se nakonec vyklubala hodně hloupá…Regina se snažila, ale v Zemanovi jsem ji měl mnohem radši. Tady mi ta její postava lezla na nervy, stejně jako samotným vyšetřovatelům… ()

otík 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Díl plně v režii matadora Rudolfa Pekaře, který od prvního setkání s vraždou v 16. patře panelového domu podezřívá manželku oběti a jen neví, jak na tuto na kriminalisty dobře připravenou ženu ušit bič. Je to totiž zkušená spisovatelka detektivních románů. Nakonec však přeci jen objeví jednu cestu. Velmi dobrý díl, který potvrdil, jak musí být kriminalista dobrý psycholog. ()

fabecc1222 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Ty novější díly na to jdou zatím nějak jinak, a úplně mi to nesedí. Zase je pachatel známý hned od začátku, a tentokráte jde o to, jak ji vraždu dokázat. Gro se tady odehrává hlavně v kanclu u Pekaře, ale k jeho výměnám s vražedkyní by bylo třeba, aby byli opravdu mistrovsky napsané, aby se na nich dal postavit celý díl. ()

Ironfood 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

"Podívejte se na ty oči. Mohly klamat?" Na otázku, kterou se majorovi Zemanovi nepodařilo rozřešit, nyní přináší jasnou odpověď nejlepší detektiv všech dob Rudla Pekař. Rudla nepodcení přípravu a jakmile se pak chopí výslechu, je vymalováno. Pravdou nicméně je, že major Zeman převlečený za paragána mu poskytne důležitou informaci. Taktéž se nemohu zbavit dojmu, že Reginu by možná k přiznání nakonec dohnalo i pouhé křupání kloubů Sváti Skopala. ()

MickeyStuma 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Nádherná ukázka toho, jak musí být vyšetřovatel důvtipný, vychytralý a hlavně nebýt zbrklý když má hlavní podezřelou z vraždy spisovatelku detektivních povídek znající všechny kriminalistické sounáležitosti. Zkušený nadporučík Rudolf Pekař si toho je vědom a tak se i vyšetřovatel Jarolím, který mu pomáhá, nestačí divit. Detektivka jako z povídky oné spisovatelky. ()

Grogan 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Výborná epizoda ve stylu Columba, která ovšem díky postavě Vlastimila Haška měla pro mě daleko větší šmrc. Rudolf Pekař se totiž nechová jako zaostalý primitiv, ale jako ostřílený detektiv, který si jednotlivá tvrzení netahá odněkud z prstu. Pachatelka byla mimořádně nesympatická, takže bylo radost pozorovat, jak detektivové postupně utahovali smyčku kolem jejího krku. Hodně prostoru tu dostal taky Svatopluk Skopal, což rozhodně nebylo na škodu. ()

Rattlehead 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Možná o něco méně atraktivní díl, ale zase je krásné sledovat, jak zkušený kriminalista pomalu, ale jistě usvědčuje chytrou, ovšem psychicky poněkud labilní spisovatelku. Tento díl charakterizuje celý seriál. Žádné akční střílečky, divoké automobilové honičky, ale spíše mravenčí práce v kanceláři a poctivá příprava na výslechy. Čím jsem starší, tím mám tento seriál raději. ()

Cibulka_C 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

U tohohle dílu jsem usnula ke konci asi jen na deset minut, ale rozuzlení jsem už viděla, tak dobrý. 👍🏻😫 Každopádně jedenáctka měla hrozně super námět - vražda v 16. patře panelového domu, pak začnou všichni podezřívat manželku oběti, která je naprosto geniální, protože píše detektivky a ví jak na to. 😍 Jakože omg tohle zní tak super na osmdesátky… Začátek byl fajn, pak nuda, kde jsem spala a pak až zase konec. A celou dobu jsem si myslela, že je ta žena Laďka Kozderková ups. 👏🏻 ()

Cesty timem 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Rázlová nepatří mezi mé extra oblíbené, ale jsou role na ni přímo napsané a tady to byla jedna z nich a byla v ní výborná... No... ale jestli autorka detektivek tak můj typ je jedině zahraniční... Tramellová (Základní instinkt) :-) ()

quokam 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Nejvice columbovsky dil tohoto serialu. Skvela Ragina, velky prostor dostava muj oblibenec Svatopluk Skopal v roli "Watsona." Mnohem mnohem slabsi je vsak Zeman Brabec, tahle role nepatri do zlateho fondu tohoto jinak velkeho herce. 8.5/10. ()

evangelik 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Tento díl (na rozdíl od skoro všech ostatních) jsem viděl už v době vzniku. Takovej spíš průměr. R.Rázlová je rozporuplná herečka. Protekční dcera někdejšího předsedy české vlády, po převratu velká podnikatelka s podezřením na vytunelování Strojexportu... Je ovšem evidentní, že žádná z českých hereček nemá v sobě tu ráznost jako Rázlová. Jak vypovídající příjmení... ()

Reklama

Reklama