Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Případ, kterým se tentokrát kriminalisté zabývají, je krádež vzácných druhů ptactva z jedné pražské výstavy. Vyšetřování vede Libor Krejcárek (J. Krampol), kterému jsou k ruce Rudolf Pekař (V. Hašek), Kamil Hamřík (P. Zedníček) a Jiří Otradovec (M. Pešek). Začíná tak mravenčí práce hledání a pátrání po množství chovatelů. Kriminalisté jsou při pátrání doslova bezmocní, protože nikdo z nich není odborník na exotické ptactvo. Krejcárek proto požádá o pomoc znalce v tomto oboru, učitele (J. Kemr). Do vyšetřování se zapojí i svého švagra (J. Lábus) a připraví na zloděje past... (Česká televize)

(více)

Recenze (21)

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

"Za tuhle slepici někdo vyklopil 6.000 korun?" Kriminalisté se sami pod tíhou konfrontace přiznali, že exotům rozumějí jako koza deskriptivě, ale por. Krejcárek mě bavil svou zarputilostí, rodinnými příslušníky a vyřizováním objednávek v hospodě. Já se samozřejmě v přírodopise vyznám, takže aratingu oranžovočelehého bezpečně rozeznám od slona afrického, ale amazoňan žlutohlavý, agapornis škraboškový i žako šedý se mi mezi sebou trošku pletou. To však nic nemění na tom, že exoty mám z Pitavala nejraději. ()

MM_Ramone 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

V priebehu rokov 1982 až 1986 bol vyprodukovaný český detektívny televízny seriál "Malý pitaval z veľkého mesta" (Malý - neveľký, nepatrný, drobný. Pitaval - zbierka pozoruhodných kriminálnych prípadov. Veľké mesto - Praha). Seriál obsahuje pätnásť samostatných zhruba hodinových častí, v ktorých kolektív pražských kriminalistov rieši rôzne kriminálne prípady. V poradí dvanásta epizóda nesie názov "Exoti". Pražským chovateľom exotických vtákov bolo ukradnutých niekoľko veľmi vzácnych kusov. Tohto kuriózneho prípadu sa chopí poručík Libor Krejcárek. Odhaliť páchateľa však bude omnoho ťažšie ako by sa na prvý pohľad mohlo zdať. Na to aby ho vypátral a usvedčil sa bude musieť poručík Krejcárek stať odborníkom na exotických operencov. ** ()

Anderton 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

V seriáli príde aj na takú bizarnosť, ako ukradnuté exotické vtáky a je z toho jedna zo slabších častí. Ale pozor, tu ide o veľké peniaze, takže Krejcárek sa nemá vôbec za čo pri riešení prípadu hanbiť. Zaujímalo by ma, či takúto mravenčiu prácu aj dnes pri podobných prípadoch (nie nutne krádež vtákov) polícia rieši, alebo sa na to vydrbe a rieši radšej pokuty za parkovanie. ()

SOLOM. 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Tento díl má dvě zásadní chyby, které nemůže přehlédnout ani úplný „laik“ a to nejen přes exotické ptáky, ve kterých se taky nevyznám ani hovno. Zaprvé je blbé, že pachatele známe už po úvodních třech minutách, což někomu možná nevadí a za druhé naprosto dementní chyba pachatele, kterou by za normálních okolností snad neudělal ani úplný dement – skočit na past v podobě inzerátu na druhy, které jsem před pár dny ukradl…Ve filmu a seriálu je možné snad všechno, ale v reálu je to zralé na Bohnice…Jinak se mi líbil výkon Kemra i herecké soužití Jiřího Lábuse a Lenky Termerové. Za normálních okolností bych tomu snad i „vlepil“ průměrné ohodnocení, ale ta idiocie samotné zápletky mi to nedovolí, páč na tvůrčí hru a naivitu jsem tentokrát nepřistoupil… ()

otík 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Příjemný a pohodičkový díl, ve kterém se nevyšetřuje mord, ale krádež několika papagajů. Libor (Krampol) se naučí pár názvů a pak machruje před zločincem. Ale je to vtipné a zábavné. Podařený díl. ()

fabecc1222 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Pohodovej díl, hozenej spíš do komického stylu, i díky tomu, že se vlatsně nic moc ve výsledku nestalo, a podaří se i všechny ptáky zachránit. Vyšetřované se tu utápí v tom, jak vlastně ztracené ptactvo najít, když nedokážou rozeznat ani papoucha od slepice, a tak je třeba nastražit myší pastičku, a vyčkávat v hospodě, kde nemaj dvanáctku, ačkoliv teda slíbili, že jí dovezou, ale nepřivezli no... ()

Ironfood 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Kamil na začátku opět předvede svůj trapný smysl pro humor, vyšetřování naštěstí vede mnohem vtipnější Libor (Já jsem si chtěl zajít pro mlíko - Dneska ne, dneska pijte něco jinýho), který je výborný hlavně v pasáži v hospodě (Kladu tlapu tady na ten telefon) V pátrání po zákeřném lupiči andulek Augustovi mu navíc pomáhají Kemr s Lábusem, takže je o zábavu postaráno. Rudla Pekař se tu jen mihne a je vidět, že papouchové nejsou zrovna jeho parketa. ()

LEATHERFAC 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Na to, že případ opět trochu pod psa, tak skvělí herci a sranda to vyvažuje. Trochu mínus dílu je fakt, že pachatele známe už od začátku, což bere příběhu i tu poslední špetku napětí, která tam mohla být. ()

MickeyStuma 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Chovatelům exotického ptactva jsou na výstavě ukradeny vzácné kusy a na starosti to dostane poručík Libor Krejcárek. Úkol přetěžký, když se v onom ptactvu nevyzná. Pro diváky je to od začátku jasné, neboť pachatele znají a tak se v této epizodě sleduje jen vyšetřovatelské počínání. Velice reálný krimi příběh s exotickým ptactvem, kde mimo jiné i máme možnost vidět, že vyšetřující policista není žádný akční frajer, jak máme možnost vidět ze zahraničních filmů, a že mu pachatel může jednoduše utéct před nosem i malého bytu jedné bytovky. ()

Grogan 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Humorněji laděná epizoda, kde se řeší jeden z menších případů, ale tak řešit se musí všechno, i když nikdo z kriminalistů papouškům nerozumí. Libor se klasicky do případu zakousne a zorientuje se i v pro něj neznámém prostředí, zbytek týmu tu spíš jen dělá křoví. Slušné herecké výkony ve vedlejších rolích (Kemr, Lábus, Termerová i záporák Augusta, který si myslí, jak moc má nad kriminalisty navrch) a hodně hlášek ("Já si chtěl dojít pro mlíko." - "Dneska ne, dneska pijte něco jinýho.") Plán na dopadení pachatele nebyl neprůstřelný, ale zase co jinýho podniknout, že? ()

Cibulka_C 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Tak teď už tu hrála asi fakt celá Ypsilonka, jakože nedokážu a nikdy jsem si ani nechtěla představovat Jiřího Lábuse v detektivce, ale stalo se. 😛 Samotný námět na díl je teda dost ujetej, co si budeme povídat a rozhodně mi přijde jako totálně zbytečný, jakože papoušci haló? 😫 Jenomže všichni se strašně snažili. A neusnula jsem u toho, takže už je to jakože fakt divný a vtipný. 😭🙌🏻 ()

quokam 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Dil sice vtipny, ale slabsi a mene zajimavej, asi ukol znel ukazat prestrost prace Verejne bezpecnosti, tedy nejenom vrazdy, ale i nejake exoty. Pravda, u tech vrazd mam stale pochyby o kompetence Obvodnich oddelenich, ale to je vedlejsi. Je mile videt pany Kemra ci Augustu ve svych typickych rolich. Labus s filmovou manzelkou fajn, Krampol v hospode top. A "sto procent mene" se z mantematickeho hlediska moc nepovedlo. 6/10. ()

evangelik 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Spíš takový úsměvný zločin, podívaná taková nudnější. K. Augustovi tyhle role malých podvodníčků a zlodějíčků výslovně sedí. Ti detektivové jsou ale hodně málo přesvědčiví. ()

Monicina 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Netradičný príbeh, ktorý sa mohol kľudne stať. Viacero vtipných momentov, milujem tú vetu "Tolik že tahleto slepice stála" a "No nazdar, to budem běhat jako chochlouši a kde nic tu nic". . ()

MrEddie 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Pekař: "Jak se jmenuje?" Chovatelka: "Aratynga Oranžovočeli". Další povedená epizoda. Tentokrát všichni vyšetřují krádeže vzácných exotických ptáků,Libor Pekárek má zase nápad jak dopadnout pachatele. S pomocí šváry Zdendy (Jiří Lábus) a experta na exoty Macháněho (vynikající Josef Kemr) nakonec dopadnou pachatele. Díl začíná netradičně. Od začátku víme, kdo je zloděj exotů a policie se objevuje až po deseti minutách. "Všechno je to pořádná ptákovina" říká Hamřík. (Pavel Zedníček). Krejcárek se učí základy chovatelství papagájů, aby ho případní pachatelé z řad chovatelů nemohli tahat za nos. Na závěr zase pár postřehů z reálií 80.let. V hospodě, kde čeká Krejcárek na telefon, visí plakát na koncert Josefa Zímy. Libor vezme dvakrát telefon, kdy volá zákazník a ptá se jestli je na výčepu dvanáctka. Krejcárek odpoví ano a podruhé ne. ( na konci 80.let nebyla točená dvanáctka skoro vůbec k mání. Zejména v provozovnách nižší třídy. Sudy se vozili na Západ a do restaurací vyšší cenové kategorie, kde dvanáctku kupovali zahraniční turisti) V celém seriálu je v kanceláři kriminálky, částečně k vidění,,rudý transparent s bílým nápisem "Chladnou hlavu, planoucí srdce a čisté ruce." Jedná se o citát zakladatele Sovětské tajné služby F.E.Dzeržinského, ()

Reklama

Reklama