Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Kasaři jsou klasickými postavami detektivek a kriminálních příběhů i pachateli skutečných trestních činů už od dob vynálezu nedobytných pokladen. Že toto zlodějské řemeslo nevymizelo – a kolik důvtipu, znalostí i odvahy je zapotřebí k jejich dopadení – dokazuje dnešní příběh. Při vloupání do potravin v Černošicích se podaří zadržet obyvatelům jednoho ze dvou pachatelů. Je jím starý zloděj Kořán (R. Hrušínský), který tvrdohlavě odmítá prozradit jméno svého komplice. Kdo byl spolupachatel zůstává otázkou, kterou má vyřešit Libor Krejcárek (J. Krampol). Začne pátrat v okolí rodiny pachatele. Kořánova dcera (J. Krejčíková) mu prozradí, že její otec měl vážnou známost, ale koho, to sama neví. Krejcárek najde v Kořánových šatech lístek z čistírny, který ho přivede ke vdově Melicharové (V. Galatíková), u které Kořán bydlel... (Česká televize)

(více)

Recenze (32)

Willy Kufalt 

všechny recenze uživatele

...aneb o člověku, který byl 23x trestanej, ale svou milovanou osobu nezradil ani jednou. Citový příběh ze života jedné vypočítavé vdovy a jednoho starého kasaře, ve kterém exceluje Rudolf Hrušínský v titulní roli plné proměn od nebezpečného zločince, přes vtipného staříka, gentlemana hájící čest milované ženy až po zklamaného sebevraha, který si možná tak krutý konec ani nezasloužil. V hlavní ženské roli neméně skvělá Věra Galatíková. Jeden z nejlepších dílů série Malého pitavala. // PS: Tenhle díl patří zejména panu Hrušínskému, který stvárnil hlavní (též titulní) roli kasaře Kořána a snad jenom tahle databáze si může dovoliti v her.obsazení uvést nejdřív všechny Krampoly, Freje a Zedníčky :o)) ()

Enšpígl 

všechny recenze uživatele

Uff tak tohle se mě líbilo, jasně tady se píše Rudolf Hrušinský herecky výborný, ale drazí kolegové to co je tady top je stará škola a jeho zásady, směrem k ženě což vynikne v samém závěru. Skvělý chlapi ze starý školy to prostě byli frajeři největší. ()

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

"Poručík od policie a nekouří? Kam to ten svět spěje." Kasař Kořán mě bavil od začátku do konce a to o hodně víc, než pátrání por. Krejcárka po spolupachateli. Z takto rozpustile veselého individua bych přiznání tedy rozhodně nechtěl páčit. ()

MM_Ramone 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

V priebehu rokov 1982 až 1986 bol vyprodukovaný český detektívny televízny seriál "Malý pitaval z veľkého mesta" (Malý - neveľký, nepatrný, drobný. Pitaval - zbierka pozoruhodných kriminálnych prípadov. Veľké mesto - Praha). Seriál obsahuje pätnásť samostatných zhruba hodinových častí, v ktorých kolektív pražských kriminalistov rieši rôzne kriminálne prípady. V poradí trinásta epizóda nesie názov "Kasař". Líči príbeh nepodarenej nočnej lúpeže v potravinách. Dopustil sa jej starý kriminálnik Josef Kořán. Je zaistený políciou, ale za žiadnu cenu nechce prezradiť svojho komplica. Inšpektor Libor Krejcárek sa pokusí objasniť tento prípad a vypátrať Kořánovho spolupáchateľa. Postavu recidivistu Kořána stvárnil charizmatický Rudolf Hrušinský. *** ()

SOLOM. 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Rudolf Hrušínský si tento díl ukradl zcela pro sebe. Svou postavu starého leč nonšalantního zlodějíčka ze staré školy se smyslem pro humor i oblibou tahání kriminalistů za nos zahrál skvěle, ovšem to je tak jedna z mála věcí, kterou bych dokázal pochválit. Zbytek té omáčky okolo i Krampolovo vyšetřování bylo dost chabé, což mi vadilo. Ve finále jde dle mého jen o další průměrnou záležitost, která má světlé okamžiky, ale jako celek to na mně moc velký dojem neudělalo. ()

topi 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Tenhle díl dýchá téměř noblesní atmosférou První republiky a Rudolf Hrušínský v roli nespočetněkrát trestaného zloděje Kořána působí jako kasař z tehdejší galerky. Díky němu je tenhle díl okořeněn nonšalantním humorem, zároveň je však i dílem nejsmutnějším. Pamatuji si, že když jsem ho kdysi viděl poprvé a nevěděl jsem, že je ze série Pitavala, tak jsem po něm pátral hodně hodně dlouho. Až po repríze celé série jsem na něho tenkrát narazil a rád si ho pustím jen tak. Krásná práce i scénáristy Jaroslava Dietla, který čerpal z pravdivého námětu o lupiči, kterým byl tento díl inspirován. ()

otík 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Tragikomický příběh starého kasaře v okouzlujícím podání Rudolfa Hrušínského. Jeho společník je jasný od půlky dílu, vyšetřovatel Libor (Krampol) tápe od začátku až skoro do konce, ale je to celé sice pomalé, ale příjemně milé. Slušný, mírně nadprůměrný díl hlavně díky Hrušínskému. ()

civalII

všechny recenze uživatele

Moc pěkný díl. Samozřejmě díky panu Hrušínskému a se zarděním musím říct, že i Krampol zde byl moc dobrej. Velmi smutný závěr ()

fabecc1222 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Hrušinský v epizodní roli určitě potěšil, ale tenhle díl má prostě strašnou scénáristickou slabinu. Jakmile padne první zmínka o komplicovi, tak je prostě nad slunce jasné, kdo to je, a scénář je tu průhledný jak čerstvě vyleštěné okno. Zajímavé je, že hned dva díly po sobě dostal hlavní prostor Krejcárek (Krampol), asi byl u tehdejších diváků ve velké oblibě... ()

Ironfood 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

"Já vás zdravím srdečně" Skvělý Rudolf Hrušinský jako legendární kasař Josef Kořán baví celou nemocnici, policejní stanici a hlavně diváky. Dobře mu sekunduje Jíří Krampol, jehož poručík Krejcárek ("Poručík od policie a nekouří? Kam ten svět spěje?") tu předvede i slušnou detektivní práci, na které je poznat, že má příležitost učit se od nejlepšího detektiva všech dob Rudly Pekaře (který, jen tak mimochodem, má v případu samozřejmě jasno hned od začátku). Finální řešení ale nakonec přináší Kamil, aniž by o tom sám věděl... ()

LEATHERFAC 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Švejkující Rudla Hrušínský v roli roztomilého  bonvijána, tedy v roli ve které ho má člověk nejraděj. Mimo zmiňovanou postavu Švejka v postarším provedení, mi postava kasaře Pepy Kořána připomíná trochu film Pozor vizita, nebo komisaře Ledvinku z Adély, co ještě nevečeřela. Asi by se podobných rolí v jeho kariéře našlo víc. Nicméně Kořán nebyl jen roztomilý bonviján, na začátku je i ozbrojeným lupičem a na konci zklamaným opuštěným mužem - všechny tři podoby Rudla vystřihnul jak jinak s noblesou a mistrovstvím sobě vlastním... Klobouk dolů. Jen ten konec s nalezením druhého kumpána mi přišel dost nelogický a nepravděpodobný. ()

MickeyStuma 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

V této epizodě se v roli starého kasaře Kořána představuje Rudolf Hrušínký, který svým hereckým projevem hodně připomíná náturu pana Prepsla ze snímků 'Pozor, vizita!' ktomu doplňujícím až Švejkovským humorem. Je to vlastně příběh o jednom tragickém skonu velmi známého zlodějíčka v souvislosti s hlavní dějovou linkou, kde poručík Krejcárek horlivě pátrá po jeho neznámém a trochu záhadném společníkovi. Příběh napsán a natočen velice vkusně. ()

Grogan 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Nejlepší epizoda z celého cyklu s výborným Rudolfem Hrušínským. Má skvělou interakci s většinou kriminalistické party - hlavně s Liborem, jejich hra na kočku a myš moc není v Liborův prospěch, Rudla jak to vypadá, má k němu dokonce respekt a Kamil s Jiříčkem - u nich to vypadá, že ho berou jako legračního strejdu odvedle a mají srandu z toho, jak má Libora na salámu (jestlipak by jim to přišlo tak srandovní, kdyby měli případ na starost oni?). Kriminální zápletka jednoduchá, ale docela pěkně zpracovaná. Zajímalo by mě, zda by se opravdu v reálu policajti tak moc zabývali jednou nepodařenou vloupačkou (jednoho lupiče mají a nic nebylo ukradeno)? Jinak nejlepší hláška seriálu je v tomhle díle: "Jak se jmenoval váš komplic?" - "Krejcárek". - "Krejcárek jsem já." a ten výtlem kolegů za dveřmi to ještě korunuje. ()

Reklama

Reklama