Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Tento příběh bude plný dramatických až tragických zvratů... V jednom pražském hotelu se objeví trojice povedených podvodníků, kteří nabízejí výhodnou směnu valut. Na tuto návnadu se jim podaří nachytat nezkušeného číšníka Petra Hastíka (L. Vaculík). Ten si vypůjčí od rodičů kolegyně (M. Hudečková) potřebné peníze. Výměna však proběhne poněkud jinak, než si Petr Hastík představoval. Obálka, ve které měly být marky, je plná nastříhaných papírů, a po podvodnících ani stopy. Hastík se tak rozhodne pátrat na vlastní pěst. Při pronásledování podvodníků je však sražen autem a smrtelně zraněn. Zde začíná případ, jehož vyšetřováním je pověřen za pomoci ostatních Kamil Hamřík (P. Zedníček)... (Česká televize)

(více)

Recenze (23)

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

"Jak říká náš rodnej otec Břetislav: Tady musí bejt takovejch stop, že si z nich můžem vybírat jen ty nejfajnovější." Zarputilý Jiříček na stopě Italů, co nebyli Italové, uspěl a mě přitom nejvíc pobavila prostitutka Tánička, určování jazyka dle výkřiků fotbalových komentátorů a recepční z motelu, když si zahrál na policistu. Nějakou tu valutu si na odlehlém místě zkrátka občas směnil každý z nás, kteří jsme slintali za výlohou Tuzexu, takže tomuto tématu rozumím a bavilo mě, i když toho vyšetřování kriminalisté předvedli asi méně než organizovaný Cech pinglů a kuchařek. ()

MM_Ramone 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

V priebehu rokov 1982 až 1986 bol vyprodukovaný český detektívny televízny seriál "Malý pitaval z veľkého mesta" (Malý - neveľký, nepatrný, drobný. Pitaval - zbierka pozoruhodných kriminálnych prípadov. Veľké mesto - Praha). Seriál obsahuje pätnásť samostatných zhruba hodinových častí, v ktorých kolektív pražských kriminalistov rieši rôzne kriminálne prípady. Pätnásta, záverečná epizóda nesie názov "Valutová príhoda". Je to záverčená časť tejto televíznej série. Traja prefíkaní Turci sa v Prahe vydávajú za občanov Talianska a ponúkajú ilegálnu výmenu tvrdej zahraničnej meny. Sú to rafinovaní podvodníci. Obeťou ich podvodu sa stane aj mladý čašník Petr Hastík. Keď ich následene vyhľadá a chce konfrontovať zaplatí za to vlastným životom. Objasnením tohto závažného zločinu je poverený súdruh Kamil Hamřík. *** ()

Anderton 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Mne sa páčila aj táto slabšie hodnotená časť. Minimálne je zaujímavá z dnešného pohľadu politicky korektného sveta, kedy by si produckia dvakrát rozmyslela, či budú páchatelia národnosti blízkovýchodného. Scénu s futbalovými komentármi považujem v rámci seriálu za jednu z najkultovejších. ()

SOLOM. 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Jdeme do finále! Poslední díl nás přivede k trojici přičmoudlých „Italů“ – vlastně Turků, kteří kšeftují se zahraničními valutami a jejich obětí se stane bláhový číšník Vaculík, který za to následně zaplatí životem. Dokonce je všechny tři bez problémů zmákne jedna prostitutka, pro kterou to není žádný problém a nechají se tak debilně usvědčit benjamínkem…Průměrnou úroveň si to ale udrželo, to zas ne – až je mi skoro líto, že tahle kriminálka končí… ()

Šimpy 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Stále netuším, proč by se ti taliáni měli přiznat....nikde neřeší otisky prstů, expertiza na autě nic neprokázala, dna metoda neznámá. Já bych tvrdil, že tam ty noviny podstrčili fízlové. ()

otík 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Suverénně nejslabší díl celé série. Skoro půlku filmu se nic pořádného neděje, pak začne Kamil a Jiříček trochu pátrat, pak Jiříček objeví stěžejní důkaz a je konec, aniž bychom se dozvěděli, zda se Turci podezření ze zabití z nedbalosti ke svému činu přiznali. ()

sator 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Kamil (Pavel Zedníček) říká prostitutce (Věra Vlčková) narážkou na její činnost: "...něco z tělovýchovy tam také bylo že?" Vlčková  je evidentně replikou zaskočena a odvrací tvář od kamery aby skryla smích. ()

fabecc1222 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Na to, že je tohle poslední díl, tak je to takové prazvláštní rozloučení. Dobrých 20 minut trvá představení samotného případu (Potěší mladí Vaculík a Roden), asi se tvůrci inspirovali v Columbovi nebo co...Samotný případ je pak vyřešen v cuku letu, a řeší se spíš, jak pachatelům dokázat samotný skutek. Nejvíc potěšila exkurze do dalších částí kriminalistické práce, ale jinak nic moc. Na závěr by to chtělo něco velkolepějšího. ()

Ironfood 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Číšník Petr Hastík je celkem hazardér, nejdřív se s penězi od rodičů své přítelkyně pouští do pochybné valutové transakce a pak si to jde sám vyřídit se třemi podvodníky a vlastním tělem se snaží zastavit jejich auto... Kamilovi se při vyšetřování nejdřív na Rudlu obracet moc nechce, ale směr pátrání, který nejlepší detektiv všech dob navrhne, mu nakonec přijde velmi vhod (kočičky - to je jeho). Také Jiříček později Rudlovu pomoc odmítá a nakonec veden jakousi zvláštní intuicí zamíří přímo do odpadkového koše. Ovšem důkaz, který tam nejde, mi nepřišel dost pádný k tomu, aby se do té doby veselé zatloukající trojka najednou sesypala a ke všemu přiznala. Jo a Kamilovi se na závěr podaří vtip, ale zjevně neplánovaně... ()

lukano 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Patnáctý díl je asi nejlepší. Pokud se do toho nebude tahat politika, protože seriál se natáčel v rámci tehdy platných zákonů, tak tento seriál snesl porovnání s kvalitními zahraničními seriály. ()

MickeyStuma 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Zajímavý případ. Parta tureckých chlapíků vydávající se za Italy objíždějí pražské hotely a nabízejí číšníkům marky. Jenomže to by nebylo, aby v tom nebyla jistá levárna. Poslední příběh se zajímá o podvodníky dokonce zahraniční v dnešní době již v nepochopitelném byznysu. A že to nebudou mít vyšetřovatelé pranic jednoduché je více než jasné. Jak se říká, to nejlepší na konec a tady to platí dvojnásob. Druhá série krimi a detektivních příběhů jedné pražské kriminálky se uzavírá. Škoda. ()

Grogan 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Za mě slabší úvod, kdy první čtvrthodinku sledujeme podvedeného Vaculíka a jeho snahu vypátrat podvodníky, kteří ho následně usmrtí. Jestli se tím zdlouhavým úvodem snažili k němu vyvolat nějaké sympatie, tak u mě to nezabralo - chlapec chtěl rychle a nelegálně peníze a pak čumí jak puk, jak ho pěkně očesali a slibuje pomstu. Pak se vlastním tělem snaží zastavit auto - taky ho mohlo trknout, že auto bude asi trochu silnější. Následné detektivní pátrání zaujme řadou zajímavých pasáží nebo charakterů - namachrovaná šlapka, záznamy sportovních utkání, recepční alá policista, taky Kamil zas jednou prorokuje, jak to půjde snadno, aby v dalším střihu oznámil "Břéto, my je nemůžem najít". Taky ti pachatelé byli fikaní, jak hned v prvním momentu pochopili, že hlavní důkaz proti nim není a tak tvrdošíjně zapírali. S tím souvisí i slabší konec, kdy ten Jiříčkův finální důkaz mi nepřijde moc zásadní a nevidím důvod, proč se po něm přiznávat (jak tu někde padlo, ani nevíme jistě, zda se vůbec přiznali). Jinak jen pro zajímavost, Krampol se v téhle epizodě objeví jen na pár sekund na závěr bez jediné věty, to byl nejmenší prostor pro jednu z hlavních postav v celém seriálu. ()

Rattlehead 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

"Všichni tři ?" - "Není pro Táničku žádnej problém." Další povedený díl, vůbec ty díly natočené dodatečně v roce 1986 jsou docela nadupané. Zde vidíme ilegální výměnu valut, výkonné prostitutky, tento díl je ze všech asi "nejmodernější". Také zde dostali příležitost mladí herci - Lukáš Vaculík, Karel Roden, Tomáš Töpfer. Povedené zakončení solidního seriálu. ()

Cibulka_C 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Poslední díl asi jeden z těch nejlepších bych řekla docela. 👏🏻 Zaprvé proto, že tam byl Lukáš Vaculík hrozně hot ❤️ a zadruhé, protože tenhle námět byl v té době aktuální, a tak ho autoři prostě dobře zpracovali. 🤩 Hrozně mě fascinoval ten odposlech těch hlasů a toť asi vše. Jakože měli to fakt pěkně vymyšlený, bavilo mě to a tímto ukončuji svoji rubriku hodnocení každého jednotlivého dílu seriálu, protože to byl fakt debilní nápad. 🙌🏻 ()

Honza__St. 

všechny recenze uživatele

Víc než dobrý příběh na závěr. Parta jde tentokrát po partě "Taliánů", kteří kšeftujou s valutama (samozřejmě podvodně), a kteří jednoho z podvedených dokonce i zabili. Mimo kriminalistů zde taky exceluje Luky Vaculík, který si vlastně zahrál Lásku z pasáže 2 (včetně závěru), jen jeho kočku tentokrát nehraje Tatiana Kulíšková, ale ještě fešná a štíhlá Martina Hudečková. Grázlové exotického původu též stojí za zmínku - zejména Töpfer (který se po devětaosmdesátém ukázal být grázlem i v reálu), nebo pozdější český hlas Ramba Marek Pavlovský. A ta namachrovaná šlapka, ta by možná zasloužila vlastní seriál. ()

evangelik 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Z dnešního hlediska spíš k popukání. Žádaná tvrdá česká měna předmětem tureckých  podvodníků. Popis - muži od 20 do 35 let - Kláskovi v době natáčení je 46, obstarožní prostitutka V. Vlčková - jako pěst na voko. Vzpomínám si na jeden italský film cca ze začátku 70. let, kde byla identická situace. Svědkovi pouštěli z pásků různé řeči a on poznal turečtinu. Řekl bych - tohle bylo opsáno... ()

Reklama

Reklama