Reklama

Reklama

Malý pitaval z velkého města

(seriál)
  • angličtina Minor Tales of Crime from a Major City
TV spot 11
Československo, (1982–1986), 14 h 8 min (Minutáž: 49–63 min)

Režie:

Jaroslav Dudek

Scénář:

Jaroslav Dietl

Hrají:

Jiří Krampol, Ladislav Frej st., Michal Pešek, Pavel Zedníček, Josef Abrhám, Svatopluk Skopal, Jan Faltýnek, Vlastimil Hašek, Vlastimil Zavřel (více)
(další profese)

Epizody(15)

Na televizní obrazovku se vrací detektivní seriál Malý pitaval z velkého města podle scénáře Jaroslava Dietla v režii Jaroslava Dudka se známými a populárními herci. Opět se budete moci setkávat s partou pražských kriminalistů, kteří pátrají po pachatelích drobných i těch nejzávažnějších zločinů. U některých případů jim jde vše s úsměvem, u jiných do smíchu není nikomu, ani těm nejotrlejším. Skvělé herecké obsazení zajistí příjemnou zábavu i po letech. Vedoucím kriminalistického týmu je náčelník Břetislav Kubát (Ladislav Frej) a jeho podřízenými Rudolf Pekař (Vlastimil Hašek), Libor Krejcárek (Jiří Krampol), Kamil Hamřík (Pavel Zedníček) a nejmladší vyšetřovatel Jiří Otradovec (Michal Pešek). (Česká televize)

(více)

Videa (13)

TV spot 11

Recenze (301)

argenson 

všechny recenze uživatele

V některých epizodách nelze popřít výborné herecké výkony ve vedlejších rolích svědků, poškozených a podezřelých; byli to profíci a odvedli slušnou práci (Iva Janžurová, Rudolf Hrušínský, Regina Rázlová, Josef Kemr). Jako celek ovšem nepoužitelné, protože už tenkrát jsme měli možnost občas kouknout na Profesionály nebo Dempseyho a Makepeacovou. V jejich sousedství pak Vlastimil Hašek věčně sedící za stolem s papírama a v pulovru na knoflíky působí prostě směšně. A krom toho, v těch zápaďáckých seriálech se vraždilo a ve velkým se jelo v drogách, tady se kradli papoušci na výstavu. Celkové hodnocení u mě sráží i Michal Pešek, ten mě sral vždy a všude. ()

Ironfood 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Angličané mají Sherlocka Holmese, Američané Nicka Cartera, Němci komisaře Shimanského, Italové inspektora Cattaniho, Číňané soudce Ti, Ale ty všechny bez problémů strčí do kapsy náš Rudla Pekař, nejlepší detektiv všech dob. Je v podstatě chodící encyklopedií, zná dokonale psychologii zločinců, disponuje skvělými kombinačním schopnostmi, přesto však zůstává skromný a nebojí takové té černé policejní práce. Nenosí zbraň a ani fyzicky by třeba na takového Shimanského nestačil, ale jistě by vymyslel nějaký mazaný způsob, jak se konfrontaci vyhnout... ()

Reklama

Colonist 

všechny recenze uživatele

Mně tento seriál nikdy nepřišel zase tak zlý. Na to, že je to z roku 82, tak tam tolik vyložených "komunistických keců" ve většině epizod nenajdeme. Stejně se to ale musí brát trochu s nadhledem. Hvězdné herecké obsazení je v každé epizodě doplněno ještě dalšími známými herci, kteří hrají podezřelé, oběti i se třeba jen mihnou v nějakém štěku. Zápletky nejsou nějak akční nebo obzvlášť napínavé, ale já jsem se u většiny epizod nenudil. V tomto seriálu můžeme sledovat nejen důkladné vyšetřování, ale i jistou psychologii, a to nejen u vyšetřovatelů, ale i u podezřelých u výslechu. Rozhodně lepší, než podobný seriál "Případ pro zvláštní skupinu". Dost možná jeden z nejlepších českých krimiseriálů. ()

nash. 

všechny recenze uživatele

Po nadkritickém množství krimi seriálů plných explozí, barevných filtrů, abnormálně rafinovaných vyšinutých sériových vrahů, atraktivních detektivů a detektivek, kteří jako by si jen odskočili z modelingových agentur, a vyšetřovacích metod připomínajících práci vědecké laboratoře, která už má Nobelovku v kapse, je Pitaval svým civilním pojetím překvapivě příjemným překvapením. Typově bezchybně složený tým, reálně působící případy, věrohodné vykreslení policejní práce (i když třeba není), slušně napsané dialogy, spousta přesných dobových detailů, dnes už navíc příjemně retro a na rozdíl od majora Zemana téměř apolitický. K tomu navíc několik vynikajících hereckých výkonů, mezi nimiž vyniká mezi zločinci například Hrušínského starý kasař, Lipského aranžér, frajer Bartoška nebo Preissův dealer a mezi policisty pak hlavně zkušený veterán Pekař ve vynikajícím podání Vlastimila Haška, který v sobě má něco až gabinovského. Pohodovka, ke které se přes všechny občasné nedostatky a slabší pasáže, určitě ještě někdy vrátím. ()

YURAyura 

všechny recenze uživatele

6/10 Maly serial z male zeme let osmdesatych, kdy bylo treba resit ve vsi vaznosti i "obycejne" pripady rozkradani majetku v socialistickem vlastnictvi, loupeze na benzinove pumpe nebo vrazdu stare pani - zkratka pripady bezne, s nimiz se ted policie uz nema cas (kapacitu?) zabyvat, protoze resi afery velkeho kalibru - rumova, tunelovani, bile maso,... Ja jsem se bavil, protoze ty hefty a spickovani, ktere veskrze uspesne vysetrovani snad i relanych ceskych pripadu, tu obsazene zatim nenabidl zadny zahranicni konkurent. Zrejme nezna ceskou povahu a tim padem nemuze konkurovat - snad jen nabubrelou akcnosti a explozvnosti, ktera ale opravdu ze spatneho scenare dobry film neudela. Jeste ted me bavi sledovat tu dobu, co odnes cas s temi cenovkami ve vylohach a oranzovo-bilymi vyjezdovymi volhami, coz uz asi neni filmarskym zamerem, stejne jako oblecni akteru, ale stoji za to videt. Co mi ale STRASNE vadilo, tak to jmenovec Jiricek aka mlady Pesek, v jehoz talentu jdou i mnohe dalsi deti svych slavnych rodicu - Brzobohaty, Kraus,... a jeste se obhajuji tim, jak prave oni to meli v porovnani s ostatnimi tezsi a slozitejsi.... ()

Galerie (419)

Zajímavosti (90)

Reklama

Reklama