Reklama

Reklama

Varování

  • USA Silent Warnings (více)
všechny plakáty

Obsahy(1)

V malém městečku v Oregonu, na polích Joe Vossimera (Stephen Baldwin) se začínají objevovat tajemné kruhy v obilí. Když Joeův bratranec Layne (A.J.Buckley) se svými pěti přáteli ze školy a místní šerif Willingham (Billy Zane) uvidí tajuplné obrazce, podlehnou nevyzpytatelné hrůze, jakou ještě nikdy v životě nezažili. Úzce spjatá skupina zoufale utíká před děsivými důsledky svého objevu a najednou zjišťují, že kruhy nejsou nevinnými znameními, ale vražedným VAROVÁNÍM! (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (20)

Morico odpad!

všechny recenze uživatele

Když to zhodnotím jako sci-fi horor potřeboval bych tak -3 hvězdičky… na rok 2003 naprosto katastrofální efekty (lépe řečeno pokus o efekty), každá scéna je naprosto předvídatelná a thrill(er) je to na tom jedině to, jestli následující scéna bude stejně tak špatná jak ta předcházející. Na druhou stranu, u filmu jsem se bavil výborně, nezadržitelné záchvaty smíchu krásně podtrhl český dabing, jenž dokázal z tak otřesného pokusu o film udělat břichorvoucí komedii ;) ()

lennyd 

všechny recenze uživatele

Po tragické smrti svého strýce se Layne (A.J. Buckley) se svými přáteli ze školy vydává na strýcovu farmu, aby vyřídil pozůstalost a pokusil se farmu prodat. Aby ale farma byla prodejná, musí se dát trochu do kupy - a tak se Layne s přáteli rozhodne na místě chvíli zůstat. Záhy jsou ale znepokojeni podivnými zvuky a hlavně tajemnými kruhy v obilí, které v okolí vznikají. Za pomoci místního šerifa (Billy Zane) budou muset čelit hrozbě, kterou si ani v nejhorších snech nedokázali představit ... Jak praví staré přísloví, Když dva dělají totéž, není to totéž. A jelikož Christian McIntire má hodně daleko do M.Night Shyamalana, a navíc patrně nemá ani finance na podobné herecké obsazení jako měla Znamení, podle toho také tento film dopadl. Větší polovinu filmu jen sledujeme vztahy a nevztahy mezi skupinou mládeže, a když už konečně začne nějaká ta akce, je přerušena závěrečnými titulky. A přitom podobné filmy nemusí hýřit vizuálními efekty (koneckonců i Shyamalanova znamení ukázala jen náznaky), ale atmosféra - to je to oč tu běží... ()

Reklama

Campbell 

všechny recenze uživatele

Jednou jsem se probudil asi ve 3 hodiny ráno a nechtělo se mi nic hledat, takže jsem pustil první věc co mi přišla pod ruku, no a bylo to tohle dobře, nebylo to možná nejlepší výběr, ale co. Tenhle film mě celkově bavil, věděl jsem že jdu do strašně špatného béčka ale když jsem film pustil tak mě bavil. Kukuřičné lány mají něco do sebe a dokázaly dát celkovou atmosféru kterou na konci dokonale zničily digitální ufouni, proč tohle tvůrci udělaly? Nemám šajna. Celou dobu mě film bavil ale jakmile se objevily mimoni tak jsem byl zhnusen. Naneštěstí je tu sympaťák Zane aby zachránil situaci, tenhle člověk je badass. No a na začátku Baldwin? Někoho tak srandovně přehrávat jsem už dlouho neviděl. Tohle je správná prdel. ()

Crocuta 

všechny recenze uživatele

Ještě horší než efekty (speciální leda svou ubohostí), je mizerné herectví a veletrapně napsané postavy. O dialozích nelze vážně mluvit, bláboly co vypouštějí herci z úst jsou k popukání a vše korunuje mimozemšťan coby bubák, honící oběti v kukuřici. Za občasné záchvaty smíchu vyvolané tímto spektáklem 1*. ()

Deratizer 

všechny recenze uživatele

Skoro odpad. Další film horor, kterej nemá ani na DVD co dělat a patří rovnou do TV distribuce mezi nejlacinější filmovou produkci v pozdních nočních hodinách, kdy už TV sleduje jen pár ponocujících lidí. Celý film je to nuda, celkově to působí trapně, lacině, podřadně a nezáživně, jako horor to nefunguje, pač to nemá ani trochu hororovou atmosféru a na diváka se nějaký napětí prostě nepřenese. Herci a jejich reakce byly k smíchu. Triky jsou taky o ničem, ti mimozemšťani nejsou pořádně do detailu vidět v trochu delším záběru a proč má film název Varování, to taky nevím. Film jsem pochopil tak, že mimozemšťani jednoduše chtěli zneškodnit lidstvo a tím to naprosto haslo, ale že by je před něčím chtěli varovat, to jsem si nevšiml. Dávám jednu hvězdu, pač odpad si zaslouží ještě o minimum horší braky. ()

Zajímavosti (3)

  • Režisér Christian McIntire se během natáčení po silném dešti zasekl v bahně. (ČSFD)
  • Natáčení filmu trvalo pouhých dvanáct dní. (Terva)
  • Natáčení probíhalo v Bulharsku v okolí Sofie. (Terva)

Reklama

Reklama