Reklama

Reklama

Varování

  • USA Silent Warnings (více)
všechny plakáty

Obsahy(1)

V malém městečku v Oregonu, na polích Joe Vossimera (Stephen Baldwin) se začínají objevovat tajemné kruhy v obilí. Když Joeův bratranec Layne (A.J.Buckley) se svými pěti přáteli ze školy a místní šerif Willingham (Billy Zane) uvidí tajuplné obrazce, podlehnou nevyzpytatelné hrůze, jakou ještě nikdy v životě nezažili. Úzce spjatá skupina zoufale utíká před děsivými důsledky svého objevu a najednou zjišťují, že kruhy nejsou nevinnými znameními, ale vražedným VAROVÁNÍM! (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (20)

Morico odpad!

všechny recenze uživatele

Když to zhodnotím jako sci-fi horor potřeboval bych tak -3 hvězdičky… na rok 2003 naprosto katastrofální efekty (lépe řečeno pokus o efekty), každá scéna je naprosto předvídatelná a thrill(er) je to na tom jedině to, jestli následující scéna bude stejně tak špatná jak ta předcházející. Na druhou stranu, u filmu jsem se bavil výborně, nezadržitelné záchvaty smíchu krásně podtrhl český dabing, jenž dokázal z tak otřesného pokusu o film udělat břichorvoucí komedii ;) ()

lennyd 

všechny recenze uživatele

Po tragické smrti svého strýce se Layne (A.J. Buckley) se svými přáteli ze školy vydává na strýcovu farmu, aby vyřídil pozůstalost a pokusil se farmu prodat. Aby ale farma byla prodejná, musí se dát trochu do kupy - a tak se Layne s přáteli rozhodne na místě chvíli zůstat. Záhy jsou ale znepokojeni podivnými zvuky a hlavně tajemnými kruhy v obilí, které v okolí vznikají. Za pomoci místního šerifa (Billy Zane) budou muset čelit hrozbě, kterou si ani v nejhorších snech nedokázali představit ... Jak praví staré přísloví, Když dva dělají totéž, není to totéž. A jelikož Christian McIntire má hodně daleko do M.Night Shyamalana, a navíc patrně nemá ani finance na podobné herecké obsazení jako měla Znamení, podle toho také tento film dopadl. Větší polovinu filmu jen sledujeme vztahy a nevztahy mezi skupinou mládeže, a když už konečně začne nějaká ta akce, je přerušena závěrečnými titulky. A přitom podobné filmy nemusí hýřit vizuálními efekty (koneckonců i Shyamalanova znamení ukázala jen náznaky), ale atmosféra - to je to oč tu běží... ()

Reklama

Terva 

všechny recenze uživatele

Na svém profilu se zmiňuji o dvou nejkontroverznějších filmech o mimozemšťanech. Jsou oba natočeny ve stejný rok a ve své podstatě mají je jeden zásadní rozdíl. Vodu a železo. Po delší době jsem si řekl, že bych se mohl na oba snímky znovu podívat. Jejich čas nadešel. Nejdříve byla otázka, kterým začít. Tu jsem vyřešil. Začal jsem tím, který se mi tenkrát líbil méně. Ten na kterém dělal scénář, produkci, režii a jednu hereckou roli Manoy Night Shyamalan. Snímek nazval Znamení http://www.csfd.cz/film/8363-znameni/ a velkou podstatnou roli v něm má voda. Toto je jeho zrcadlový kolega. Natočil ho režisér Christian McIntire a hlavní podstatnou roli v něm má železo. Film, stejně jako ten Shyamalanův, má stejné aspekty akorát se liší v jedné věci. Zde, místo vody, figuruje železo. CITÁT - ....a já tu dělám nějaký to pozorování pole, a to co se tu děje je zajímavé........ Tento příběh se odehrává ve státě Oregon kousek od města Porterville. Šest teenagerů přijíždí na farmu, kterou jeden z nich zdědil po svém mrtvém bratranci (úvodní scéna jeho smrti). Tohoto bratrance něco na jeho pozemku ohrožovalo. Začne to po příjezdu hlavních aktérů znovu? CITÁT - Je tu další. Další kruh v obilí........... Nález VHS kazet na půdě domu začnou na světlo vynášet jednu mrazivou myšlenku, Bratranec byl přesvědčen, že mimozemšťané chystají útok na naši planetu. Našel také způsob, jak je držet dál od domu. (tušíte, co to je?) Nechci spoilerovat. CITÁT - Udrží to ty bastardy venku......... Zatím co je Znamení spíš psychologickou záležitostí je Varování prostě hororem. Snímek má víc krve, víc napětí a je akčnější. Asi hodinu je to přátelské, kdy sledujeme zvyky a chování všech zúčastněných no a pak začne Peklo. POZOR OBROVSKÝ SPOILER !!!!! - Zatím co Znamení končí útěkem mimozemšťanů z naší Planety, film Varování končí někde v polovině jejich úspěšného dobytí planety Země. KONEC OBROVSKÉHO SPOILERU. A to je ta jedna ze dvou zásadních věcí, co dělá dobrý film filmem. Ve filmu hrají Stephen Baldwin (Joe), Billy Zane (šerif Willingham) nebo třeba Michelle Barth (Katrina). Přehodnocuji a oboum filmům dávám za pět. ()

Eldoth 

všechny recenze uživatele

Poměrně nedávno jsem tak jednou v noci přepínal z nudy programy a ejhle, narazil na tento vyblitek, aniž bych předem tušil do čeho jdu ! Už od úvodních titulků, ve kterých jsem rozpoznal pár známějších jmen, jsem si říkal, že by to nemuselo být až tak špatné, ale byl jsem na omylu. Chatrný děj, navíc okoukaný od mého oblíbeného ačkového " Znamení ", jenž ještě posilují mdlé, ale vskutku mdlé herecké vykony a mizerná kamera. Asi v polovině filmu jsem na cca 10 minut usnul a když jsem se pak probral, zjístil jsem, že herecký kolektiv značně prořídl, ale mě jako divákovi to absolutně nevadilo, jelikož žádná postava nemá takové charisma, abyste si ji divák oblíbil. A pomyslnou třešínkou na dost zbabraném dortu, jsou efekty ufounů, kteří vypadají, jako by vypadli ze starého videoklipu skupiny Eifel65. Jednu * uděluji za celkem obstojnou atmosféru, hlavně tedy ze začátku, jinak se to řadí spíše k odpadovým hororům ...a Já se do příště už raději vyvaruji v noci zbůhdarma ponocovat ! ()

Crocuta 

všechny recenze uživatele

Ještě horší než efekty (speciální leda svou ubohostí), je mizerné herectví a veletrapně napsané postavy. O dialozích nelze vážně mluvit, bláboly co vypouštějí herci z úst jsou k popukání a vše korunuje mimozemšťan coby bubák, honící oběti v kukuřici. Za občasné záchvaty smíchu vyvolané tímto spektáklem 1*. ()

Zajímavosti (3)

  • Režisér Christian McIntire se během natáčení po silném dešti zasekl v bahně. (ČSFD)
  • Natáčení probíhalo v Bulharsku v okolí Sofie. (Terva)
  • Natáčení filmu trvalo pouhých dvanáct dní. (Terva)

Reklama

Reklama