Reklama

Reklama

The Amazing Transparent Man

Trailer

Obsahy(1)

Paul Krenner (James Griffith), major vo výslužbe plný dezilúzie, donúti vedca Petra Ulofa (Ivan Triesault) vyvinúť radiačnú látku, ktorá dokáže zneviditeľniť ľudí. Krenner plánuje vytvoriť neviditeľnú armádu a predať ju tomu, kto ponúkne najviac... (matriosa)

Videa (1)

Trailer

Recenze (8)

PKD 

všechny recenze uživatele

Tak mě se to i líbilo. Snad i více, než jiné filmy této éry a podvodného žánru.;-) Hl. hudební motiv (on je tam i nějaký jiný, haha) byl dobrý a kupodivu mi jeho nekonečná smyčka nelezla na nervy. A hl. star tohoto opravdu krátkého filmu? MORČE!:) P.s. název filmu by si měli vzíti k srdci (mají ji vůbec nějaké) naši pročínští ´´politici´´. ()

Campbell 

všechny recenze uživatele

Docela ucházející béčko ze začátku 60 let, kde zase jeden vědec koketuje z neviditelností. Film samotný není nijak originální, a dost vykradá Invisible man. Ale má takovou správnou atmosféru, a trvá necelou hodinu takže uteče poměrně rychle. Není to sice film který bych doporučoval ale fanouškům scifi by mohl stačit. ()

Reklama

pepua 

všechny recenze uživatele

Spokojenost, neboť jsem dle zdejších komentářů očekával naprostý průšvih, což se nestalo. Zapomeňte na armádu neviditelných, o tom tento film není. Paul Krenner najme zločince, aby jako neviditelný sehnal materiál pro onu větší akci. Jenže jednou zlodějem, navždy zlodějem, a je tudíž jasné, že plán nepůjde podle plánu... Triky jsou v pohodě, herci také, kdo je zvyklý od takovýchto filmů neočekávat mnoho, nemusel by se zcela nudit. ()

Oktavianus 

všechny recenze uživatele

Moje zklamání je možná zapříčiněno tím, že jsem asi čekal něco maličko jiného, ale i když hodnotím film jako takový, stejně jde o kousek z kategorie těch slabších. Téma vynálezu umožňujícího udělat někoho neviditelným už tu párkrát bylo, dá se z něj vytřískat ledacos i dnes, takže co teprve v roce 1960, ale tady střelba krapet minula cíl. Drtivou většinu filmu totiž zabírají scény, kdy nesympatické postavy spolu debatují v obýváku a sem tam u toho zvýší hlas. To je celé. Přitom když během jedné z prvních scén zneviditelnili toho hlodavce, fakt jsem se těšil, co uvidím dál, a říkal si, že zdejší komentáře jsou až příliš přísné. No, nejsou. ()

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

Krenner zajistí Faustovi, aby unikl z vězení, na útěku mu pomůže jeho společnice Laura. Krenner drží v zajetí doktora Ulofa a jeho dceru. Ulof experimentuje s paprsky neviditelnosti a Krenner chce využít Fausta, který patří mezi nejvyhlášenější kasaře v zemi. Nebude-li vidět, může vykrást kdykoliv a jakýkoliv trezor. Napínavý příběh o šílenci, co chce vytvořit neviditelnou armádu. K čemu přesně, to se divák nedozví, ale není to ani nutné vědět. Speciální efekty dobré, spíše mi vadila jedna nelogičnost. Doktor říká, že paprsek zneviditelní tkáně, svaly, kosti, nic ale neříká o šatech. Přesto zmizí i ty společně s Faustem. Je to nesmysl, na nějž myslel ve svém příběhu už H. G. Wells, a tak i v žánrové klasice z roku 1933 je neviditelný vědec nahý. Jinak OK. ()

Galerie (25)

Reklama

Reklama