Reklama

Reklama

Dveře v podlaze

  • USA The Door in the Floor (více)
Trailer

Režisér Tod Williams se inspiroval románem Johna Irvinga, jednoho z největších žijících světových autorů. Tento best-seller A Widow for One Year vyšel pod názvem Rok vdovou také u nás. John Irving má už na svém kontě Oscara za adaptovaný scénář vlastního románu Pravidla moštárny. Děj filmu Dveře v podlaze se odehrává v privilegované čtvrti Východního Hamptonu v New Yorku. Popisuje jedno klíčové léto v životě Teda Colea (Jeff Bridges), známého autora dětských knížek, a jeho krásné ženy Marion (Kim Basinger). Kdysi velké a šťastné manželství je vinou náhlé tragédie na bodu mrazu. Plody této krize jsou nevěry a deprese. Ted si najímá na léto mladého asistenta, jak už to velicí spisovatelé dělají. Právě mladý Eddie sehraje kuriózně zásadní úlohu při transformaci Tedova a Marionina života... Příběh originálně střídá tragické a komické motivy, zkoumá různé aspekty lásky, její zářící i temná zákoutí. Film vyvolává nepříjemné otázky: Smí člověk zkusit všechno a překročit všechny meze, aniž by za to musel zaplatit? A neplatí-li on sám - čím za to platí druzí? (oficiální text distributora)

(více)

Diskuze

Agatha

Agatha (hodnocení, recenze)

Saishi: Pravděpodobně asi nevíš, že Johnu Irvingovi se scénář líbil natolik, že se účastnil i samotného natáčení. V bonusech na DVD Dveře v podlaze je s ním zajímavý rozhovor a z něho nevyplývalo, že by si myslel, že ho autor scénáře a zároveň režisér filmu nepochopil... Já bych to docela rád viděl v tvém provedení.

Buňa

Buňa (hodnocení, recenze)

No já bych teda do rozbrojky obou pánů vstupovat nechtěla, ale Kim Basinger mě teda fakt překvapila. Myslela že hrát neumí, aleto co předvádí v tomhle filmu by asi jen tak nějaká děvenka z Playboye nesvedla. Ale jedno se jí teda musí nechat - krásná je pořád! Ostatní herci mi připadali taky skvělí, stejně jako hudba a kamera a všechno! Už začínám dost litovat, že jsem si to nenahrála, ale DVD to jistí... Můžu jen doporučit. A ještě k té Helence Vondráčkové :-) Mám jí sice ráda, ale jako zpěvačku. Vidět jí taky nemusim.

Agatha

Agatha (hodnocení, recenze)

Rade99: No ale na Heleně jsou ty kila make-upu a srolovaný krk hodně vidět. A výrazné líčení a styl jejího šatníku mi k jejímu věku teda taky moc nesedí... No ale zpátky ke Kim: věřím že ve filmu se to asi dá nějak "vyhladit", ale na fotkách na http://www.profimedia.cz/search_editorial.php z charitativní akce Dreamball 2007 nevypadá o nic méně svěže a elegatně...

Radek99

Radek99 (hodnocení, recenze)

Agatha:Tipl bych si, že filmová realita a realita skutečná jsou dva nesourodé pojmy... A navíc tým expertů, fitnessporadců, kosmetiků, kadeřníků, vizážistů, vizuálních a mediálních expertů...udělá své:-) (Znám i starší...Helenka Vondráčková?:-) )

Agatha

Agatha (hodnocení, recenze)

Znáte někdo krásnější ženu ve věku 54 let než je Kim Basinger? Já teda ne... Zajímalo by mě jak to dělá, ale na plastiku to teda nevypadá. Ale jestli přece, tak se to teda dost povedlo!

Saishi

Saishi (hodnocení, recenze)

Souhlasím, s knihou to nemá moc společného... Chudák Irving, on opravdu čeká na někoho, kdo ho konečně pochopí... že bych si začala říkat "rejžo" a okusila filmařský chlebíček? ;)))

 (hodnocení, recenze)

V celku zklamání . Pokud člověk četl knihu , tak tento film nemůže ocenit . Jeho příběh je až moc svázán z knihou , žádna odbočka . koda . Možná se někdy někomu podaří zfilmovat alespoň jedno dílo od Johna Irvinga .

Reklama

Reklama