Reklama

Reklama

Houba Bob, který byl jako kuchař už tři sta čtyřiasedmdesátkrát vyhlášen zaměstnancem měsíce, sní v podmořském Bikini Bottom o povýšení a věří, že je favoritem pro funkci ředitele nové restaurace řetězce Krusty Krabs. Místo něj však pan Krabs nabídne místo Bobovu pesimistickému sousedu Squidwardovi. Zničený Bob vezme nejlepšího kamaráda Patricka a vydá se s ním do Goofy Goobers, aby utopil smutek ve zmrzlině. Jenže pak se úhlavní nepřítel pana Krabse Plankton rozzuří, že se o otevření Krusty Krab 2 objevila reportáž v televizi, zatímco do jeho restauraci Chum Bucket ještě nepřišel ani jeden zákazník. Rozhodne se pomstít a ukrást přísně tajný recept na populární pirožky pana Krabse. Součástí plánu je také krádež koruny krále Neptuna, falešné obvinění pana Krabse z této krádeže a samozřejmě vláda nad celým světem. Nejprve se mu daří, ale pak se do věci vloží Bob, který spolkne zklamání a jako věrný zaměstnanec nabídne panu Krabsovi pomoc. Jenže dokáže vůbec malá mořská houba tak velkou věc, jako je záchrana královské koruny a likvidace slizké pěny dřív, než Plankton změní Bikini Bottom v Planktopolis? Možná ano, vždyť má na své straně Neptunovu dceru Mindy... (TV Nova)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (219)

necisty 

všechny recenze uživatele

Toto zpracování je už věrnější původnímu seriálu, mě pouze vadí jiní dabéři u některých postav. Vtipem to zase hýří a člověk se baví. Jen je to další film se Spongebobem, kde někam putují a zachraňují celé Zátiší bikin, další už asi nedám :) Doufám, že mě příště překvapí něčím jiným. Blbí buráci :D. ()

evil_ryu 

všechny recenze uživatele

Film obsahuje veľmi veľa dobrých hlášok, vtipných scénok, a absúrdnych charakterov tipu diabolský potápač, planktón a veľa iných. Humor je trochu detinskejší ako napr. pri Simpsons ale má oveľa väčšiu znovu-pozerateľnosť čo zapríčiňuje aj veľmi príjemná minutáž . Dôkaz že aj v dnešnej 3D dobe môže vzniknúť parádny 2D snímok. ()

Reklama

Eddard 

všechny recenze uživatele

Hodně nízkotučná záležitost... Lehce surrealistické Spongebobovy příhody v seriálu, vyznačujícím se krásně relaxačním mixem infantility, absurdity a bezstarostnosti mám strašně rád, filmová forma mu však dle mého názoru moc nesedí. Desetiminutové díly jsou ideální - jeden nápad, rychle rozvést tím nejsrandovnějším směrem a finito. Epičtější podoba se k Spongeovi prostě nehodí. Potěší docela povedený výstup Davida "Mitche" Hasselhofa, zamrzí absence Sandy, presence Mindy a hodně rozporuplná kvalita několika málo muzikálových vložek... Stay short, Spongebob... 50% ()

2Pac 

všechny recenze uživatele

...tak toto bolo moje prve stretnutie so Spongiou...prvych niekolko minut som tuho uvazoval, ci ta znacna miera infantilnosti je urcena pre uplne najmensich divakov, alebo je v tom velmi silna miera nadsadzky. Pravdu povediac, neprisiel som na to az do konca filmu, avsak akonahle som nad mojou dilemou prestal uvazovat, zacal som sa kralovsky bavit... ()

Filmárik 

všechny recenze uživatele

Tak toto ma dostalo.Hoci neviem po nemecky ani zaťať vždy keď som na Spongeboba natrafil na nejakej satelitnej stanici nemohol som odolať,celkové dianie vždy hovorilo za seba. Vo filme to platí dvojnásobne.Jedna hláška strieda druhú , príbeh je natoľko vyšinutý až je geniálny a samotný Spongebob je so svojou hlúpučkou naivitou smrtelne neodolatelný.Nechápem prečo sa tomuto seriály vyhýbajú naše končiny, bude to asi tou detinskou kresbou a celkovým poňatím projektu.Podľa mňa je práve v tom sila Spongebob Squarepants,veď ani Simpsonovci nevyzerajú ako dark manga a napriek tomu je to kult:-) ()

Galerie (25)

Zajímavosti (14)

  • Keď "Kyklop" chytí SpongeBoba a Patricka, môžeme si všimnúť, že potápač nemá žiadnu potápačskú výstroj na prívod vzduchu. (Carol Pifková)
  • Pôvodná dejová línia mala byť o tom, ako sa SpongeBob vyberie zachrániť Patrika z rúk floridského rybára. Tom Kenny však neskôr priznal, že to bol len krycí manéver, ktorý mal svojou podobnosťou s príbehom filmu Hľadá sa Nemo (2003) rozprúdiť diskusiu medzi fanúšikmi. (HelenOfTroy)
  • Keď sa Spongebob a Patrik vydajú nájsť ukradnutú Neptunovu korunu, na ceste sa ocitnú v jednom bare, kde hľadajú kľúč od svojej káry, ich sprevádzala skladba "You Better Run" od Motörhead. (Dzusta)

Reklama

Reklama