Reklama

Reklama

Mistr s drtícími prsty

  • Hongkong Diao shou guai zhao (více)

Mladý Jackie už od svých dětských let horlí ke Kung-fu, ale jeho otec je striktně proti. Jednoho dne se setká s žebrákem, který se mu nabídne, že ho naučí bojovému sportu. Jakcie prokáže svůj um, rychle se učí, o tom však nehovoří, ale své nadání tají. V okamžiku, když si restauraci jeho strýce vyhlédne vyděračská banda, Jackie musí uplatnit celé své bojové umění. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (18)

kitano 

všechny recenze uživatele

Prijemne prekvapenie. Nieje to sice vychytane ako Jackieho novsie kusky, no po akcnej/choreografickej stranke je to vyborne - v respektive, zaver filmu tvoriae tri dlhe suboje (plus nejaky ten trening) a pre Jackieho fandov ( a potom predovsetkych pre fandov Drunken Mastera) budu lahodkou. V Jackieho pohyboch a pozach je batat aj vplyv vtedajsej popularity Brucea Leeho, no na druhu stranu aj mnoho prvkov, ktore v bojovom repertoari pouzival aj neskor. Sice mu tu este po brade tecie mlieko, no uz vtedy bol skutocny borec :). Must see for fan. Ps.: Informacia ze tu hra Yuen Biao je zrejme chybna. Isiel som si oci vyocit, no nenasiel som ho. Na HKMD taktiez pri tomto filme uvedeny nieje. (7/10) ()

KoRner 

všechny recenze uživatele

Holobriadok Jackie s neporovnateľne horšou choreografiou ako v jeho neskorších filmoch. Čo je ale najhoršie, pred finálnym zápasom sú použité tréningové scény z úplne iných Jackieho filmov, kde je viditeľne starší a plus ani šatka nezakryje, že dablér, ktorý zaňho dotočil poslednú bitku má dlhšie vlasy, inú bradu a celkovo stavbu tela. Bolo to dosť vtipné ako sa to nešikovne snažia zakryť tmou. ()

Reklama

krvavamera 

všechny recenze uživatele

Zajívamé. Dostalo se ke mě levné dévédéčko v pošetce pod názvem Kung-fu kid s příšerným českým dabingem. Uvažuji, o jakou přestříhanou verzi jde a jak asi vypadala ta původní, protože ta, co přináší Miramax (otřesná, opravdu otřesná obrazová kvalita) nedává příliš smysl a působí jako slepenec vystřižených scén z různých filmů, které na sebe navazují jen silou vůle. Nevadilo mi, že je jedna scéna recyklovaná donekonečna ani fakt, že po hlášce :Teď jsi vyčerpaný, utkáme se zítra tam a tam. Jackie několik dní a nocí usilovně trénuje a nakonec se utkají úplně jinde. S kým a proč, to se z filmu, pokud vás to zajímá, nedozvíte. Chápu, že pro zahraniční distribuci se i kvalitní filmy podaří tak brutálně sestříhat a zprasit, až se doslova znehodnotí. Těším se, až narazím na nějakou lepší verzi tohoto raného snímku, ve kterém má Jackie ještě oči jako škvírky. Tak šikmé, jak jsem ho zatím nikde neviděla. ()

Kordus 

všechny recenze uživatele

Jeden z prvních filmů Jackieho Chana, patří do "předopilého" období a je to na něm znám. Humoru je tu pomálu a když se vyskytne, působí většinou dost rušivě (například když při finálním souboji záporák použije styl koně a na potvrzení toho zařehtá). Va anglickém dabingu, který jsem měl k dispozici, se Jackieho postava jmenuje Jackie Chan. Herecké složení je stejné jako v pozdějších filmech Mistrův syn a Had ve stínu orla. V roli Jackieho učitele se opět usadil Yuen Siu Tien (otec Yuena Woo-Pinga). Tenhle film nepatří mezi nejlepší Chanovi kusy, ale zaryté fanoušky nejspíš potěší. ()

Campbell 

všechny recenze uživatele

U těhle kung-fu filmů my chybý napsaná komedie, vždyt jsem se celou dobu smál, Jackie je v tomhle filmu docela v ustraní, ale jeho kung-fu je parádní, jen škoda že kamera občas nestíhala. Komediální vložka byla též dobrá(až na jeden ubohej vtip s prdama) nejlepší scéna je bika po hře. Film není nijak extra dobrý ale pobaví celkem dobře. Jen škoda že tu Chan není využit více. ()

Galerie (21)

Zajímavosti (5)

  • Siu Tien Yuen si zahrál s Jackiem Chanem vedle tohoto snímku také ve filmech Škola hada (1978) a Mistrův syn (1978) vždy v roli mistra bojových umění, který Jackieho učí bojovat. (Rominator)
  • Film Mistr s drtícími prsty byl sestaven ze záběrů z Chanových starších filmů poté, co se proslavil rolí ve snímku Mistrův syn. Použity byly především scény právě z filmu Mistrův syn (1978) a Cub Tiger From Kwang Tung (1973), k nimž bylo dotočeno několik záběrů s Chanovým dablérem, kterého lze identifikovat podle pásky přes oči. (Raztubyl)

Reklama

Reklama