Reklama

Reklama

Kauza CIA

Trailer

Obsahy(1)

Lakonický a rezervovaný Edward Wilson řídí tajné operace CIA během událostí v zátoce Sviní. Agentura má podezření, že Castro byl předem informován, a proto Wilson hledá, odkud informace unikly. V průběhu vyšetřování v sérii retrospektiv vzpomíná na otcovu smrt, studentská léta na Yale (poezii, Skull & Bones), nábor do začínající OSS, krátké aférky, vynucený sňatek, získání ostruh ve špionážní práci v Londýně, odloučenost od syna, vypuknutí druhé světové války a vztah s agenturou a britskými a sovětskými protějšky. Sledujeme, jak se jeho idealismus vytrácí a nastupuje něco jiného: odhalování podstaty toho něčeho jiného se v závěru vyšetřování stává ústřední myšlenkou celého filmu. (Filmbox)

(více)

Diskuze

Sepp37

Sepp37 (hodnocení, recenze)

ezop1012

Je to film o CIA takže si snáď nečakal že to bude o rusoch :D ... Mimo to, ak si sledoval pozorne, tak si mohol vidieť, že im dávali rusi riadne na prdel počas celého filmu. 

ezop1012

ezop1012 (hodnocení, recenze)

rusi su slabi a amerika je velka, neupieram jednostranny pohlad, kazdy na to ma pravo. typek sluzil vlasti, ale osobny zivot mal v srackach, priatelov ziadnych a ak by pribeh pokracoval dalej, asi by ho vlastni nakoniec popravili. prilis dlhy fil, kludne sa dal skratit na polovicu, nemal ani dynamiku a boli tam znacne vykyvy. jedina zaujimava a tragicka scena je ako to dievca, matku vyhodili z lietadla. hodnotenie 2/5

na příspěvěk reagoval Sepp37

hypnos11

hypnos11 (hodnocení, recenze)

ty vole, jak tomu nekdo muze dat 1*? videl jsem sice jenom zaverecnou 3/4 hodinku, ale nemuzu to nesrovnavat s tinker, tailor, soldier, spy. spionazni film, pomalu se tahnouci, dobra atmosfera, hlavni postava je takovej podivnej chlpaek, kterj se tvari jako steven seagal (tzn furt stejne nastvane :))

rounen

rounen (hodnocení, recenze)

to já si zase myslím že Damonova nejhorší role,choval se divně,jak tělo bez duše,a film se táhl nudnou sondou,chvílemi až uspávající...nic mi ten film nedal a to tam hrajou samé Hollywoodské hvězdy...40% 3* film je jen pro ty kdo všechno přehlíží a přemýšlí jen nad dějem oč tam vlastně jde...

MATG

MATG (hodnocení, recenze)

Matt Damon, proste super, klobuk dole **** hvizdecky bez problemov neni o com, to proste ani slova netreba len pozerat a pozerat......

dezert

dezert (hodnocení, recenze)

Jestli jo, tak to jsem teda vůbec nepochopil. Ale věřím, že to tak není.

dezert

dezert (hodnocení, recenze)

Rozházený časový linie nevadí, ale vadí to, že všichni herci vypadají v průběhu těch třiceti let úplně stejně, a to je pak problém ty doby odlišit. Ale i tak 5*.

]V[()Rt

]V[()Rt (hodnocení, recenze)

Stopáž filmu 165 minut? U nás vyšla tuším verze 133 minut. Viděl někdo obě? Je ten sestřih citlivě udělaný?

Ještěřák

Ještěřák (hodnocení, recenze)

J.Bourne89: Sorry, ale je to hloupost. Hvězdičky se nerozdávají za to, jaké téma film zpracovává, ale jak ho zpracovává. A TGS je film po všech stránkách velmi nevyrovnaný. A s nudným závěrem, což vždycky nasere.

Bubbo

Bubbo (hodnocení, recenze)

Jednu chybu má ten film, a to tie rozhádzané časové línie.To ma fakt pri sledovaní SRALO najviac, ale ináč 4* film.Je pravda, že nie pre každého...

kalap

kalap (hodnocení, recenze)

Po druhom pozreti pridavam dalšiu hviezdičku na 5 a to odporučam každemu kto ten film videl iba raz.Matt Damon ani raz nevystrelil nikoho nezabil... a ani nikoho neudrel,ale bol jednoducho skvely-to kvoli nemu ta dalšia hviezdička.

J.Bourne89

J.Bourne89 (hodnocení, recenze)

Jde vidět, že čím dál tím víc lidí nesnese delší stopáž a nedokáže si připustit, že prostě neví, o co ve filmu jde....to je přesně tenhle případ.Pravda-není to film pro masy, ale těch 70% je šeredně málo...nemůžu si pomoci

Kedar1

Kedar1 (hodnocení, recenze)

Příliš pomalé, podivné střídání časových rovin, do půlky jsem málem usnul... Na to, že tam je plejáda hvězd jsem si všimnul jen DeNira a Dammona

kobejn

kobejn (hodnocení, recenze)

To byl jeden z mála filmů, kterej mě s přibývající stopáží filmu přišel nesnesitelně nudnej. Film, tento, byl akademickej chlad a v důsledku toho i nuda k nepřežití. Ještě zdaleka nejzajímavější byl kratičký herecký výstup De Nira, kterej byl tisíckrát zajímavější, než celej jeho film. De Niro je prostě naprosto famózní herec, ale k smrti nudnej vypravěč. Kdyby ten film natočil Scorsese nebo Stone, patrně by to mohlo být zajímavé, a nepochybně, stokrát zajímavější, než nudný a monotóní a nedynamický sled De Nirových obrázků - diapozitivů. Protože je mi jedno, jak moc ambiciózní ten film je i kolik toho De Niro ví o rozvědkách a historii, mě zajímá pouze, zda uvidím dobrý nebo špatný film, ať už je o čemkoliv. Ale todle teda dobrý film není ani náhodou, aspoň ne v tom, jak dobrý film chápu já. Navzdory všem super profesionálům (herci, kamera, kostými a buhvíco ještě) na to prostě bylo potřeba režiséra, a ne herce, který neumí režírovat. Nevím, jesli bych se na ten film vydržel dívat v televizi, ale v kině už jsem dlouho nebyl tak otrávenej. Ještěže De Niro netočí častěji. Jak říkám, z celýho filmu bylo zajímavých tak pět minut, když tam De Niro seděl a říkal, že má v i nohy, jo a pak taky starej důchodce Pesci, jinak nuda a chlad. Film, jaký se jen tak nevidí, jen co je pravda.

Nuf

Nuf (hodnocení, recenze)

Che: Pravda, nic než pravda. Mimochodem zdravím starý (ne)známý. ;o)

Nuf

Nuf (hodnocení, recenze)

No to je panečku ale hnuuusnej novej plakát.... (kromě toho je ještě zfušovanej po řemeslný a propagační stránce ale to je jim stejně fuk)

Nuf

Nuf (hodnocení, recenze)

Ježiš no né... Člověk se po pár měsících života bez civilizace vrátí, chce se mrknout jak mu to uniklo a kdy to bude na DVD a ouha..já vlastně o nic ještě nepřišel..... Teda doufám, že nepřijdu....

Tsunami_X

Tsunami_X (hodnocení, recenze)

Pro fanousky bych jenom poznamenal, ze Pesci je tam asi minutu a s De Nirem se nepotka.

smerfa

smerfa (hodnocení, recenze)

5 stars!! ale proc je tam psano ze je to film taky romanticky, to nevim...neni!!!! ale je super!!! :)

Nuf

Nuf (hodnocení, recenze)

Jo no to se těšíme na stejné věci, ale přesto..Ukažte mi lidi/člověka kdo ty kokotiny vymejšlí?! Grr...

Nuf

Nuf (hodnocení, recenze)

Hm fajn, tak sice potěšení, že se to sem vůbec dostane, ale zase až na konci června v "ideální době" na takovýhle film a ještě s tak pronikavě inteligentním názvem... Ukažte mi lidi/člověka kdo ty kokotiny vymejšlí?!

koba

koba (hodnocení, recenze)

poprosim ak niekto ma titulky, potreboval by som. dakujem.

woody

woody (hodnocení, recenze)

Brrrr. To je zase hovadský název! A preméra za 4 měsíce... Nevím, jestli se radovat nebo brečet.

Silas

Silas (hodnocení, recenze)

OMFG co to je za název? :´( Zvykli jsme si na originál jako u Departed!!
Ale díky za premiéru :-)

4Delta4

4Delta4 (hodnocení, recenze)

A zrovna na tenhle film bych se do kina šel podívat, mno nezbývá než si počkat na DVD, nebo na kvalitní rip... By mě zajímalo, proč to ti pitomci nedali do kin ...

InJo

InJo (hodnocení, recenze)

Český distributoři jsou prostě střeva - film, kterej je prosycenej hvězdnejma jménama a nepude do kin - co na to říct. Snad se to opravdu změní...

Nuf

Nuf (hodnocení, recenze)

To si dělaj pr......! Tohle neuvést do kin...! Doufám ve změnu..

genetique

genetique (hodnocení, recenze)

Pesci po ôsmich nekonečných rokoch na plátne! .. na to sa teším najviac :).

Adrian

Adrian (hodnocení, recenze)

Tsunami: Kdeze..podobne ako pri Rocky a inych filmoch, ktore by radi penetrovali mysel Oskarovych akademikov, tak aj pri Good Shepherd vysiel DVDScreneer, prakticky totzny v kvalite so screenerom napr. na spominaeho boxera :) A navyse ak si to pustis v tmavej kinosale cez dobry projektor a dobre ozvucenie, mas takmer dokonaly kinozazitok ;)

Chauncey

Chauncey (hodnocení, recenze)

Btw., bylo by celkem zajímavé, kdyby na Oscarech soutěžili v kategorii nejlepší režie: Martin Scorsese a Robert De Niro. :-)

Chauncey

Chauncey (hodnocení, recenze)

Tuším, že ve filmu nehraje Jaroslav Hurt, ale spíše William Hurt...:-)

Související novinky

Bobby a Marty: další spolupráce?

Bobby a Marty: další spolupráce?

09.07.2008

Robert De Niro měl během pátečního přebírání ceny za celoživotní dílo ve Varech sdílnou náladu a svěřil se s plány udělat ze svého posledního režijního počinu, u nás uvedeného pod názvem Kauza CIA,… (více)

OSCARS - výsledky

OSCARS - výsledky

26.02.2007

Rozdáno. Až na pár výjimek (jako například kategorii Nejlepší zahraniční film) se moc překvapení v letošních Oscarech neudálo. Nejvíce Oscarů, konkrétně v těch nejsilnějších filmařských kategoriích -… (více)

Lék pro zakomplexovaný český film?

Lék pro zakomplexovaný český film?

20.02.2007

Nemůžeme bohužel posoudit, jaké bylo Berlinale, ale s klidným srdcem můžeme prohlásit, že to byl velký krok pro český film. Je to specificky česká vyprávěcí forma, kterou mám rád, ocenil snímek… (více)

Oscary již po devětasedmdesáté

Oscary již po devětasedmdesáté

24.01.2007

Rok se s rokem sešel a opět se budou vyhlašovat prestižní každoroční akademická ocenění - Oscary. Nejvíce nominací mají: Babel (7), Dreamgirls (8), El Laberinto del Fauno (6), Královna (6), Krvavý… (více)

Reklama

Reklama