Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Píše se rok 1660 a krásná Valentina D'Artagnanová sní o tom, že půjde ve stopách svého otce - nejlepšího a nejslavnějšího mušketýra Francie. S jeho doporučujícím dopisem a mečem odjíždí do Paříže za velitelem mušketýrů Finotem. Ten ji ale ke královským mušketýrům odmítá vzít, protože u vojska do té doby ještě žádná žena nebyla. Tou dobou zuří krvavá válka mezi Franciií a Španělskem, kterou by mohl ukončit sňatek mladého krále Ludvíka IV. se španělskou princeznou Marií Terezou. Na francouzském dvoře ale právě probíhá nemilosrdný boj o moc mezi králem a úskočným kardinálem Mazarenem, jenž se odvážil vydal tajný rozkaz, aby byla španělská princezna, která je zrovna na cestě do Paříže, zavražděna. Události dostanou dramatický spád, když úskočná kardinálova přisluhovačka lady Boltonová zabije kardinálovu neteř, Ludvíkovu milenku Marii. Té se totiž dostal do rukou nebezpečný dopis, kterým se její strýc Mazaren chystal sesadit Ludvíka z trůnu. Marie však před smrtí stačila dopis předat Valentině, která je pak paradoxně nařčena z její vraždy. Během těchto událostí se už z pověření krále skupinka mušketýrů snaží nalézt španělskou infantku a bezpečně ji přivést do Paříže. Jsou mezi nimi i synové tří nejvěhlasnějších šermířů Francie, ke kterým se zakrátko přidává i Valentina... (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (20)

Historik 

všechny recenze uživatele

Já bývám k dobrodružnému žánru většinou shovívavý. Nebývá to žádné velké umění, ale to u mne neznamená, že by tyto filmy automaticky ztrácely nárok na vysoké hodnocení. Ale tohle se skutečně nepovedlo. Nemá to jiskru, nemá to spád, herci nemají žádné charisma, je to natahovací atd. Sledovat tento film znamená v některých pasážích vyložené utrpení. Je to škoda. V zásadě proti takovémuto námětu nejsem. Ale toto zpracování prostě nemá úroveň. ()

Psema 

všechny recenze uživatele

Většinou jsem u televizních verzí alespoň trochu shovívavý, ale tohle fakt ne. Naprosto nezvládnutá akce, dialogy na úrovni základní školy a vlastně i ta základní premisa je směšná. ()

Divočák 

všechny recenze uživatele

Už z názvu je jasné, že tohle áčkový film rozhodně nebude. Příšerná televizní kamera, pitomoučký příběh a plejáda vyhaslých hvězd v čele s napuchlým Michaelem Yorkem, kterému už na stará kolena nezbývá asi nic jiného než se vracet ke své nejslavnější roli, aby si vůbec vydělal na chleba. Banda důchodců hrající po dědinách divadlo - tohle si mušketýři rozhodně nezasloužili. ()

klerik 

všechny recenze uživatele

No... smial som sa. Ani nie ne humore ako naivite. Pekné herečky, prekvapivo dobre zvládnuté niektoré súboje (zásadne bez pekných herečiek). Kvôli takýmto filmom som rád, že novému FANFÁNOVI som dal 3* aj keď ten mal slabú akciu... ()

Rosana 

všechny recenze uživatele

Sem tam jsem se zasmála, chvílemi jsem byla i napnutá, ale kdyby vše natlačili do jednoho celovečeráku a nerozpatlávali to do dvou dílů, udělali by líp. Šermířské akce byly podivné až strašné a ve filmu se objevovalo mnoho nelogičností. Ani to, že je to pohádka, stupidní příběh neomlouvá :( ()

ABLABLABLA 

všechny recenze uživatele

Slátanina všeho možného dohromady.... Potomci 3 mušketýrů a D'Artagnana? Zajímavý námět, ale špatně zpracované...2 hvězdičky, za to že jsem vydržela až do konce, docela příjemné herecké obsazení (teda když nepočítám G.Depardieu v roli kardinála - děs..nehodí se na zlé postavy) a že jsem se párkrát zasmála. ()

dyfur 

všechny recenze uživatele

..... Už to nebolo ono.... také nasilu o mušketieroch..... ked už američania idú do klasiky čo im nejde.... ()

Aven 

všechny recenze uživatele

Nebylo to úplně nejhorší, ale stejně se divím, že se do takovéhoto, v podstatě béčkového filmu navrtá tolik známých jmen. ()

Arius 

všechny recenze uživatele

Film by som najradsej ohodnotil 1,5 hviezdou, zialbohu nemozem. Musim povedat ze tato musketierska "rozpravka" bola jednoznacne menej presvedciva ako jej predchodcovia. "Gimly" si stale i napriek veku udrziava velky elan a podobne ako v Troji hral bocnu rolu ale zato ju zvladol excelentne. To sa vsak neda povedat o zvysku hercov, z ich strany to bolo skor len akesi nezaujimave prechadzanie sa pred kamerami. ()

Marina111 

všechny recenze uživatele

Iste, s Troma muškatiermi sa to porovnávať nedá, ale je to milá pripomienka filmov, kde hrali prim. Príbeh je historicky nepresný (tak to síce bolo i v prípade Dumasovej pôvodnej predlohy, ale v nej to aspoň nebolo tak očividné), ale fabulácia predsa nie je až tak dôležitá ako dojem, ktorý zanechá, a vo mne D'Artagnanova dcéra zanechala (a to už viackrát) pocit pohody a dokonca i nejakého toho detského nadšenia prevažne zo šermu, no i z tých niekoľkých vtipných a dobrodružných scén, nad ktorými síce mnohí "kritici" budú ohŕňať nos, no ja trvám na tom, že neprávom. Náhodou - keď si uvedomíme, že ide o TV film (!!!) naozaj možno len žasnúť - minimálne nad tým, ako sa, prepána, podarilo financovať všetky tie nákladné scény a zvučné mená ... ()

MickeyStuma 

všechny recenze uživatele

Dvoudílná televizní adaptace příběhu o potomcích známých tří mušketýrů a hlavně dceři D'Artagnana, která je dle názvu hlavní postavou. Nejde o televizní předělávku stejnojmeného snímku z roku 1994, kde si ji s elegancí zahrála Sophie Marceau se jménem Éloise. Tady se jmenuje Valentine s tváří Susie Amy, která ji zahrála neméně skvostně. Dějově šli tvůrci zcela svou cestou. Na televizi je děj typicky nenáročný, takže je vhodný i pro děti. Na dva díly v celovečerní stopáži snad ale zbytečně natáhnutý. Tohle by stačilo zcela na jeden film. Na nedělní dopoledne k televiznímu odpočinku se to však jeví dostatečně. Nemusí se u toho nijak přemýšlet a o to tu jde asi ve své jednoduchosti především. ()

AloeB 

všechny recenze uživatele

Tak chtít se ohřát na ohýnku slávy kdejakého velkého díla je velký trend a ne vždycky se stane, že se to pokazit. Tento film/seriál patří přesně do té většiny neúspěšných a není se čemu divit. Je téměř nemožné vytvořit kvalitní dílo s potomkem ikonického hrdiny protože onen potomek bude pak vždy jen stínem svého otce, který je obvykle ten, který láká diváky do kina. Samé platí i zde. D'Artagnanova dcera Valentýna má být z logiky věci jednoduchých scenáristů výbornou šermířkou a stejně jako její otec cestuje do Paříže stát se mušketýrem. Překvapivě. Podobných situací paralelních s původním dílem je zde mraky, zmíním třeba Valentýnu setkávající se s budoucím nepřítelem na cestě, seznámení se třemi mušketýry (kteří jsou mimochem naprosto originálně potomky Atha, Portha a Aramida/Athose, Porthose, Aramise dle toho, jaký překlad preferujete) v souboji atd. Richelieuho zde nahradil z pozdějších knih známý Mazarin, ale zde je spíš trapným stínem předchozího kardinála. Jeho postavu nezachrání ani Depardieau. Nejen postavy se nám ale zdají být kýčovité, co třeba takové volené lokace z nichž naprosto čiší levnost. Nebo mnohé okamžiky scénáře. Nic, prostě jen další film parodující původní tři mušketýry. Nic víc a o mnoho ale mnoho míň. ()

Fajt 

všechny recenze uživatele

Zoufalý historický film s dnešními manýry v chování, jednání i v dialozích. Ty dvě ** pouze a jen, za dobrý šerm, jinak fiasko !!! Opět důkaz o nepřekonatelnosti filmu "Tři mušketýři" z roku 1961 s Gérardem Barayy v hlavní roli, po všech stránkách. Nevím, proč se ti amerikáni do všeho stále se.ou !!! ()

Gig 

všechny recenze uživatele

Mám rád, co mám rád, miluji verzi Tří mušketýrů s Michaelem Yorkem, coby D'Artagnanem. O "deset roků" později natočili autoři pokračování, které vychází podle románu Tři mušketýři po 20 letech Alexandra Dumase staršího s názvem Návrat tří mušketýrů. Už to nemělo takovou lehkost (víc moje recenze filmu), i když kniha je nádherná, ale pořád to mělo něco do sebe a mělo to základ. Když jsem se prve doslechl, že bude v televizi film D'Artagnanova dcera a dozvěděl jsem se,  že Gaskoňce si zopakuje Michael York, zaplesalo mé srdce. Vím, že to netvořil stejný tým, ale byl jsem v naději. Znal jsem fajn film o deset let starší se stejným názvem s hlavní roli Philipem Noiretem, ano tím,  který ztvárnil v osmdesátých letech v onom pokračování Tří mušketýrů skvěle kardinála Mazarina, tak jsem měl jakštakš naději, že by to mohl být pohodový film a navíc jsem očekával podobný koncept. Bohužel mé očekávání tvrdě narazilo snad ve všem. Depardieu jako Mazarin není špatný, i když Noiret je jen jeden. Když už se jedná o tv počin, tak člověk neočekává výpravu jako ve filmu, ale zase chce kvalitu jinde - scénář, dialogy, šermířské souboje. Jenže dostali jsme hloupočký film (speciální verze, která je troško lepší, ale na nedostatcích to nic nemění) nebo dva tv filmy.  Dodnes smutním, že Lester nenatočil pokračování (třetí) s původními mušketýry ať už Vikomta Bragelona (Muž se železnou maskou) nebo Mušketýry ještě po deseti letech podle Dumase, kde by se ještě jednou mihli původní mušketýři. I když chápu, co se stalo na place Návratu mušketýrů a poté, jak byl film přijat, tak už do toho asi neměl chuť. Jen je mi smutno, že můj oblíbený mušketýr v podání Yorka skončil takto. ()

nickymilka 

všechny recenze uživatele

tak tohle je film, u kterého můžete uvařit večeři, uklidit barák, vyřídit emaily a ještě si pokecat s kamarádama přes skype nebo FB. Je to zbytečně rozpatlaný do 3 hodin - s reklamama do 4... Jediný, co se mi na filmu líbí jsou kostýmy. Příběh ujde, bitka scény stojej za starou bačkoru. Co dodat - typický film, co spolehlivě poslouží jako kulisa pro nedělní odpoledne. ()

Reklama

Reklama