Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Během testovacího letu americký pilot major Bill Allison ztratí spojení s řídícím střediskem. Po přistání nemůže svoje domovské letiště poznat. Vydá se tedy hledat lidi. Jak zjistí, přistál v roce 2024 a lidstvo bojuje o přežití. (farfalla)

Recenze (6)

Lima 

všechny recenze uživatele

Nejlepší na tomhle filmu je jeho plakát, který prolhaně láká na sci-fi špektákl, jaký tu ještě nebyl. Do toho má ale opravdu daleko. Ulmer to v roce 1960 vysekl jak Baťa cvičky, za pár dní, souběžně s jiným filmem a na výsledku je to znát. Exteriéry tu zastupují několikaminutové záběry z letiště a nějakého fádního zbořeniště, zbytek je jedna zadní projekce a levné kulisy se pseudoscifistickou architekturou, kde nejdražší na celém filmu musel být ten bazén. Ukecaná zápletka je velmi fádně a nezajímavě podaná a z lehkého podřimování člověka vytrhne pouze několikasekundový útok mutantů deset minut před koncem. Výsledek bohužel není rozhodně tak hloupý, aby se člověk aspoň bavil na účet tvůrců, je pouze neskutečně nudný. ()

zelvopyr 

všechny recenze uživatele

Škoda ztrácet mnoho slov, krom několikaminutového astronautického úvodu silně zastaralého už v době natočení jde o dialogy v okatě papundeklových kulisách, které jsou hloupé, toporné a hysterické až běda, podmalované tklivými housličkami v povinné romantické lince. Utopie i zde nefunkční. * za skoro OK závěr a za úvodní ubíhající plovoucí text, který byl v Star Wars použit dokonce i ve stejném úhlu. // P.S. ale když to pojmu tak, že film pravdivě ukazuje naši současnost, kterou my nevidíme, protože je nám konspirativně zakryta, je to docela sranda :) ()

Oktavianus 

všechny recenze uživatele

Jasně, "podívaná, jaká tu ještě nebyla", to opravdu není, v zásadě jde o ne úplně zábavnou lacinou vyprávěnku spíchnutou hodně horkou jehlou; ale vzhledem k závěru udělím o hvězdu víc, než jsem si říkal ještě nějakých 15 minut před koncem. Kulisy jsou sice laciné a exteriéry (asi dva) obyčejné a nehostinné, ale právě k neradostné vizi budoucnosti takové ošklivé prostředí patří. Dějově nejde o nic překvapivého, další z variací na stroj času (nebo třeba World Without End), chybí některé nedořešené lapsy (pokud katastrofa zničila ozonovou vrstvu a poničila lidstvo, co se stalo se zvířaty, čím se tam teda přeživší lidé živí...?) a děj občas sklouzne k nudě. Ale vyvažuje to třeba Darlene Tompkinsová jako hezoučká (a samozřejmě v odpovídajících kostýmech) sexy němá dcera vůdce zbytku lidstva, celkem se mi líbily netradiční "trojúhelníkové" střihové přechody mezi scénami nebo pokusy o futuristickou architekturu. S přivřením obou to šlo - souběžně natočený Ulmerův spektákl Amazing Transparent Man mi přišel o kus horší (a mohu posoudit, obojí jsem dnes viděl za sebou). ()

PKD 

všechny recenze uživatele

Ano, ty romantické housle jsou fakt na palici. Vskutku....geniálně vybraná music. To už si spíše dokážu představiti Wagnera v XXX. ()

p6qwre 

všechny recenze uživatele

Standardní téma: pilot experimentální rakety vzlétne v roce 1960 a na Zem se vrátí v roce 2024 (pro něj uběhne pár minut). Za tu dobu se ale dost změnilo, po povrchu Země se procházejí zmutovaní lidé, ostatní žijí v podzemí a jejich civilizace je odsouzena k záhubě. Pilot z minulosti může být jejich záchranou.____Nízkorozpočtové, rychle natočené (podle některých zdrojů za 14 dní, při současném natáčení The Amazing Transparent Man), špatně zahrané, upovídané, ale především hodně zmatené. S vysvětlováním příčin některých zvratů v ději a chování některých postav se zde čas příliš neztrácí. Bavil jsem se nadprůměrně, klidně bych dal 4 *, ale při srovnání s jinými opravdu povedenými sci-fi z 50. let je Beyond the Time Barrier tak na 1,5*. ()

farfalla 

všechny recenze uživatele

Tento černobílý film jsem našla na youtube v kolekci podivných amerických sci-fi výtvorů, tak jsem od něho příliš nečekala. Na druhou stranu mě zaujalo, že režisér se narodil v Olomouci, tak jsem byla zvědavá, jak využil americký background pro svou tvorbu. Tak na první pohled si ‘Star Wars’ ukradli formát titulků. Ale pak už to byla dost nuda. Scénář vzaný z hromady podobných, herecké výkony druhotřídní, střih scén ledabylý, animace z levných reklam a do toho psychologický zápas o budoucnost lidstva. Kdyby byl ten film alespoň napínavý, romantický, dobrodružný, směšný, překvapivý, ale není nijaký. ()

Reklama

Reklama