Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Manželé Tilsonovi touží po klidnějším životě na venkově. Proto se i s dětmi odstěhují z New Yorku do domu, který nedávno koupili. Při vyklízení domu naleznou velké množství fotografií a videonahrávek rodiny, která tu žila před nimi. Venkovskou idylu naruší příchod podivného muže, který je původním majitelem domu. Banka mu dům zabavila poté, co přestal splácet hypotéku. Muž se tváří, že chce rodině pomoci s opravou domu, později se ukáže, že veškeré jeho snažení směřuje k tomu, aby je z domu vyhnal. Tilsonovi brzy zjistí, že kdysi honosné panské sídlo se postupně stává jejich noční můrou a začíná odhalovat svá hrůzná tajemství. (TV Nova)

(více)

Recenze (103)

golfista 

všechny recenze uživatele

Tahle variace na "Mys hrůzy" posazená do starého venkovského domu se ale hrubě nepovedla ! Pochyby o scénáristově duševním zdraví mě napadly už po pár minutách, ale co se spustilo v poslední čtvrthodince ..... V "nejnapnutějších" chvílích jsem si dokonce s úsměvem vybavil Belmonda v "Muži z Acapulca", jak píše tu šílenou kravinu na stroji a sám se u toho řehtá :) ... tohle by nezachránila ani dobrá režie (natož tahle) a nemohl to zachránit ani Quaid ... ()

tron 

všechny recenze uživatele

„Dom je len ulita.“ Smrtiaca dĺžka, čo je škoda, lebo VIDIECKE SÍDLO zo začiatku vyzerá ako pôsobivá historka o strašidelnej chalupe... aby postupne vyšumelo do nudnej poviedky o rodine v ohrození na spôsob ÚPLNEHO BEZVETRIA a podobných kúskov, kde priemernú rodinu terorizuje "niekto tretí". Herci sú fádni (Juliette Lewisová navyše rovnakú rolu dostala už v MYSE HROZY a KALIFORNII!), atmosféra rýchlo stráca znepokojivý šmrnc a "hrozne nezávislý" Mike Figgis (ZANECHAŤ LAS VEGAS) ničí svojou rutinnou réžiou i to málo, čo spočiatku vyzeralo dobre (psychopat v podaní Stephena Dorffa; majestátna hlava rodiny Dennis Quaid). Vrátane višní v čokoláde, Christophera Plummera, koní a jatočných kladív. ()

Djoker 

všechny recenze uživatele

Figgis není špatný režisér, na svém kontě má pár kvalitních filmů, takže ani jeho pokus o mysteriózní thriller nedopadl úplně tragicky. Je pravdou, že Cold Creek Manor hodně těží z hvězdného obsazení, které není úplně adekvátní k výslednému produktu, ale klasický souboj amerických vidláků s městskou elitou nikdy neomrzí. ()

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Upíry brzy muckající dceruška obviní taťuldu, že jí přejel koně, jehož tělo plave v bazénů, u kterého není žádná cesta. A to podotýkám, že se ten den nekonal veletrh dorsetských koňských fetišistů! A takhle je to v tomhle tuctovém thrilleru s nabobtnalou stopáží se vším.. Figgis realizující nepodařený výplod scénáristy dokončí fiasko poslední čtvrthodinou, kdy nečekaně úřadují hromy blesky, nástroj na zabíjení ovcí a vitráž, kterou se bude pěkně prolétat. Abych nekecal, docela mě ohromilo, že padouch natáhl bačkory napoprvé, jako Pája.. Jediné pozitivum asi je, že Quaid mohl něco odkoukat od Dorffa, až v roce 2019 ve filmu The Intruder převezme jeho roli.. ()

Aluska88 

všechny recenze uživatele

Cold Creek Manor jsem chtěla vidět hlavně kvůli Kristen Stewart. Z počátku se mi nelíbilo, že nedostala příliš prostoru. Jenže pak se na scéně objevil Stephen Dorff a zbytek filmu si bezohledně ukradl pro sebe. Jeho ztvárnění Dalea Messieho je dokonalé. Svalnatý, fešný, s ostrými rysy, pronikavým pohledem a věčně zapálenou cigaretkou. A za tím vším falešný, zákeřný a nebezpečný maník proti rodině, která si vybrala moc špatný dům. Ačkoliv je příběh okatě průhledný a předvídatelný, já vydržela se zájmem sledovat až do konce. Z velké části právě díky Stephenovi. "Na něco se zeptám, jsem šílenec?" - "Ne." - "Chyba." ()

genetique 

všechny recenze uživatele

Keď vás v prvej polovice a hlavne hneď od úvodu napadne prečo má tento film tak málo percent, v druhej polovici dostanete rýchlu a stručnú odpoveď ako ranu cez hubu. Veľká škoda, ktorú ešte pred totálnym zlyhaním zachránil celkom dobrý záver. Najlepší z toho je plagát. 65%. ()

Nevka 

všechny recenze uživatele

Fakt hodně dlouho jsem neviděl takhle stupidní film. Scénář naprosto mimo, režie podobně bídná a jako celek? Nekoukatelná hrůza. Nebudu lhát, když řeknu, že jsem si to musel pustit třikrát, abych to byl vůbec schopný vidět až do konce. Jediným pozitivem je tak přítomnost Sharon Stone. A když říkám přítomnost, myslím přítomnost. Nic víc od ní nečekejte. ()

castor 

všechny recenze uživatele

Quaid, Stone, Dorff, Lewis, Stewart, Plummer a režisér Mike Figgis!! Proč proboha do něčeho takového šli? Proč hned nespálili průhledný a neoriginální scénář, který jim nedovoluje dokázat, co v nich skutečně je? ()

*CARNIFEX* 

všechny recenze uživatele

Priemerná mysteri šikanovačka okolo baráku v sedlákove, ktorá nepriniesla nič nové vtedy, nie to ešte teraz. Ale vyslovene zle sa nato nepozerá. Koniec koncov, veď herecké obsadenie nie je žiadna kategória z tretej cenovej skupiny .. ()

Phobia 

všechny recenze uživatele

Vyjádřeno slovy "Hawkeye" Pierce ze seriálu M.A.S.H.: VENI, VIDI, NUDI. Tenhle film naprosto postrádá šťávu, je nudný a plytký, herci nijak nezáří... NUDA. Nejpovedenější jsou plakáty k "Cold Creek Manor" - konkrétně ten záběr na obilné pole a dům v pozadí se soumračným nebem, to bych si doma klidně pověsila. Film podruhé sledovat nehodlám. 40%. ()

-bad-mad-wolf- 

všechny recenze uživatele

Tuctový thriller, který uděluje lekci především v čitelnosti děje a s naprostým nezájmem se dopouští mnoha žánrových klišé v podobě "nenápadných" náznaků, postupně odhalovaného dávného zločinu, záhadné minulosti domu, snahy očernit titulní postavu a nechybí ani vskutku "napínavé" finále. Stephen Dorff má sice na záporáky ksicht, jenže byla mu napsána ta nejnudnější a nejprůhlednější role, kterou jsem poslední dobou ve filmu viděl. Adrenalinovější scény jsou křečovité, poněkud naivně splácané a příběh samotný neustále našeptává co se stane, v důsledku čehož je titulní linie odhadnutelná minimálně s půlhodinovým předstihem. Kapitolou sama pro sebe zůstává závěr. Jeho podoba je tušená prakticky od začátku, avšak chování všech postav v jeho průběhu je slušně řečeno prapodivné. Něco málo bodů nechávám za nádhernou lokaci a sympaticky obsazenou rodinu (Dennis Quaid, Sharon Stone, Kristen Stewart...). ()

Jamal 

všechny recenze uživatele

Všechno vypadalo dobře, jenže něco bylo špatně. Konec toho všeho byl příkladem. Quaid hrál přesvědčivě, kamera byla dobrá, ale některé nápady. Třeba spousta hadů v domě, prakticky bez výraznějšího řešení. To je asi v pořádku, že se setkají krajta s chřestýšem na pokec někde v klidu na nějakém sídle ve vesnici ve Spojených státech. Hlavně nikdo nic moc neřeší. Taky jak tam s Jeepem zajede srnku a pak má mrtvého koně v bazénu. To by to auto asi vypadalo trošku jinak. A na konci spíše více humoru jak nervů. Hlavně na té střeše jak ho dusí tím nataženým lanem. A úplně zbytečná část jak šerifku najde její sestra čekající v čekárně na policii.... vůbec nic neudělala. Aspoň ne ve filmu. Ale to už jsme stejně věděli, jelikož v té tajné vysílačce co měl Dennis a šerifka mluví hlas toho padoucha - a i kdyby Dennis trpěl nedoslýchavostí, musí poznat, že je to mužský hlas...no nic prostě se z toho dalo vyšťourat mnohem více. Mike Figgis norozený přesně 35 let po mě, měl i lepší filmy, jsem zvědav na jeho Canteburské povídky. Jak název jeho filmu, jeho 2 nominace na Oskara, spousta cen, v tomto filmu ale jako Profesor odchází.... ()

kingik 

všechny recenze uživatele

Znáte ty filmy o starých sídlech s předivem tajemné minulosti, na která se lidé stěhují, aby na nich zažili jen a pouze negativní zážitky? Na jedno takové panství zavítáme v thrilleru Mike Figgise. Ano, toho Mike Figgise, jehož filmy se táhnou jako med, do kterého se lepí nežádoucí částečky drobných kamínků a prachu. A řeklo by se, že s takovým elitním obsazením Dennis Quaid - Sharon Stone- Stephen Dorff - Kristen Stewart by to tentokrát nemusela být taková nuda_____________________________ano, touto dlouhou přímkou jsem znázornil, že se ve filmu drahnou dobu nic neděje, jen se plká. Declan Quinn dostal příkaz od Figgise, aby každou chvíli vrhl kamerou nějaký zlověstný záběr na panství, ze kterého by diváka mělo zamrazit. Když už těch záběrů bylo nepočítaně a nespokojený divák se už pozvolna začínal zaobírat odkvétající Sharon a jejím ksichtíkem zdecimovaným nemilosrdným procesem stárnutí, tak se to v poslední třetině začalo rozjíždět. Na scéně se objevuje psychopat, statečná rodina nechce přijít o svůj nový domov, který ji náleží a statečně se o něj rve a to samé psychopat, který rovněž nechce přijít o svůj majetek. Ani jsem nevěděl, komu fandit. Nikdo nebyl dostatečně vystavěn sympaticky, a ani zvláště zajímavě. Vše před diváka vrženo ve schematickém konceptu zaobalené do zhola průměrné režie se zhola průměrnými hereckými výkony. Občas vykoukla nějaká ta zlověstná atmosféra a k tomu se přidal nějaký zlověstný záběr, ale to hlavní přítomno nebylo. Dvojka Napětí a Gradace dorazila na panství až na poslední chvíli. Byla z té douhé a rozvláčné cesty trochu utrmácená. Mike Figgis by svým nulovým tempem mohl mučit. Kdo má rád absolutně nepřekvapivé thrilery, co si dávají značně načas a mají hravě odhadnutelné scenáristické i režijní postupy, a nepohrdne zajímavým hereckým obsazením, co nic extra nepředvede, má možnost zavítat na panství Cold Creek. Nějaká ta mystická atmosféra si svoji účast pro dobro snímku naštěstí nerozmyslela. Mé hodnocení: 40% ()

Webb 

všechny recenze uživatele

Průměrně zpracované dílko, u kterého zaujme především prokreslenost postav a budování děje v první půli. Ve druhé se to už začne trochu vléct a napětí má jen velmi malý účinek a dopad do scénáristického vyústění. ()

Campbell 

všechny recenze uživatele

Ale jo já se bavil a to díky hercům, do tohohle filmu se seběhla hned čtveřice mých oblíbených Quaid, Dorff, Lewis, Stone... Tihle jsou prostě borci, a ústřední duo padouchů(nebo spíše jen jeden) jsou prostě parádní, Dorff jako bývalí majitel domu a jeho mastný vlasy je prostě parádní. Figgise nějak moc neznám, ale tohle mi sedlo. Navíc nádherná hudba celý film podtrhává, je pravda že atmosféra je parádní a mohlo být více lekaček ale co už. To jsou jen malé vady. Jediným výrazným nedostatkem je Stewart která fakt hrát neumí ani kdyby se sebevíc snažila. Ale jinak palec nahoru. ()

LaciLC 

všechny recenze uživatele

Prekvapivo veľmi solídna záležitosť. Zápletkou síce z radu veľmi nevyčnieva, ale na napínavý thriller má všetky predpoklady a hlavné je, že ma ani po opakovanom sledovaní nenudil. Od Mikea Figgisa, ktorý pred desiatimi rokmi exceloval s filmom Zanechať Las Vegas síce dosť umiernené, ale vo svojom žánri dosť nadpriemerné. ()

Sofia 

všechny recenze uživatele

Průměrný, předvídatelný děj, nic vyčuhujícího z žánru - prostě film na jedno nudné nedělní odpoledne. Ta třetí hvězdička je spíš za ten krásný dům :-) ()

Reklama

Reklama