Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Funkcionář upadajícího hokejového klubu má tip na zázračného střelce: mladý učitel Havránek se proslavil svými trefami v pouťové hokejové střelnici, ale neumí bruslit. Naštěstí je tu jeho dcera Alena (ztělesňuje ji legenda českého krasobruslení Milena Kladrubská)... Jiří Lír měl velkou hereckou smůlu - velké role hrál jen ve špatných filmech, a tato Sísova sportovní komedie se opravdu nepovedla. (Lexikon českého filmu)

(více)

Recenze (24)

Karlos80 

všechny recenze uživatele

Nic moc filmeček ze sportovního prosředí, který je sice nenáročný (scénář je na jednu stranu kouzelný ale ve své podstatě i strašně hloupý) ale především nudí, pokud film ze sportovního tak snad jedině tento: http://www.csfd.cz/film/215229-brankar-bydli-v-nasi-ulici/ . Jiří Lír ve své jediné hlavní roli mě moc nenadchl, asi proto pak už žádnou velkou roli nedostal, znamenitý herec to jistě byl, ale především ve svých někdy nezapomenutelných vedlejších rolích, kde na sebe vždycky svým umem uměl, tak jak jemu podobní, šikovně upozornit. Rudolf Hrušinský jako funkcionář Fiala ušel, dokonce byl pro film odbarven na blond, což jsem u něj viděl zcela poprvé! Pro příznivce sportu, různé hokejové nadšence, obdivovatele a pro různé nostalgiky starých a dávno časem zavátých reálií (starý dřevěný staďák) film jako dělaný.. ()

dobytek 

všechny recenze uživatele

Oficiální texty distributora jsou obvykle strašný nesmysly, ale tady musim souhlasit. Tato komedie se opravdu nepovedla. Film zaujme leda tak tim, že uvidíte, jak vypadala před 50 lety hokejová výstroj. Jinak Jiří Lír mi připadal jak zhulenej a nic moc nezahrál. Hrušínský byl tradičně dobrej, ale on má na svym kontě minimálně tak 100 lepších rolí, takže ani kvůli němu nemá cenu tuhle blbost sledovat. ()

troufalka 

všechny recenze uživatele

Víc než za komedii považuji Ledové muže za filmovou raritku. Bruslení je nadřazeno ději, film je asi mnohem víc hudební nežli sportovní. ()

Ej Hlemýžď 

všechny recenze uživatele

Hokejový klub sehnal krále střelců. Neměli však tušení, že neumí bruslit. Tento hendikep se mu sice podařilo překonat netradičním způsobem a treninky mužstva a způsob hry byly pro soupeře nepřekonatelné. Dnes to máte marný, vyhrají to sklárny! - takto si pamatuji jeden z transparentů v publiku. Nenáročná zábava. ()

LiVentura 

všechny recenze uživatele

Naši velcí herci na počátcích svých krásných hereckých poutí, Skvělý Hrušínský a Lír. Zde v politicky nevinné naivní komedii o hokeji. :-) ()

Marthos 

všechny recenze uživatele

Nechoď Vašku s pány na led, mnohý příklad známe, že pán sklouzne a sedlák si za něj nohu zláme. - Von to myslel Klicpera jinak, pane řediteli. - Havlíček, prosím! Sympatická veselohra z prostředí zimního stadionu, nesená v lehkých notách crazy humoru, v oněch dobách vídaného na stříbrném plátně spíše zřídka. Celku samozřejmě kraluje mimořádná krasobruslařská kreace Mileny Kladrubské, z jiného úhlu potom patrně jediná, ne-li životní, role Jiřího Líra v jeho filmových začátcích. V mnohém jiný, jakoby uvolněný a divadelním strnutím nepoznamenaný, se jeví i Hrušínského výkon, navazující na tradici situační grotesky. ()

zette 

všechny recenze uživatele

To bylo tak hloupe, az to bylo krasne.-). Podle me povedena komedie z prostredi memu srdci blizkemu. Hrusinsky jako vzdy vyborny, bavila i postava Jiriho Lira. ()

Master19 

všechny recenze uživatele

Zevrubně nevtipná komedie. Vladimír Sís ve svém sportovním úletu sice měl dobrou ruku na herce (Hrušinský, Hlinomaz či drobní Kovářík, Lipský a koneckonců i Jirka Lírů), ale ti se bohužel filmem jen propitvořili. Nakonec nejvtipnější jsou ty bábiny v šátcich, jako ultras domácího týmů hokejistů... ()

PatoP 

všechny recenze uživatele

Taká trošku blbôstka, na ktorej som sa občas aj pobavil. Výborný Rudolf Hrušínský ako funkcionár hokejového mužstva. Rola ako stvorená pre neho, spomeňme si na jeho predsedu MNV vo filme Bílá paní. ()

Ironfood 

všechny recenze uživatele

Komedie, která zřejmě vznikla narychlo v nějaké hokejové euforii. Scénář by stačil tak na 15minutovou grotesku, ale ne na celovečerní film, takže se to holt museli snažit nějak natáhnout různýma zbytečnými a nudnýma scénáma (například hudebníma). Za zmínku stojí jenom scénka s Františkem Kováříkem ze začátku filmu a některé dobré záběry ze hry. ()

klúčik 

všechny recenze uživatele

Bláznivá a naivná komédia o športovom oddiele pracovníkov hudobných závodov. Zaujímavosť filmu je , že výborný herec Jiří Lír tu hrá hlavnú postavu. Hodnotím 45%.. ()

Schlierkamp 

všechny recenze uživatele

Československá komedie z hokejového prostředí, v níž si svou jedinou velkou roli zahrál nepřehlédnutelný představitel malých vedlejších rolí J. Lír. Snímek se jeví být zajímavý hlavně z tohoto důvodu, neboť co se týče ostatních hereckých výkonů, scénáře a komičnosti, jedná se o jasný podprůměr. Lírův nesmělý a tradičně vyjevený učitel Havránek je na základě svých údajných střeleckých schopností přijat do hokejového mužstva, avšak jeho kariéru poněkud zbrzdila skutečnost, že neumí bruslit. Kromě téměř nemluvného Líra snímku dominuje předseda či jednatel Fiala, jako obvykle výrazný R. Hrušínský. V tomto případě však jeho výkon nehodnotím příliš vysoko, neboť se domnívám, že tento typ komedií našemu přednímu umělci nesvědčil. Ve vedlejší roli se představila i slavná krasobruslařka M. Kladrubská, dále trenér hokejistů V. Hrubý, či mladý hokejový junior I. Niederle. Závěrečná těžce nepovedená taškařice v šatně s nedovolenými podpůrnými látkami spolu s katastrofálně nevtipnou dvojicí asistentů Fiala+Lipský potvrdila nízkou kvalitu smínku, přesto celkové hodnocení zůstává na průměru, zejména s ohledem na pana Líra a jeho výjimečnost. ()

GIK 

všechny recenze uživatele

Druhá polovina o hodně lepší než první, nebo jsem si na ten styl asi zvykl. Zpomalenej a hlavně zrychlenej Hrušinskej je libovej. Moc hezká romance s půvabnou a elegantní krasobruslařkou. Skvělej fanda Kovářík. Výborný zápas na konci. To byla prča!! Pěkná hudba. Za perfektní Kladrubskou nakonec plnej počet normálních pentagramů. Na druhý pokus ještě mnohem lepší. Bavil jsem se od začátku do konce. Perfektní komediální výkon Hrušínského. Zednářská symbolika: 21:17 – šest převrácených pentagramů na jedné fotce; 56:50 – Lipský – skrytá ruka. ()

IvonaK 

všechny recenze uživatele

Pro velké milovníky Jiřího Líra film jak vyšitý. Konečně jednou Lír také dostal plno slávy a obdivu a nebyla to zase jenom obvyklá vedlejší role. Věřím tomu, že na tento film sám do smrti vzpomínal jaká tu byl hvězda. A ten hokojový taneček se kterým přišel a hokejisti ho pak napodobovali na soustředění mě fascinoval. A o tom, jak ho všichni obdivovali už ani nemluvím. :-) ()

wef 

všechny recenze uživatele

Velice zábavný film. A navíc ze zimního stadionu, na němž hraju denně hokej a trénuju. Samozřejmě po rekonstrukci, ten starý úplně zničili a postavili nový, ale podle skoro stejných stavebních plánů. Vypadá to tam stejně. ()

Reklama

Reklama