Reklama

Reklama

Fenomén

(festivalový název)
  • USA The Phenomenon
všechny plakáty
Trailer

VOD (1)

Obsahy(1)

V dokumentu režiséra Jamese Foxe se podíváme na historii pozorování UFO (Unidentified Flying Object) v moderních dějinách. Nezaměříme se pouze na slavný roswellský incident z roku 1947, ale také například na událost z roku 1966, kdy studenti z Westall High School v Austrálii měli být společně svědky vznášejícího se létajícího plavidla tvaru talíře. K nevysvětlitelným pozorováním docházelo (a stále dochází) všude, ale pravděpodobně k nejpodivuhodnější události mělo dojít v Zimbabwe, kdy v roce 1994 bylo více než šedesát žáků základní školy vystaveno zážitku, na který vzpomínají s úžasem do dnešní doby. Měli být totiž svědky tzv. blízkého setkání třetího druhu – spatřili nejen létající plavidlo, ale měli být dokonce v bezprostředním kontaktu s jeho posádkou… V dokumentu se objeví vysoce postavení vládní a vojenští představitelé, očití svědci, vyšetřovatelé, a to nejen prostřednictvím archivních záběrů, ale také rozhovorů speciálně natočených pro tento snímek. (Future Gate)

(více)

Recenze (9)

Fr 

všechny recenze uživatele

„NAVŠTÍVILI NÁS MIMOZEMŠŤANI. BUĎ TOMU UVĚŘÍTE, NEBO NE…“  Přesně tak: Věřte – nevěřte. UFO mě baví, a proto vím, že když budete chtít, najdete si pro i proti. Ve většině případů se totiž používá slůvko „mohlo“. Ovšem to malý procento neobjasněných případů v nás živí toho červíčka... Dokument přináší spoustu pozorování, ale je to hodně na jedno brdo. K tomu ty kecy o ničem… Zajímavější pak je zkušenost z Ukrajiny, samozřejmě Roswell a škola Ariel v Zimbabwe. Skeptik však u všeho objeví ALE.  A záběry, který pořídil David Fravor? Co myslíte? /// -------------- POD ČAROU: ------------------------------------------------ 1.) Jde o čtvrtý film (a nejlépe hodnocený) ufologa Jamese Foxe. 2.) Thx za titule blacklanner. ///                         PŘÍBĚH  *** ()

Marze 

všechny recenze uživatele

Dokument se zaměřuje na vnímání tohoto fenoménu UFO převážně americkými úřady. A je velmi přesvědčivý a vyvolává přemýšlení. Vypadá to, že fenomén je všude součástí státního tajemství. ()

Critic 

všechny recenze uživatele

Nikdo nemůže rozporovat, že David Fravor a dalších 7 lidí ve 4 stíhacích letadlech spolu s desítkami lidí u radarů bitevní a letadlové lodě v oněch dvou dnech honili po obloze "něco", co nelze vysvětlit pomocí znalostí jimiž lidstvo aktuálně disponuje. Slavný Tic Tac byl zaznamenán jednak na třech videích, kdy i Pentagon byl, po jejich úniku na veřejnost, nucen potvrdit, že se jedná o jakkoliv nedoktrinované záznamy a hlavně, že desítky let existuje tajný úřad, který má za cíl zjistit, proč po světě litají obří Tic tacy. Ať už se jedná o mimozemšťany, sondy z jiných dimenzí, tajné experimentální stroje, duchy nebo zatím nevysvětlený přírodní fenomén, doufám, že jednoho dne se dozvíme pravdu. Každopádně tohle je podle mě jediný dokument svého druhu, který se dívá na nejzajímavější záhadu světa s nadhledem a nechává každému svobodu ať si udělá vlastní názor. ()

gazogazo 

všechny recenze uživatele

Hezký a pro neznalé srozumitelný průlet moderními dějinami UFO / UAP. Dokument se přeci jen přiklání k autenticitě výpovědí svědků a historek obecně, což je někdy trošku na škodu, když vynechává zábavné aspekty případů, které však třeba onu autenticitu podrývají. ()

celticek 

všechny recenze uživatele

Konečně dokument o UFO, který není plný splácanin a výmyslů. Aspoň tak na mě působí. Pokud někdo analyzuje materiál, o kterém může říct, že byl vyroben, ale absolutně nechápe jakou technologií - okamžitě to upoutá mou pozornost. Prosím, přileťte ještě za mého života! :) ()

Majo.evans 

všechny recenze uživatele

We are not alone.To už vedia asi aj deti...Dokument zaujímavý,miestami už dlhý ale presvedčivý.Je to väčšinou len jedna pani povedala ale niektoré prípady ako tá vojnová loď,stíhačky a chlapi pri radaroch čo videli,zaznamenali,tak na tom už niečo bude.Určite to bolo niečo mimozemské,či nás len pozorujú,skúšajú alebo na niečo pripravujú,bohvie.Ale tento dokument už ukazuje dôkazy,pravdu a nie len kecy.Hlavné je,že už to pomaly výplýva na povrch a možno len nejaký debilkovia a zbytočné náboženstvá si myslia,že sme sami.... ()

Reklama

Reklama