Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Harcourt, Murn a Adebayo se ocitnou v obklíčení neznámých sil. Mirovnik se s pomocí Vigilanta a Economose postaví svému otci. (HBO Max)

Recenze (15)

filmfanouch 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Tvůrce a scenárista seriálu Peacemaker James Gunn se chopil i režie první, druhé, třetí, šesté a osmé epizody. Právě před finále seriálu ovšem režii sedmého dílu svěřil Bradu Andersonovi. Ten samý Brad Anderson, který natočil třeba drama Mechanik (pro které Christian Bale nechutně zhubl), thriller Tísňová linka s Halle Berry či snímek E. A. Poe: Podivný experiment. Poměrně zkušený režisér tedy dostal za úkol nalákat na finále, co nejvíc možným způsobem. A povedlo se mu to!   Konfrontace mezi Peacemakerem a jeho otcem došla ke svému vrcholu a silnější to být prostě nemohlo. John Cena se při hraní Peacemakera v tomto seriálu dokáže projevit víc než pouhé dřevo a konfrontace mezi Peacemakerem a jeho otcem White Dragonem je nejen emocionálně silná, ale zároveň dle očekávání totálně praštěná, kdy se do akce zapojí nejen Vigilante, ale i věrný Peacemakerův orel Eagly. Jen málo lidí jako Gunn dokáže napsat tak střelený scénář a přitom zařídit, aby to správně emocionálně fungovalo.   Nadále je tam vidět vývoj postav, postavy působí více sehraně, za dosavadní události dokáží fungovat jako sehraný tým a jisté postavy dostávají i stěžejní momenty, které je ještě více charakterně posouvají. A návrat Judomastera zpět do akce je prostě paráda.   Vše to poté pochopitelně směřuje k osudové bitvě o záchranu světa a pod kotlem se tu zapaluje parádně. Anderson pod Gunnovým dohledem rozhodně natočil semifinále, díky kterému bude velmi těžké se příštího čtvrtka dočkat. Bude to totiž pravděpodobně nejen velké, ale jak je u Peacemakera (respektive Jamese Gunna) zvykem i pěkně divoké a šílené..... ()

Trevor 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Napriek pokračujúcej neuveriteľnej traume liberálov z bielych mužov, ktorý všetci deti šikanujú, rasizmu ktorého sa dopúšťajú výlučne ľudia bielej farby pleti ale aromáci nikdy svojich susedov nešikanujú hlasnou hudbou, odpadkami nahádzanými všade navôkol, 378 psami o ktoré sa nestarajú a sloboda zvierat iba zaplače, psíky zachráni a o týžde§ majú aromáci nových 578 psov, postave ktorá nemá problém s lesbickým párom ale s oslovením muža ako sestra áno to je naozaj vtipné a príjemne naivné. Má to dobré tempo a ani zlatý kliniec programu, malý Kato Cobra Kai Karate Kid, ktorý zmláti dvoch mužov ktorý sa v seriály objavili iba pre tento moment, aby ich kato zbil, potom zbil aj ženu bielej farby pleti abo ho napokon dostal americký afroamerický vorvaň s klitorisom mi nezabránili napariť opäť plný počet 5*. Záverečný bonus iba potvrdil traumu liberálnej časti populácie aj z policajtov, pochopiteľne bielych mužov. Keď pri debate vytiahol známy poznámku ýe polícia vo Francúzsku zastrelila ženu lebo nemala zapnuté bezpečnostné pásy a vravel že to je sila tak trochu som mu naznažil že občas treba rozumieť tomu čo človek číta. Žena začala pred políciou utekať a jazdou ohrozovala okoloidúcich. Či by sa mu páčilo keby povedzme zrazila dvoch cyklistov, či mamičku s dieťatkom v kočíku. Či nemohla ostať na mieste, prípadne si zapnúť bezpečnostný pás. Akosi na to nevedel zareagovať, ktovie prečo. K liberálnej dokonalosti už chýbali iba náboženské, pochopiteľne katolácke symboli a ich znevažovanie...a potom že kto trpí  predsudkami. ()

Reklama

liskam 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Tak tohle bylo o něco lepší... Jeden z hlavních hrdinů umřel (konečně). A jiný se objevil a hned umřel (škoda nevyužitého potenciálu) Ale v dnešní době "bílou sílu" neudrží při životě ani takový volnomyšlenkář jako je Gunn a už jen proto, že si jí tam dovolil dát, tak je musel stihnout strašný trest, zemřít rukama vlastního syna a totálního diletanta. Bohužel vtipům se už nesměju a "kráva" mě moc nepřekvapila. Vím že jdu proti proudu, ale slabé 3* a 55% ()

jirikzaboj 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Soundtrack se opět promítá skvělým způsobem a úvodní Home sweet home od Motley Crüe zahřálo na srdíčku a dočkali jsme se finálního vysvětlení temné minulosti Chrise. Je třeba zmínit, že dochází i k jistým vykoupením a všechen respekt patří Johnu Cenovi, protože tady předvádí opravdu něco, čeho jsem nikdy nedoufal, že bych se u něj jako herce dočkal a je to velký balzám pro duši. Epizoda ale nabízí i to, co jde doposud seriálu nejlépe a to je šílenství v podobě specifického humoru. Ať už jde o Judomastera coby leprechauna, mývala prchajícího s helmou (což je vážně cool scéna) a nebo paradox fight akční scény a čůráni, protože když musíš, tak prostě musíš! Předchozí epizoda mi dala jistý vibe a cítil jsem jakousi referenci na sci-fi, které jsem kdysi už nejspíš viděl. A tady mě konečně zachránila Leota, která si neodpustila poznámku na Mars Attack! a v tu chvíli jsem zbystřil, jako DiCaprio ve známé scéně z Once Upon a Time in Hollywood a totálně to feeloval. Na závěr hodnocení epizody musím vyzdvihnout opět skvělou práci s těmi nejvíc vedlejšími postavami (viz. veterináři a nebo white power gang). U Gunna má i ten nejvíc průměrný a podřadným komparzista šanci zazářit a je krásné a ohleduplné tohle rozhodnutí. Zatím nej epizoda, která parádně navnadí na finále. ()

oveckaoa 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Velká škoda, že se to rozjíždí zhruba až 5  dílu a tohle byl už předposlední. Potěší opět objímající orel a překvapily mě smrti 2 postav tady jde vidět rozdíl mezi Marvelem a Dc Marvel  by na  to koule neměl Dc ano. Celkově i akční stránka je opět parádní a nezbývá než se těšit na poslední díl. 80 procent ()

Galerie (6)

Zajímavosti (5)

  • Epizoda obsahuje potitulkovou scénu. (VášaVF)
  • SPZ auta, ve kterém jedou rasističtí příznivci White Dragona, je 14WRDS, což je odkaz na termín 14 slov (14 words) spjatých s bílými nacionalisty, a jedná se o čtrnáctislovný slogan, který formuloval americký zločinec a příznivce bílé rasy David Lane. (NiWi)

Reklama

Reklama