Reklama

Reklama

Utržený ze řetězu

  • Francie Danny the Dog (více)
Trailer

Mafián Bart půjčuje peníze. A umí se postarat, aby mu je dlužníci vrátili i s tučnými úroky. Přijde vždy se svým poskokem Dannym, který je skutečné polozvíře. Když mu Bart sundá obojek, každého, kdo je v dosahu, zmlátí nebo zabije. Jeho život však není žádný med. Mlčky vegetuje v psím kotci. Nemluví, možná to ani neumí, nebo jen málo. Jednoho dne vejde ladič pian Sam do místnosti, kde Danny čeká na svého pána před výpravou za dlužníky. V Dannym tóny nástroje probudí zvědavost, zbytky lidskosti. Přisedne si a pomáhá Samovi ladit... Náhle zazní signál a Danny musí běžet na pomoc Bartovi. Danny s Bartem a jeho poskoky odjíždějí a po cestě se zastaví ještě u jednoho zlatníka, který dluží peníze. Bart opět vypustí Dannyho a zákazník v obchodě Wyeth je svědkem rvačky. Danny se zákazníkovi líbí, a tak navrhne Bartovi obchod: Wyeth totiž pořádá tajné souboje na život a na smrt. Bart přijímá a přivede Dannyho na zápas... (TV Prima)

(více)

Recenze (624)

golfista 

všechny recenze uživatele

Americký základ se špetkou asijské, lžící britské a "přiměřeně" francouzské školy. Kupodivu se tenhle guláš dá bez problémů konzumovat i když akčním filmům moc nefandím. Je to tak 70%. ()

POMO 

všechny recenze uživatele

O takomto filme som sníval ako teenager. Škoda že prišiel až teraz. Nevídaná kombinácia dobre fungujúcej drámy, jednoduchej akčnej premisy, výbornej bojovej choreografie a francúzskej pôvabnosti. Jet Li konečne poľudštený a sympatický, Morgan Freeman v jemu najtypickejšej polohe mentora, a k tomu Massive Attack. ()

kleopatra 

všechny recenze uživatele

Na tenhle film jsem kývla, jen abych nazarmoutila mládě, které mi ho vnutilo, protože Jet Li a vůbec tahle parta, nic proti, ale fakt mě to moc neoslovuje. O to větší bylo moje překvapení, že je to téměř pohádkový film. Rozhodně ve smyslu vymezení dobra a zla v přesných konturách: Hoskins - zlý "chovatel"- násilí na jedné straně, Freeman - hodný slepý ladič - hudba na straně druhé. Uprostřed toho všeho "pes" Danny, který se musí rozhodnout. I když se racionálno ve mně vzpírá myšlence, že si otrhance z ulice někdo lážo plážo vezme domů, smutné psí oči Jeta Li by udělaly lidumila i ze slepého :-)). ()

Lima 

všechny recenze uživatele

Klasicky kvalitní, ale už ničím překvapující Jet-Li-ovský akční nátěr, chabě maskovaný vyšším poselstvím v podobě nezpochybnitelných myšlenek o potřebě přátelství, lásky a skutečnosti, že správná rodina je člověku vždy oporou. Zůstaje pouze u tohoto sdělení v čele se vždy skvělým Freemanem, byl by to skvělý film. Ale v kombinaci s křupáním všech možných končetin jde ve výsledku o další šunt Made by Besson na jedno shlédnutí. ()

Tsunami_X 

všechny recenze uživatele

Francouzské filtry potkávají relativně novou drsnou britskou školu, aby si to za pomoci asijské spolupráce a nositele nejvyššího amerického hereckého ocenění rozdaly v nevyvážené podívané o ubohém analfabetovi s interesantními bojovými schopnostmi. Bohužel naprosto selhává proplétání a symbióza reálného světa (rodina, mentor) s fantazijním prostředím (aréna gladiátorů, obojek), což se neblaze projevuje na celkové uvěřitelnosti filmu. Bojovým scénám toho moc vytknout nelze a zejména výměna názorů na toaletě stojí více než za zmínku, ovšem ani jednu pasáž jsem si po projekci netoužil zopakovat, což považuji za tristní zklamání. Za bravurní práci však mohu, zcela bez uzardění, pochválit zvukaře, protože tak čistě znějící údery a skvělé lámání kostí jsem už delší dobu neslyšel. Bohužel tvůrci trochu pozapomněli na to, že když někoho vytrvale mlátíte do obličeje, teče krev. Suma sumárum to dopadlo nejhorším možným způsobem a to průměrně... ()

Matty 

všechny recenze uživatele

Dokážete si představit fungující příběh o člověku vychovaném jako pes, kterého se po ztrátě „páníčka“ ujme slepý ladič pian se zálibou ve vaření? A dokážete si to celé představit jako akci? Hlavně díky dobrým hercům se nejvíc líbila prostřední, poklidná část filmu. Vlastně jsem si ani nepřál opětovné probuzení Dannyho zvířecích pudů a tudíž návrat k akci. Je to paradox, že vás akční film odradí od své podstaty. O Utrženém můžeme s jistou dávkou nadsázky mluvit jako o komiksově nadsazené pohádce s jasně diferenciovanými stranami dobra a zla, kde jen Danny stojí kdesi uprostřed a vnáší do děje eticky velmi nejednoznačný prvek. Je to o vztazích, o dospívání i o stárnutí, je to o zběsilé, dravé akci i o vaření, je to vtipné, romantické i lehce kýčovité, nepůsobí to příliš americky, soundtrack od Massive Attack občas vystřídá Mozart, má to výbornou kameru, střih, režii… 85% Zajímavé komentáře: kleopatra, Marius, tron, Le_Chuck, InJo, Fr, Bobek15, El Loco, dawe04 ()

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $45miliónovTržby USA $24,537,621Tržby Celosvetovo $50,871,113║ Tak toto bola pre mňa najlepšia akčná jazda s prvkami karate a prvom rade s výborným dramatickým príbehom, kde dokonca taký Jet Li dokáže aj niečo zahrať a vôbec sa nestráca pri postave Morgana Freemana. "Film je miestami ako vypustený Besný Pes z obojku!" /videl v kine: 100%/ ()

Marigold 

všechny recenze uživatele

Milé překvapení v podobě Jet Liho introvertní stylizace, slušného obsahu, který vyztužil zejména Morgan Freeman, a samozřejmě brilantních choreografií, ve kterých vynikne Jet Liho hlavní talent – bojová umění. Pokud si odmyslím, že myšlenkově je tenhle film vyčpelý a dějově předvidatelný, zůstává Utržený ze řetězu inteligentní a dobře natočenou podívanou, která hraje i na jinou než akční strunu. Leterrier celkem příjemně spojil rysy hollywoodské akce s evropskou pozvolností a drsným humorem. ()

Djkoma 

všechny recenze uživatele

Jet Li v nejlepší formě a Luc Besson, který tlačí Louise Leterriera mezi zajímavou "novou akční francouzskou režisérskou vlnu". Už jen, aby se slavný Luc chopil režie a dal vzpomenout na své schopnosti... Jet Li rozhodně nemá tak primitivní roli, jak se na první pohled zdá. Oscilovat mezi naprostým bersekerem a nevinně a naivním andělem není zrovna lehké. Skvělé bojové scény, skvělý střih, krásné flashbacky a moc moc dobří herci. ()

Renton 

všechny recenze uživatele

Scénář: Luc Besson .. Zuřící pes Danny, jeho pán, drsný výběrčí výpalného Bart a slepý ladič pian Sam ve výborném příběhu scénáristy Luc Besson protkaném výtečnou akcí (choreografie Yuen Woo-Ping je místy dech beroucí) a zároveň emocemi na téma výchovy a rodiny. Ústřední herecké trio je bezchybné. Jet Li je málomluvný, ale výtečný bojovník a zabiják zato Bob Hoskins je tvrdý a surový drsňák. Ovšem úplně nejlahůdkovější je Morgan Freeman a byl pro mě velikým plusem! Cool režie obohacena několika málo triky, hodně profiltrovaná kamera a dokonalý hudební doprovod, ať už ten klavírní či elektronika od Massive Attack. Neskutečné překvapení!! ()

Faye 

všechny recenze uživatele

Akční film s „Pygmalionskou“ zápletkou, sice ne moc uvěřitelnou, ale budiž. „Dej mi člověka a možnosti jsou neomezené“. Skvělé bojové scény, ať už velkolepý zápas v aréně nebo soukromá bitka na WC. Jet Li v parádní formě. ()

Adrian 

všechny recenze uživatele

Jednoznačným kladom filmu je výborná bojová choreografia. Naozaj? Ale kdeže!!! Súboje sú síce na veľmi slušnej úrovni (hlavne duel v stiesnenom priestore záchoda), ale čo nakoniec zdrvujúco vyhráva na body su emócie. Chladná obrazová štylizácia a veľmi citlivá hudba v kontrapunkte so zbesilosťou Massive attack počas súbojov vám veľmi presne navodí tie správne pocity. Rovnako milo ma potešil fakt, že aj napriek jednoduchému príbehu a predpovedateľnému odvíjaniu deja, postavy sú plastické - od Jeta, cez mentorského Morgana až po diabolského Hoskinsa aj s jeho užvatlanou írštinou. Každopádne ide podľa mňa jednoznačne zatiaľ o Jetov najlepší neázijský film, ktorý si u mňa vyslúžil minimálne ešte jedno zhliadnutie. ()

DaViD´82 

všechny recenze uživatele

Snímek plný klišé, který díky zajímavé režii, hercům, střídmé stopáži a slušnému tempu funguje, byť je vlastně jen okatou variací na Leona. Docela dobře funguje střídání "lidských" pasáží (byť jste všechny již v x podobách viděli) s akčními, ale jen samostatně - celkově nepůsobí, že patří do stejného celku, což je zároveň i největší problém filmu. Akce zde je sice poskrovnu, ale stojí za to. ()

Superpero 

všechny recenze uživatele

Jeden z nejlepších Jetových filmů a to do toho počítám jeho hongkongské pecky. Jestli je Fist of Legend geniální ukázkou jeho bojových schopností tak pak nevím co je Unleashed. Bessonovi a Leterrierovi se povedla skvělá věc film nemá takovej ten americkej nádech a občasnou hongkongskou infantilnost a stupiditu zato je nahrazen francouzskou depkou. Obsazení je geniální a jak je u Bessonových filmů s Jetem zvykem (no oni jsou jen dva :-) dočkáme se perfektního hlavního hajzla, jo Bob Hoskins je opravdu svině a úplně jsem toužil aby mu Jet rozkopal ten jeho ksicht. Morgan Freeman je Morgan Freeman a to stačí nic víc snad psát nemusím (pro natvrdláky tím myslím že je geniální) a Jet Li to je radost se na to koukat. Dělá dost brutální tríčky a má u toho dost nepříčetný ksichty a když je zrovna klidnej tak se mi jeho hereckej výkon líbil. Kdo má nějaký výhrady tak ať se jde bodnout. :-) ()

Rob Roy 

všechny recenze uživatele

Na režisérovi a hercích záleží!!! Leon je podobně prostinký příběh, ale vznikl z něj nádherný film. Tohle je klišé na klišé s hloupými dialogy ( ke konci už jsem se musel uchechtávat - "když ho zabiješ, budeš jako on" a podobně ) a když už máte problém věřit i Morganu Freemanoi jeho repliky, je to špatné. Emoce nula, obličej Jeta li nestačí a neustálá propagace rodinných hodnot je na zabití. Efektní formální hrátky při bitkách mě obvykle nechávají chladným, stejně tak v tomto případě. ()

Fr 

všechny recenze uživatele

chudák danny žije ve sklepě s medvídkem (plyšovým), pytlem (boxovacím), slabikářem ( ) a čeká, až ho jeho pán vezme na ,,výlet", sundá mu obojek a řekne ZABIJ JE! a on je (všechny) umlátí k smrti. jenže pak má strýček bart špatnej den, na jehož konci vypadá jako kdyby prodělal 3.světovou válku, ale přesto dostává lukrativní nabídku a vše vypadá růžově (pro strýčka). jenomže....... a tak danny poznává normální život. pyžamo, postel, lžíci a hlavně Sama, který se ho se svojí dcerou ujme. co se stane, až mu odepnou obojek? drsný akční film, který se snaží mít duši. tak to jsem (asi) ještě fakt neviděl. i když je jasný, že jet li asi v žádným souboji neprohraje, díky režii jsem mu držel palce i u nohy. moc zajímavá je i kamera a dobrý (dost) jsou i ,,rvačky". nevím jak to vyjádřit lépe, prostě ten film je takovej zajímavej. i díky zvuku. ()

TheMaker 

všechny recenze uživatele

::::::::::::::::::::: Dokonalý snímek ve všech ohledech ! Jet Liho moc nemusím, ale do tohodle filmu se naprosto hodil ! Morgan Freeman byl také naprosto úžasný ! Bomba ! :::::::::::::::::::: ()

Dever 

všechny recenze uživatele

Soundtrack Neil Davidge a Massive Attack: 1. Opening Title ,2. Atta' Boy ,3. P Is For Piano ,4. Simple Rules ,5. Polaroid Girl ,6. Sam ,7. One Thought At A Time ,8. Confused Images ,9. Red Light Means Go ,10. Collar Stays On ,11. You've Never Had A Dream ,12. Right Way To Hold A Spoon ,13. Everybody's Got A Family ,14. Two Rocks And A Cup Of Water ,15. Sweet Is Good ,16. Montage ,17. Everything About You Is New ,18. The Dog Obeys ,19. Danny The Dog ,20. I Am Home ,21. The Academy ,22. Baby Boy ,23. Unleash Me, ()

tron 

všechny recenze uživatele

Snímka s infarktovo jednoduchým scenárom sa dravo rúti naprieč dostihovou dráhou, z pusy jej fŕkajú sliny a len čo si myslíte, že to tvorcom nemá šancu vyjsť, vytasia sa s drsnými akčnými scénami, vďakabohu humoru zbaveným príbehom a drzým (ale fungujúcim) hereckým obsadením mrazivého Boba Hoskinsa a mentora Morgana Freemana, ktorých nejaký šialenec skombinoval s Jetom Li a najbizarnejšie na tom je, to funguje. ()

JFL 

všechny recenze uživatele

Amélie ze špinavých zákoutí Glasgow aneb dokonalé spojení dravého stylu mladých francouzských režisérů přelomu milénia a fantastické akční choreografie hongkongských mistrů v kouzelně naivní i agresivně brutální akční pohádce. Současně coby evropský high concept blockbuster představuje úžasné historické svědectví produkčního vrcholu Bessonovy společnosti Europa Corp., protože takovou různorodou směsku niche-hip jmen (Massive Attack, RZA, Jet Li, Morgan Freeman, Bob Hoskins, Luc Besson, Yuen Woo-Ping) už nikdo nikdy nedal dohromady. ()

Související novinky

Komiksové novinky

Komiksové novinky

03.02.2007

Restarty se v poslední době těší velké divácké oblibě, je to patrné na úspěšnosti Batmana, který začíná a Casina Royale. Proč nezkusit nový přístup k látce, i když máme za sebou teprve jeden díl? To… (více)

Reklama

Reklama