Reklama

Reklama

Utržený ze řetězu

  • Francie Danny the Dog (více)
Trailer

Mafián Bart půjčuje peníze. A umí se postarat, aby mu je dlužníci vrátili i s tučnými úroky. Přijde vždy se svým poskokem Dannym, který je skutečné polozvíře. Když mu Bart sundá obojek, každého, kdo je v dosahu, zmlátí nebo zabije. Jeho život však není žádný med. Mlčky vegetuje v psím kotci. Nemluví, možná to ani neumí, nebo jen málo. Jednoho dne vejde ladič pian Sam do místnosti, kde Danny čeká na svého pána před výpravou za dlužníky. V Dannym tóny nástroje probudí zvědavost, zbytky lidskosti. Přisedne si a pomáhá Samovi ladit... Náhle zazní signál a Danny musí běžet na pomoc Bartovi. Danny s Bartem a jeho poskoky odjíždějí a po cestě se zastaví ještě u jednoho zlatníka, který dluží peníze. Bart opět vypustí Dannyho a zákazník v obchodě Wyeth je svědkem rvačky. Danny se zákazníkovi líbí, a tak navrhne Bartovi obchod: Wyeth totiž pořádá tajné souboje na život a na smrt. Bart přijímá a přivede Dannyho na zápas... (TV Prima)

(více)

Recenze (624)

J-o-k-e-r 

všechny recenze uživatele

Na film s J. Li určitě nadprůměr. Nebyla to jen bezhlavá akce se spoustou bitek a krve, ale solidně tu fungoval i nějaký ten příběh. I když ta představa kluka, ke kterému se lidé chovají jak ke psi, ale tak proč ne :-). Choreografie bojů skvělá, hlavně v kleci proti čtveřici protivníků. Vysokou kvalitu filmu obstarává výkon M. Freemana, s ním neexistuje špatný film. ()

LizianShaw 

všechny recenze uživatele

Je potřeba pochválit především dvě věci: akci (kterou může závidět kdejaký dnešní hollywoodský blockbuster a Jet Li je v takové formě, že ani nepotřebuje stunt double) a Morgana Freemana (netřeba komentovat). Co mě ale zklamalo, je aspekt rodinné lásky, kdy Danny the Dog na začátku brutálně pozabíjí tucet mafiánů a o 15 minut později se učí jak správně jíst polívku. Jako jo, choval se opravdu jako pes, ale měl jsem z toho fakt smíšené dojmy, kdy v jednu chvíli se to tváří jako akční thriller a v druhou jako rodinná komedie. A tyhle žánry fakt nejde kombinovat. ()

Death 

všechny recenze uživatele

Pro me osobne celkem prijemne prekvapeni. Cekal jsem beckovy akcnak, ktery si na nic nebude hrat a pujde jen o to mlatit mlatit a zase jenom mlatit do zblbnuti. Nastesti je tu pomerne zdarila psychologicka cast, ktera je pomala citliva a funguje vcelku dobre. Jeste aby ne, kdyz zde predvadi sve herecke mistrovstvi Morgan Freeman. Akcni sceny jsou take pochopitelne dokonale, tady na tom ovsem nema podil Morgan Freeman, ale pochopitelne Jet Li. Choreografie je opravdu vyborna, bojove sceny v Unleashed patri k tomu nejlepsimu, co jsem videl. Zda se, ze film nema zadne vyrazne slabiny. V podstate je to pravda, ale ne absolutni. Provazani akcni a dramaticke slozky totiz na nekolika mistech nefunguje tak, jak by melo. Take zaver a odhaleni pozadi Dannyho minulosti nepatri k nejakym filmarskym vrcholum a misty se nedari vyhnout se par klisoidnim scenam, ale neni to nic, co by se nedalo prekousnout. Takze celkove muzu film doporucit jak fanouskum bojovych umeni a akcnich filmu, tak milovnikum citlivych dramat. ()

Nepi 

všechny recenze uživatele

Tak na tomhle filmu mě překvapily dvě věci..Zaprvý Jet Li a jeho role a za druhý scénář Luca Bessona...Po dlouhý době napsal dobrý scénář...Film je na svůj žánr celkem zajímavý a místama i smutný... ()

Almásy 

všechny recenze uživatele

cakal som ovela viacej a film ktory drzi nad vodou uzasna hudba nie je pre mna kvalitnym. jet li podava skutocne jeden z jeho najlepsich vykonov ale ten film sa dal a podla mna aj mal urobit uplne inym sposobom. absolutne mi tam nesedeli niekedy az antigravitacne bojove sceny. tony scott by spravil dobru robotu, alebo david cronenberg. inac ako da sa to pozerat len zrejme som ocakaval az prilis vela. ()

Specs 

všechny recenze uživatele

Hlášky: Infirmier: - "Ty jsi prostě změnil člověka na psa." Bart: - "No, jak moje máma říkávala: 'Dej mi člověka a možnosti jsou nekonečné.' " Infirmier: - "Až na ty tvé v tuto chvíli. Takže, projdeme si to ještě jednou. Já ti nezaplatím a ty mu sundáš obojek." Bart: - "Naprosto přesně." Infirmier: - "Sundáš mu obojek a bojuje." Bart: - "Do posledního dechu." Infirmier: - "Takže je v mém zájmu udržet mu ten obojek na krku." & Wyeth: - "To s tím obojkem. Jak jste to dokázal?" Bart: - "Jak říkávala má matička: 'Začni odmala a máš nekonečný možnosti.' " Wyeth: - "To snad říkávali jezuité." Bart: - "Asi to měli od mý mamky." & Sam: - "Jsi v pořádku?" Danny: - "Dala mi pusu." Sam: - "Ano, já vím, to ona dělá. Jaké to bylo?" Danny: - "Vlhké." Sam: - "A to je vše?" Danny: (usmívá se) - "Krásné." Sam: - "Vlhké a krásné, takhle má polibek vypadat." & Bart: - "Co je s tebou?" Danny: - "Nechci nikomu ubližovat!" Bart: - "Cos to řekl? Danny, to je tvá práce, zabíjet lidi." Danny: - "Už ne!" & Viktorie: - "Chtěla bych své dnešní vystoupení věnovat skvělému člověku..." Danny: (na Sama) - "To jsi ty." Sam: - "Ne, o mně nemluví." Viktorie: "... někomu, komu hudba doslova zachránila život!" Sam: - "Jsi to ty, můj chlapče." ()

BuryGol 

všechny recenze uživatele

Moc pěknej filmek o asijskym klukovi kterej je vychovanej jako pes-zabiják. Žijde v kleci, jí jídlo z konzerv, trénuje svoje bojový umění a jediný co umí je zabíjet. Herecky je to moc dobře obsazený, Morgan Freeman klasicky nezklamal. Možná bych uvítal víc bitek, ale ten film v podstatě neměl bejt jenom o tom. Kerry Condon je sice prototyp holky z UK (ačkoli je z irska) ale svym způsobem byla hezká...mno nic, 4 hvězdy je zřejmě odpovídající hodnocení. Ale jeden dodatek-pravičácký skinheadi a levičácký pankáči jdou spolu někoho zmlátit? No teda promiňte! :-D ()

tommmy89 

všechny recenze uživatele

Koktejl všetkého, čo potrebuje gurmán bojového umenia, pri kvalitnej cigare, bafkajúc a očakávajúc niečo buď brutálne, alebo viac než akčné.Jet Liho nekompromisne jeden z najlepších filmov, aké zahral. Istotne tam nesmie chýbať aj malá dávka súcitu a drámy, však aký by to bol film, keby sa tam iba tlčú, ako vo Wrestlingu? :) Veľmi sa mi to páčilo, no malo to nejaké tie nedostatky, ako každý film robený viacmenej pre zisk ako pre sledovanosť.4 z 5 ()

jenik71 

všechny recenze uživatele

Při pohledu na procentuální hodnocení jsem se připravil na akční jízdu a bojové scény. Jenže ouha ! Místo toho jsem nabyl dojmu, že se dívám asi na jiný film než zdejší pisálkové. Co vidíte na tomhle tak výjimečného ? Jet Li je jako pejsek, který čeká na povel "zabij ho !". Není nijak vysvětleno, proč má kolem krku obojek a ani jakou má funkci. Nemá tušení co je zmrzlina, neví co jsou noty, zato je špičkovým bojovníkem. Jenže kde se té mrštnosti asi tak naučil ? Nic z toho jsem se nedozvěděl. Jedna hvězdička je za záporáka Boba Hoskinse, druhá za některé souboje. Ty sice vypadají efektně, ale jsou v podstatě také podivné. V jedné scéně Jet Li protivníkovi v úzké chodbičce viditelně zlomí ruku a on klidně bojuje dál. To mi normální rozhodně nepřijde. ()

latvar 

všechny recenze uživatele

Opravdu povedený akčňák, kde je Danny vychováný jen pro účel rvaček a ostaní věci mu nic neříkají, alespoň do doby než narazí na slepého ladiče pián a jeho dceru, kteří mu ukáží, že život lze žít i jiným způsobem. Pro mě příjemná podívaná s dobrými hereckými výkony v podání Morgana, Lia a Hoskinse. 80% ()

Wlck 

všechny recenze uživatele

Možná si to hodnocení ani nezaslouží, ale bezprostředně po zhlédnutí sázím plnou palbu. Jasně, je to naivní, ale ve své naivitě i naprosto skvostné. Polarita mezi dobrem a zlem, humanitou a bezohledností je úplně jasná. Neexistuje žádná šeď a v tomhle jsou ty postavy vyloženě na okrajích těchto pólů. Ovšem pořádný kulervoucí souboj bez takovéhle polarity jsem našel snad jen ve Watchmanech a ani tam mi to nepřišlo pořádně akční. No, už trochu ztrácím nit, proto snad jen dodám, že hudba, kterou Massive Attack dodali je úžasná práce a kluci si za ni zaslouží pochvalu. Jo a dokonce i herecké výkony byly dost velký skvost. Možná se na to podívám jednou a zařadím do své top 10. Nebo taky ne. Zatím to jen nechám vychladnout. ()

Wbcko 

všechny recenze uživatele

Čekal jsem bezmyšlenkovitou kung fu řežbu a ona to byla nakonec docela romantika.Tvůrci si příliš nelámou hlavu s podrobnostmi a na prostou příběhovou kostru se nesnaží nabalovat zbytečnosti ohledně obojku nebo Dannyho minulosti tak aby vše mohlo pěkně bez zádrhelů směřovat k nevyhnutelnému finále. To ale nakonec není tak grandiózní jak by mohlo. Na bojové kreace Jet Liho bych se nicméně dovedl dívat celý den, pod tři hvězdy tedy jít nemohu. ()

blackkocour 

všechny recenze uživatele

prodáváme roztomilé štěňátko boxera, slyší na jméno Kája. Hodí se do milující rodiny vymahačů výpalného. Je to skvěle vycvičenej voříšek. Kája vás potěší svýma packama, a miluje drbání za ouškama. Hledá příjemný a uklidňující domov. Volejte na číslo +69 696 969 969 nebo na e-mail: cernablecha@seznam.cz ()

Anticque 

všechny recenze uživatele

Jet-Li v jeho nejlepším filmu v kariéře a ve spojením s Morganem Freemanem sem se nestačil divit. Skvělé akční scény, dobrá atmosféra, která umí člověka vtáhnout do děje. Morgan opět s klidem zahrál neskutečně dobře a patří k tomu nejlepšímu co je ve filmu. Skvěle zařazené pasáže z minulosti během filmu dodávají tu správnou jiskru a člověk se dozví, odkud se Jet-Li vůbec vzal. Výborně, jen tak dál...Dávám 92%. ()

Arius 

všechny recenze uživatele

Predtym ako som snimok zhliadol som sa konecne tesil na slusny akcny film. Ved Morgan Freeman je profesional a uz permannetne dokaze svoju rolu zahrat perfektne, a Jet Li zasa slubuje slusne vela akcie. Ano tak sa aj stalo, vela akcie bolo no ako vo vacsine akcnych filmov bola zalozena na sile jednotlivca, v tomto pripade to bol Jet Li. To ma sklamalo velmi, Morgan Freeman bol len akymsi doplnkom ale zato taky ako vzdy a zaporak Hoskins hral vo filme postavu ktora bola azda nesmrtelna, proste len dalsi nevydareny film kopancov, fyzickej sily a zbrani. ()

sedm.1 

všechny recenze uživatele

Těžko hodnotitelný film.Akčních dramat je spousty,ale Utržený ze řetězu je pro mě přece jen výraznější,než jemu podobné,ikdyž né zrovna úplně kladně.Jde o to,že akční scény a Jet Li jsou špičkový!Parádně natočené,přehledné,drsné,Jet Li je mlátička světové extratřídy.Naopak,dramatická linie filmu neskutečně škodí.Nudné,neuvěřitelné,předvídatelné.Navíc mi obě linie přijdou na sebe tak nějak divně našroubované.Navíc NAPROSTO odfláknuté finále,to už jsem dlouho neviděl.Přesto všechno 4* za akci,která je parádní a vynahrazuje bídný zbytek!!! ()

ranp 

všechny recenze uživatele

Tohle je jeden z prvních filmů, co jsem viděl s Jet Li. Fakt to stojí za to (a nejen kvůli Morganu Freemanovi). ()

Související novinky

Komiksové novinky

Komiksové novinky

03.02.2007

Restarty se v poslední době těší velké divácké oblibě, je to patrné na úspěšnosti Batmana, který začíná a Casina Royale. Proč nezkusit nový přístup k látce, i když máme za sebou teprve jeden díl? To… (více)

Reklama

Reklama