Reklama

Reklama

Utržený ze řetězu

  • Francie Danny the Dog (více)
Trailer

Mafián Bart půjčuje peníze. A umí se postarat, aby mu je dlužníci vrátili i s tučnými úroky. Přijde vždy se svým poskokem Dannym, který je skutečné polozvíře. Když mu Bart sundá obojek, každého, kdo je v dosahu, zmlátí nebo zabije. Jeho život však není žádný med. Mlčky vegetuje v psím kotci. Nemluví, možná to ani neumí, nebo jen málo. Jednoho dne vejde ladič pian Sam do místnosti, kde Danny čeká na svého pána před výpravou za dlužníky. V Dannym tóny nástroje probudí zvědavost, zbytky lidskosti. Přisedne si a pomáhá Samovi ladit... Náhle zazní signál a Danny musí běžet na pomoc Bartovi. Danny s Bartem a jeho poskoky odjíždějí a po cestě se zastaví ještě u jednoho zlatníka, který dluží peníze. Bart opět vypustí Dannyho a zákazník v obchodě Wyeth je svědkem rvačky. Danny se zákazníkovi líbí, a tak navrhne Bartovi obchod: Wyeth totiž pořádá tajné souboje na život a na smrt. Bart přijímá a přivede Dannyho na zápas... (TV Prima)

(více)

Recenze (625)

Hanes88 

všechny recenze uživatele

Pro mě byl tohle životní herecký výkon od Jet Liho. Film byl jinak celkově úžasný, úplně jsem se rozplýval. K tomu ještě jako vždy skvělý Morgan Freeman a už není co dodat. 85%. ()

lucijelucije 

všechny recenze uživatele

No, nebudu lhát, čekala jsem víc. Víc hloubky v příběhu Dannho. Ale je mi jasné, že v tomhle filmu šlo o zcela jiný záměr. A té akce, tady opravdu nepozbývalo. ()

Paldiny 

všechny recenze uživatele

Takto to zhruba dopadne ak sa spojí ázijské umenie boja s hollywoodskym spôsobom rozprávania. V jednu chvíľu žeriete každý úder v nádhernej a krásne nasnímanej choreografii, v druhú zas sledujete pohodový život s nákupmi potravín, hraním na piano a lízaním zmrzliny. Lenže nič neznesiteľné sa nedeje a akýmsi zvláštnym spôsobom fungujú oba brehy rozprávania. I keď tušíte akým smerom sa bude príbeh uberať a ste z toho možno trochu sklamaní. Jet Li je však majster svojho oboru, ba čo viac druhá stránka veci mu dovolí ukázať niečo z herectva, pri záverečnej Mozartovej sonáte aj charakterného. Čo sa týka Morgana, tam snáď bez debát. Fajnová takmer - rodinná oddychovka. ()

Jeržik 

všechny recenze uživatele

Pokud jste viděli japonský trailer na akční pecku roku Ong-Bak, kde se japončíci rozhodli pomluvit všechny asiijské akční legendy stylem: "Bruce Lee je mrtev, Jackie Chan je starý, Jet Li zeslábnul", tak pro vás mám dobrou zprávu - nemají pravdu. Minimálně s tím třetím jménem. Jet Li se znovu (jako např. v Hrdinovi) ukazuje v tom nejlepším světle a pod taktovkou Louis Leterrier (Kurýr) se konečně může všem uštěpačným japoncům, kteří ho pomlouvali vysmát. Od kolébky do hrobu je zapomenuto, Jete. 70% ()

system 

všechny recenze uživatele

Pro me jeden z nejocekavanejsich filmu tohoto roku a musim s nejvetsi radosti oznamit, ze prekonal veskera ocekavani. Potom co Jet Li v Hollywoodu konecne pochopil, ze mu tam psenka nepokvete, (porad ho tam brali jako podradneho herce co umi akorat mlatit lidi) se cestou do Hong-Kongu ( toci s Ronnym Yu novy film:-)) stavil na otocku za kamosem Lucem Bessonem do Francie. Ne nadarmo se totiz o Francii rika, ze je to evropsky Hong-kong a francouzi jasne dokazuji, ze bojove filmy maji v krvi! JET LI IS BACK a to v plne parade, tak mu to prejme, protoze tenhle chlapik si to zaslouzi! ()

záplata 

všechny recenze uživatele

No tak konečně nádherný film svého žánru to je tak krásně vymyšlený a napínavý ke konci i trochu dojemný příběh s bojovým uměním člověk či pes? tenhle tlustej padouch byl jeden z nejzlejších lidí ve filmu co jsem kdy viděl bylo to prostě nádherně propracované a nebylo to udělaný jen z přehnaných brutálních scén, kterých ta bylo dost (já mám bojové filmy rád) a ten závěr byl nádherně udělanýs tim květináčem . Pak se mi na tom líbilo jak ho učily stát se normálním člověkem a pomalu překonával sílu obojku. Ale nejkrásnější scéna ve filmu byla, když odolal svému tyranskému pánovi, který se k němu choval jako ke psovi, který se za něj rval jako by to byl jeho život jen kvůli jeho chamtivosti po penězích a postavil se mu tak, že si nenechal nasadit ošklivý obojek a konečně pořádně zmlátil toho hnusnýho tyrana bez citu. No prostě to byla nádherná krása nad všechny krásy kdybych mohl jít nad pět tak bych s velkou radostí dal o hodně moc víc než pět. ()

Macik 

všechny recenze uživatele

Nějak se mi nedostává slov, a proto budu stručně stručný... Louis Leterrier od dob kurýra postoupil o nutný krok vpřed... obzvláště průlety kamerou jsou parádní.. Jet Li nám ukázal, že není jen muž rychlých pěstí a vysokých kopů, ale že umí i hrát.. a to velmi dobře.. M.Freeman je jako vždy skvělý a bob hoskins jakbysmet... souboje jsou zvládnutý opravdu na jedničku.. je jich tam sice pomálu, ale souboj na záchodě ve stísněném prostoru je pro mě zhlediska čistého bojového umění to nejlepší, co jsem kdy na plátně viděl..a proč to není 5*?páč ač nejsem příznivec dlouhé stopáže, tak tenhle film by si ještě pár minut navíc vřele zasloužil... a to zejména při Dannyho výcviku či víc seznámit diváka s životem jaký vedl jako "pes"... ()

MkSallam 

všechny recenze uživatele

Zajímavé skloubení bezduhé mlátičky a promyšleného dramatu. Pravda, bál sem se aby z té dramatické části nevznikl stupidní doják ale dočkal jsem se humorem příjemně odlehčené pasáže, ve které Danny zjišťuje, jaké to je být neomezovaný člověk a jaké to je skutečně žít. A hlavně sem se poté dočkal řežby, povedených soubojů - ne tak zajímavých jako eskapády Jackie Chana, ale velmi zajímavou kamerou nasnímaných a "reálných". Akce chvílemi působila že by některé ty triky mohl Jet Li dokázat i bez podpůrných lanek. A hlavně byla velmi dynamická a taková "bitka na záchodě" si jistě zaslouží zmínku. 85% ()

fastum 

všechny recenze uživatele

Ono to ze začátku vypadá jako klasický béčkový akční film, ale nakonec se to změní v úplně něco jiného. Naštěstí. ()

dezert 

všechny recenze uživatele

Velmi dobrý "akční" film, jen Morgan Freeman nevypadal jak slepej, a to je problém, když máte hrát slepýho. ()

Oyer 

všechny recenze uživatele

Nenáročný snímek, ve kterém převládá pár chvatů a nesčetné množství obdržených ran. Přesný typ filmu pro 12 - 16 leté naivní puberťáky. Talentovaný a vycvičený bijec ( Jet Li) který byl vychováván v díře v kleci, kde dostal koryto s "žrádlem" a boxovací pytel vyhrává svému otrokáři zápasy. Jednoho dne tento buran potká slepého ladiče pijan (Freemana), a rozhodne se že už nebude zabiják. Pod jeho vlivem se dává na lepší cestu, nicméně duchaprostý a lehkomyslný děj filmu pokračuje vesele dál. A tak až do konce doprovází film další rychle kosti lámající údery, rány a kopy. Líbilo se mi jak nakonci když měl Jet Li svého otrokáře na lopatě (což se dalo od začátku předpokládat, že k tomu dojde) tak mu Freemen promlouval do duše, ať ho nezabíjí, že by tím vlastně prohrál. Nepřipomíná vám to nějaký jiný, kultovní film? ()

peto580 

všechny recenze uživatele

Najprv som chcel dat 4. Pamatam ale ze som to videl uz davno. Pak som chcel dat ale objektivnejsie hodnotenie a pozrel si to znova. Film na 4* ale toto ma tak chytilo, ze tu piatu musim dat uz len s principu. Hezky namet, rezia (striedanie dvoch svetov naprosto zvladnute), herci odvadzaju na cele s Morganom Freemanom skvelu pracu, a perfektna hudba tomu dava tu spravnu stavu. ()

laepus 

všechny recenze uživatele

V žánru akčňáků (které jinak vůbec nemusím kvůli jejich tuposti) je to jedna z mála výjimek, po jejichž zhlédnutí jsem se nesmál právě ukončené hlouposti. Souboje jsou tady úžasné a obě dvě vedlejší postavy Freemana a Hoskinse mají slušné charisma, které drží film celý pohromadě. Skvělý soundtrack a francouzský šarm už jsou přidanou třešničkou na chutném dortu. ()

Garch 

všechny recenze uživatele

Kdyby mi někdo nejprve vyprávěl, jak se Jet Li přeměnil z bojového psa..., tak bych se tomu radši vyhnul. Ale nevěděl jsem nic. a to bylo dobře. PS choreografie (např. duel v prostoru minitoalety) vynikající! PPS a psí oči Jeta Li ;-) ()

Související novinky

Komiksové novinky

Komiksové novinky

03.02.2007

Restarty se v poslední době těší velké divácké oblibě, je to patrné na úspěšnosti Batmana, který začíná a Casina Royale. Proč nezkusit nový přístup k látce, i když máme za sebou teprve jeden díl? To… (více)

Reklama

Reklama