Reklama

Reklama

Utržený ze řetězu

  • Francie Danny the Dog (více)
Trailer

Mafián Bart půjčuje peníze. A umí se postarat, aby mu je dlužníci vrátili i s tučnými úroky. Přijde vždy se svým poskokem Dannym, který je skutečné polozvíře. Když mu Bart sundá obojek, každého, kdo je v dosahu, zmlátí nebo zabije. Jeho život však není žádný med. Mlčky vegetuje v psím kotci. Nemluví, možná to ani neumí, nebo jen málo. Jednoho dne vejde ladič pian Sam do místnosti, kde Danny čeká na svého pána před výpravou za dlužníky. V Dannym tóny nástroje probudí zvědavost, zbytky lidskosti. Přisedne si a pomáhá Samovi ladit... Náhle zazní signál a Danny musí běžet na pomoc Bartovi. Danny s Bartem a jeho poskoky odjíždějí a po cestě se zastaví ještě u jednoho zlatníka, který dluží peníze. Bart opět vypustí Dannyho a zákazník v obchodě Wyeth je svědkem rvačky. Danny se zákazníkovi líbí, a tak navrhne Bartovi obchod: Wyeth totiž pořádá tajné souboje na život a na smrt. Bart přijímá a přivede Dannyho na zápas... (TV Prima)

(více)

Recenze (625)

B!shop 

všechny recenze uživatele

Louis Leterrier se mezi prvnim a druhym Kuryrem rozhodnul natocit neco jineho, aby se o nem nedalo rict, ze umi tocit jen akcni filmy s hloupouckym dejem. A povedlo se. Tenhle film ma rozhodne dost originalni zapletku, ktera se ale postupne premeni do pribehu o cloveku, keryho dostihla jeho minulost a to uz tu parkrat bylo. Nicmene 90 % filmu je skvela podivana. Hlavni problem je, ze mezi brutalni akci na zacatku a vyrizovanim uctu na konci je okolo 40 minut polidstovani Dannyho. Diky nim se nejedna o ciste akcni film a stava se tak trochu dramatem, ale zaroven po tom neuveritelnym pocatecnim nakladu pusobi trosku moc pomalym tempem, ale neni to nic, co by se nedalo prezit. Jet Li chtel predvest sve herecke umeni, coz se mu do jiste miry povedlo, i kdyz vetsinou se jen ublizene kouka. Jenze jakmile se zacne rvat, kazdej zapomene jak hraje a vychutnava si naprosto dokonaly bojovy sceny, ktery nejsou nijak ucesany a tudiz pusobi pekelne drsne. Taky se mi libila hudba k bitkam, byla taky spravne drsna. Morgan Freeman tu moc prostoru nedostava a ani to nevadi, protoze tu je Bob Hoskins, kterej je tak strasne krutej, ze bych si ho dokazal predstavit jako nejakyho mafianskyho bosse. Tak trochu jinej a dost dobrej akcni film. ()

Marius 

všechny recenze uživatele

Dannyho predchádzala povesť výborného filmu, ktorý vracia Bessona-scenáristu do prvej ligy. Príbeh o človeku – psovi v podaní majstra wushu, s choreografiou Yuen Wo Pinga, za účasti Morgana Freemana, Boba Hoskinsa a Massive Attack je zaisto zaujímavým námetom na spracovanie. Horšie je to s výsledkom. Film napriek výbornému scenáru zhadzuje očividná snaha o fincherovsko – ritchieovskú formálnu stránku za zachovania bessonovského feelingu komornej drámy na pozadí akčnej rezanice, pretože ide len o nedfunkčný pokus o takúto syntézu. Hercov treba pochváliť; Jet Li vo svojom asi prvom neázijskom filme, kde mu to naozaj „hraje“, Bob Hoskins si strihol „dobrosrdečného“ strýčkovského gangstra s príšerným prízvukom a Freeman odviedol svoj štandard múdreho starca. Pokiaľ ide o akčné scény, sú dobré, ale to čo som nedávno videl predvádzať Jeta zamladi na wushu súťažiach sa s tým nedá porovnávať a jeho potenciál mohol byť využitý i lepšie. Na záver už len nemá otázka: prečo Besson nezobral prvý scenár ktorý od Messengera stojí za to a neukázal nám Leona pre nové tisícročie? Prečo film nerežíroval sám, keď ide o príbeh, ktorý si pýta práve prístup tohto majstra tak ako ho predviedol v Léonovi či Nikite ? Odpoveď sa už asi nedozvieme, Dannyho však odporúčam. 7/10 ()

Boss321 

všechny recenze uživatele

Jeta Li jsem nikdy moc nemusel, ale v tomhle snímku se mi velmi líbil a odvedl i slušný herecký výkon (nemyslím jen boje). Příběh o člověku (psu :-)), kterému když jeho pán vezme z krku obojek tak bojuje dokud své protivníky minimálně nezmrzačí, je skvěle napsaný. Morgan Freeman v roli slepého klavíristy stojí určitě za zmínku a jeho role filmu skvěle prospěla. Povedený mix amerického příběhu a asijského kung-fu. ()

Jossie 

všechny recenze uživatele

Příběh samotný je docela zajímavý, jen je až moc přitažený za vlasy, až moc neuvěřitelný, Jet Li je rozhodně lepší herec v roli padoucha, než chudáčka, prostě bych si to užila jen v případě, že bych to celé brala jako pohádku pro děti, ale jako vážně se tvářící thriller těžko. A Morgan Freeman jakkoliv je dobrý herec, jako slepec toho zvládá až moc a navíc až moc snadno. ()

pan Hnědý 

všechny recenze uživatele

Akční stylovka. Všechno na mě působilo jako Ritchieho styl v kvalitním střihu a záběrů kamery. I když má Ritchie všechno v malíčku (velké množství postav a výborné nápady), za to L. Leterrir se v Evropě mezi elitou neztratí. Jeho klišé KURÝR je dávno pryč a nasazuje lat ‘ku o něco výše. Výborný námět v drsném prostředí nelidských podmínek (pes) obaleno v jednom muži Jet-Li (životní role). Leterrier neztrácí tempo a všechno co jsme si kdy přáli (v mladém věku) je na nás namířeno v nejlepším možném efektu. Samozřejmě se do nás Leterrier trefil. Jako vždy výborný Morgan Freeman (jako když člověku v nejhorší chvíli podá anděl pomocnou ruku) a drsný, ale za to skvělý Bob Hoskins. The cruel world. Evropská špička ve svém žánru. ()

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

"Dáte si šampaňské? - Tak dlouho tu nebudeme!" Vylézt z boudy, rychle zbít libovolné množství lidí a poslušně zmizet zpátky do pelechu, tak to je Dannyho bojový styl. Zvuky piana však mění bojovou mašinu v uplakané dítě a tady to pro mne začíná být zajímavé. Ono to sice zní poněkud šíleně, ale o koukatelnosti snímku netřeba pochybovat, neboť skvělý Hoskins si svou krutost skutečně užívá, Freeman mentoruje na tradičně vysoké úrovni a sledovat Jeta Li při pokusech o herectví má taky něco do sebe. ()

EdaS 

všechny recenze uživatele

Hodně zajímavý film, velmi zdařile kombinující gangsterský film s kýčovitým dojákem, střižený arénovou akčárnou jako od Van Damma z konce 80. let. Těžko tomu podle popisu věřit, ale díky solidní režii a dobrým hercům tenhle guláš opravdu funguje. Pohádková jednoduchost vůbec nevadí, ba právě naopak. Besson už by mohl zase něco natočit sám... ()

H34D 

všechny recenze uživatele

Utržený ze řetězu je vcelku odvážná, ale nadmíru zajímavá kombinace akční mlátičky a syrového dramatu ve Fincherem inspirované stylizaci (kamerové přechody mezi scénami) doplněna o vhodný a chytlavý hudební doprovod. Takový projekt je určitě velice náchylný k všemožným kiksům a fakt, že pejsek a kočička ne všechno smíchali na jedničku. Psychologie Dannyho postavy si zasloužila více propracovat a některé dramatické přechody, resp. vývin děje se zdá až moc hladký, či pohádkový (k čemuž také přispívají klasická klišé s jednoznačným dobrem/zlem a závěrečným Bartovým "výblitkem", tedy pardon "monolohem" k Dannymu)... Ovšem Utržený ze řetězu nejen že nabízí tradiční Jetovy mistrovské kousky, ale má také své specifické kouzlo jako drama, příjemně tak přesahuje rámec akčního filmu a díky umírněné stopáži v žádném místě nenudí... 8/10 ()

tombac 

všechny recenze uživatele

Vcelku příjemné překvapení. Slušné a přehledné martial arts bitky s minimem zpomalených záběrů a dalších matrixovských serepetiček, několik komorních a pěkných momentů, solidní režie, dobří herci (zejména Morgan Freeman) a vynikající hudba a zvuky. Dohromady nadprůměrný film, který sice není nějak extra cool, ale spolehlivě pobaví a vzhledem k žánru přidá ještě něco navíc. 7/10 ()

Shit 

všechny recenze uživatele

Jet-li je prostě kruťák, bez něho by z tohohle filmu moc nezbylo a to i když ve filmu hraje Morgen Freeman, ten se tady bohužel moc neprosazuje a slepýho ladiče pian kupodivu moc dobře nehrál, ale za to Bob Hoskins byl hodně drsnej, tu jeho držku si budu dlouho pamatovat a co se týče příběhu, tak ten je ze začátku výbornej, hlavně proto že se mi originlní nápad s lidským psem hodně líbil ,ale postupem času dost upadá, ale o to tady moc nejde. Tady je hlavní jet-Li a jeho bitky a ty jsou naprosto skvělý a ještě k tomu podpořený úžasnou kamerou a i když jet-li neni zrovna dobrej herec, tak řezat jiný borce umí krutě ()

ditrue 

všechny recenze uživatele

Film rozdeleny na dve casti: na film akcni a film rodinny mezi nimiz se pohybuje Jet Li. Akci cast je bezvadna (ani nemuze byt jina kdyz choreografii vytvoril Yuen Woo-Ping…) a rodinna cast me tak nebrala, ale film nekazila…tech akcnich scen mohlo byt vice ale i tak patri mezi ty lepsi akcni snimky. ()

choze 

všechny recenze uživatele

Až do TAKEN nejlepší film z průměrné produkce Luca Bessona. Originální, bohužel rutinně zpracovaný námět, nabušená filmařina, špičková choreografie soubojů a vynikající výkon Boba Hoskinse. ()

Dudek 

všechny recenze uživatele

Stylově velmi nevyvážený film snažící se zoufale navázat na úspěch asijské kinematografie. Danny the Dog kombinuje v poslední době oblíbenou filtraci (francouzi si v ní začali dost libovat), syrové drama jednotlivce a starou dobrou drsnou školu. Zároveň vedle sebe pokládá dva různé příběhy, Danny a jeho rodina + Danny a jeho arena, ale v jejich vzájemném spojení selhává. Tenhle film nemá problém s tím halvním, bojovými sekvencemi, které se opravdu dají považovat za povedené. Dočkáme se prakticky všeho. Souboj v omezeném prostoru, průlety skrz okenici, střelné zbraně a dokonce i boje v areně a vše funguje bezvadně. Jenže to je asi tak všechno co lze na tomhle snímku pochválit. Morgan Freeman alias Ray Charles zrovna neoslnil. Slepý ale hodný stařec, který se ujme přerostlého dítěte, aby mu ukázal, že existuje něco jako rodina, která má držet při sobě působí pouze jako laciná moralitka, která do předchozího děje příliš nesedí. Jet Li ne zrovna správně uchopil svou postavu a o jejím hereckém ztvárnění do teď pochybuji. Jestli ovšem měl působit jako přehrávající retard, je vše v pořádku. Co se týče jeho akčních scének, opět jak už jsem řekl, nemám co vytknout, bez náramku (k čemu to?) mi opravdu sedí, ale jako shrbený pokulhávající chudák se mi opravdu příliš nelíbil. Tím nejlepší tak zůstává Bob Hoskins, který kašle na zbytečné okecávání a jde rovnou k meritu věci, přičemž si samozřejmě vybere tu nejjednoduší cestu. Nejpovedenější fáze je zcela jasně příjezd do arény a myslím tím ten první, následující děj je totiž příliš rozebrán a disfunkční. Celkově jsem více než zklamán, dostal jsem něco úplně jiného než jsem čekal na druhou stranu se však jedná o ten klasický průměr, který nemá čím nadchnout, ale ačkoli další zhlédnutí není příliš lávavé, film není určet k zahození. ()

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Francouzský krátkosrstý Le Teriér a jeho drsná verze Srstkova Chcete mě.. Ač bojové plemeno, je čínský palácový psík Danny velmi přítulný a k dětem se chová jako beránek. Kostičky nekouše, ale láme, rád hraje na piano a chtěl by do nějaké hodné rodiny, kde jej nebude týrat zlý gangsterský páneček z Glasgow.. Povrchním šmahem servírovaná Fairy tale o lásce a rodinných hodnotách, u které jsem na počátku litoval, že tam je málo akce a na konci si přál, aby už skončila. Jete, zpátky do boudy..! ()

Hal_Moore 

všechny recenze uživatele

Úžasná kombinace všech znaků lidské osobnosti. Hláška Jeta Liho "No killing anymore" vejde do dějin filmu. Režisér vynikajícího Kurýra nám naservíroval další neuvěřitelně kvalitní snímek, který budete mít rádi. Stává se z něj sakra skvělý režisér! Každý charakter je zde něčím vyjímečný a to je jen a jen dobře. To ani nemluvě o choreografii soubojů, které jsou ty nejlepší z poslední doby. Dobrá práce!!! ()

Lynn 

všechny recenze uživatele

Dva protikladné světy mezi kterými se motá akční hvězda Jet Li a jde mu to zatraceně dobře, tedy jde rozhodně o jeden z jeho nejlepších hereckých výkonů. Úžasné je jak režisér umí střídat depresivní atmosféru s tou příjemnou v kruhu rodiny. No a o akčních scénách je zbytečné se více rozepisovat - stačí jedno jméno : Yuen Woo Ping. ()

TheDarKnig 

všechny recenze uživatele

Jet Li jede a Besson se vrací do dob své největší slávy. Akce je utržená z řetězu, ale najde se tu i prostor pro výborné budování vztahů, hledání lidskosti a zvýraznění hodnot přátelství a rodiny. V tom je tento film ještě o to více cennější a citlivější a proto (a postavu Freemana) musím dát plný počet. Tak obyčejný, přitom tak velký film ()

TeeAge 

všechny recenze uživatele

Zaujímavý film z dielne Bessona, ktorý učite nenudí. Jet Li predvádza umenie (ako vždy) a všetko okolo funguje tiež veľmi dobre. Hlavne motív s klavírom a Freemanom je úplne super. Ajkeď Jetovi nástroje veľmi nesedia pod ruky :) ()

Související novinky

Komiksové novinky

Komiksové novinky

03.02.2007

Restarty se v poslední době těší velké divácké oblibě, je to patrné na úspěšnosti Batmana, který začíná a Casina Royale. Proč nezkusit nový přístup k látce, i když máme za sebou teprve jeden díl? To… (více)

Reklama

Reklama