Reklama

Reklama

Utržený ze řetězu

  • Francie Danny the Dog (více)
Trailer

Mafián Bart půjčuje peníze. A umí se postarat, aby mu je dlužníci vrátili i s tučnými úroky. Přijde vždy se svým poskokem Dannym, který je skutečné polozvíře. Když mu Bart sundá obojek, každého, kdo je v dosahu, zmlátí nebo zabije. Jeho život však není žádný med. Mlčky vegetuje v psím kotci. Nemluví, možná to ani neumí, nebo jen málo. Jednoho dne vejde ladič pian Sam do místnosti, kde Danny čeká na svého pána před výpravou za dlužníky. V Dannym tóny nástroje probudí zvědavost, zbytky lidskosti. Přisedne si a pomáhá Samovi ladit... Náhle zazní signál a Danny musí běžet na pomoc Bartovi. Danny s Bartem a jeho poskoky odjíždějí a po cestě se zastaví ještě u jednoho zlatníka, který dluží peníze. Bart opět vypustí Dannyho a zákazník v obchodě Wyeth je svědkem rvačky. Danny se zákazníkovi líbí, a tak navrhne Bartovi obchod: Wyeth totiž pořádá tajné souboje na život a na smrt. Bart přijímá a přivede Dannyho na zápas... (TV Prima)

(více)

Recenze (625)

biergof 

všechny recenze uživatele

Film je točen v době, kdy klasická mlátičková vybijená je naprosto OUT! A proto jsem to tenkrát tak žral i z absence, ale predevším protože je BOMBA! i dnes ()

papadoce 

všechny recenze uživatele

Tento film sa tak trochu vymyká bežným filmom s Tryskáčom Li a to hlavne svojou dosť výraznou (aj minutážou) časťou, ktorá je skôr drámou než akčným filmom a chce od hercov aj to aby hrali. Iste je v tom trochu naivity a príbeh je tak trochu nereálny?, možno nedotiahnutý do detailov?,ale keď idem pozerať film s Tryskáčom, tak od toho viac ani neočakávam. Potrebujem len skvelé súboje, krv a praskanie kostí. V tomto prípade považujem príbeh za skvelý bonus. Freeman je klasicky dokonalý a sympaticky na mňa pôsobil aj fakt, že hlavnou ženskou tu nebola kozatá (ne)herečka z ktorej má každý erekciu, ale obyčajná, skôr škaredá babenka. Celkovo považujem Dannyho spolu so Smrtonosnou zbraňou 4 za najlepší film s Jet Li. ()

topi80 

všechny recenze uživatele

Povedená pohádka kombinující brutálně syrovou akčnost, šablonovité dobro a zlo, trochu lyriky, kterou zde zastupuje hudba, poselství lidskost, zázračně zcivilizovatělého hrdinu a vejde se sem i nějaký ten černý humor. Tento mix by neměl šanci fungovat, kdyby to nebylo skvěle natočené a kdyby akční rychlík Jet Li nepodal skvělý herecký výkon. ()

Shitonit 

všechny recenze uživatele

Jedna z mála rubaček, která se chvílemi snaží být taková..melodramatická ? V některých momentech jsem se v tom viděl. Taky mám rád sadomaso a vobojky ... ()

Clark_Kent 

všechny recenze uživatele

Tohle představení mastera Jet Li ve spojení s Luc Bessonem, zafungovalo teda až kurevsky vostře. Danny the Dog jeden z těch nejvýraznějších počinů. Motivace na plný obrátkách. ()

Sigi-ACS 

všechny recenze uživatele

Dle meho je film Utrzeny ze retezu jenom ztratou casu. Kdyby film byl jenom cista akce, tak by se to dalo, ale v kombinaci s "psychologickou" prostredni casti filmu je z toho nestravitelny mis-mas. Nicmene bitky svoji kvalitu urcite maji, takze kdyz pretocite vsechny "kecy" dostanete z toho slusnou slabou pulhodinku na kterou se da kouknout. Stesti, ze jsem na to nesel do kina, to bych zrejme zaverecne titulky nevidel. :-) ()

Zlaticko1 

všechny recenze uživatele

Film nadupaný impozantními bojovými scénami a vynikajícím hereckým výkonem Jet Liho. Pokud máte rádi hru na piáno, přijdete si také na své. Danny, otrok, pes vycvičený zabíjet se ze dne na den začne měnit. Mírnit. Najde rodinu a lásku, to co mu chybělo celá léta. Výborná kamera nemá problém zachytit i ty nejlepší pohyby karate, boxu či kung-fu ()

Dub-C 

všechny recenze uživatele

I po ctvrte, kdy jsem ten film videl nemuzu dat nic jineho nez 95% Je to uzasny film. Nejvic se mi libi, ze teprve v dospelosti Danny pociti lasku a normalni zachazeni. Strasne jsem mu to pral :) Btw Danny se vazne pere jako pes, ty bitky jsou uzasne. Takovej street figt :) ()

LuNaj 

všechny recenze uživatele

Jet-Li je můj nejoblíbenější akční hero. Na jeho kopy, chvaty a údery se parádně dívá a když se navíc k tomu přidá velmi slušný příběh (+ můj oblíbenec Morgan FGreeman) vznikne Utržený ze řetězu. Milovníci akčních filmů si tento snímek NESMÍ nechat ujít. ()

HarlanWade 

všechny recenze uživatele

Napůl akční film plný skvělých kung-fu bitek a ničím nepřekvapujících akčních vychytávek a napůl drama o přeměně jednoho muže ze "zvířete" k citlivému, civilnímu a zcela normálnímu člověku. Zní to trochu humorně, ale zpracované je to ztraceně dobře. Když hraje v nějakém dramatu Morgan Freeman, je téměř jisté, že to nebude nic obyčejného, ale přinejmenším něco dost slušného. A ta proměna plná agresivních překážek i krásně dojemných momentů se mi pak sledovala ohromně příjemně. ()

dragosta 

všechny recenze uživatele

Hodně překvapivý snímek. Od názvu jsem čekala nekonečné bezhlavé bitky a dočkala jsem se i nějakého příběhu. Na celém filmu mě nejvíce zaujala úžasná hudba, která podtrhovala celkovou atmosféru pošramoceného osudu chudáka hlavního hrdiny. Jet Li se nám ukázal v novém světle a mile překvapil svými hereckými schopnostmi. Za práci s hudbou 4* ()

ratpile 

všechny recenze uživatele

V mnoha, mnoha momentech jsem měl pocit, že se z nich dalo vytěžit daleko víc emocí i efektu, což je vzhledem k námětu velká škoda. Jet Li tentokrát není jenom kopací mašinou, ale většinu času hraje prosťáčka nedotknutého civilizací a kouká jako smutný štěně, což není nijak urážející, ale z této křehké příběhové linie se dalo vymáčknout daleko víc, závěr je pak bohužel emočně prázdný a není ani nikterak superefektní. Bojová část snímku je samozřejmě slušná, což platí zejména pro scény v aréně, ale nějaká vyložene "wóóu" scéna se nekoná, snad jen scéna na WC má výjmečnou dynamiku a Jet se tak konečně trochu předvede. Velmi snadno a příjemně konzumovatelný snímek, který se bohužel neubírá v žádné rovině, ať už emoční či bojové, do pořádného extrému, což je zrovna tady škoda, přesto je to ale velmi slušná zábava. ()

Bendiys 

všechny recenze uživatele

Zajimavy namet, jednoduchy pribeh, vsemu vevodi svizna dynamicka akce v podobe vyborne choreograficky provedenych (a natocenych) bojovych scenach... ()

driftm 

všechny recenze uživatele

opravdu výborně akčně nadupaný film,kde jsem se nenudil,ale také jsem se zamyslel čeho všeho jsou lidi schopný pro prachy!!!!!!! ()

Související novinky

Komiksové novinky

Komiksové novinky

03.02.2007

Restarty se v poslední době těší velké divácké oblibě, je to patrné na úspěšnosti Batmana, který začíná a Casina Royale. Proč nezkusit nový přístup k látce, i když máme za sebou teprve jeden díl? To… (více)

Reklama

Reklama