Reklama

Reklama

Utržený ze řetězu

  • Francie Danny the Dog (více)
Trailer

Mafián Bart půjčuje peníze. A umí se postarat, aby mu je dlužníci vrátili i s tučnými úroky. Přijde vždy se svým poskokem Dannym, který je skutečné polozvíře. Když mu Bart sundá obojek, každého, kdo je v dosahu, zmlátí nebo zabije. Jeho život však není žádný med. Mlčky vegetuje v psím kotci. Nemluví, možná to ani neumí, nebo jen málo. Jednoho dne vejde ladič pian Sam do místnosti, kde Danny čeká na svého pána před výpravou za dlužníky. V Dannym tóny nástroje probudí zvědavost, zbytky lidskosti. Přisedne si a pomáhá Samovi ladit... Náhle zazní signál a Danny musí běžet na pomoc Bartovi. Danny s Bartem a jeho poskoky odjíždějí a po cestě se zastaví ještě u jednoho zlatníka, který dluží peníze. Bart opět vypustí Dannyho a zákazník v obchodě Wyeth je svědkem rvačky. Danny se zákazníkovi líbí, a tak navrhne Bartovi obchod: Wyeth totiž pořádá tajné souboje na život a na smrt. Bart přijímá a přivede Dannyho na zápas... (TV Prima)

(více)

Recenze (625)

Peter-1307 

všechny recenze uživatele

Podľa mojho názoru je to jeden z najlepších filmov Jet Li. Predstavuje sa tu nielen ako vynikajúci bojovník, ale i ako celkom dobrý herec. Samotný film má dobrý scénar, dej má spád a bojové choreografie nemajú skutočne slabé miesto. ()

gicous 

všechny recenze uživatele

Průměrný akční filmy s dílny Luca Bessona. Nic převratného, ale ani nic co by nějak nudilo či urazilo. Příběh je prostý a jednoduchý, hlavní atrakcí jsou akční souboje. U nich mně zklamalo, že si hodně pomáhají stejnou technikou závěsných lan, která byla použita v Matrixu. Myslím, že Jet Li žádné lana nepotřebuje a v mém případě to spíše akčním scénám uškodilo. Co se týče herců - nejlepší je asi přehrávající Hoskins. Freeman moc prostoru nedostal a Li se cítí nejjistěji v soubojích. ()

Uberlord 

všechny recenze uživatele

Citově velice napjatý thriller, který ze mě na samotném konci výmačkl i slzy. Jet Li ukazuje skvělé akrobacie a předvádí skvělé kung fu. Na straně druhé je klidný, milý a hodný Morgan Freemen, který se o něj stará, jako o ztraceného syna. Moc dobrej film. :) ()

maoc 

všechny recenze uživatele

Tenhle film by možná fungoval, kdyby akční sekvence nepůsobily jen jako hong-kongské kopačky, ale jako opravdový, bolestivý a zoufalý boj o život. Ale to by museli tvůrci skutečně upřednostnit drama před bezduchou zábavou. Pochválit musím kameru a střih, naopak některé zvukové efekty mi chyběly nebo přebývaly (zvuk lámání kostí, když se žádná neláme). Ani hudba Massive Attack, kterou jinak žeru i s chlupama, mi nepřišla dost temná a stísněná, jak by se na téma slušelo. Herecké výkony dobré, scénář místy pokulhával (motivace postav a jejich zázračné přežívání, ze začátku naprosto nelogická nepřítomnost palných zbraní). Jak to jen shrnout jednou větou? Když někdo sedí prdelí na několika židlích, nemůže se divit, že stačí drobné zavrávorání a padne k zemi jako žok. Tak souvětím, sorry. ()

Richie1 

všechny recenze uživatele

Překvapivě příjemný film. Má jakoby dvě roviny - první drsnou, akční a druhou skoro romantickou. Jet Li zde opět ukázal nejen své skvělé bojové umění, ale také lidskou tvář. Tradičně výborný Morgan Freeman bojuje o jeho duši s tím zlým - Bobem Hoskinsnem. Zdárně mu sekunduje milá Kerry Condon, která má pro mě zvláštní kouzlo již od seriálu Řím nebo Luck. Samozřejmě se najdou věci nelogické, které z akčního filmu dělají až skoro pohádkový příběh (jak zde již zmínila třeba kleopatra), ale celkově jsem se příjemně bavil a film dokoukal s velmi dobrým pocitem. ()

MaxForValue 

všechny recenze uživatele

Naivný a prostoduchý šablónovitý scenár stokrát videný v rôznych podobách, tentoraz však v prirodzenom Freemanovsky ľudskom prevedení s uveriteľným Jetom Li a skvelými akčnými scénami. Mať to o niečo premakanejší scenár, lepšie rozpísané charaktery a kúsok tej romantiky (tej si Li zas veľmi neužil) som dokonale spokojný. Napriek tomu Leterrier odviedol dobrú a poctivú robotu. ()

Pavoll 

všechny recenze uživatele

Myslim že tam mohlo byť viacej akčných scen, ale aj tak super. Najlepsia scena aspoň podľa mňa bola na tom WC ked sa bil s tým holohlavým. ()

BadAs 

všechny recenze uživatele

JET LI v jednom ze svích nejelepších filmu navíc tu ma 45 a vypadá na 20 .-D ten chlap nestárne a zkvělé choreografie,dabelský šmejd bob hoskins .-) zkvělé fighty a na pozadí příběh lásky .-) ()

kubilov 

všechny recenze uživatele

Spoustou lidí zatracovaný režisér Louis Leterrier mi naprosto nevadí, právě naopak a Utržený ze řetězu patří k těm jeho lepším kouskům. Povedlo se mu úžasným způsobem rozdělit postavu Dannyho na dvě polarity dobra a zla, ovšem samozřejmě, že samotný Jet Li na tom má ten největší podíl. Jeho přeměna ze člověka, který je nejvíc ze všeho podobný psovi na soběstačného a svéprávného muže pořád se schopnostmi udělat z každýho grázla fašírku byla skutečně impozantní. I když Jet Li není můj oblíbenec ani co se týče akčních hrdinů, v Utrženém ze řetězu mě dostal. To samé slepec Morgan Freeman, i když u něj to zas takové překvapení nebylo, on je jednoduše pán herec. Přestože je tu velmi využíván faktor náhody, vše je ještě v mezích snesitelnosti, a tak má Utržený možnost s tichým souhlasem diváka rozvádět a povznášet význam slova rodina. Velmi pěkná kombinace akčních scén a těch lidských. ()

vlKousek 

všechny recenze uživatele

Ale jako jóóóó´! Parádní akční scény, natočený neroztřesenou kamerou, což začíná být v moderní kinematografii hit, takže jsem si film užil celkem od začátku do konce! ()

anyonecek 

všechny recenze uživatele

Čekal sem pořádnej nářez podle názvu filmu a on se z toho vyvrbil dramatický a lehce romantický příběh. Jet Li vypadal opravdu jako pes a spolu s Morganem zahráli opravdu výtečně. Hudba taky docela ušla a kamera si pěkně hrála, hlavně při prechodu z minulosti do přítomnosti a naopak. Nejlepší byl zde asi přechod z prostředí do prostředí, chvíli jak kdybych se vznášel na obláčku a pak jak kdybych jel rallye. Každopádně jsem se dočkal i několika slušných fightů, v kterých Jet Li jako vždy exceloval. Netradičně podaná akčňárna. ()

Pitryx odpad!

všechny recenze uživatele

Film o bojovém umění se spoustou keců. Hodně podprůměrný film. Snad jen občas zajímavý souboj, ale ten to nevytrhne. 201109129139/9818 ()

Brano 

všechny recenze uživatele

Zaujímavý príbeh o človeku z ktorého vycvičili zviera na boj. Neskôr však poznáva novú rodinu, ktorá sa snaží z neho opäť urobiť človeka. Veľmi podarený film, ktorý strieda akciu s drámou. Tiež výborne herecké obsadenie Jet Liho a Freemana. ()

Guran 

všechny recenze uživatele

Hloupé béčko s nulovým příběhem a stereotypními zvraty. Film je zajímavý pouze v prvních minutách. Hvězdičku navíc dávám za perfektní bojové chvaty Jeta Li, jinak to hraniční s odpadem. ()

Hawaj 

všechny recenze uživatele

Todle, že napsal Luc Besson? Se mi ani nechce věřit. Ale jo jsou tam ty Bessonovský zjednodušení v ději, ale tentokrát to měl v pazourách skvělej rejža a Bob Hoskins, budiž mu země lehká, hraje naprosto dokonale. Bobovi věřím každý slovo, je to je pro mně jeden z nejlepších herců. Hlavně jeho role není jen omezenej mafiánskej boss. Skvělá kamera a střih. A ta muzika vod Massive Attack, jo tak ty maj panečku cit kdy jí použít. Jediný co tam jakoby nepatřilo byl ten gladiátorskej zápas. To bylo jak když do pohádky o zlu a dobru střihnou pasáž z brakový céčkový vandamovky. Morgan Freeman měl roli jako ulitou a zbytek herců taky nebyl vybrán náhodně. Jet Li je rozhodně lepší herec než Jackie Chan. Rád bych dal 4, ale to mísení brakový mlátičky s pohádkou mi to zabránilo. ()

Seal269 

všechny recenze uživatele

Film je zde velmi silně nadhodnocen. Dějová linka je předvídatelná a některé aspekty filmu, jako třeba nesmrtelnost hlavního záporáka vyvolávají rozpaky, stejně jako hloupé dialogy. Jako parodie dobrý, ale tak to zřejmě myšleno nebylo. ()

JosefTomas 

všechny recenze uživatele

Docela zajímavý mix kulturně odlišných filmových kultur, které se krásně doplňují. Střihově a příběhově dominuje francouzský styl, kterému v dialozích vypomáhá styl americký. Jakmile ale dojde na bitky, cítíte každou bolest a představí se vám to nejlepší, co Hong-Kong v tu dobu měl a uměl (za což může zajisté vynikající choreograf Yuen Wo-Ping). Celkově to drží solidně pohromadě, vymyká se to tradičním akčním filmům a přestože bitek je méně, než většina lidí chce, mají naštěstí drive a velkolepost, takže to odpustíte. Zbytek už režijně zvládá Leterrier utáhnout i v dialozích a flashbackové pasáže mixuje zajímavým stylem a filtry. Solidní zábava, která se drží na tenkém ledu, ale naštěstí nikdy nepropadne skrz. ()

Humprt Pum 

všechny recenze uživatele

Vám všem, kteří jste téhle katastrofě dali více než 3 hvězdy říkám na rovinu: BĚŽTE DO HÁJE ! Proč? Protože kvůli vám jsem za tenhle brak vysolil 150 korun. V momentu, kdy se Jet-Li objeví ve dveřích a vyhrkne "Moje máma je děvka." jsem to již nevydržel a se smíchem odešel z kina. To přeci nemůžete myslet vážně? Kýč na kýči, jedna předvídatelná scéna za druhou, nudný Freeman, na maximum HRAJÍCÍ Jet-Li bez špetky přesvědčivosti, rádobymoudré ale plytké dialogy, rádobyzajímavá kamera, která ale používá nasvícení a atmošku vhodnou do akčních filmů 80. let. Jak by také z přísad ZUBOŽENÁ Z MRTVÝCH VSTÁVAJÍCÍ TROSKA + SLEPÝ MENTOR + MILÁ DÍVKA S ROVNÁTKY + PATETICKY ROZLADĚNÉ KLAVÍRY + GLADIÁTORSKÝ RING + JEDNOPLOŠNÍ PADOUŠI. Ta jedna hvězda je zasloužená. Je za spartakiádní rozcvičku báječně vyjukaného Jet-Li.. ()

Související novinky

Komiksové novinky

Komiksové novinky

03.02.2007

Restarty se v poslední době těší velké divácké oblibě, je to patrné na úspěšnosti Batmana, který začíná a Casina Royale. Proč nezkusit nový přístup k látce, i když máme za sebou teprve jeden díl? To… (více)

Reklama

Reklama