Reklama

Reklama

Utržený ze řetězu

  • Francie Danny the Dog (více)
Trailer

Mafián Bart půjčuje peníze. A umí se postarat, aby mu je dlužníci vrátili i s tučnými úroky. Přijde vždy se svým poskokem Dannym, který je skutečné polozvíře. Když mu Bart sundá obojek, každého, kdo je v dosahu, zmlátí nebo zabije. Jeho život však není žádný med. Mlčky vegetuje v psím kotci. Nemluví, možná to ani neumí, nebo jen málo. Jednoho dne vejde ladič pian Sam do místnosti, kde Danny čeká na svého pána před výpravou za dlužníky. V Dannym tóny nástroje probudí zvědavost, zbytky lidskosti. Přisedne si a pomáhá Samovi ladit... Náhle zazní signál a Danny musí běžet na pomoc Bartovi. Danny s Bartem a jeho poskoky odjíždějí a po cestě se zastaví ještě u jednoho zlatníka, který dluží peníze. Bart opět vypustí Dannyho a zákazník v obchodě Wyeth je svědkem rvačky. Danny se zákazníkovi líbí, a tak navrhne Bartovi obchod: Wyeth totiž pořádá tajné souboje na život a na smrt. Bart přijímá a přivede Dannyho na zápas... (TV Prima)

(více)

Recenze (625)

fructic 

všechny recenze uživatele

„Utržený ze řetězu" je docela solidní nášup na talíři. Osvědčený Jet Li tuto porci skvěle okořenil, a proto všem, kteří se nebojí jít do něčeho ostřejšího, tento film vřele doporučuji. ()

NightScene 

všechny recenze uživatele

Pro mě "SRDCOVKA"! Úžasný a dojemný příběh s akčním nádechem. Nečekal jsem, že by vedle sebe mohli Morgan Freeman a Jet Li oba zazářit, ale oboum se to povedlo. Postava je pro Jeta jako stvořená. Když mu někdo řekne "zabij" udělá to během chvilky, ale když se z něj stane zase poslušný "pejsek" je jako neviňátko. :) Všechno to doprovází zlé vzpomínky z dětství a Sam s Viktorií mu pomůžou (skrz hudbu) k normálnímu životu. Prostě film je pro mě nejdokonalejším dramatickým příběhem všech dob. :') ()

calculus 

všechny recenze uživatele

Jeden z mála akčních filmů, který jsem viděl "více než jednou":-) a pořád mě baví. Kdo by nefandil otrhanému klučinovi, který vypreparuje pytel s pískem stejně lehce, jako bandu hromotluků. Kdyby s ním život takto krutě nevydrbal, byl by jistě téměř éterická duše:-) ()

gefr 

všechny recenze uživatele

Zajímavý námět a mezikulturní mišmaš, který ale funguje. Jet Li toho moc namluvit nemusí, stačí když se hýbe, zbytek obstarává spolehlivě Morgan Freeman. ()

elanista1 

všechny recenze uživatele

Spočiatku mi to nesadlo, štvalo ma to a celý príbeh mi prišiel čudný /človek vychovaný ako pes, hmm/, ale časom som zmenil názor a pohľad na film, a pochopil som o čom to celé bolo. Bob Hoskins a Morgan Freeman excelujú po hereckej stránke, Jet Li po akčnej. Akcia bola tá najlepšia vec na celom filme, užíval som si každý úder a každú kvapku krvi. Je to nezvyčajné spojenie drámy a bojového umenia, ale očividne to funguje. ()

Zerisska 

všechny recenze uživatele

Na film jsem se dívala v podstatě jen kvůli soundtracku (Massive attack mám ráda), žádný velký nároky jsem na něj tudíž neměla. A možná proto mě i celkem bavil. Zápletka je poněkud klišoidní. Hodný chlapec nucen dělat špatné věci -> potká člověka co se mu snaží pomoct -> zlý strýček ho chce zpět -> chlapec prozře a chrání hodného člověka -> HAPPY END. Přesto to není zlé, bojové scény jsou super, Jet Li je taky fajn. Soundtrack nezklamal. ()

luke774 

všechny recenze uživatele

Jet Li s obojkem a tuna řádně adrenalinových trailerů. Neříkejte, že vás to nezajímalo. Z toho, co podle spotů vypadalo jako totální akční výplach, se však vyklubalo trochu něco jiného, než jsem osobně čekal. A bylo to překvapení moc příjemné. I když za choreografickým pravítkem stojí sám velký Yuen Wo Ping a mohlo by se zdát, že akční scény budou to hlavní, co hýbne divákem, není tomu tak. Jsou jen fešným doplňkem pro zajímavý příběh, který ač postrádá cokoliv, co se jen dotýká slova originalita, funguje podivuhodně dobře (až na Jetovu angličtinu, která je stále úplně mimo ;). Parádní dávka emociální vypjatosti lahodně kontrastuje s nabroušenými Massive Attack a člověk se až diví, že Leterrier před pár roky natočil Kurýra, který po této stránce bohužel neměl vůbec co nabídnout. Velkou „vinu“ na precizní funkčnosti nesou i herci – především typově přesný Freeman a trochu přehrávající, ale neurážející Hoskins se svou příšernou irštinou. A smutný i dojemný Jet Li, který snad poprvé pouze rutinně nepředříkává své kostrbaté repliky... to je překvapení ze všeho největší. Pokud jsem potlačil akci na úkor objevování smyslu života, vůbec to neznamená, že by nebyla řemeslně veeelice kvalitně odvedená (však jste sakra viděli ty trailery ;). I v tom tkví velký návrat už pomalu blednoucího akčního hrdiny. Po většinu času je to nářez jeden versus čtyři až deset a nemusíte se bát ani o variabilní interiéry, z nichž definitivně nejvíce zaujme dva metry široká toaleta. Leterrier se vyžívá v klipovitých střizích i dlouhých pasážích, kde stojí fronty na hrdinovy pěsti ze všech světových stran, souboje jsou přehledné, náležitě kontaktní a drsné, ve chvílích největších parádiček řádně zpomalené a nesměle křičí do světa, že Jet Li nabral druhý dech. Massive Attack. Možná je to tím, že jsem po Jedinečném, Od kolébky do hrobu a podobných záludnostech už nedoufal v žádné zmrtvýchvstání, ale nepočítám-li trochu speciálního Hrdinu, Unleashed je pro mě první nadstandardně odvedený pravověrný film čínského bijce od dob Smrtonosné zbraně 4 (pokud se dá alespoň trochu nazvat jako film Jeta Li), který si kdykoliv rád pustím znovu. ()

Skytavka 

všechny recenze uživatele

Trošku temnější záležitost, kde záporák vás štve a Morgan odvede svoji klasickou úlohu sympatického klaďáka. Souboje opravdu utržené ze řetězu. Akorát mi místama přišel komický herecký výkon Jet Liho. Asi mu to úplně nesedlo, na druhou stranu v těchto soubojích by byl málokdo vhodnější, než on. Celou dobu jsem se nemohla zbavit pocitu, že mi tam něco nesedí. Nějaká prdelní kombinace. Asi, že jsem byla zaskočena, do čeho jsem to šla :D ()

PCHE 

všechny recenze uživatele

Bohužial sklamanie. Francúzska akčná filmografia zastrešovaná Bessonom stále tápa v priemernosti. Fincherovské filtre, Guy Ritchieovsky gauneri, Morgan Freeman ako mentor, ktorý si doniesol svoju nekonečnú dobrotu s Million Dollar Baby, Bob Hoskins, ktorému predsa len viac sluší hrať Super Mario Brosa a okrem akčných scén nepresvedčivý Jet Li. Scenár Luca Bessona je banálny, a nie je v ňom nič prekvapivé, keď už viete, že je to o chlapíkovi s obojkom vychovanom ako pes. Skôr by som povedal: Kópia kópie z kópie. Pre fanúšikov akčného filmu celkom príjemná oddychovka, ten kto čakal niečo viac, nedočká sa. Jediné čo tu je vysoko nad priemerom je hudba Massive Attack. A to som sa tešil, že prvýkrát pochválim Bessonovu produkciu. Snáď nabudúce. ()

esmoke 

všechny recenze uživatele

puvodne to meli byt 4*, ale potom mi doslo, ze diky Massive Attack bych je klidne dal, ale samotny film si to nezaslouzi. ()

lasida 

všechny recenze uživatele

Mohlo by jít o průměrný akční film s kvalitními bojovými scénami a celkem zajímavou zápletkou, 4 hvezdičky dávám ze 2 důvodů - tím prvním je Morgan freeman, druhým je překvapení, že i Jet Li dokáže celkem kvalitně hrát :-) ()

shark05 

všechny recenze uživatele

Utržený ze řetězu 5 hodnocení Živá ukázka toho jak se dá zneužít lidská síla. Jet Li jako Danny odehrál profesionálně silný výkon co se bojového umění i normálního hraní týče. Režisér při natáčení musel trpět nemocí, kterou zřejmě chytil od jiných dobrých režisérů a ta nemoc se jenuje záchvat geniálnosti. Ale jak už to u takových filmů bývá šťastný a dojemný konec. ()

myko 

všechny recenze uživatele

Jet Li aj v pre neho netypickej póze, keď musí hrať niekoho, kým nie je, to v pohode udržal. Massive Attack sa so sprievodnou hudbou vyhrali absolutisticky. A bol tam aj veľký kus ľudskosti. ()

Frag 

všechny recenze uživatele

Není to žádná vyložená špička - spíš 70%, ale vzhledem k tomu, že jsem na to koukal v noci už dost unavenej a celou dobu mě ani nenapadlo usínat, protože mě film celou dobu bavil a zajímal, jak se to vyvine, dávám 4*. O trojici Bob Hoskins - Jet-Li - Morgan Freeman je tady toho napsáno dost, každý tu svoji roli zahrál parádně (Freeman jako slepý spasitel, Hoskins jako krutý pán a mezi nimi chudák pes Jet-Li), což je velmi důležité, jelikož na jejich vztahu je postaven celý film. A ještě něco - překvapuje mě, že tohle mají na svědomí Francouzi, protože to vypadá jako typická britská gangsterka Guye Ritchieho :) ()

ekap 

všechny recenze uživatele

Dojímavý film o protikladoch, o dobre a zle a otom, ako sa vďaka spomienkam dokážeme vrátiť tam, odkiaľ pochádzame. Celkový dojem dotvára dokonalá hudba. ()

=Číča= 

všechny recenze uživatele

Akční scény super, ale ta mezifáze klidu, kdy ho našel slepý ladič pijan byla na mě moc dlouhá a vcelku nudná. Já se těšila na pořádnou řežbu a ta byla na začátku a pak na konci - ale stála za to (hlavně bitka ve WC kamrlíku) ()

Související novinky

Komiksové novinky

Komiksové novinky

03.02.2007

Restarty se v poslední době těší velké divácké oblibě, je to patrné na úspěšnosti Batmana, který začíná a Casina Royale. Proč nezkusit nový přístup k látce, i když máme za sebou teprve jeden díl? To… (více)

Reklama

Reklama