Reklama

Reklama

Utržený ze řetězu

  • Francie Danny the Dog (více)
Trailer

Mafián Bart půjčuje peníze. A umí se postarat, aby mu je dlužníci vrátili i s tučnými úroky. Přijde vždy se svým poskokem Dannym, který je skutečné polozvíře. Když mu Bart sundá obojek, každého, kdo je v dosahu, zmlátí nebo zabije. Jeho život však není žádný med. Mlčky vegetuje v psím kotci. Nemluví, možná to ani neumí, nebo jen málo. Jednoho dne vejde ladič pian Sam do místnosti, kde Danny čeká na svého pána před výpravou za dlužníky. V Dannym tóny nástroje probudí zvědavost, zbytky lidskosti. Přisedne si a pomáhá Samovi ladit... Náhle zazní signál a Danny musí běžet na pomoc Bartovi. Danny s Bartem a jeho poskoky odjíždějí a po cestě se zastaví ještě u jednoho zlatníka, který dluží peníze. Bart opět vypustí Dannyho a zákazník v obchodě Wyeth je svědkem rvačky. Danny se zákazníkovi líbí, a tak navrhne Bartovi obchod: Wyeth totiž pořádá tajné souboje na život a na smrt. Bart přijímá a přivede Dannyho na zápas... (TV Prima)

(více)

Recenze (625)

genetique 

všechny recenze uživatele

Dávali ste niekedy možnosť tomu, že sa legenda ako Freeman a niekým často opovrhovaný akčný herec Li stretnú v spoločnom a dokonca veľaúspešnom a dokonca akčnom projekte? Ale áno! Skvelý akčný nárez v podaní Jeta a nemenej dramatická a citová línia robia iný rozmer akčného žánru filmu so skvelým nápadom robia z neho úplnú bombu a obrovské prekvapenie! 90%. ()

sniper18 

všechny recenze uživatele

Je to dosť dobrý akčný film s Jet Lim, ktorý patrí medzi jeho lepšie filmy. Má celkom dobrý príbeh o mužovi, ktorý bol od detstva vychovávaný ako bojový pes žijúci v neľudských podmienkach určený len na nelegálne aktivity svojho pána, pri ktorých využíva svoje drsné bojové umenie, ale po jednej nehode, po ktorej si myslí, že jeho pán umrel sa dostane na slobodu, spozná sa so slepým ladičom pián a jeho dcérou a tí si ho vezmú k sebe, kde konečne spoznáva príjemný život bez násilia, ale minulosť si ho nájde a tak sa s ňou musí raz a navždy vysporiadať. So spracovaním som nadmieru spokojný, tu ani nemám čo kritizovať, film by sa dal rozdeliť na tri fázy, prvá zoznámi okrem hlavného hrdinu a jeho spôsobu života obzvlášť so zápornými postavami, v následnej síce zmizne akcia, ale je radosť sledovať na postupnú premenu hlavného hrdiny, ktorý sa učí novým veciam a spoznáva pekné stránky života a navyše chválim aj menšiu líniu zameranú na hľadanie pravdy o matke a vzťahu k piánam a v záverečnej sa už očakávane prepojí súčasný spôsob života s minulým a považujem to za vrchol filmu. Takže v tomto prípade scenár rozhodne neslúži len ako výplň medzi akčnými scénami, je im viac, než len rovnocenný a aj mimo akcie ponúkne niekoľko nezabudnuteľných momentov. Zvláštny pocit mám jedine z toho, že k štyridsiatnikovi sa tu všetci správajú ako k teenagerovi, ale to je len taký detail. Akcie je tu dosť a je výborná. Tvoria ju prakticky iba súboje, ktoré majú výbornú choreografiu, sú veľmi dobre natočené, aj keď tých spomaľovačiek a nereálne letiacich protivníkov po údere mohlo byť aj menej, ale zase na celkovom dojme to prakticky ani neuberá a chválim aj ich nadmernú súrovosť, toto už nie je žiadne lahodné kung-fu, ale jeho omnoho drsnejšia verzia, kde občas poteší aj nejaká tá zlomenina. Najviac sa mi páči celá záverečná akcia v paneláku, obzvlášť súboj s najlepším protivníkom v bielom alebo arénový súboj so štvoricou protivníkov, ale všetka akcia je výborná. Herecké obsadenie je skvelé, Jet Li v trochu netypickej úlohe, ale zvládol ju výborne, ako vždy skvelý Morgan Freeman, slušný záporák Bob Hoskins, sympatická Kerry Condon a v maličkej úlohe bojovníka v aréne sa objaví aj Scott Adkins. Čo sa týka réžie a technickej stránky, tak film pôsobí miestami tak zvláštne komorne, v mnohých scénach chýbajú civilisti a podobne, ale s týmto ani nemám problém, film má zaujímavú atmosféru, miestami skvelú kameru, navyše aj akcia je zvládnutá výborne, takže som určite spokojný. Síce táto tématika pre mňa nemá potenciál na plné hodnotenie, ale inak tomu ani nemám čo vytknúť, výborný francúzsky akčný film, Francúzi na rozdiel od americkej produkcie vedia potenciál Jet Liho využiť a tak po filme Bozk draka je Utrhnutý z reťaze najlepší Jet Liho film točený mimo Áziu. Objektívna kvalita filmu- 78%, film sa páči mne na 82%. ()

molotov 

všechny recenze uživatele

Mix akce a emocí, který je velmi dobře vyvážený a fakt mě překvapilo, že scény bez akce mě vůbec nenudili. ()

Le_Chuck 

všechny recenze uživatele

Pes s tvárou človeka. To je Danny. Vychovávaný aby zabíjal, aby počúval pána. Bez minulosti, bez budúcnosti, bez snov. Je ho možno zmeniť ? No toto nám dá odpoveď Unleashed. Trochu mätúce, hlavne ked si človek pozrie kto za filmom stojí. To do akej miery je možne prevychovať toto zviera na človeka by bolo na dlhé diskuzie a filozofovanie a verím, že by sa našlo x prešlapov a nejasností v spôsobe ktorý nám je predostrený, ale keďže sa tomu venuje dosť veľká časť filmu nedovolím si túto dejovú linku opomínať. Za seba môžem povedať, že som sa v tom nejak moc nerýpal a celkom mi to zbehlo. Postupé zbižovanie sa Dannyho s "novou" rodinou je síce prudko predvídateľne, ale nijak neurazí. Čo ale vyniká je bezpochyby technická stránka. Skvelá choreografia, kamerové filtre a hudba alá Massiev Attack. Výsledok precízny. Aj keď matiku moc nemusím tak som si dovolil malú rovničku: Michael Bay + Tonny Scott = Louis Leterrier. My vizuální chrochtáme blahom. ()

kitano 

všechny recenze uživatele

Luc Besson znova siahol po svojom uz raz overenom napade, a to postava , pod ktorej smrtiacim povrchom sa ukriva citliva dusa. Samozreme, toto nieje novy Leon, toto je v prvom rade akcny film. Avsak ten najlepsi, ktory Jet-Li natocil mimo azie. Jet tu podal zrejme najprecitenejsi vykon vo svojej kariere a postava mu skutocne sadla. Tento krat to nieje super-aziat, ktory vsetkych zpacifikuje pohnutim malicka (teda je, ale to nieje to podstatne:)), ale v prvom rade vyvrhel v cudom svete bez vlastneho zivota. Herecke esa ako Feeman a Hoskins su mu neochvejnou oporou a to vsetkemu ohromne pridava na posobivosti. Sice je to stale hlavne akcny film (choreograia je skvela (je to proste Yuen Woo-Ping) a podobne ako cely film na velmi drsny look), jeho neobicjna citlivost a emocny naboj ho vsak robia naozaj vynimocnym. Plus soundtrack od Massive Attacku.....skutocna pochutka ktora si koli svojej inakosti plne hodnotenie proste zasluzi. (9/10) ()

Kaka 

všechny recenze uživatele

Solidně natočené, s velice jednoduchým scénářem a střídmě vyznívajícím poselstvím (rodina, přátelství, láska). Oceňuji minimum zpomalených záběrů, potažmo počítačových triků, což dokazuje, jak dobrý Jet Li v bojových uměních skutečně je, ale kvalita akce ani zdaleka nedosahuje vrcholu, což už Jeta Li bude s největší pravděpodobností nikdy nepřekonaná Lethal Weapon 4. Je zde znát Francouzská škola a celek vyznívá přece jen spíše evropským stylem, přesto je na mě tenhle akčňák až příliš jednoduchý a konzervativní. ()

akisha 

všechny recenze uživatele

Skvělá akce naroubovaná na prostej příběh o tom, jak chudák k rodině přišel. Je lepší neřešit, jaká to byla náhoda, že natrefil zrovna na dvojici takovejch samaritánů, nebo že všechny tyhle dost hlučný přestřelky a demolice činžáku probíhaly v klidný bezpolicejní atmosféře. Není to žádnej originální snímek a ani si na něj nehraje. Jde spíš o to, jak se to celý naservíruje. A dopadlo to dobře. Akce je správně drsná, (např. parádní bitka na hajzlíku), kamera výborná, hudba skvostná (Massive Attack) a herci příjemný. Jet Li-ho role tentokrát vyžaduje krom kopanců i emoce, což se Jetovi docela zdařilo, nasadí si výraz nakopnutýho štěněte a je fakt roztomilej puppy, zralej k adopci. Hoskinsoj se podařilo zahrát libovýho hajzla a Morgan Freeman špatně hrát neumí. Líbilo se, obzvlášť beru-li v úvahu ostatní počiny Bessona či Leterriera, v tom případě jasný nadprůměr. ()

Falko 

všechny recenze uživatele

Tak toto bolo nieco ine, ako predchadzajuce filmy s Jetom Li. Pacilo sa mi, ako spoznaval aj dobrych ludi v podani M. Freemana a ucil sa nebyt iba psom, aby na rozkaz svojho pana zabijal ludi. Bob Hoskins zahral zaporaka vynikajuco. Upozornujem vsak tych, ktori ocakavaju podla traileru iba nekonecne mnozstvo kvalitnych bitiek, je tu aj dost dialogov. ()

castor 

všechny recenze uživatele

Nejprve je nutno podotknout, že vedle thrilleru Polibek draka jde o bezesporu nejpůsobivější akční film Jeta Li na americkém území. Vedle primitivních snímků jako Jedinečný se nám tahle asijská legenda představuje coby málomluvný a plachý Danny, neustále nosící obojek, který když mu jeho démonický „pán“ sundá, tak jeho protivníci rázem zažijí hotové peklo. Sirotek Danny je totiž od dětství vychován ve chladnokrevného zabijáka, který bojuje bez zábran a soupeře ničí po desítkách. Jenže osud (rozuměj scénárista Besson, ano ten v posledních letech příšerný Luc Besson, který se stal zlým snem kdejakého kritika) tomu chtěl, aby Danny poznal i tu lidskou stránku svého já a setkává se slepým ladičem pián a jeho nevlastní dcerou, u nichž najde to, co mu tak dlouho scházelo. Už je to tak. Neuvěřitelné se stalo skutečností. Režisér svižného Kurýra Louis Leterrier totiž rozehrává za dunění hudby od Massive Attack dokonale zvládnutý bojový thriller (s pečlivou choreografií Yuena Woo-pinga), který se najednou prolne do inteligentního, komorního dramatu, kdy výlety na loďce nebo společné fotografování s novou rodinou jsou roztomile přirozené. Jde snad o první bojový film, ve kterém se namísto přiblblých dialogů v neakčních pasážích odehrává skutečný příběh. I když režisérovi v závěru dochází mírně dech (a ano, je tu nespočet nelogických pasáží), jeho vizuální orgie nevyblednout, akční sekvence jsou stále přehledné a dokonale propracované, fyzické předpoklady hlavního bijce stále nadprůměrné a i charisma dobrosrdečného Morgana Freemana jede na plný plyn až do závěrečných titulků!! ()

ClintEastwood 

všechny recenze uživatele

Nabušená akční jízda s Jetem Li a výborným záporákem Bobem Hoskinsem, prokládaná dramatem, ve kterém zaujme tradičně kvalitní herecký výkon Morgana Freemana. Takové klasické béčko, které má ovšem i celkem zajímavý příběh a jistý přesah. ()

MM_Ramone 

všechny recenze uživatele

Scenár akčnej drámy "Danny the Dog" je poriadne za vlasy pritiahnutá somarina. Príbeh o bojovom otrokovi, čo na slovo poslúcha svojho pána, pouličného gangstra, je nereálny, naivný, nelogický. Na to som si však už, za tie roky, v spojitosti s menom Luc Besson zvykol. Výborné je nasnímanie bojových choreografií. Sú svižné a hodne surové. Tiež tomuto snímku veľmi pomohol Morgan Freeman, ktorý si tu zahral postavu slepého ladiča klavírov. Je to najlepší afro-americký herec. *** ()

Trellíno 

všechny recenze uživatele

Přesně ten druh filmu, který je akorát mezi 3* a 4*. Čtyři za akci a části odehrávající se u Morgana Freemana doma. Tři za to, jak to všechno občas dohromady bohužel moc nesedí. Každopádně stoprocentně nejlepší Jetův neasijský film. A Leterrier mě do budoucna začíná hodně zajímat. ()

Niktorius 

všechny recenze uživatele

Lucu, na rovinu, už ne. Už prostě ne! Těžko říct, jaký vnější impulz překlopil Luca Bessona z nadprůměrného scénáristy a vynikajícího režiséra do polohy vymazaného scénaristy a úspěšného, leč niktrak zajímavého producenta. Možná, že mým francouzským vrstevníkům i na několikátý pokus stačí scénář jakoby vypadnutý z pera dvanáctiletého autora, kameramanská hra na filtrovanou a choreograficky dobré kontaktní souboje, ale já už se začínám povážlivě nudit. Navzdory českému názvu je ten film zcela spoutám v řetězech z konvencí a klišé. Není ani drsný, ani moc dojemný, režisérsky bez nápadu a o hereckých výkonech raději pomlčet - lepší jsou k vidění na místní základce v rámci vánoční besídky, pominu-li Freemana, hrajícího ovšem UŽ ZASE citlivého mentora...Utržený ze řetězu je tak či tak vcelku dobrou, ale naprostý zbytečnou filmovou potravou, jíž francouzský mladý divák už uvykl; stejně jako my Češi stále rádi baštíme naše domácí komedie. 50% P.S. pro zvukaře - nemyslíte že náraz náklaďáku do limuzíny by zasloužil nějaký adekvátní zvukový efekt, namísto jakéhosi sotva slyšitelného ťuknutí? ()

Spooner 

všechny recenze uživatele

Tenhle film by mohl mít podtitul "Jet Li:Vzkříšení", protože to na to doopravdy vypadá. Už jsem ani nečekal,že se Jet dostane z toho Hollywoodskýho béčkovýho bahna,do kterýho se dostal. Pro svoji resustitaci si zvolil Evropu a udělal zatraceně dobře. Jet Li se vrátil v té nejlepší formě a nebylo by dobré ho začít podceňovat. Dramatická role mu totiž dost sedí a rád bych ho ještě někdy takhle viděl. Zbytek osazenstva je ale stejně dobrý. S Freemanem se Jet nádherně doplňuje (nejen u piána) a Hoskins mě mile překvapil. K tomu si připočtěte ( jak jinak) vynikající bojové scény a výbornou hudbu Masiv Attack. Výborný zážitek, nezbývá nic jiného, než se mu zatleskat ()

2Pac 

všechny recenze uživatele

Skuste zmiesat zemiakovu dobre vonajucu polievku s ladovo studenou vanilkovou zmrzlinou...Ze nechuti?! samozrejme, pretoze zmrzlina sa v okamziku roztopi a o chuti polievky netreba ani pisat...presna tak tento film vnimam aj ja...uplne nefungujuci miš-maš Jet-liovskej (no-blood) akcie s velmi vazne tvariacou sa dramou. Mne z toho vysiel jeden velmi neprijemne chutiaci kucharsky pokus... ()

petero 

všechny recenze uživatele

Našťastie film má prekvapivo slušný dej, potom aj tie boje majú svoj význam. Bitky sú veľmi zručne nasnímané, no miestamy dosť sterilné, ale čím sa blíži koniec tým sa zlepšujú. Jet Li to zahral skvele, na neho skvele; no keby tam hral nejaký iný herec tak by jeho výkon bol dosť trápny. Bob Hoskins a jeho hláška "Čo mi funíš do ucha...!?" sú stobodové. ()

Davies182 

všechny recenze uživatele

Oceňuji skutečnost, že v případě tohoto filmu vsadil režíser z velké části na dramatické prvky, tj. v poměru ku akci jsou zde tak půl napůl. Sice jsem tedy očekával zábavnou nepřetržitou akční mlátičku, ale když ta je přerušována smyslnými a dojemnými vážnějšími linkami, tak proč ne? Další s tímto faktem související plus se týká výborného Jeta Li, který, i když se ve filmu zrovna neukecal k smrti, podal velmi dobrý výkon. Teď si vzpomenu například na Keanu Reevese, ten občas také nepotřebuje k herectví slova, a divák mu naprosto rozumí (nepřekonanou hvězdou je ale v tomto směru Michael C. Hall). Tady platilo to samé, a slavná asijská hvězda se představuje v novém světle - ten kluk umí hrát. A nakonec Louis Leterrier si své místo mezi evropskou elitou filmařů zcela jistě zaslouží, a mě nezbývá nic jiného, než po zábavném Hulkovi čekat na další jeho pecku... ()

Mahalik 

všechny recenze uživatele

O filmy Jeta Li se moc nezajímám, vlastně sem neviděl žádný :0 Po tomhle výborným akčňáku to ale určitě napravim. Zjistil jsem, že je nejen skvělej bojovník, ale i herec. Vidět jeho psí oči a závěrečnou scénu ve které smutně poslouchá písničku, kterou mu hrála jeho mamá je nezapomenutelná. Sem rád, že jsem kývl na shlédnutí tletoho filmu, páč fakt stojí zato. Btw Bob Hoskins je v roli Barta nehorázná svině. ()

Reiniš 

všechny recenze uživatele

Co vznikne,když spojíte kopance Jeta Li, dva herecké veterány(Freeman,Hoskins),choreografii Y.W.Pinga(Matrix), hudbu od Massive Attack a zbytek necháte na francouzech(Leterrier,Besson)?Vznikne film jako Utržený ze řetězu.. ()

Xmilden 

všechny recenze uživatele

Jet Li má obojek, umí hodně zmlátit lidi, dokonce i Scotta Adkinse, jenže shodou okolností se ho jednou ujme Morgan Freeman a udělá z něho člověka, který se naučí milovat a hrát na klavír. Leterrier tímto filmem přeskočil svůj stín a dodal nám nejzajímavějšího Jet Lieho v západní produkci. Navíc ten příběh je opravdu pěkný. 70% ()

Související novinky

Komiksové novinky

Komiksové novinky

03.02.2007

Restarty se v poslední době těší velké divácké oblibě, je to patrné na úspěšnosti Batmana, který začíná a Casina Royale. Proč nezkusit nový přístup k látce, i když máme za sebou teprve jeden díl? To… (více)

Reklama

Reklama