Reklama

Reklama

Utržený ze řetězu

  • Francie Danny the Dog (více)
Trailer

Mafián Bart půjčuje peníze. A umí se postarat, aby mu je dlužníci vrátili i s tučnými úroky. Přijde vždy se svým poskokem Dannym, který je skutečné polozvíře. Když mu Bart sundá obojek, každého, kdo je v dosahu, zmlátí nebo zabije. Jeho život však není žádný med. Mlčky vegetuje v psím kotci. Nemluví, možná to ani neumí, nebo jen málo. Jednoho dne vejde ladič pian Sam do místnosti, kde Danny čeká na svého pána před výpravou za dlužníky. V Dannym tóny nástroje probudí zvědavost, zbytky lidskosti. Přisedne si a pomáhá Samovi ladit... Náhle zazní signál a Danny musí běžet na pomoc Bartovi. Danny s Bartem a jeho poskoky odjíždějí a po cestě se zastaví ještě u jednoho zlatníka, který dluží peníze. Bart opět vypustí Dannyho a zákazník v obchodě Wyeth je svědkem rvačky. Danny se zákazníkovi líbí, a tak navrhne Bartovi obchod: Wyeth totiž pořádá tajné souboje na život a na smrt. Bart přijímá a přivede Dannyho na zápas... (TV Prima)

(více)

Recenze (625)

-bad-mad-wolf- 

všechny recenze uživatele

Utržený ze řetězu je úsměvně hloupý film. Tedy ne, že by měl hloupou myšlenku nebo špatné zpracování, jen je ten slepenec moderně nasnímané akční bouchačky s ambiciózním dramatem o příchodu surově vychovávaného "zvířete" do slušné rodiny poněkud křečovitý. Vtipy většinou nejsou vtipné a moralizující chvilky zavání trapností. Příběh je v podstatě tisíckrát omleté klišé. Jednoduše, nemůžu se zbavit dojmu, že většině diváků musí jedna či druhá poloha snímku nevyhnutelně vadit... a jiní se zas budou ošívat z té nesympatické kombinace, stejně jako já... ()

kinej 

všechny recenze uživatele

Docela nuda. Akční scény jsou nezajímavé, ta nejlepší se odehraje hned v úvodu filmu. Takový Ong bak má mnohem lepší akce, které jsem se i vracel zpět. No a příběh? Nevím nevím, na to, že to akční film to spíš brzdí. Žádná sláva. ()

cheyene 

všechny recenze uživatele

Ačkoliv dle počátečních scén se snímek tváří jako další z řady tuctových akčňáků založených na krvi a násilí, není tomu tak! Danny the Dog divákovi nabízí mnohem víc! Perfektně se v něm odráží vliv na psychiku a výchovu v raném věku, zanedbané touhy, zájmy a schopnosti a začleňování mentálně zaostálého (nikoliv však znevýhodněného) jedince do běžné společnosti. Morgan Freeman tu hraje s noblesou sobě vlastní, Jet Li předvádí skvělé nejen bojové, ale i "vážné" scény a ostatní herci zdárně sekundují. Takhle nějak má vypadat akční film, který obsahuje něco navíc. ()

Jamal 

všechny recenze uživatele

Opravdu jsem se bavil, jak při akčních scénách, tak při hodinách klavíru, tak i ochutnávání zmrzliny, prostě škoda, že takových to filmů tady nemáme trošku více (( :: ()

balone 

všechny recenze uživatele

Skvělý film, i když bojové scény byly trošku přehrané, Jet Li má co ukázat. Střed filmu nebyl až tak adrenalinový, ale příběh syrotka bez maminky fenky mě bavil :) 85% ()

DJ_bart 

všechny recenze uživatele

Klasickej Luc Besson, kterej protentokrát paroduje Guye Ritchieho, vágně vykrádá Daredevila od Marvelu, a zároveň konvenčně recykluje jeho ikonický majstrštyk 'Leon'. Božský Morgan Freeman zachraňuje vše seč to jde, ale marně.... ()

Shakers 

všechny recenze uživatele

Leterier a Besson. Dvaja fratíci, ktorý nám naservírovali zaujímavý Piaty Element alebo akčného Kuriéra. Prvý menovaný sa tu postaral o produkciu a scenár a ten druhý o réžiu. Možno je to zbytočne to tu písať, keď si to vie každý dohľadať, no to je prvý dôvod, prečo som sa na tento film chcel pozrieť. Ten druhý je zaujímavé herecké duo Freeman - Li. Priznám sa, že Jet, aj keď tu predvádza špičkové kopy jeho rola ma tu úplne nebrala a zvykol som si naňho až niekedy od polky. Za to Freeman je tu ako mentor skvelý. Uňho nič výnimočné, pretože takéto úlohy vie, no na druhu stranu, aj vďaka nemu film dobre funguje. Čo sa týka samotného filmu, tak akčná stránka je v pohode, kamera tiež, určite je lahoda pozerať na tie akrobacie čo Jet Li predvádza. No samotný príbeh ma úplne nestrhol a tým pádom ma to vlastne ani až tak nebavilo. Hlavne v úvode nie, druha polka mi už prišla oveľa lepšia. A možno nie. Možno aj prvá polka bola rovnako dobra, len som mal trošku iné očakávania a musel som si na to zvyknúť. 75% - 4* ()

Deimos 

všechny recenze uživatele

VHS/// Obsazení 7/10 Děj 8/10 Hudba 7/10 Efekty 8/10/// +fascinující Jet Li, charismatický Bob Hoskins (ale jen trochu) a klasicky výtečný Morgan Freeman, choreografie soubojů, zvuky při zápasech, originalita –přeci jen hudba není tak výrazná, občas bych některé pasáže filmu natočil jinak (emotivněji)./// No netradiční akčňák, který mě málem pohltil. Film stojící hlavně na výtečných hereckých výkonech a přitom je silný i v jiných měřítkách. Předně vynikne zvuk před hudbou (většinou je to naopak). Jinak fascinující skloubení akčního filmu a filmu který má přinést snad nějaké poselství (zde bych více přitlačil na pilu). A vůbec snad mě tady trošku chybí i ta béčkovost, pač film se snaží být hodně originální. V některých momentech připomínal Leona, na něhož bohužel nemá a Kurýra, na něhož má aspoň v akčních soubojích (bohužel tady mi přesto přijdou trochu účelné a vynucené). Celkově tedy zvláštní film a už tady byly věru lepší, přesto je něčím zajímavý…no a hlavně je koukatelný/// Celkem 76%/// ()

HAL 

všechny recenze uživatele

Vynikající kombinace akčního filmu a komorního dramatu, která stojí hlavně na skvělých hercích a velmi dobré režii. ()

ninon 

všechny recenze uživatele

Netradiční film s Jetem Li a minimalistickou bojovou scénou na záchodku + výborný soundtrack od Massive Attack. ()

misterz 

všechny recenze uživatele

Louis Leterrier to na režisérskej stoličke vie. Vždy sa mu podarí vyčariť výbornú atmosféru a dosiahnuť tak vyššiu všeobecnú pútavosť dejovej linky. V tomto prípade ide o ťažkú cestu za vykúpením lemovanú výbornou bojovou choreografiou a uchu lahodiacou klavírnou hudbou. Niekedy naozaj pomôžu len päste. Tiež je pravda, že hudba dokáže roztopiť aj citový ľadovec. Veľká spokojnosť. 80/100 ()

Satan 

všechny recenze uživatele

Svižný akčňák se skvělým Freemanem a klasickým Liem jako mrštným hadíkem, co každému nabančí. Příběh se line vcelku rychle a ve vyprávění lze hledat jen těžko výraznější slabiny, protože jak souboje s obojkem, tak rozjímání se slepým pianistou jsou výborně vyvážené a tudíž se nelze nudit. Bohužel, snímek vyčerpal své možnosti na maximum a 5* by byly ode mě moc velkorysé. [Přesná stopáž: 98 min] ()

mzss1 

všechny recenze uživatele

(95%) UTRŽENÝ ZE ŘETĚŽU je film, který mi x let unikal a proto jsem strašně rád, že jsem si jej doplnil. Krom toho mi neskutečně sedl, prostě čirá fantazie. 2 hlavní věci, které zde fungují naplno, jsou samozřejmě AKCE (bojové scény s J. Li) a přátelské přijetí do rodiny o které se postaral zde herec M. Freeman a jeho filmová nevlastní dcera. Tito dva mě totálně nadchli – dlouho jsem neviděl, aby tak upřímně a emotivně byla filmově zkreslena láska rodiny. To jsem tady sežral i s navijákem. Takže ta prostřední část snímku, nějakých 35 min cca mě vůbec nenudilo, bavilo mě to ještě snad víc než bojové scény. Zaostalá postava Dannyho a to jak se učil zcivilizovat se – to se opravdu povedlo i po jeho herecké stránce. Souboje jsou rozhodně skvělé, nejvíc gradují ve finále, které nemají v akci a technické režii, kameře žádných výtek. Ostatní postavy jsou ok, včetně toho zlého, vzteklého, ale i hlášky vtipného dědka, který Dannyho vychovával jako čokla v kleci. Tam jsem si říkal, že je to asi trochu nadlehčené, ale v dobrém slova smyslu, protože postava toho krutopřísného, hnusého dědka mi přišla mnohdy až komická, ale pobavilo mě to aspoň. Vytknout se toho moc nedá, jen ke konci jsem si říkal, co se stalo s tou partou toho dědka, ale co už. Takže ještě jednou k hercům. Jet Li to zvládl bravurně – skvěle to zahrál a i výborně bojoval. Morgan Freeman – to je prostě jistota filmových zážitků – zde, kde hrál slepého a starostlivého „otce“ – no, víc říkat nemusím. Kerry Condon zde zahrála úplně přirozenou a příjemnou 18 cti letou, slušnou holčinu. Jsem ohromen, pro mě se z toho určitě stane srdcovka, kterou budu sledovat čas od času opakovaně a ihned ji jdu stáhnout minimálně v 10GB kvalitě! :P PS: Cameo Adkinse rozhodně potěší, i když se zde mihne na jeden souboj, ale i tak! ()

kingik 

všechny recenze uživatele

Jeden z posledních filmů s Jet Li, který mě výrazně zaujal. AKční thriller především disponuje mimořádně kvalitní režií, která se prezentuje nejen nápaditými akčními scénami, ale umí vydolovat z hereckého polena jakým je Jet Li něco jako herecký výkon. Rozhodně však tím nejlepším z herců je mrazivě šílený záporák v podání Boba Hoskinse. Zajímavý film plný originálních scénáristických nápadů podložený dravou režií Louise Leterriera. ()

Snorlax 

všechny recenze uživatele

Romantický snímek s několika akčními scénami nemůže uspokojit milovníky ani jednoho z těchto dvou žánrů. /// Viděno v rámci Challenge Tour 2015: 30 dní se světovou kinematografií. ()

Legas 

všechny recenze uživatele

Problém je v tom, že tento film je poněkud "utržený ze řetězu". Chvíli je to čistokrevný akčňák, chvíli milé komorní drama. Já osobně bych dal přednost tomu dramatu, ale když už tam "hraje" Jet Li, lidé holt očekávají bitky. Ty pochopitelně nechybí, jsou velice působivě natočeny, ale není tu na druhou stranu nic, co bychom ještě neviděli. ()

InJo 

všechny recenze uživatele

Chtělo by to trochu víc rvaček... Jinak celkem spokojenost. Jeden z mála emocionálních akčních filmů, kterému nechybí jak nádherně stylová vizuální stránka, tak skvělé herecké výkony (Hoskins, Freeman). Naprosto skvělé bojové scény (brilantní choreografie Yuena Wo Pinga a bezvadné nasnímání), jimž jednoznačně vévodí hned onen úvodní nářez, který je takovým malým filmovým orgasmem už jen díky našláplé hudbě od Massive Attack. IMHO jedna z nejlepších akčních scén roku. Utržený ze řetězu spojuje dvě zdánlivě neslučitelné dějové linie (netradiční thriller a dojemný slaďáček), ale dělá to natolik obratně, že jsem se nestačil během těch 102 minut ani na chvíli nudit a většinu času jsem se dobře bavil. Od Louise Leterriera bych tak "inteligentní“ film po tak ryzím (ale na druhou stranu takřka geniálním) béčku, jakým jeho předešlý Kurýr bezesporu je, opravdu nečekal. Spolu s Polibkem draka se jedná o vrchol Jetovy hollywoodské kariéry. 80 % ()

Jordan 

všechny recenze uživatele

luc besson? morgan freeman? bob hoskins? a dokonca aj na jet li-ho to je už priveľa! či skôr "primálo". nechápem, ako sa také mená, ktoré sú podľa mňa (alebo by mali byť) akou-takou zárukou kvality a mohli by mať už trochu súdnosti, dokážu podpísať pod niečo tak obludne zlé. nebolo to akčné, nebolo to vtipné, nebolo to dojemné, nebolo to psychologické, bol to guláš podávajúci miliónkrát videné klišé a zmes toho najhoršieho z jednotlivých žánrov spojené do akéhosi pseudopaskvilu. vážne nechápem. ()

Anderton 

všechny recenze uživatele

Pri sledovaní tohto filmu som sa cítil ako priviazaný k reťazi filmových klišé, trápnych rádoby chlapských dialógov a kvázi cool hereckých výkonov, plných drsných výrazov. Nie som fanúšikom dnešných cool hercov ako Statham, Diesel, alebo Jet Li, ich filmy sú určené inému publiku a ja ich nepovažujem ani za guilty pleasure. Jediný, kto tu za niečo stojí, je Bob Hoskins, pretože je v svojom jadre kvalitný herec a jeho výkon nezdevalvuje ani takýto scenár. S Freemanovou postavou tu ale problém mám, aj keď je tiež kvalitným hercom. ()

Související novinky

Komiksové novinky

Komiksové novinky

03.02.2007

Restarty se v poslední době těší velké divácké oblibě, je to patrné na úspěšnosti Batmana, který začíná a Casina Royale. Proč nezkusit nový přístup k látce, i když máme za sebou teprve jeden díl? To… (více)

Reklama

Reklama