Reklama

Reklama

Utržený ze řetězu

  • Francie Danny the Dog (více)
Trailer

Mafián Bart půjčuje peníze. A umí se postarat, aby mu je dlužníci vrátili i s tučnými úroky. Přijde vždy se svým poskokem Dannym, který je skutečné polozvíře. Když mu Bart sundá obojek, každého, kdo je v dosahu, zmlátí nebo zabije. Jeho život však není žádný med. Mlčky vegetuje v psím kotci. Nemluví, možná to ani neumí, nebo jen málo. Jednoho dne vejde ladič pian Sam do místnosti, kde Danny čeká na svého pána před výpravou za dlužníky. V Dannym tóny nástroje probudí zvědavost, zbytky lidskosti. Přisedne si a pomáhá Samovi ladit... Náhle zazní signál a Danny musí běžet na pomoc Bartovi. Danny s Bartem a jeho poskoky odjíždějí a po cestě se zastaví ještě u jednoho zlatníka, který dluží peníze. Bart opět vypustí Dannyho a zákazník v obchodě Wyeth je svědkem rvačky. Danny se zákazníkovi líbí, a tak navrhne Bartovi obchod: Wyeth totiž pořádá tajné souboje na život a na smrt. Bart přijímá a přivede Dannyho na zápas... (TV Prima)

(více)

Recenze (625)

Frajer42 

všechny recenze uživatele

Akční snímeček s velmi pěkným a neskutečně chytlavým jednoduchým příběhem a výbornými akčními scénkami. Potěší i přítomnost mnoha známých tváří. Morgan Freeman se pro podobné role narodil. A Jet Li se dá napsat to samé. Takhle jednoduše může vzniknout kvalitní film, tak proč se to nestává častěji? 4* ()

Kothy 

všechny recenze uživatele

Dost drsný britský akčňák. Jet Li tu ztvárňuje člověka, který má blíže k psům než k lidem. Vyřizuje špinavé kšefty za místního mafiánského bosse a zabíjí lidi. Poté se náhodou dostane k lidem, kteří s ním jednají jako s člověkem a probudím v něm lidství. On se tak cítí lépe a už se nechce vracet ke staré minulosti. Stejně ale nakonec nemá na vybranou. Morgan Freeman, tu má docela zajímavou roli, kde mu hraje jakéhosi mentora. Akční scény jsou dost dobré, hlavně ta ve vypuštěném bazénu. "Zralé znamená sladké." ()

swamp 

všechny recenze uživatele

Lehce nadprůměrná akční podívaná s vysoce nadprůměrně bojujícím Jetem Li. Ale nápad to byl dobrý. :) "You basically turned a man into a dog." ()

teutates 

všechny recenze uživatele

Ukážka toho,že aj Jet Li je herec a nie Danny the Dog!Zaujímavé herecké obsadenie s ešte zaujímavejším dejom:)vážne!Tento počin má myšlienku,k tomu trochu viac akcie,našľapanej hudby,zaujímavej kamery a ide sa!Utrhnutý z reťaze je akčná jazda celých102minút! ()

DwayneJohnson 

všechny recenze uživatele

Jedna věc je víc, než pravděpodobná, Jet Li asi nikdy nedostane filmového oscara za nejlepší mužský herecký výkon. Tenhle jinak sympatický herec, má ale jiné kvality, ovládá bojová umění, což dokazuje i v tomhle filmu a kdybych měl snímek hodnotit jen podle soubojů, možná bych to vytáhl na horší čtyřku. To by ovšem musel být k dispozici nějaký lepší příběh, protože tenhle je tak s bídou na dvě a to ještě se zavřenýma očima. Téhle pohádce o napravení zlého chlapce jsem moc nevěřil a nezachránil to ani Morgan Freeman a Bob Hoskins, i když ten druhý se snažil, seč mu síly stačily. Celkem zklamání a horší trojka. ()

predators 

všechny recenze uživatele

Nevím, čím to, ale zdá se mi, že Jet Li zde odvedl velice dobrý herecký výkon. Nemyslím nejen bitky, ale i tu "omáčku" okolo. Hodně se mi líbilo skloubení jeho psí řvavosti s hrou na piano a jeho psychické proměny. Samozřejmě svou roli si sehrál i Morgan Freeman a ani ten mě nezklamal. Slušně natočeno, DTSem podpořeno, takže suma sumárum-bavil jsem se fakt dobře.85% ()

nascendi 

všechny recenze uživatele

Ani sám dobre neviem, prečo som sa ulakomil na túto variantu Leona. Nepovažujem utrhnutého za dobrý film, ani v rámci žánru. Jet Li je samozrejme skvelý, ale nemohol som sa preniesť cez to, že bojovník s neuveriteľnými fyzickými schopnosťami sa mimo miest bojov pohybuje, ako tuleň na súši. Vlastne aj všetky scény týkajúce sa jeho nebojových schopností mi pripadali nevierohodné až smiešne. Tento film nemusel byť nakrútený. ()

nash. 

všechny recenze uživatele

Akční pecka s řadou dokonalých bojových scén, které přesto působí jen jako pouhý doplněk komorního a téměř pohádkového příběhu o hudbě a vlídnosti jako léku na zmrzačenou duši. Bob Hoskins byl dokonalým ztělesněním zla a Jet Li podal jeden z nejlepších výkonů svého minimalistického herectví, měnící se pouhým cvaknutím obojku z citově prázdného zabijáka v nevinného chlapce, místy zmateného a dětsky bezradného, zmítaného mezi psí poslušností a dětskou touhou po ztraceném štěstí, ztělesněném obyčejným klavírem. ()

Slarque 

všechny recenze uživatele

Nějak jsem už ani nečekal, že by ze scénáristicko-produkční fabriky Luca Bessona mohl vypadnout opravdu povedený film. Scénář by sice opět nesnesl podrobnější pitvání, ale zásluhou ústřední herecké čtveřice, suverénního výkonu režiséra a dobře padnoucí hudby vznikl film, u kterého mi na konci bylo trochu líto, že už skončil. Mně, který každý druhý film kritizuje, že je moc dlouhý! ()

WANDRWALL 

všechny recenze uživatele

Taky nemám žádné pořádné vzdělání, a kolik učitelů mě učilo jen proto,že za to dostávali plat. A kde si stěžovat? ()

Claw 

všechny recenze uživatele

Impozantní a silný akční snímek s bojovým uměním a s příběhem, který chytne za srdce. Příběh o lidskosti, a hlavně o smyslu života. Jet Li ve své nejlepší formě se tu předvede přesně tak, jak je od něj očekáváno. Jeho výkon je jako obvykle velkolepý a doslova dech vyrážející. Bessonovi a Leterrierovi se povedla skvělá věc - film nemá takový ten americký nádech ani občasnou hongkongskou infantilnost a stupiditu, zato je nahrazen francouzskou depkou. Veškeré charaktery daných postav pojal, jak nejlépe mohl. Dialogy ostré jako břitva, až to zní na první pohled děsivě. O akci tu překvapivě nejde, i když si ji divák užije více než dost. Příběh je především o lidské povaze a zranitelnosti člověka. A ve spojení s takovouto akcí se tvůrcům vskutku povedl brilantní kousek. Akční kamera, vynikající obrazové nájezdy, atmosféricky velice vhodný filtr. Má to celkově hloubku a styl. /90% + FILM ROKU/ ()

Happens 

všechny recenze uživatele

Psychologické drama, zotročení lidské duše, dobrá choreografie zápasů, jet-li prokázal, že umí nejen bojovat, ale i hrát... Dopručuji 5 hvězdiček. ()

klerik 

všechny recenze uživatele

LEON+OLD BOY Normálne mi prišlo ľuto, že to nerežíroval Besson - bol by to viac ako slušný comeback. Leterrier nehorázne prekvapil a je potešenie hľadieť, ako sa Yuen Wo Ping dokáže stále posúvať ďalej pri navrhovaní súbojov. Emócie sú naozaj silné, Jet sa konečne dostal postavu, ktorú dokonalo dokáže oživiť. Príbeh síce mohol byť zložitejší, ale takto uspokojiť vyznávača komornej drámy aj mlátičiek naraz, je obrovský úspech... ()

Chrustyn 

všechny recenze uživatele

Velice povedený akčňák se skvěle natočenými bojovými scénami. Jen je škoda toho, že po první cca půlhodině film hodně zvolní tempo a stává se z něj nerealisticky působící komorní drama. Avšak konec vše vynahrazuje. ()

Hellblazer 

všechny recenze uživatele

Výborný film v ktorom Jet Li dokozaju že je v dobrej kondičke a dokonca že vie hrať. Nečakajte samú akciu je tu aj veľa emócií. Akčné scény sú zásluhov Louis Leterriera veľmi dobre nasnímané a predovšetkým boj na záchode si určite zapamatáte. ()

evulienka3 

všechny recenze uživatele

Nemám akčné filmy príliš v obľube. Hlavným dôvodom mojej nevôle býva väčšinou to, že akcia mnohokrát vyhráva nad logikou či prepracovnosťou príbehu a príliš čiernobiele videnie sveta. Tento film sa tiež nevyhol týmto chybám najmä čo sa týka lacných barličiek v podobe postavy ladiča pián a jeho zverenkyne. Na strane druhej však pomerne kvalitne spracováva psychologickú stránku príbehu čo v týchto filmoch skutočne nebýva zvykom. Kombinácia behaviorálnej psychológie, ktorá ma vždy fascinovala a desila zároveň s akousi novodobou modifikáciou príbehu Kaspara Hausera bola skutočne zaujímavá. Takže napriek slabinám ma to zaujalo a Bobovi Hoskinsovi by som udelila metál za dokonalé stvárnenie toho bezcitného hajzla! Videné v rámci Challenge Tour Special - Filmový lov. ()

sharky 

všechny recenze uživatele

Louis Leterrier se vzepjal k opravdu velmi solidnímu výkonu, natočil pomalý film s málo nebývale přehledně natočenými rychlými akčními scénami. Je až neuvěřtelné, že autor tolika mizerných scénářů jako Besson napsal takhle povedný kousek. všichni herci hrají s plným nasazením a dobře na role sednou, bob hoskins dosahuje kvalit šílených gaunerů garyho Oldmana a Jet Li je skoro tak dobrá my fair lady jako Audrey Hepburnová:) ()

Související novinky

Komiksové novinky

Komiksové novinky

03.02.2007

Restarty se v poslední době těší velké divácké oblibě, je to patrné na úspěšnosti Batmana, který začíná a Casina Royale. Proč nezkusit nový přístup k látce, i když máme za sebou teprve jeden díl? To… (více)

Reklama

Reklama