Reklama

Reklama

Utržený ze řetězu

  • Francie Danny the Dog (více)
Trailer

Mafián Bart půjčuje peníze. A umí se postarat, aby mu je dlužníci vrátili i s tučnými úroky. Přijde vždy se svým poskokem Dannym, který je skutečné polozvíře. Když mu Bart sundá obojek, každého, kdo je v dosahu, zmlátí nebo zabije. Jeho život však není žádný med. Mlčky vegetuje v psím kotci. Nemluví, možná to ani neumí, nebo jen málo. Jednoho dne vejde ladič pian Sam do místnosti, kde Danny čeká na svého pána před výpravou za dlužníky. V Dannym tóny nástroje probudí zvědavost, zbytky lidskosti. Přisedne si a pomáhá Samovi ladit... Náhle zazní signál a Danny musí běžet na pomoc Bartovi. Danny s Bartem a jeho poskoky odjíždějí a po cestě se zastaví ještě u jednoho zlatníka, který dluží peníze. Bart opět vypustí Dannyho a zákazník v obchodě Wyeth je svědkem rvačky. Danny se zákazníkovi líbí, a tak navrhne Bartovi obchod: Wyeth totiž pořádá tajné souboje na život a na smrt. Bart přijímá a přivede Dannyho na zápas... (TV Prima)

(více)

Recenze (625)

sharky 

všechny recenze uživatele

Louis Leterrier se vzepjal k opravdu velmi solidnímu výkonu, natočil pomalý film s málo nebývale přehledně natočenými rychlými akčními scénami. Je až neuvěřtelné, že autor tolika mizerných scénářů jako Besson napsal takhle povedný kousek. všichni herci hrají s plným nasazením a dobře na role sednou, bob hoskins dosahuje kvalit šílených gaunerů garyho Oldmana a Jet Li je skoro tak dobrá my fair lady jako Audrey Hepburnová:) ()

Flego 

všechny recenze uživatele

Dalo sa na to pozerať, dokonca aj Freeman a Hoskins sa bavili, len si nemôžem pomôcť, pripadalo mi to akési neurovnané. Zrejme bohatá koprodukcia sa podpísala pod celkový dojem, nevedel som, či pozerám americkú akčnosť, francúzsku brutalitu alebo hong - kongské súboje. ()

anais 

všechny recenze uživatele

Danny je pes. Člověk-pes. Slouží jednomu zločinci jako jakýsi vynucovač – „Dáte nám peníze? Jestli jo, tak Dannymu nesundáme obojek a on z vás nevymlátí duši. Jestli ne“ Jednoho se stane nehoda, Danny se ocitne na svobodě. Seznámí se se slepým ladičem pian, který ho přijme do své rodiny a udělá z něj člověka. Na minulost však zapomenout nestačí, s tou se člověk musí poprat. Dannyho tedy čekají pěkná jatka. Luc Besson napsal průměrný scénář, sehnal skvělé obsazení (Li, Freeman, Hoskins), autory hudby (Masive attack), Yen Wo Pinga coby choreografa a k režii pustil nadějného Leteriera (Kurýr). Vznikl tak osvěžující akční film, který má sice daleko k Hong-kongským mlátičkám, ale uvědomíme li si, že se jedná o francouzský film, možná v člověku zaplane trocha hrdosti – Danny dog se totiž rozhodně vyrovná americkým akčním filmům, a díky obsazení dvěma „neakčními“ herci je i převyšuje. Starý kontinent strikes back Film začíná tempem dost zběsilým, načež následuje poměrně dlouhá pasáž, v níž si Danny zvyká na svou novou rodinu a polidšťuje se. Tady film trochu vázne, ale jelikož je Besson dobrým znalcem hollywoodských praktik, ví přesně kdy má přitlačit na pilu, a kdy ubrat. Zajímavé je sledovat kde všude Leterier bere inspiraci. Jsou tu reminiscence asijských akčních filmů, ale velice silný je i vliv gangsterek Guye Ritchieho. Danny dog je prostě slepenec toho nejlepšího. Není to vyloženě bomba, ale není v tom žádný americký patos, ani špatné herecké výkony. Je to příslib lepší akční evropské budoucnosti. ()

Roman.Ticka 

všechny recenze uživatele

Jet Li je synonymem bojového umění, opět se předvedl v plné parádě, jeho pichlavé oči jsou inteligentní i dobrácké. Umí i hrát, obdivuju jeho smysl pro koordinaci a maximum využití energie. Ovšem pasáž etikety správného stolování Ládi Špačka mě skoro uklinbala, ještě že se vrátil padouch pro ztraceného psa do útulku Zdendy Srstky, jinak chrním na stopro. ()

rikitiki 

všechny recenze uživatele

Výborná kamera a atmosféra, ale příběh se smeknul k naprosté nevěrohodnosti. Mnohem víc by mu slušelo, kdyby se odehrával v devatenáctém století, ostatně i střízlivá barevnost vyvolávala pocit starých fotografií. V Dickensovských kulisách bych věřila příběhu o ztraceném dítěti vychovaném jako poslušný pes krutým zločincem, stejně jako tomu, že z nemyslícího zabijáka se vlivem andělsky hodné dívky, moudrého slepce a klasické hudby opět stane slušná lidská bytost. I ty charaktery ve filmu jako by vypadly z Dickense, ne? / 3. 10. 2010/ ()

Scrytcher 

všechny recenze uživatele

Nic převratného, ale pořád zábavná a svižná jízda, kterou brzdí pouze moralizovaní a výchovném poučení, že rodina má držet pohromadě. Jet se jako mlátička bez zábran prokázal na výbornou, hlavně chválím skvělou choreografii a některé vychytávky při soubojích (popravdě komu z vás nevykouzlilo úsměv zlomení ohryzku během okamžiku). Nečekejte od zápasů zase tolik, ve filmu jsou skrz naskrz tak 3-4 a kdo z vás bude mít chuť podívat se na něco více akčního tak si jistě pustí Drak přichází nebo Ong Bak. Pro toho kdo si chce jen příjemně odpočinout je tu Danny... ()

Ilicka 

všechny recenze uživatele

Do traileru jsem se zamilovala na první pohled, proto mě výsledek poněkud zklamal, ale pořád to stojí za to. Asi bych hodnotila 3,5*, za záporáka přidám. ()

Othello 

všechny recenze uživatele

Tak ale kurva točim buď urban bojový film nebo sentimentální sladkost o životě. Tvůrci prostě neví, protože kdyby chtěli točit to první, prostřední část by vypadala trochu jinak a byla alespoň protkaná nějakou tou rozkopanou mrtvolou a kdyby druhý, tak by se souboje omezily jenom na scénu, kde Jet Li v aréně sejme obřího bojovníka (mimochodem dost vtipně). Takhle je to směsice vyvedených soubojů, milého sentifilmu a nezkousnutelného kýče. Plus logické lapsy. Buď anebo tomu zbytku záporáků v předposlední scéně vypršela smlouva po smrti šéfa. ()

eraserhead666 

všechny recenze uživatele

Uf. Tohle spojení dramatu a akčňáku se moc nepovedlo. Myslím doslovně to spojení. Dramatická část je super, Freeman skvělý mentor, ta osmnáctka sympatická, Jet Li hraje. Akční scény jsou samy o sobě taky super, ale prostě mi to spojení dohromady nesedlo. 2.5* ()

ARI50 

všechny recenze uživatele

Skvělé bojové scény tohohle chlapce nechcete pustit z vodítka chválím ale někdy prostě mrzí že film se rozjede na 110% a pak dokáže mírně klesat a zklamat tady to mělo být pořád maximum přesto je to ale bomba. ()

Bauer 

všechny recenze uživatele

No tééééééééda.Jet Li mi tímto filmem dokázal že umí i hrát a ne se jen furt bít a když na konci hrála užasná hudba a on se usmál a ukápla mu slza....tak sem byl dojat a to opravdu.Morgan Freeman byl taky výborný a Bob Hoskins zahrál hajzla tak jak měl.A navíc skvělý scénář...no prostě super film , kterej mně dostal. ()

MáŠa 

všechny recenze uživatele

Celkem překvapení, tenhle filmeček. Je to takový z těch dojemných typů filmů, jako byl třeba trochu Kolja, jenomže tady je to zasazený do prostředí vymahačů a druhým lákadlem filmu jsou zajímavé bojové scény. Ale mě dokázal dostat i samotný příběh - je dojemný, je v podstatě pesimistický s optimistickou tečkou, a hraje v něm sympatická žába. Nemá někdo telefon? :-) ()

duklak2 

všechny recenze uživatele

Tento film jsem si pustil aniž bych věděl oč se jedná. Představoval jsem si nějakou komedii ve stylu Utopenec na útěku. Nakonec se z toho vyklubala výborná action akce s dobrými bojovými efekty. Morgen Freeman zde dobře zahrál roli slepce. Jet li je prostě výborný bojovník. Kruťák Bart si ochočil svého „psa“ Dannyho a ten mu vydělává prachy tím, že mrzačí lidi. Skvělé efekty. Doporučuji všem, kteří chtějí vidět dokonalé bojové umění. ()

JASON_X 

všechny recenze uživatele

Plným právem pozapomenutý film, zahrabaný až u dna šuplíku s mými papírovými DVDčky. Mozkorvoucí slepenec několika parádních bojových scén s prvotřídní choreografií, a patetického přeslazeného kýče, snad ještě hnusnějšího než Forrest Gump. Moudrý pohádkový dědoušek Freeman s nesnesitelně shovívavým hlasem, a jeho orovnátkovaná, uhihňaná, zkrátka superroztomilá schovanka mi od začátku tak příšerně pili krev, že bych nejradši Dannymu už při jejich první společné večeři odepnul obojek abych viděl, jak obě tyhle pravdoláskařské kreatury rozmlátí na tatarák. Jenže milý Danny mi pil krev taky, tím že mluvil, chodil, a tvářil se jako tak superroztomilý a politováníhodný dement, že jsem si až říkal "k...a zlatý Forrest...". Ale pak zase občas přišly nějaké ty údery a kopance a člověk tak díky nim nemusí mít pocit, že se na tenhle akčně-limonádový hybrid díval úplně zbytečně... Hybrid zplozený kým jiným než žabožrouty, kteří jak známo ve slizkém sentimentu a afektované teatrálnosti dokážou hravě trumfnout své hollywoodské vzory. ()

mm13 

všechny recenze uživatele

Žiaden zázrak, iba solidný akčný film s dobrou atmosférou, pri ktorom (ako to už v prípade bessonovských produkcií býva zvykom) sa je lepšie nezamýšľať nad detailami... A koniec som mohol pokojne prespať, tam to už škrípe nadmieru. Bez zručného remesla Louisa Leterriera a dobre padnúceho hudobného doprovodu by to nebol ani len lepší priemer. ()

Morholt 

všechny recenze uživatele

Jet-Li tentokráte ukázal i toho herce, který v něm povětšinou dříme a pro mě to bylo příjemné překvapení. A určitě k tomu napomohl i solidně napsaný scénář, který byl Jetovi ušit na míru. Stejně tak obsazení Boba Hoskinse a Morgana Freemana bylo trefou do černého. Tahle asijsko-americká pohádka ze Skotska mě prostě bavila. 75% ()

Sawy 

všechny recenze uživatele

Utržený ze řetězu je v podstatě strašně hloupý film,ve kterém je tuna nelogičností a kupí se tady klišé na klišé.Ale taky je to vysoce zábavný snímek,už jenom tím,že se nebojí shodit a nebere se příliš vážně.Mix akce a dramatu se povedl na výbornou,přechody mezi akcí a klidnějšími pasážemi jsou citlivé a neruší plynulost snímku.Samotné akční pasáže jsou výborné,špičkově sestříhané a stylové.Jet tady jednoznačně dokazuje,že pro tohle se narodil,ale zároveň zvládá slušně hrát svou nejistou postavu a ve chvílích seznamování se s okolním světem je nehorázně roztomilý.Skvostný je pak hlavně Bob Hoskins,jehož záporák se pohybuje skoro na hraně karikatury,ale díky herci za ni ani jednou nesklouzne a je parádně démonický.Komorní scény pak díky hercům nenudí ani nejsou výplní,ale naprosto plnohodnotnou součástí filmu.Až mě překvapuje,že takhle vkusný a kvalitní snímek natočil břídil Louis Leterrier.Obdařil snímek skvělým vizuálem a kvalitně natočil akci,tohle je jeho nejlepší film a jak se tak dívám na filmy,které točí v Hollywoodu,asi to tak nějakou dobu zůstane.Rozhodně dobrý film. 75 % ()

Shaqualyck 

všechny recenze uživatele

Luc Besson měl zase jednou jasnou chvilku a novodobé akční legendy Jet Li a Yuen Woo Ping obhájili svou úctyhodnou pozici na celuloidovém piedestalu bojových umění s prstem v nose. A i když je to celé tak trochu přitažené za vlasy (a kdo ví, za co ještě), já prostě nemůžu dát jiné hodnocení filmu, ve kterém hrají prim kung-fu, klavír a Massive Attack. PS dovoluji si doporučit tuhle „kultivovanou divočinu“ všem těm, kteří si v duchu jakéhosi imbecilního trendu myslí, že dobrá akční scéna rovná se nepřehledná trhaná změť obličejů a končetin připomínající žábu v mixéru. ()

TheJokerCZ 

všechny recenze uživatele

Tak konečně film, který prolomil moje více jak měsíční hodnocení filmů bez 5*. Náramně jsem se u tohoto filmu bavil. Opravdu nic mi tam nechybělo. Fantastické akční scény střídají smutnější momenty a i ty vtipnější. K tomu skvělí herci, kamera a soundtrack od Massive Attack. Pro mě dokonalá směsice. 8/10 ()

Související novinky

Komiksové novinky

Komiksové novinky

03.02.2007

Restarty se v poslední době těší velké divácké oblibě, je to patrné na úspěšnosti Batmana, který začíná a Casina Royale. Proč nezkusit nový přístup k látce, i když máme za sebou teprve jeden díl? To… (více)

Reklama

Reklama