Reklama

Reklama

Utržený ze řetězu

  • Francie Danny the Dog (více)
Trailer

Mafián Bart půjčuje peníze. A umí se postarat, aby mu je dlužníci vrátili i s tučnými úroky. Přijde vždy se svým poskokem Dannym, který je skutečné polozvíře. Když mu Bart sundá obojek, každého, kdo je v dosahu, zmlátí nebo zabije. Jeho život však není žádný med. Mlčky vegetuje v psím kotci. Nemluví, možná to ani neumí, nebo jen málo. Jednoho dne vejde ladič pian Sam do místnosti, kde Danny čeká na svého pána před výpravou za dlužníky. V Dannym tóny nástroje probudí zvědavost, zbytky lidskosti. Přisedne si a pomáhá Samovi ladit... Náhle zazní signál a Danny musí běžet na pomoc Bartovi. Danny s Bartem a jeho poskoky odjíždějí a po cestě se zastaví ještě u jednoho zlatníka, který dluží peníze. Bart opět vypustí Dannyho a zákazník v obchodě Wyeth je svědkem rvačky. Danny se zákazníkovi líbí, a tak navrhne Bartovi obchod: Wyeth totiž pořádá tajné souboje na život a na smrt. Bart přijímá a přivede Dannyho na zápas... (TV Prima)

(více)

Recenze (625)

Pepy 

všechny recenze uživatele

Slušné bojové akce a s trochou triků. Film je o dospívání a učení se nových věcí ve světě. Příběh je slabí, ale i tak ho pochopíte na tolik, abyste z filmu něco měli. Jet Li a Morgan Freeman tu předvedli slušné herectví a díky tomu, si myslím že je to i úspěšný film. Bob Hoskins si zahrál záporáka jak má být. Já sice moc nemusím filmy s americkými, fransouzskými a asijskými herci, ale v tuto chvíli se ta směsice dala jíst, takže 80 procent si to zaslouží. ()

HateBreeder 

všechny recenze uživatele

Tento film mě opravdu potěšil, neboť se zde snoubí mistrovský herecký klid Morgana Freemana s mistrovským MA Jeta Li. Narozdíl od ostatních Jetových filmů, které se mně osobně také líbily, si zde každý najde něco, není to jen bezduchá mlátička, ale celkem originalně zpracovaný příběh o muži - který neumí číst, neumí se chovat ve společnosti, neumí zkrátka nic, až na jednu věc - je to ten nejúčinější živý nástroj na zabíjení. Člověku je Jetova Hrdiny až líto, když ho vidí v přítomnosti ďábelského Boba Hoskinse, jenž znova perlil a jeho padouch je jaksepatří odporný. Avšak cesty páně jsou nevyzpytatelné, a co čert nechtěl, Dannyho jeho strastiplná cesta zavede až ke slepému, černému ladiči pian. Tady nastupuje trochu jiná herecká škola. Morgan hraje svoji klasiku - muže, jehož přívětivý hlas každého pohladí na duši a i když tu nemá tolik prostoru co v jiných filmech, jeho přítomnost je ve filmu znát víc než dost. Film sleduje několik rovin, jednak ukazuje anglické podsvětí a jedná se tak o klasickou britskou černou gangsterku, jednak je to ale do jisté míry také sociální studie, kde si člověk může představit jaké to je, když jediné co umí je zabíjet, ale cokoliv jiného - (radosti, umění, city - láska) je mu cizí. No a v poslední řadě se jedná o parádní HK akci by Jet li, na kterou se dobře dívá. Film je prostě takovým skromnějším švédským stolem, který jen čeká, co si z něj vyberete no já musím říct, že jsem dosti nenasytný, a spořádal jsem to všechno. ()

PROROK14 

všechny recenze uživatele

Paráda. Spolu s Fearless najlepší Jet Li. Veľmi charizmatický Morgan a spolu so všetkým je to vynikajúci akčný film. ()

BoPo 

všechny recenze uživatele

Éra kung-fu filmov je už dávno.preč. Tu mi bol naservírovaný moderný update žánru. Už to nemá ten slaboduchý príbeh, herci sú skutočne hercami a nemusím celý film čakať na záverečné 10 minútové vygradovanie. Poctivá dávka chmatov a hmatov, ktorá oživí spomienky na časy dávno minulé. Na dobu keď prítomnosť milovníka ryže s vyholenou hlavou na obale VHS zaručovalo ultra rýchle obohranie pásky. ()

Lacike 

všechny recenze uživatele

Film z cias ked este Besson produkoval dobre filmy, ktore mali dokonale prehladne natocenu akciu. Tu tvoria prakticky len bitky. Ci uz v arene alebo sem tam nejaka ta hromadna bitka pri vymahani dlhov. Bitky pôsobia neskutocne brutalne. Timing je perfektny. Tvrdost este zvyraznuju zvukove efekty. Takze mate dokonaly pocit, ze sa akteri mlatia a ze ich to musi kurevsky boliet. Choreografia je viac zalozena na praktickych chvatoch ako nejakych akrobatickych kuskoch, ale napriek tomu je famozna. Konecne som si vsimol Adkinsonov stek v arene behom ktoreho urobi aspon jedno povinne salto a potom dostane poriadne od Jeta na prdel. Samozrejme ma briadku, takze povest o tom, ze ked nie je oholeny, tak je to dobry film stale plati. Vrcholom je finale s manikom v bielom, ktore je neskutocne dynamicke a famozne natocene. Vdaka dokonalym pohybom kamery sa kameraman stal doslova sucastou bitky a vysledok povysil o dalsi stupen. Miestami fakt neviem ci si mam viac uzivat samotnych chvat alebo pohyb kamery. Proste lahoda oproti ktoremu sa Greengrassov/Megatonov styl absolutne nechyta. Bitky su proste v kazdom ohlade spicka. No a k pribehu? Nevadi mi, ze je dost naivny. Nemam problem s tym, ze dost dlhy cas musime sledovat dramaticku cast bez akcie. Dokonca Jet ulohu cloveka na mentalnej urovni maleho dietata zahral fantasticky. Freeman a Kerry Condon stvarnili neskutocne sympaticke postavy. Bob Hoskins je svina, ktora nie je uplne jednorozmerna, takze o to viac ho mozeme nenavidiet. Problem mam s tym, ze Freemanova a Condonovej postava automaticky bez akychkolvek otazok prijali fakt, ze sa dospely chlap sprava jak male decko. Chybal mi tam aspon jeden rozhovor medzi nimi dvoma o tom, ze je to divne a dokonca môze byt nebezpecny, ale ze skusia sa k nemu spravat tak ako sa potom spravali. Ale oni ho naivne automaticky prijali medzi seba, co mi proste nesedi a nedokazal som naplno na to pristupit. Vdaka tomu pre mna cela ta dramaticka cast bez bitiek uplne nefunguje a postupne ma zacne nudit. Nastastie to nestihne byt kriticke a na scenu sa v plnej miere zase dostanu bitky, takze hodnotenie 7/10 preklopim na 4 hviezdicky. Predsalen je to film, ktory sa da vidiet viackrat. ()

Terva 

všechny recenze uživatele

Scénář : Luc Besson a Robert Mark Kamen. Kamera : Pierre Morel. Hudba : Neil Davidge. CITÁT - Jak říkávala má matička: "Začni odmala a máš nekonečný možnosti.".......... ()

Ouwen 

všechny recenze uživatele

Senzace! Dostatek akčních scén, které ve mne vypěstovali nadšení a tak v euforii jsem sledoval celé dění bez známky nudy. Všecko mi přišlo dostatečně dotažené, přirozeně interpretované a přepólování hlavní postavy (i herectví Jeta Li) naprosto supr. Co se týče akčních scén, jsou špičkové, ideální střihy a úhly kamer, nesmírně dynamické a kurevsky kontaktní, lámou se kosti, nespočet přemetů, loktů, vykloubenin a kopů z otoček, živočisnost, bitka s cápkem v bílém s mačetou absolutně bezkonkurenční, explozivní a nesmírně brutální, zejména výměna chvatů na toaletě, totální náser!!! Hudba nadupaná a správně špinavá atmosféra. Byla to fakt jízda se zajímavou premisou jak z dark webu. ()

moviesfan 

všechny recenze uživatele

Po akční stránce dobrý. Filmy v tomto stylu mám docela v oblibě. Jenže u tohoto snímku jsem pocítil nudu. A dobře to rozhodně není. ()

M.Macho 

všechny recenze uživatele

Určitě vizuální miš-maš. Od každého koutkou západu a něco ostřejšího z východu. I přes značnou naivnost je to pěkný příběh, který umí promlouvat. Co do hereckých výkonů, tak největším nářezem byly psí oči Jet-Liho... To by vše vyšlo tak na 3*, ale díky hudbě Massive Attack, která si pohrává s kdejakými ojetými hudebními filmovými motivy... Pěkná směska... ()

Marek1991 

všechny recenze uživatele

Jet Li ako nespútaná ľudská príšera. Akcia ako z dela, nejaké tá kriminalistika, ale hlavne to spĺňa svoj účel. Síce to vyzerá na multikultúrny blázinec, ale je to film o bojovníkovi, ktorý vás nenechá chladným. ()

corpsy 

všechny recenze uživatele

Tak to to vyzerá, keď zmiešate snímok hodiaci sa viac na festival Sundance s drsným akčňákom. Vyšlo to takmer dokonale, snáď len Jet Li by nemusel až tak prehrávať, aj keď jeho výkon je výborný. ()

DDT 

všechny recenze uživatele

Normálně se u akčních filmů spíš směju, ale tady jsem si přál, aby to bylo ještě akčnější. Vyškrtnout mudrlantského Freemana, který sem zabloudil z nějakého hollywoodského dojáku a přihodit pár akčních scén navíc, mohlo z toho být celkem roztomilé béčko. ()

Marsik 

všechny recenze uživatele

Bohužel 4 hvězdičky nedám, nějak extra mě to neoslovilo. Těšil jsem se na Adkinse a Hassana (kvůli kterým jsem si film stáhl), ale zrovna oni dva dostali pramálo prostoru. Freeman hrát umí, o tom žádná, ale Jet-Li a jeho herectví a bojová umění není moc moje krevní skupina. Bob Hoskins v roli záporáka alespoň držel napětí, ale na to, že to měl být akční film, tak ty akce byly takové divné. Samotný námět ovšem rozhodně špatný nebyl, ale ve finále musím konstatovat jediné - film mě zklamal. 68% ()

prkalil 

všechny recenze uživatele

V kině bych trpěla, ale doma jsem si všechny ty mlátičky a žvanění Boba Hoskinse (zlouni mě fakt nuděj) mohla odpustit, ten zbytek byl trochu naivní, ale fajn. A Massive Attack! ()

ConanVJ 

všechny recenze uživatele

Parádní akční Martial Art záležitost s povedenou choreografií. Jet Li dokázal svoji roli zahrát dokonale. Příběh je pěkný a ani v neakčních pasážích nenudí. Akčních scén je zde hodně. Podle mě jeden z nejlepších filmů Jeta Li. 100% :) ()

monsieurR 

všechny recenze uživatele

Nejlepší film s Jetem Li v hlavní roli na pozadí křehkého romantického příběhu? Ano, právě TOHLE je utržený ze řetězu, film který není pouze o zběsilých bitkách, ale hlavně o nezkrotném duchu bojovníka. ()

seeker23 

všechny recenze uživatele

choreografie yuen woo-pinga je výborná, ale na body prohrává s kýčovitostí bessonovy předlohy. Jet li je sice ideální představitel pro roli člověka bez emocí, neb jeho obličejová mimika prakticky absentuje, o to hůř působí snaha pokusy o emoce hrát, když je tomu vyučován (ale to je to nejmenší, ve skutečnosti asi vhodnější představitele těžko hledat). Snímek otravný svou pohádkovostí, podobnou například Jeunetově tvorbě, narozdíl od Amélie je sice infantilnost částečně vnitřně motivovaná, ani zdaleka však ztvárněná s takovou řemeslnou bravurou a režijní nápaditostí. ()

Související novinky

Komiksové novinky

Komiksové novinky

03.02.2007

Restarty se v poslední době těší velké divácké oblibě, je to patrné na úspěšnosti Batmana, který začíná a Casina Royale. Proč nezkusit nový přístup k látce, i když máme za sebou teprve jeden díl? To… (více)

Reklama

Reklama