Reklama

Reklama

Kletba

  • USA Spell
Trailer 1

Obsahy(1)

Úspěšný právník žijící ve velkoměstě se jednoho dne doslechne o smrti svého otce, se kterým neměl nejlepší vztahy. I přesto se však rozhodne navštívit své rodné místo a s otcem se naposledy a pořádně rozloučit. Aby se nenudil, na cestu si pozve i svoji čtyřčlennou rodinu. Letadlo však při bouři havaruje a hlavní postava se po probuzení nestačí divit... (Eliott)

(více)

Recenze (48)

Asia_Power 

všechny recenze uživatele

Vúúúú-do prdele-Dúúúú je černočerná magie, dokonce tak černá, že by mohla z fleku jít sklízet bavlnu. A to si piště, že vím, o čem mluvím, páč sama vyrábím nonstop Boogity Zemana, Babiše a Okamury, buddhožel zatím do nich asi blbě píchám, jelikož výsledek žádnej. To Matumba ze zapadákova je jinej level. Její Boogity fungujou na pána už přes 160 let a tak spolu se svým manželem a retardovaným obrem vúdujou koho můžou, aby si sami prodloužili život a jako bonus i všem negrům v okolí. Do tohoto blázince jim spadne z nebes (doslova) Omari se svou rodinkou a jelikož se blíží krvavej úplněk, tak je to pro místní jackpot a pro Omariho průser. Ten se, chudák, vzbudí domlácenej jak cikánský hračky, u Matamby na půdě a ta ho zcela nadšeně jde kurýrovat a zároveň zcela ignoruje jeho vcelku logické dotazy. Mě by na jeho místě taky zajímalo kde mám rodinu, proč mě nepřevezou do špitálu a proč mě tak kurevsky bolí pata, když nejsem Achilles. Matumba je tajemná jak hrad v Karpatech, do okna mu nasere Boogity, kterej ho má vyléčit ze všech problému, včetně zvětšený prostaty a problémů s erekcí, a v mezičase ho krmí vývarem z Omariho synátora. No nevím jak vy, ale já bych se jí na takovou léčbu taky hodně rychle vysrala, vzala věci do svých rukou a šla hledat zbytek své famílie, nebo toho, co z ní zbylo. Pravda, půlmetrovej hřeb v patě by mě taky solidně limitoval v chůzi, ale Omari je kurevsky odolnej borec a tak pak hřeb vytahuje a nandavá do paty, jak rytíř meč do pochvy (nehledejte v tom dvojsysl). A teď bez prdele - Kurevsky mě to bavilo a lepší voodoo film sem ještě neviděla. Sice se, dle hovnocení, asi jediná kdo si z toho sednul na prdel, ale to je mi fuk. Plná palba a komu se to nelíbí, tomu vyrobím Boogity. ()

EvilPhoEniX 

všechny recenze uživatele

Sledovatelný horor na téma Voodoo/Černá Magie. Muž s rodinou havaruje v Apalčském pohoří a probouzí se v posteli podivné komunity praktizující rituály s černou magií. Pěkně natočené, poměrně napínavé a hlavní hrdina je sympaťák, kterému se dá fandit. Škoda, že po stránce Gore film toho nenabídne tolik, kolik by si daná látka žádala, ale rozhodně film stojí za pozornost už jen kvůli né příliš časté tématice. Rozhodně lepší žánrový počin než podobně laděné Death of Me. Plusy: Sympatický hrdina i slušní záporáci. Černá magie, voodoo hrátky, rituály. Slušná kamera i fajn tempo. Mínusy: Nedostatek gore. Byť film neurazí, tak vyloženě ničím nestrhne. 6/10. ()

tron 

všechny recenze uživatele

Dám 4* a nehanbím sa za to! No dobre, trochu áno, lebo toto má k vyložene výbornému hororu pomerne ďaleko. Hlavne scenáru dali zabrať šialene nelogické koniny. Prečo nevypli mobil? Prečo mu vôbec šerif volal späť? Prečo si musel vyťahovať klinec? Mohol predsa skackať, nie? Prečo si nevšimla, že mal špinavé nohy? Veď stále iba ležal, mal ich mať čisté. A tiež by som povedal, že človek, ktorý zistí, že sa nechtiac stal kanibalom, by to prežíval trocha ťažšie a nie ako keby sa práve dozvedel, že mu banka minulý týždeň poslala novú bankomatovú kartu a ona stále neprišla. Podobných chujovín by sa našlo viac, ale Omari Hardwick je (napriek svojim limitom) sympaťák, Loretta Devine mrazivá, má to takú skvelú dusnú woodoo (hoodoo?) atmosféru a mix MiseryKľúču je atraktívny (oba spomenuté filmy zbožňujem), že nedokážem dať iba 3*. Temné noci, dažďové obdobie, ponuré rituály, staré obrady a plno zlovestného zla ukrývajúceho sa pod maskou na prvý pohľad slušných a usmievaných konzervatívnych kresťanov. Produkcia: herec Morris Chestnut (Anakonda 2, Tiesňová linka). ()

Eliott 

všechny recenze uživatele

Ucházející černošský film, kdy úspěšný právník i se svoji novou čtyřčlennou rodinou jede dát své poslední sbohem otci. Letadlo však havaruje a po nehodě jsou zachráněni prazvláštní rodinou....K hodnocení: Film je to poměrně jednoduchý a hraje zde jen minimum herců. Přestože se zde nachází spousta nelogičností a podivuhodného chování některých postav, chválím především poměrně dobře vybudovanou atmosféru a pak také závěr filmu, který se povedl. Také jsem rád viděl, že někdo opět oprášil magii ve stylu voodoo. 55-60% ()

*CARNIFEX* 

všechny recenze uživatele

Po dlhšej odmlke voodoo tematika, a tak trošku zamrzí, že napriek tomu, že samotný snímok nenudí, je podaný, takpovediac odfláknutou formou. Je to vizuálne pútavé, no tá “zábavnosť”, ktorú od toho všetci očakávajú, i keď sa miestami dostaví, je jej pomenej, pričom sa tvorcovia spoliehajú len na pár okamihov, a to už dnes málokto docení. Priemer .. ()

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

Voodoo (zde má ale podobu hoodoo) a trocha kanibalismu. Marquis je úspěšný a bohatý právník, co ale nezapomíná na peklo dětství. To se mu nyní připomene, když se s rodinou vydá na otcův pohřeb do místa, kde vládne temná magie. Eloise je typická čarodějnice s laskavým úsměvem, co dá němým kočičí jazyk a slepým kočičí, respektive kozí oči. Panenky jsou výborná věc, jen Eloise zapomíná, že s čím se zachází, s tím se také schází. I když stopáž je průměrná, přišlo mi, že film trval dvě hodiny. Než se pořádně rozběhne děj, chvíli to trvá. Nejnapínavější jsou Marquisovy útěky, vytahování hřebu či patálie s telefonem. Po formální stránce velmi dobré. Konec má spád a napětí. 3,5* ()

Cappuccino 

všechny recenze uživatele

Keby sa tvorcovia viac venovali voodoo téme, vyhli sa predvídateľným klišé a neodflákli veľmi urýchlené zakončenie, mohlo to byť aj za štyri hviezdy. Film je vo svojej podstate jednoduchý, neponúka žiadne zaujímavé interpretácie, ale obsahuje viacero príjemne odporných scén (klinec v nohe, vyvracanie polievky, voodoo praktiky v stodole). Mohlo ich byť aj viac, priestor na to bol. ()

pornogrind 

všechny recenze uživatele

Jak už to tak bývá rodinný vztahy jsou různý a ikdyž se Marquis s otcem od dětství neviděl(má k tomu svoje důvody) zpráva o jeho smrti ho přiměje zúčastnit se jeho pohřbu a navštívit tak svoje rodné místo. Na cestu se s ním vypraví i jeho manželka, dcera a syn. Vyrazí letadlem který Marquis sám pilotuje. Při letu je zastihne bouřka a letadlo havaruje. Když se Marquis probere zjišťuje, že je zraněn a ocitl se u nějakých staroušků. Nejsou to ale ledajací starouškové. Především bábrle je jakousi místní čarodějnicí koketující s Voodoo v tomhle případě Hoodoo. A pro filmy s tématikou černé magie, Voodoo, čarodějnictví, atd. mám slabost. Takže já jsem byl spokojen. PS. Nechybí ani Voodoo panenka zde jí však říkají Boogity. Lepší 3hvězdy. ()

Arsenal83 

všechny recenze uživatele

Čierna dráma, viac dráma než horor, kde na jednej strane je plantážnik, ktorý vie pilotovať lietadlo, a na strane druhej je celý manšaft zberačov bavlny, ktorí však ovládajú voodoo. Ide o zaujímavý boj, v ktorom až do konca netušíme, kto zvíťazí, a niektorí sa oprávnene môžu opýtať: prečo vlastne títo ľudia bojujú proti sebe, keď len nedávno pri demonštráciách spoločne rabovali obchody? ()

Marze 

všechny recenze uživatele

Silný začátek, ale pak zklamání. Chtělo to víc tématu město versus vesničané. Má to ale aspoň svou náladu. ()

Necrotongue 

všechny recenze uživatele

Váhal jsem, jestli mám film ohodnotit dvěmi nebo třemi hvězdičkami, pro vyšší počet jsem se rozhodl i proto, že šlo po hodně dlouhé době o snímek, kde jsem se nemusel snažit pochopit, proč v něm hrají černoši. Tady prostě hrát museli, běloši by tu působili jako Elba ve Valhalle, děj mě po dlouhou dobu bavil, celé to mělo i slušnou atmosféru, pak ale přišly dějové kiksy způsobené ignorováním logiky a film se ke konci dost sypal. 3*- ()

JASON_X 

všechny recenze uživatele

Není negr jako negr, někteří si lítají po Státech soukromou Cessnou a mají doma dveře od koupelny z dovozu za 1500 babek, zatímco jiní žijou v dřevěných barabiznách v Apalačích a praktikují vúdú. A když se pak takový uhlazený městský negr dostane do spárů divokým horským negrům, jde barva kůže stranou a je z toho brutální střet civilizací. Nevzpomínám si, kdy (a jestli vůbec) jsem viděl nějaký lepší film s vúdú tématikou než tenhle. Celá situace s domácím vězněním je správně šílená, čarodějnická babizna je správně zlověstná, stodolní seance s kočičím jazýčkem a kozíma očima má správné grády, čarodějné kůstky a obsah polívky slibují nečekaná (a nepříjemná) překvapení, hřeban v noze je cool piercing... Ovšem nelogický střih scén na konci a otravný happyend mě dost roztrpčili, takže celkově hodnotím jen průměrně. ()

Morholt 

všechny recenze uživatele

Muž se svou rodinou po cestě na otcův pohřeb havaruje s malým osobním letadlem a když se probere, ocitá se ve spárech zdánlivě starostlivé rodiny, která má ovšem velice blízko k voodoo. Sice se jedná o čistě černošskou záležitost, ale není to nic angažovaného, takže potud v pořádku. Něco do sebe měly i panenky, které se dost lišily od toho, na co jsme v podobně laděných filmech zvyklí a Tonderai nabídl i pár zajímavých momentů a u mě jednoznačně vede oční rituál. Naopak mi chybělo trochu víc gore a hřebík v noze to fakt nevytrhl, chybělo mi napětí a co mi lezlo na nervy zejména, byl hlasový projev záporáků. Vadila mi jak dikce, tak zabarvení. Naopak Hardwick v hlavní roli sice nebyl žádnou výhrou, ale dalo se mu v pohodě fandit. Celkově mi to vychází na průměr. 50% ()

Astaroth12 

všechny recenze uživatele

Videl som niekoľko zaujímavých voodoo filmov, ale tento medzi nich nepatrí. Nebol úplne zlý. Je dobre natočený, herci hrajú slušne a to hlavne milá starenka, tá váľala. Potom tu bolo ešte pár silných momentov, ako vyťahovanie klina z nohy či posledné finálne zúčtovanie. Ale i tak neponúkol takú efektnosť, na akú som pri podobných filmoch zvyknutý. A to je trocha škoda, lebo film nemá priestor pre nudu, ale i tak tam chýbala nielen logika, ale aj lepšie zvládnutie vypätých scén. ()

Trevor 

všechny recenze uživatele

Muž sa spolu so svojou rodinou vydá na pohreb svojho otca malým dopravným lietadlom. Potom ako ich zastihne búrka ocitá sa bezmocný na farme v starostlivosti svojráznej Ellis a jej rodiny... nebolo to zlé, mix Misery nechce zomrieť s Texasským masakrom celkom zaujal. ()

Havaj8 

všechny recenze uživatele

Ten Netflix vážně nabízí širokou škálu možností. Černošský filmy s podobnou tématikou (My, Uteč) umí vytvořit solidní atmosféru. V každým směru znepokojující. Nevím ani kdy naposledy, jsem viděl horor s voodoo panenkou. Sympatickej hlavní hrdina, super vidláci a chybějící gore mi vůbec nevadilo. Vlastně to ani nebylo potřeba. Vynikající. ()

oveckaoa 

všechny recenze uživatele

Černá rodina letí na pohřeb svého dědy a po cestě havaruje. Zachrání je jiná černošská rodina (ženská, manžel a retard) , která na tom manželovi praktikuje voodoo a podobné sračky a to je celý film. Gore zde je pouze hřebík v noze a o horor to taky moc nezavadilo závěrečné zúčtování taky nemá koule přes 5 roků staré Voodoo Umění Ďabla 1 a 2 má daleko větší koule a ukázalo tehdy více než tohle. Herec z Kořisti 2007 herečka z Sinistera 2 herečka z Temné Legendy. Díky za titulky dj sulo ()

bizz_mjc 

všechny recenze uživatele

Moc pěkně natočený voodoo horůrek, který sice nepřichází s ničím novým, ale tvůrci se za něj ani v nejmenším nemusí stydět. ()

Reklama

Reklama