Reklama

Reklama

Před pěti lety Superman odešel ze Země, aby ve vesmíru hledal ztracené pozůstatky planety Krypton. Během jeho nepřítomnosti byl z vězení propuštěn zločinec Lex Luthor, který se oženil se starou bohatou vdovou, aby po její smrti získal majetek astronomické hodnoty. Jeho životní žena Lois Lane získala Pulitzerovu cenu za článek Proč svět nepotřebuje Supermana. Lex nachází na své expedici do Arktidy Pevnost samoty a ukradne tam krystaly, aby je použil pro experiment, který způsobí výpadek proudu na východním pobřeží. Poruchy vyřadí i probíhající test nového raketoplánu. Jeho motory se zažehnou, ale nedojde k oddělení od nosného stroje, ve kterém pokus sledují i novináři, mezi nimiž je i Lois Zcela jistě by došlo ke katastrofě a ztráty na životech by šly do tisíců, ale Superman včas zasáhne a všechny zachrání. Svět je jeho návratem nadšen, on ale trpí tím, že jeho Lois má snoubence Richarda a k tomu pětiletého syna Jasona. (TV Nova)

(více)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (735)

golfista 

všechny recenze uživatele

Abych řekl pravdu, tak jsem se na Supermanův návrat těšil - v tomhle roce asi nejvíc. Z toho pohledu jsem zažil velké zklamání.... Tenhle film by se hodil tak na veletrh milionářů. Je drahý, je to na něm vidět a najde si asi i mnoho obdivovatelů (stejně jako mobil za 10 milionů :). Každá drahá věc by ale (i přes svů zevnějšek) měla "fungovat". A tenhle film bohužel "nefunguje" (alespoň na mě ne). Co je to platné, že vám na pár místech vyrazí dech, když je celý takový chladný a bez schopnosti vyvolat emoce.... Vždycky se bráním srovnávání s původním snímkem, ale tady vyhrává Donnerův Superman (i přes dnes už úsměvné triky a 5x nižší rozpočet) na celé čáře. ()

Superpero 

všechny recenze uživatele

Naprostá sázka na jistotu, takhle bych nazval celý průběh filmu. Vše klape jak na drátkách a atmosféra se dosti přibližuje starým Supermanovým eskapádám (což pokládám za plus). Brandon Routh je opravdu skvěle přirozený a k roli Supermana byl zrozen. Ostatní herci v čele s ujetým Spaceym jsou taky dobří a hodně mě překvapilo obsazení "teenagerského ksichtu" Kal Penna, ale jako vůbec nevadil. Efekty jsou bravurní a nakonec mě velice potěšilo jak si Singer pohrál s Marlonem Brandem. Jo abych nezapoměl, úvodní titulky jsou stejně majestátné jako kdysi. ()

Reklama

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $270miliónovTržby USA $200,081,192Tržby Celosvetovo $391,081,192 ║ finančne to pre tento projekt nedopadlo pre vysoký rozpočet moc dobre ale verím, že aj tak príde na rad ďalšie avizované pokračovanie Superman: The Man of Steel ▐ Tržby za predaj DVD v USA $81,626,156 //počet predaných kusov 4,142,898║ _Režisér Bryan Singer obhájil svoje výsostne postavenie medzi elitou v žánri Comics filmov , kde sa výborne zaradili aj Sam Raimi a Christopher Nolan. Moje menšie obavy z nového Supermana sa rozplynuli hneď po prvých 5 minútach, keď som prehodnotil zbytočne osočovanie nad úvodnými titulkami v niektorých prečítaných dosť kritických recenziách, veď takýto štýl tituliek sem patrí ako uliaty možno, že podaktorí to dosť odradzuje ale sem to patrí tak isto ako titulkoví úvod k filmom ako Star Wars. Dizajn interiérov je urobení tak aby ste mali čo najlepší pocit že to nadväzuje na štvrť storočia starých Supermanov I a II. "Marlon Brando - aj jemu sa udelila týmto filmom pocta a teda poklona ako nezabudnuteľnej filmovej legende a veličine. " _Film je podľa mňa dobre štruktúrovaní, pokiaľ vám zapasoval spôsob akým bol spracovaný Batman Begins tak isto vás ohromí aj vnútorne sužujúci príbeh Supermana, ten po návrate ani nevie kam skôr skočiť či letieť a len s napätím sledujete jeho zázračné momenty keď zachraňuje svet pred nešťastiami ale zas na druhú stranu, kto by čakal neustálu akciu ten sa sklame, tá prichádza vždy len v ten pravý čas a v poslednej chvíli pred blížiacou sa katastrofou. Film je založený na hrdinovom hľadaní seba samého aby sa dokázal znovu začleniť do života na svete a nájsť si tam pravé miesto, nie len v podobe neomylného záchrancu. _Pri konci filmu keď Superman odhadzuje kus novej pevniny, vytvorenej Luthorom do vesmíru a potom od vyčerpania prichádza chvíľkový stav beztiaže až vysilený pomaly klesá až naberá nekontrolovateľnú rýchlosť a padá cez nebesá dole, je asi najsilnejšou momentkou filmu. Pri tomto všetkom hrá do kariet hlavne krásna pestrofarebná paleta farieb jednoznačne pracne doladená, špičkovými tvorcami trikových efektov , podobný obraz bol aj u nedávneho King Konga ale tam to nemalo tu správnu vizuálnu atmosféru. K hereckému obsadeniu určovanej prevažne zo strany Singera nemám čo vyčítať možno slabší článok bola Kate Bosworth ale v každom prípade jej úloha bola nadpriemerná či už po hereckom prejave čiže osobnostnej stránke nekompromisnej novinárky + jej výzor, teraz rozmýšľam ale fakt neviem či by sa iná herečka hodila viac do tejto úlohy. Famózny sú Brandon Routh a Kevin Spacey , ťažšie to mal neskúsený herec Routh ale z prvej veľkej hereckej bitky vyšiel víťazne čo ma asi prekvapilo na filme najviac. "Zážitok roka 2006" __/videl v kine 4x: 95%/ ()

Adrian 

všechny recenze uživatele

Po King Kongovi ďalší film, ktorý sa utopil vo svojej monumentálnosti. Navyše monumentálnosti značne monotónnej a repetetívnej (nielen smerom k sebe - neustále sa opakujúce motívy, ale aj smerom k "eposom" z nedávnej minulosti - prekvapivo až častá podobnosť v akčných sekvenciách), ktorá úplne odsunula do úzadia doteraz jednu z najsilnejších Singerových zbraní - vývoj postáv. Tam, kde v X-menoch Singer každej postave vtlačil svoju vlastnú charizmu ako aj plastickosť osobitého charakteru, v Supermanovi zlyháva. X-meni, aj napriek nadprirodzeným schopnostiam, boli "ľudskí", Superman ostáva chladnou figúrkou v odmeranom filme, kde sa emócie dajú spočítať na prstoch jednej ruky. ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Už tu byl Superman a jeho další ať už úspěšní či méně úspěšní díly. Potom se objevil seriál s Ch. Reevem a nakonec ještě jeden seriál Smallville který zas tak úspěšný nebyl. Tenhle podle mě naprosto zbytečný film je jeden z nejlepších filmů o Supermanovi co jsem viděl. Velmi dobrý film až na konec, který je natahovací až to není hezký. Podle mě měli nechat Supermana pod drnem ale je to americký film tak proč umírat když tu může být dalších pár dílů. I když Brandon Routh už se ohradil nad tim, že by chtěl točit další filmy se Supermanem tak snad už se nic neobjeví. Jinak akční scény jsou výborné. Ať už pád koule z mrakodrapu patřící k Daily Planet nebo vystřelení do Supermanova oka. ()

Galerie (144)

Zajímavosti (59)

  • Neil Corbould, Richard R. Hoover, Mark Stetson a Jon Thum obdrželi od filmových kritiků z Phoenixu cenu za nejlepší vizuální efekty. (Terva)
  • Scéna, ve které Superman (Brandon Routh) zachraňuje padající letadlo s Lois Laneovou (Kate Bosworth), je odkazem na scénu z původního filmu s padající helikoptérou, a to včetně závěrečné přednášky Supermana o bezpečnosti létání. (Dzin01)

Související novinky

Hvězdy Smallville míří do Arrowverse

Hvězdy Smallville míří do Arrowverse

22.09.2019

Seriálový Smallville byl ve své době tak trochu napřed co se práce s komiksovými předlohami týče. Od té doby, co však stanice CW rozjela svůj vlastní komiksový vesmír Arrowverse, čítající seriály… (více)

Legendární hlas Batmana nasadí kápi

Legendární hlas Batmana nasadí kápi

06.08.2019

Kevin Conroy (Batman Beyond, Liga spravedlivých: Zánik), herec a dabér, který namluvil postavu Batmana ve většině jeho animovaných dobrodružstvích, konečně dostane příležitost zahrát si postavu v… (více)

Nicolas Cage namluví Supermana

Nicolas Cage namluví Supermana

15.03.2018

Určitě jste slyšeli o Supermanovi Tima Burtona, v němž si měl Muže z oceli zahrát Nicolas Cage. Film měl scénář od Kevina Smithe a v 90. letech se málem začal točit, nakonec z něj však sešlo a… (více)

David Fincher: Oheň nebo voda?

David Fincher: Oheň nebo voda?

18.02.2013

Tak co to bude, pane Finchere? Pokračování Mužů, kteří nenávidí ženy pro studio Sony, nebo dlouho připravovaná adaptace klasiky Julese Vernea „Dvacet tisíc mil pod mořem“ pro Disneye? Momentálně to… (více)

Reklama

Reklama