Reklama

Reklama

Před pěti lety Superman odešel ze Země, aby ve vesmíru hledal ztracené pozůstatky planety Krypton. Během jeho nepřítomnosti byl z vězení propuštěn zločinec Lex Luthor, který se oženil se starou bohatou vdovou, aby po její smrti získal majetek astronomické hodnoty. Jeho životní žena Lois Lane získala Pulitzerovu cenu za článek Proč svět nepotřebuje Supermana. Lex nachází na své expedici do Arktidy Pevnost samoty a ukradne tam krystaly, aby je použil pro experiment, který způsobí výpadek proudu na východním pobřeží. Poruchy vyřadí i probíhající test nového raketoplánu. Jeho motory se zažehnou, ale nedojde k oddělení od nosného stroje, ve kterém pokus sledují i novináři, mezi nimiž je i Lois Zcela jistě by došlo ke katastrofě a ztráty na životech by šly do tisíců, ale Superman včas zasáhne a všechny zachrání. Svět je jeho návratem nadšen, on ale trpí tím, že jeho Lois má snoubence Richarda a k tomu pětiletého syna Jasona. (TV Nova)

(více)

Recenze (735)

elvis172 

všechny recenze uživatele

Tak v tomto prípade platí staré známe „lepšie čakané ako prežité“. Tešil som sa na poriadnu dávku akcie ale namiesto toho som dostal romantickú grotesku za ťažké prachy. Tak to teda nie.... 20% ďalších 20 dávam za komixovú legendu. ()

BillyBob 

všechny recenze uživatele

Nevím proč se na tento film valí tolik kritiky, vždyť je to výborné. 2 a půl plné akce a romantiky. Určitě to stojí za shlédnutí, Singer to totiž zvládl na jedničku. ()

kubina28 

všechny recenze uživatele

Absolútne dokonalý film! Po trikovej a technickej stranke dokonalé. Po stránke pitvania sa v postavach este lepšie. Psychologia ktorú Singer prináša na plátno je užastná. Vzťahy medzi jednotlivými postavami fungujú 100%..O skvelom scenáre nehovorím. Vymysliet tak dokonalý koniec ktorý nie je ani moc presladený ani moc chladný chce naozaj umenie. Brandon Routh je lepší Superman než Christopher Revee... Jediné sklamanie pre mna bola dohra s krištáľmi. Čakal som niečo nápaditejšie. Film roku 2006 ()

Zanys 

všechny recenze uživatele

Celý film jsem měl nutkání srovnávat s aktuálním "Supermanem" ze Smallvillu a musím konstatovat, že vyhrál Smallvillský Clark Kent. Faktické chyby se dají přehlédnout, ale nedostal jsem to, co bych od Supermanan čekal. A musím zmínit, Kevin Spacey v roli Lexa Luthora ... ()

Profík 

všechny recenze uživatele

Singere, kvůli tomuhle jsi "tacešsky" opustil sérii X - men? To za to tedy nestálo. Je to dlouhá roztahaná nuda s málo charimatickým superhrdinou. Zaslouženě mu to tu bohužel kazí jedna modrá jeho filmografii. 65%. ()

nocnimura 

všechny recenze uživatele

3* pouze za Kevina Spacey(oho), jinak to považuji za asi nejhůře zpracovanou klasickou předlohu komixu, snad i horší než Faktastická čtyřka ()

Freddy33 

všechny recenze uživatele

Zpětně ubírám jednu hvězdu za nezničitelnou kudrlinku. Jinak je to ovšem Superfilm :-) Emoce z něj čiší na každém kroku. ()

MikeKatz 

všechny recenze uživatele

Marlon Brando žije! To se mi moc líbilo. "Syn se stane otcem a otec synem." Předělané scény ze Supermana I. No snad se to v roce 2013 povede více, i když Brandona Routha bych si dokázal představit i v "pokračování." Škoda! Ale oceňuji oživení legendy se symbole S na prsou! P.S. Příště by to chtělo trochu více Supermana! :) ()

neo101 

všechny recenze uživatele

Povedené pokračování, ale mně by víc seděl remake. Synáček je od začátku ukázán jako astmatická chudinka, která samozřejmě nemůže být synem Supermana, aby pak klavírem zneškodnil blba z vytetovaným čoklem na lebce. Toho bych úplně vynechal, smysl to nedává, stejně jako trapný přítel Lois. Pak i blízkost úlomků kryptonitu je nelogická. Někde postačí ke zkopání, jindy nestačí na zabránění letu a udržení X tun nad hlavou v podobě nového kontinentu... Ovšem najdou se i povedené scény, jako letadlo na stadionu, kulomet na střeše banky i s následným detailem na odraz kulky od oka. Luthor není tak boží jako v podání Hackmana, ale Spacey není nejhorší volba. Otis chybí citelně. ()

halmander 

všechny recenze uživatele

Zle, zle, zle, zle........Obrovské očakávanie a neuveriteľné sklamanie! Očakávam že Man of Steel vráti späť tohto mužíčka medzi elitu :) ()

MartinosIav 

všechny recenze uživatele

Překvapuje mě jak nízké hodnocení tady tento snímek dostal. Souhlasím, že původní Superman s Christopherem Reevem je neopakovatelný, ale tady se Bryanu Singerovi podařilo naprosto dokonalým způsobem skloubit zajímavý příběh s akcí, přičemž akce není upřednostňována před příběhem - přesně tak jak to má u Supermana být. Brandon Routh je famózním nástupcem Christophera Reeva. Vůbec se nedivím radosti režiséra, když ho objevil. Tady doporučuju shlédnout bonusový materiál k filmu. Casting na hlavní roli nebylo ani nutné dokončit, poté, co se zjevil Brandon. Pro výběr Lexe Luthora ani nemám slov. Nedokážu si představit nikoho, kdo by Lexe zahrál lépe než Kevin Spacey. Dokonce i slabší herecký výkon Kate Bosworth se ve srovnání s Lois Lane z Muže z oceli (2013) zdá být velmi dobrý. Kapitolou samu pro sebe je soundtrack - dokázal jsem ho poslouchat několik měsíců prakticky nonstop. Je v něm tolik energie, že mě dokáže během chvíle vytrhnout z reality a jen se zaposlouchat a nechat tu energii plynout. Mrzí mě, že Muž z oceli, který se tomuto Supermanovi nehrabe ani po kotníky, má vyšší hodnocení, než tento filmový skvost. ()

greenarrow0 

všechny recenze uživatele

Pre mňa nejlepší supermanov film a dokonala pocta originálu s Christopherom Reevom. Brandon Routh ako superman jednoznačne skvelá voľba škoda že už si pravdepodobne viac nezahrá. A Kevin Spacey ako Lex Luthor zatiaľ jedno z najlepších prevedení tohot ikonického zloducha. Ako jeden z mála ľutujem že ten film nebol ešte dlhší lebo ja som si ho uživál znova akoby som bol dieťa a pozeral pokračovanie supermana s Reevom. ()

Jurrisek 

všechny recenze uživatele

Neuvěřitelně groteskní kýbl nudy. Né že by to byl špatnej film, ale udělat s toho takovej slaďák je už na mě moc. Koukal jsem na něj podruhé a pochopil jsem proč si z prvního shlédnutí nic nepamatuju, teda až na záchranu toho letedla. Nestává se mi moc často, že v půlce film vypnu a jdu spát, ale po půl hodině se to už nedalo vydržet. Dvěma slovy: Nic Moc! ()

Související novinky

Hvězdy Smallville míří do Arrowverse

Hvězdy Smallville míří do Arrowverse

22.09.2019

Seriálový Smallville byl ve své době tak trochu napřed co se práce s komiksovými předlohami týče. Od té doby, co však stanice CW rozjela svůj vlastní komiksový vesmír Arrowverse, čítající seriály… (více)

Legendární hlas Batmana nasadí kápi

Legendární hlas Batmana nasadí kápi

06.08.2019

Kevin Conroy (Batman Beyond, Liga spravedlivých: Zánik), herec a dabér, který namluvil postavu Batmana ve většině jeho animovaných dobrodružstvích, konečně dostane příležitost zahrát si postavu v… (více)

Nicolas Cage namluví Supermana

Nicolas Cage namluví Supermana

15.03.2018

Určitě jste slyšeli o Supermanovi Tima Burtona, v němž si měl Muže z oceli zahrát Nicolas Cage. Film měl scénář od Kevina Smithe a v 90. letech se málem začal točit, nakonec z něj však sešlo a… (více)

David Fincher: Oheň nebo voda?

David Fincher: Oheň nebo voda?

18.02.2013

Tak co to bude, pane Finchere? Pokračování Mužů, kteří nenávidí ženy pro studio Sony, nebo dlouho připravovaná adaptace klasiky Julese Vernea „Dvacet tisíc mil pod mořem“ pro Disneye? Momentálně to… (více)

Reklama

Reklama