Reklama

Reklama

Svět zítřka

  • USA Sky Captain and the World of Tomorrow (více)
Trailer 2

Obsahy(1)

Gotham City, 30. léta 20. století. Životem kypící metropoli nečekaně napadne armáda obřích robotů. Ve městě vypukne panika. Kdo stojí za vražedným útokem? A proč v poslední době záhadně zmizelo hned několik světově proslulých vědců? Prvotřídní stíhací pilot Sky Captain (Jude Law), ambiciózní reportérka deníku Chronicle, Polly Perkins (Gwyneth Paltrow) a krásná mariňačka Franky Cook (Angelina Jolie) spojí své síly, aby zjistili, kdo má zdrcující útoky na svědomí. Zdá se, že za vším stojí tajemný doktor Totenkopf. Útok jeho robotických monster je jen první bitvou války o nadvládu nad světem. Sky Captain a jeho odvážné společnice podniknou dobrodružnou výpravu řadou exotických míst až do Nepálu, kde má Totenkopf svou tajnou základnu. Dokáží šíleného vědce a jeho roboty zastavit? Film, jehož vědeckofantastická zápletka je originálně situována do vizuálně atraktivního retra 30. let, nabídne divákům dosud nevídanou podívanou. Díky průkopnické trikové technice a originalitě filmařského pojetí je snímek již od prvních zkušebních projekcí považován za přelomový v rámci žánru, podobně jako kdysi původní Hvězdné války George Lucase. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (592)

Dadel 

všechny recenze uživatele

Po výtvarné stránce se můžou všechny ostatní filmy zahrabat, tohle je nádherné, jak všechny ty digitální triky vypadají jak z 50 let starého technicolorového filmu. Ale i scénář se povedl, milá a vtipná parodie na staré dobrodružné filmy. Příběh se ve všech těch tricích neutopil (jako např. ve van Helsingovi), ale je stále důležitou složkou filmu. Na to, že jde o debut, klobouk dolů. ()

igi B. 

všechny recenze uživatele

Toť vpravdě F A N T A S T I C K Ý film. Všetečka Polly a statečný kapitán Sky Captain se všemi soudruhy v lepém boji s zlodušným Dr. Totenkopfem. Krásné jako Jude Law, půvabné jako Gwyneth Paltrow, akční jako Angelina Jolie... Staromilé. Milské... :-) Jářku! To musíte viděti - nehledejte hnídy, uvařte si šálek britského tea, otevřte oči zeširoka dokořán - a sundejte si krytku! ()

Reklama

Lynn 

všechny recenze uživatele

Naprosto úchvatná vizualita rozhodně zapíše Svět zítřka do filmových učebnic. Ani příběh bych neoznačila za pitomoučký, protože přesně tento typ naivity retro stylu sedne jako ulitý. Pro mě malinkou třešínkou na dortu je výkon Giovanni Ribisiho. 4* za malý přestupek - forma (opět :) ) zvítězila nad obsahem. ()

Jhershaw 

všechny recenze uživatele

Velmi zajímavý nápad - pomocí nejnovějších technologií natočit film, který by vypadal jako starý... Ovšem tahle nostalgická pocta starým sci-fi filmům se vážně povedla. Nejen po úchvatné, či spíše kouzelné, vizuální stránce, ale i co se týká příběhu, který je milou variací/ citací/ parodií na filmy, nejen ty již zmiňované starší. Plus několik opravdu povedených malých žertíků a vtipných situací. ()

gudaulin 

všechny recenze uživatele

Dějově řiďoučké a zejména pointa vyšuměla do ztracena, nicméně z výtvarného hlediska pozoruhodný film, který odkazuje na slavné filmy minulosti a navozuje atmosféru filmové a literární klasiky dobrodružných příběhů. Je v tom kousek Verna, kousek Trosky i tvůrců americké sci-fi 30. let. Celkový dojem: 65 %. ()

Galerie (181)

Zajímavosti (23)

  • Zobrazenie Laurenca Oliviera ako Totenkopfa bolo vytvorené na základe archívnych záberoch z BBC a následne digitálne upravené. Táto istá metóda sa použila o dva roky neskôr vo filme Superman sa vracia (2006), kde podobne zobrazili Marlona Branda. (Greenpeacak)

Související novinky

Wachowští jsou zelení

Wachowští jsou zelení

27.11.2007

Na tuzemská kina právě útočí Beowulf a i v této souvislosti není pochyb o tom, že stojíme u zrodu čistě digitální kinematografie. Jistě, pořád má za sebou jen první krůčky (vyvíjejí se technologie a… (více)

Reklama

Reklama