Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Cestování po Izraeli začneme na břehu Středozemního moře a přeci v centru města. Málokde tvoří pláž a město tak kompaktní celek jako právě v Tel Avivu. Podíváme se do jednoho z nejstarších přístavů na světě, Jaffy. Je to místo, kde se biblický Jonáš nalodil, aby utekl před Hospodinovým úkolem. Ale Izrael nejsou jen biblické příběhy – v následující módní čtvrti Neve Cedek začíná, Bauhausem inspirované, Bílé město zapsané na seznamu světového dědictví UNESCO. Česká kuchařka Lucie ukáže Veronice, jak se nakupuje koření a chléb na šábesovou večeři na Karmelském trhu, největším ve městě. Podíváme se na trh s uměním v ulici Nahalat Binyamin. O Tel Avivu se říká, že nikdy nespí, ale platí to i v pátek večer? (Česká televize)

(více)

Recenze (13)

vojtin_ odpad!

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Strašný. Na tento dokument jsem se těšil, v Izraeli jsem několikrát byl, takže velké zklamání. Málo informací, hluchá místa, nezajímavé, nic neříkající výplně času. Bohužel i faktické chyby v komentáři (postřehl jsem špatný konec sedmidenní války, dále paní Žilková mluví o Izraeli v ženském rodě - Izrael jako prdel : ). ()

GzL 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Čekal jsem leccos, ale že to bude o tom, jak Žilkový vypad šroubek, to mě fakt nenapadlo. Tahkle to dopadne, když jste ženou bezpáteřního politického turisty, máte potřebu se předvádět a můžete se za peníze daňových poplatníků flákat v Izraeli. Nicméně podíváte se letmo i na místa, která v běžných dokumentech o Izraeli neuvidíte. ()

Reklama

gudaulin 

všechny recenze uživatele

Izrael je fascinující země a je skutečné umění a doklad mimořádného talentu natočit cestopis, který nebude mít aspoň průměrné hodnocení. Tučkovi se to evidentně s vydatnou pomocí Veroniky Žilkové podařilo. Ta vzhledem k diplomatickému působení svého manžela teoreticky mohla být zasvěcenou průvodkyní po Svaté zemi, jenže jí místy přímo zoufale schází vypravěčský šarm, který je znát např. na moderování cestopisů Michaela Palina. Z cestopisu se stává one-woman-show paní Žilkové, která věcný přístup zaměňuje za snaživé diblíkovství a násilný humor. Působí to místy trapně a především sebestředně. Schází tu smysluplná koncepce a při nejlepší vůli to nevytáhnu výš než na 40 % celkového dojmu. Z Veroniky Žilkové se nestala ani nestane kvalitní průvodkyně dokumentem. Divadelní prkna by jí slušela víc... ()

mira007 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

První díl cestopisu po Izraeli s Veronikou Žilkovou o kterém hovořila v Show Jana Krause, což byl mimochodem jeden z nejzábavnějších dílů za poslední roky. Manželka velvyslance, která se zamilovala do země na Blízkém východě, je lepší herečka než moderátorka a celé to je pojaté víc jako amatérský vlog nadšence s několika prvky z Tele tele, ale mně se to celkem líbilo a pár věcí bylo pro mne informačně obohacujících, ale je fakt, že když se snažila o osobní kontakt s domorodci, tak byl výsledek řekněme kostrbatý. ()

ilemas 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Začátek ve starobylém přístavním městě Jafta mě zaujal svými úzkými uličkami, ale dál se to nějak zvrtlo. Víc než na záběry města byl neustále pohled na Žilkovou. Tento díl by se dal nazvat i jako „ blbka v Izraeli". Snad další díly nebudou v podobném duchu a budou lepší, v Izraeli je toho hodně k vidění, letos jsem už měl zájezd i s Jordánskem a návštěvou Petry zaplacený a dva dny před odletem jsem ho musel kvůli covidu zrušit. Takže jsem rád aspoň za takové dokumenty a poctivě dosleduji všechny epizody i kdyby byly stejně blbé jako ta první. Snad se tam po covidu podívám, ale jak se znám, pojedu zas jinam. Tak jsem si naplánoval cestu, itinerář, jako bych tam už byl. ()

Galerie (3)

Reklama

Reklama