Reklama

Reklama

Láska nezná mezí

(TV film)
  • Velká Británie Louis Theroux's Altered States: Love Without Limits
Velká Británie, 2018, 60 min

Režie:

Arron Fellows

Hrají:

Louis Theroux

Obsahy(1)

Způsob života a vztahy mezi lidmi se v moderní společnosti mění, což přináší nové společenské fenomény. Britský investigativní reportér Louis Theroux ve Spojených státech zjišťuje, jaké je v praxi soužití těch, kteří se rozhodli pro polyamorii... Stále více lidí uvažuje o způsobu života, který by byl alternativou k tradičnímu manželství. Louis Theroux vyhledal ženy i muže, kteří se rozhodli dělit se o lásku s více než jedním partnerem v takzvaném polyamorickém vztahu, aby prozkoumal nonkonformní způsoby soužití zblízka (Česká televize)

(více)

Recenze (4)

Mylouch 

všechny recenze uživatele

Úvodní vhled do vnímání vztahů polypartnerů a "jak to funguje" ohledně rolí v netradičních vztazích. Snaha o otevřené rozhovory ... tohle není dokument o Gottovi ()

Marze 

všechny recenze uživatele

Je v tom takový nadseny kolektivismus jaký byl za komunistů, nebo dnešní komunitní život. "Tvoje manželka bude mít sex s někým jiným, schopnější, přijde šťastná domu a ty jsi příjemcem téhle radosti", říká chlápek. Ta decentní pólonaha party vypadá netradičně. Líbilo se mi závěrečné shrnutí, že v polyamory je možnost štěstí spojená s rizikem, že budete opomíjeni. ()

Reklama

ostravak30 

všechny recenze uživatele

Louis Theroux má dobré otázky, snaží se dobře ptát, nakonec si vybírá i zajímavá témata a lidi, které díky nim představí, ale tady šlápl trochu vedle. Společně s režisérem Arronem Fellowsem po výborném Rozhodnutí zemřít přinášejí zpovědi lidí, kteří se jakoby rozhodli žít v polyamorii. Problém pro mě osobně je hlavně ten, že někteří účastníci o tom tak zcela přesvědčeni nejsou, nebo tak minimálně působí. Na jedné straně určití jedinci říkají, že jim způsob žití vyhovuje, na druhé, že nejsou šťastní. Proč ale odůvodnit nedovedou. Většinou je to tak, že se pro polyamorii rozhodla žena a muž tak většinou akceptuje, byť nejspíš ne zcela rád. Minimálně mi přišli dost nevěrohodní, když nový život obhajovali, ale tvářili se u toho velmi nešťastně. Podobný případ se týká i mladých ajťáků. Možná někomu podobné žití vyhovuje, mě tedy rozhodně ne, ale každý svého osudu pánem. Nutno ovšem říct, že se pořád mluví o tom, jak jsme vyspělá společnost 21. století a přitom se vracíme do minulosti, kdy se tvořili harémy a několik manželek apod. ()

Galerie (6)

Reklama

Reklama