Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Televizní zpracování Jiráskovy historické povídky z dob správcovství Jiřího z Poděbrad vypráví o milostném vztahu mladého zemana Šonovského (M. Štěpánek) k polské šlechtičně Maryle (J. Kotrbová). Dva rody – Šonovských a Buchovců – se už léta přou o pozemek Doubravu. Chystá se soud, když Zbyněk Buchovec (J. Bláha) přivede na svůj hrad mladou, krásnou polskou schovanku Marylu. Maryla se osudově sejde s Janem Šonovským, protože si splete jeho tvrz se sídlem svého dobrodince. Šonovský je mladý, pohledný šlechtic, není divu, že se do sebe na první pohled zamilují. V cestě jim však stojí Buchovcova sestra Eufémie (M. Kučírková) a její nápadník Čelechovský (O. Šimánek). Ten právě zastupuje Buchovce ve sporu o Doubravu, kterou v případě vítězství dostane Eufémie věnem… (Česká televize)

(více)

Recenze (10)

Padme_Anakin 

všechny recenze uživatele

Jiráskova Maryla pro mě byla příjemným počtením a i tenhle malý televizní film je úsměvným pokoukáním.. Půvabná Jorga Kotrbová je jako Maryla báječná, lehce uvěřitelná, podmanivá.. Vyprávěné příběhy - jeden o Heleně a Paridovi, druhý o Maryle a mladém Šonovském - jsou zajímavě zpracované, herecký ansámbl sympatický, výprava pěkná, u mě spokojenost.. ()

Reklama

slunicko2 

všechny recenze uživatele

Příjemná historizující limonáda. 1) Film mi připomněl Zločin na Zlenicích hradě._____ 2) Za zmínku stojí svižný scénář Zdeňka Bláhy. ()

Ironfood 

všechny recenze uživatele

Jednoduchý historický příběh, dobré herecké výkony, rozumná stopáž. Horši technická kvalita obrazu mi nevadila, naopak mi přišlo, že tomu dodává zajímavou atmosféru. ()

Galerie (4)

Reklama

Reklama