Reklama

Reklama

The Hire: Beat the Devil

Obsahy(1)

Pán James Brown starne. Požiada preto šoféra (Clive Owen), aby ho zaviezol k Satanovi (Gary Oldman) s ktorým sa pokúsi ujednať zmluvu. Ďalších 50 rokov slávy, mladosti a bohatstva. U Diabla však nič nie je zadarmo... Všetko bude závisieť od jediného závodu v ktorom môže zvíťaziť len jeden... (Avathar)

Recenze (203)

Cival 

všechny recenze uživatele

Škoda, že Fincher zůstal jen u námětu a neujal se režie. Takové hromadě hvězd a zajímavé story by vtiskl pevnější tvar než Tony Scott, který si až moc ujíždí na vizuálních bonbóncích. ()

Gemini 

všechny recenze uživatele

....eh. No ty kráso... Tony Scott to kdysi musel katastrofálně přehnat s LSD, jinak si ty jeho šílené barevné kompozice nedovedu vysvětlit. Nicméně ať už si o tom myslím cokoliv, musím uznat, že na film o Jamesu Brownovi, Garym Oldmanovi v roli Ďábla a Dannym Trejovi jako jeho osobním asistentovi se to parádně hodí:) Poslední The Hire je prostě Gary Oldman, bez něho by to nešlo a nějak k tomu nemám víc co říct. Jo, jasně, ještě fórek s Marilynem Mansonem, ten je taky luxusní. Prostě 90% a nazdar hodiny. ()

Matty 

všechny recenze uživatele

Můj osobní favorit mezi BMW filmy. Tony Scott mě svým zběsilým, psychedelickým režijním stylem ještě nikdy nezklamal a James Brown jako James Brown a Gary Oldman jako Satan, to se prostě musí vidět. ()

Isherwood 

všechny recenze uživatele

Po dějové stránce maximální úlet asi možná právě proto, že David Fincher věděl, komu je určen. Audiovizuálně se totiž jedná o maximální režisérovu onanii, kterou společně s kameramanem Paulem Cameronem dotahují do epileptického celku, v němž divák neví, jestli má vnímat děj či obraz. Pro obdivovatele Scottovi kompozice jednohubka v luxusním balení, pro ostatní samoúčelná zvrhlost, pro niž není ani pochopení ani omluva. ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Abych pravdu řekl, tenhle díl se mi vůbec nelíbil. Co se týče nepřátel, kteří jsou dost dobře ujetý stejně tak jako celý příběh spolu se samotným zpracováním. Možná mi to nesedlo, ale Owenovi se to taky nelíbilo. Takže ať tak či onak, Tony Scott nejen, že mi nesedí normálně, tak teď už tuplem ne. I když efektivnost je jeho první jméno. --- 30 % --- ()

Djkoma 

všechny recenze uživatele

Zajímavě střižené, nasnímané a odehrané. Avšak mě to nepřijde nijak úchvatné. Tony Scott odvedl svou práci, udělal z "reklamy" dynamickou jízdu, která se mu podle mě vymkla z rukou. Příběh je jen nakousnut a nic neřeší. Herecky je to opět skvělé a v závěrečné scénce je Marilyn Manson jen jako třešnička na ďábelském dortu s šíleným střihem. ()

hirnlego 

všechny recenze uživatele

Skvělý dynamický střih, pošahaní herci (Gary jako Satan, da sure!) a nadupaná auta (o ta by tu mělo jít především, ale nenechte se vysmát) - celkově velmi sympatický kraťas. K dokonalosti ho vykopává rozkošná závěrečná sousedská etudka s Mansonem: "I'm trying to read, okay?!" - ťuťuťu! ()

Kordus 

všechny recenze uživatele

Spy Game jeste slo, ale od roku 2002 (tedy roku natoceni tohoto dilu) je pro mne Tony Scott nekoukatelny. Filmarsky progresivni duchodce je postrachem epileptiku... ()

tron 

všechny recenze uživatele

Starému reklamnému vlkovi Tonymu Scottovi padla táto desaťminútová audiovizuálna nálož akiste vhod. Dvojnásobne fanúšikovi akčných jednohubiek, ktorý chce po čase znova vidieť Garyho Oldmana (alebo Dannyho Treja). Extravagantné, ako sa na režiséra Domina patrí. Tentokrát mu to (vďaka krátkej dĺžke) prešlo. ()

B!shop 

všechny recenze uživatele

James Brown chce byt jeste dalsich 50 let hvezdou a proto ho ridic Clive Owen ma dopravit za dablem v podani vynikajiciho Garyho Oldmana. 5 minut dialogu mezi Brownem a Oldmanem prekvapive nenudi, jen Owen je zde trochu navic. Nakonec se dohodnou, ze kdyz nad nim vyhraje zavod tak mu to splni. Tohle je muj nejoblibenejsi dil. Vynikajici kamera, hudba Jamese Browna a pak velky zavod Trejo vs. Owen, ktery je podobny rychle a zbesile. V zaveru se zde na chvilku obevi krutak Manson. Jeden z nejlepsich dilu. ()

pan Hnědý 

všechny recenze uživatele

LSD HIRE. Tony Scott je mistr ve svém oboru (vizuální stránka + střih) a když funguje dobrý scénář (Carter) i herecké obsazení (Oldman, Trejo) vše bombasticky šlape.. Vizuální orgasmus ! ()

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

Třetí reklama na BMW Z4 3.0i a já potřetí běžím do banky vysát svůj účet, aby zaměstnanci z koncernu Bayerische Motoren Werke AG nemuseli chroupat týden starý chleba. Já mám zkrátka Tonyho styl rád a i když mne v tuto chvíli nenapadá nic, zač bych upsal Ďáblovi svou duši, tak boj o zastavení stárnutí Jamese Browna mne bavil. Jen jsem si ho musel pustit do sluchátek, abych nerušil svého podivně bledého souseda, který rád louská Bibli a když ho přitom někdo ruší, tak ... ()

H34D 

všechny recenze uživatele

Nejbláznivější The Hire, Tony Scott si vyloženě hraje, ale jeho snaha o akční režii v neakčních sekvencích na mě působí spíše rozpačitě. Jako výsledek je to však vcelku originální a má to něco do sebe, avšak stále si myslím, že mělo být ubráno na kecání a přidáno na samotném závodu. PS: A když ďábelský pojídač vajec, tak jedině Robert De Niro! 7/10 ()

genetique 

všechny recenze uživatele

Počiatočná mini-story so satanom ma nenadchla vôbec, ale druhá polovica je prosto skvelá, preteky + vlak a záverečný shot s M.Mansonom je...na ten nezabudnem ;-))) 80%. ()

Reklama

Reklama